Ohje - Hämeen ammattikorkeakoulu
Ohje

Rakennusmestarin opiskelutavat

13.11.2018 08:07

​​Rakennusalan työnjohdon opinnot ovat erittäin käytännönläheisiä. Koulutus on suunniteltu yhteistyössä rakennusyritysten kanssa.

Valmistut rakennusmestariksi joko päätoimisena päiväopiskeluna tai työn ohessa monimuoto-opiskeluna 3,5 vuodessa Hämeenlinnan Visamäen kampuksella.

Opinnot toteutetaan osaksi verkossa. Voit yhdistää opintopolun tai osia siitä mihin tahansa tekniikan alan tutkintoon tai muiden toimialojen osaamiseen.

Opit rakennusalan tietoja ja taitoja

  • perinteisesti luokka-opetuksessa
  • laboratorio- ja atk-tiloissa, jotka on varustettu ajanmukaisilla laitteilla ja ohjelmistoilla
  • projekteissa ja työssäoppimisen kautta.

Työelämä tutuksi jo koulutuksen aikana

Opintoihisi kuuluu työssäoppimisen jaksoja, joissa sovellat oppimaasi käytäntöön ja teet harjoitustöitä aidoilla työmailla. Samalla luot yhteyksiä työelämään.

Tutkintoosi sisältyy kolme harjoittelujaksoa, joiden yhteispituus on 20 viikkoa. Työharjoittelussa opit lisää tietoja ja taitoja sekä saat kokemusta työelämästä.

Harjoittelussa tutustut monipuolisissa työtehtävissä​

  • oman ammattialasi vaatimuksiin
  • työolosuhteisiin, tuotantomenetelmiin ja materiaaleihin
  • työn järjestelyyn ja eri henkilöstöryhmien yhteistoimintaan.

Harjoittelun edetessä työtehtävät muuttuvat usein tulevaan ammattiisi ohjaaviksi, jolloin päätäntävaltasi ja vastuusi lisääntyvät.

Jos yrittäjyys kiinnostaa, tarjolla on starttihautomo oman liiketoiminnan suunnitteluun. Voit suorittaa yrittäjyyteen liittyviä opintoja ja perustaa yrityksen asiantuntevan yrittäjyysvalmentajan ohjauksessa.​

Opiskele työn ohessa -monimuoto-opiskelu

Voit opiskella rakennusmestariksi myös työn ohessa monimuoto-opiskeluna. Monimuoto-opiskelu perustuu omaan aktiivisuuteesi ja itseopiskeluun, jota tuemme verkko-opinnoilla ja joka toinen viikko (pe-la) järjestettävällä lähiopetuksella. Lisäsi lähiopetusta järjestetään kolmena intensiiviviikkona lukuvuoden aikana (elokuu, lokakuu, toukokuu). Voit hyödyntää olemassa olevaa osaamistasi ja työkokemustasi nopeuttaaksesi opintojasi. Huomioithan että monimuoto-opiskelu vaatii aktiivista itseopiskelua lähiopetukseen osallistumisen lisäksi!

Lähiopetus järjestetään Visamäen kampuksella Hämeenlinnassa.

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU