Ohje - Hämeen ammattikorkeakoulu
Ohje

Evolta löytyy paljon vapaa-ajan aktiviteettejä

13.11.2018 09:26

Opiskelijoille on tarjolla monipuolisesti liikuntamahdollisuuksia: Päärakennuksessa on kuntosali, urheiluhallissa ”Gluubenissa” voi pelata sulkapalloa, koripalloa tai sählyä.

Urheilukentällä pelataan syksyisin ja keväisin jalkapalloa aina kun halukkaita pelaajia on paikalla. Talvisin on järjestetty salibandyn peluuseen mahdollisuus Lammin liikuntahallilla ja sulkapalloon Tuuloksen liikuntahallilla, joissa on tilaa hieman kotoista ”Gluubenia” enemmän.

Opiskelijat osallistuvat aktiivisesti myös muualla järjestettäviin kilpailuihin ja turnauksiin. Erilaisista urheilukilpailuista on tullut myös mestaruuksia. Metsätaitoilu kuuluu läheisesti opetukseen, joten kilpailuja järjestetään syksyisin neljät ja talvisin kolmet. Opiskelijat osallistuvat myös aktiivisesti muualla järjestettäviin metsätaitokilpailuihin. Evolaiset ovat perinteisesti pärjänneet opiskelijoiden metsätaitoilun SM-kisoissa hyvin.

Evon kampus sijaitsee Evon retkeilyalueen keskellä, joten retkeilymahdollisuudet ovat loistavat. Alueen järvissä voi kalastaa normaaleilla kalastusluvilla (poislukien tutkimusjärvet)  Evon virkistyskalastusalueella kalastetaan erillislyvalla ja järviin on istutetttu kirjolohta ja taimenta. Evolta löytyy kymmeniä kilometrejä hyviä polkuja ja metsäautoteitä lenkkeilyyn. Talvisin metsiin ajetaan hiihtolatuja opiskelijoiden ja henkilökunnan voimin. Valaistua latua noin kolme kilometriä ja lisäksi olosuhteesta riippuen jopa 25 kilometriin asti valaisematonta latua.

Kampuksen välittömässä läheisyydessä on koulun ampumarata jota opiskelijat voivat sovitusti käyttää. Radan varustus: 50 m pienoiskiväärirata, 75m ja 150 m kiväärirata sekä haulikkorata yhdellä heittimellä.

Evolla on puutyöverstas, joka on opiskelijoiden käytössä. Puutyöverstaalla voi puutyökurssin käytyään nikkaroida lähes mitä tahansa.

Iltaisin on mahdollisuus rennompaan illanviettoon vihreässä talossa jossa voi tavata opiskelukavereita ja rentoutua opiskelujen ohessa. Iltaa voi viettää joko istuen, jutellen sekä televisiota katsoen tai pelaten biljardia, pöytälätkää, pingistä tai lautapelejä. Vihreästä talosta löytyy myös kaikkien vapaassa käytössä oleva kotiteatterijärjestelmä.Vihreän talon alakerrassa on lisäksi pieni bändikämppä, jonne kaikki ovat tervetulleita soittamaan ja laulamaan.​

Ylisen Rautjärven rantaan valmistui 2016 Evon uusi rantasauna, joka on opiskelijakäytössä.

Linkkejä

Evon hiihtoladut
Evon metsäpojat
HAMKO
Evon retkeilyalueet
Evon hiihtoladut -karttapalvelu

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU