Ohje - Hämeen ammattikorkeakoulu
Ohje

Lepaan liikuntapalvelut

13.11.2018 09:19

Lepaan liikuntasalissa voi pelata oppilaskunnan varaamilla vuoroilla sählyä, lentopalloa, sulkapalloa tai koripalloa.

Tervetuloa opiskelemaan Hattulaan!

HAMKin Lepaan yksikkö sijaitsee Hattulassa, missä on hyvät mahdollisuudet monipuoliseen ulkoiluun ja liikuntaan. Lepaan yksikön alueella kulkee kahden kilometrin ulkoilureitti, joka toimii talvisin valaistuna hiihtolatuna. Vanajaveden vesistö antaa hyvät mahdollisuudet vesiurheilun harrastamiselle. 9-väyläinen golfkenttä sijaitsee myös oppilaitoksen alueella.

Hattulassa on poikkeuksellisen hyvät mahdollisuudet Golfin harrastamiseen. Onhan kunnan alueella tai aivan välittömässä läheisyydessä kuusi golfkenttää. Lepaan kenttä on Suomessa harvinainen Pay and Play-kenttä, jolloin pelaamaan pääsee myös ilman Greencard-korttia kokeneemman pelaajan mukana. Lepaalla on myös maksuttomat 9- väyläiset frisbeegolf- ja futisgolf –kentät. Frisbeegolffiin löytyy pienempi kenttä Petäyksestä n. 5 km:n päästä. Lisäksi Parolassa on alueen ainoa tasokas 18 -väyläinen frisbeegolfkenttä. Parolannummella on hieman edellistä helpompi 9-väyläinen frisbeegolfkenttä, joka soveltuu harrastusta aloitteleville.

Hattula panostaa hiihtolatuihin – sään niin salliessa. Kunnan alueelta löytyy n. 60 km reitistöä, josta on yhteys myös Hämeenlinnan latuverkostoon. Koiraharrastajille on myös koirahiihtolatu. Parolan Pallokenttä on seudun ensimmäinen kolmannen sukupolven tekonurmikenttä, jonka tuntumaan valmistuu kesällä 2016 myös hiekkatekonurmikenttä. Samaan yhteyteen on suunniteltu – Lepaan HAMK:in oppilastyön tuloksena – Suomessa vielä kovin harvinainen 9-väyläinen Futisgolfkenttä.

Sisäliikuntatiloja voi Hattulassa varata myös yksityiseen käyttöön. Salitarjonta on kattava. Kesällä 2016 valmistuu Parolan keskustaan Juteinikeskus, joka pitää sisällään myös liikuntahallin. Ammunnan, ampumahiihdon ja ampumajuoksun harrastamiseen eri muodoin on Hattulassa poikkeuksellisen hyvät mahdollisuudet. Ulkoratojen lisäksi löytyy myös 17 -paikkainen ilmapistoolirata. Urheiluseuratarjontana on erityiset mahdollisuudet salibandyn ja jalkapallon harrastamiselle niin tytöille kuin pojille. Tätä järjestävät mm. Parolan Visa , sekä Pekolan Isku. Jos Hattulan lajitarjonta ei riitä, on alle 10 km:n päässä Hämeenlinnassa yli 100 urheiluseuraa ja ainakin saman verran muuta järjestötoimintaa.

Lepaan aktiivinen kampus

Salista voi varata myös itse vuoroja. Oppilaskunnalla on jäsenilleen oma kuntosali, jossa voi kuntoilla.

Lepaan alueella on valaistu noin neljän kilometrin mittainen ulkoilureitti. Talvella reitille tehdään hiihtolatu. Lähellä sijaitsevan Lepaan alakoulun vieressä oleva kenttä jäädytetään talveksi, joten luistelua tai jääkiekkoa voi myös harrastaa.

Golfia voi harrastaa Lepaan pay and play -periaatteella toimivalla kentällä. ​

Lepaan oppilaskunta LOK järjestää toimintaa

Lepaalla toimii Lepaan oppilaskunta ry, joka on Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan HAMKO:n paikallisyhdistys. Lepaan oppilaskunta on jo lähes sadan vuoden ajan edistänyt Lepaan opiskelijoiden viihtyvyyttä tarjoamalla opiskelijoille monipuolisia palveluja sanomalehtien tilaamisesta oman rantasaunan käyttöön.

Lepaan oppilaskunta on mukana järjestämässä vuosittaista LEPAA – Puutarha- ja viheralan ammattinäyttelyä yhdessä Kauppapuutarhaliitto ry:n kanssa.​​​

Linkkejä

Lepaan oppilaskunta 
Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta HAMKO
Lepaa

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU