Ohje - Hämeen ammattikorkeakoulu
Ohje

Vapaa-aika Riihimäellä

13.11.2018 09:12

Riihimäki on vireä opiskelukaupunki jossa palvelut, liikuntamahdollisuudet ja hyvät kulkuyhteydet muodostavat toimivan kokonaisuuden.

Kotoisa Riihimäki

Riihimäki on vireä pikkukaupunki, jossa välimatkat kaupungin sisällä ovat lyhyet ja hyvät palvelut käytettävissä ruuhkattomasti. Noin 95 prosenttia riihimäkeläisistä asuu kolmen kilometrin säteellä rautatieasemalta. Päärata ja moottoritie kiidättävät alle tunnissa Tampereelle ja Helsinkiin.

Monipuoliset liikuntamahdollisuudet

Riihimäellä pidetään yllä monipuolista liikuntapaikkaverkostoa. Keskeisimmät liikuntapaikkamme ovat uimahalli, Urheilutalo, Peltosaaren liikuntapuisto, Kamppailukeskus sekä ulkoilualueet Riutta, Vahteriston ulkoilureitti ja Varuskunnan pururata. ​

Liikuntapuisto on monipuolinen niin kesä kuin talviaikaankin. Jääurheilua varten on kaksi jäähallia, kesälajeille yleisurheilukenttä sekä tekonurmipintaiset pesäpallo- ja jalkapallokentät.

Luontoon pääsee liikkumaan opastetuille luontopoluille Hatlamminsuolle, Käräjäkoskelle, Hirvijärvelle sekä Vahteristoon.

Korkeatasoista kulttuuria

Riihimäki on monipuolinen kulttuuri- ja tapahtumakaupunki, sillä täällä on paljon nähtävää ja koettavaa musiikin, taiteen, teatterin, museoiden ja kulttuurihistoriallisten nähtävyyksien parissa. Viisi korkeatasoista museota tarjoavat mielenkiintoisia elämyksiä.

Riihimäen Kesäkonsertit, Riihimäki Rock -festivaali ja joka toinen vuosi järjestettävät Kansainväliset Erämessut ovat vakiinnuttaneet paikkansa monen kesäohjelmassa unohtamatta muita kulttuuritapahtumia.

Kampuksella tapahtuu

Riihimäen kampuksella toimii aktiivinen opiskelijayhdistys Riihimäen Insinööriopiskelijat RINO ry, joka järjestää useita tapahtumia ja yhteistä ohjelmaa lukuvuoden aikana.

RINOn facebook-sivut​​

Linkkejä

Riihimäen insinööriopiskelijat RINO ry Facebookissa
Riihimäen kaupunki Pinterestissä
Riihimäen kaupunki

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU