Ohje - Hämeen ammattikorkeakoulu
Ohje

Vapaa-aika Forssassa

13.11.2018 09:23

Forssassa on paljon mahdollisuuksia vapaa-ajan viettoon.

Forssan kaupunki toivottaa tervetulleeksi opiskelemaan!

Forssa on noin 18 000 asukkaan kaupunki ja sijaitsee Kanta-Hämeen maakunnassa. Matka Helsinkiin, Turkuun ja Tampereelle kestää vähän yli tunnin. Kaupunkistrategian mukaan Forssa on vuoteen 2025 mennessä Suomen ykkösalue ympäristöliiketoiminnassa.

Forssa on noin 40 000 asukkaan talousalueen keskus, jossa asioivat mm. Humppilan, Jokioisten, Tammelan ja Ypäjän asukkaat ja yritykset. Työpaikkaomavaraisuus on n. 125. Etäisyydet kaupungin sisäisesti on mukavan lyhyet, pyöräillen ehtii useimmiten nopeammin kuin autolla. Parhaiten kaupunkiin tutustuu ja siitä nauttii kiireettömästi kävellen.

Opiskelijoille Forssassa on mahdollisuuksia vaikka mitä, ja etenkin vapaa-aikapuolella. Aktiiviselle liikkujalle on Lamminrannan pohjois- ja etelärannalle rakennettu ulkokuntoilulaitteita, joista eteläpuolen laitteet vahvistavat lihaskuntoa ja pohjoispuolen kestävyyttä. Urheilukentän sisänurkkaan on puolestaan rakennettu crossfit- alue. Muut harrastusmahdollisuudet, liikuntapaikat ja kuntoreitistöt ovat monipuoliset ja urheiluseuroja kaupungista löytyy joka lähtöön, niin paikoista kuin seuroista.

Viihdeuimala Vesihelmi kutsuu ympäri vuoden nauttimaan niin uimisesta kuin kuntosaliharjoitteista. Allasvesi on aina lämmintä eivätkä kuntosalilla säät vaihtele. Tervetuloa viihtymään ja nauttimaan Vesihelmen palveluista. Kesällä puolestaan kutsuvat puhtaat vedet ja monet uimarannat.

Kulttuurielämää on moneen lähtöön – on musiikkia ja teatteria sekä paljon muuta. Tutustu Forssan Teatterin tarjontaan, palkittuihin museoihin, tee lisäopiskeluja kätevästi Wahren-Opistolla, nauti monipuolisesta kirjastosta, tutkia matkailun tarjontaa ja ennen kaikkea, nauti ja virkisty kauniistaluonnosta. Forssassa myös tapahtuu etenkin kesäisin, tapahtumia voit selata tapahtumakalenterista.

Forssan monipuolinen tarjonta odottaa käyttäjäänsä, tervetuloa Forssaan.

Opiskelijakunta HAMKO opiskelijan asialla

Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta HAMKO on opiskelijoiden yhteinen edunvalvonta- ja palvelujärjestö. HAMKO toimii koulutuksen, opiskelijoiden yhteiskunnallisen aseman, taloudellisen toimeentulon ja yleisen hyvinvoinnin parantamiseksi, kehittää opiskelun laatua ja järjestää opiskelijoille huveja, kulttuuria ja liikuntaa sekä muita tapahtumia. HAMKO on tiiviisti mukana HAMKin toimintojen kehittämisessä ja opiskelijoiden asioiden edistämisessä. HAMKO toteuttaa vuosittain HAMKin opinto-ohjaajien kanssa tiiviissä yhteistyössä uusien opiskelijatuutoreiden rekrytoinnin ja koulutuksen. Opiskelijatuutorien turvallisella vertaisavulla uudet opiskelijat perehtyvät opintojen alussa HAMKilaisiin toimintatapoihin ja -ympäristöihin.​

www.hamko.fi​

Forssan ammattikorkeakouluopiskelijat FAMKO ry

Forssan ammattikorkeakouluopiskelijat FAMKO ry on Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta HAMKO:n kumppaniyhdistys, joka toimii paikallisesti Forssan kampuksella. Opiskelijayhdistyksen hallitus koostuu Forssan kampuksen opiskelijoista ja hallituksen luottamustehtävät on jaettu edistämään HAMKin opiskelijoiden sosiaalisia, henkisiä ja yhteiskunnallisia pyrkimyksiä. Famko ry:n toimintaan kuuluu opiskelijoiden edunvalvonta, tapahtumien järjestäminen ja Famko’s Cafén ylläpitäminen.

FAMKO ry:n eli kampuksen opiskelijayhdistyksen sivut

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU