Elintarvikkeiden valmistuksen tuotekehityspalvelut
TIEDOT PALVELUSTA
PALVELUN TUOTTAJA | Asiantuntija |
TOIMIPISTE | Hämeenlinna |
ALA | Luonnonvara- ja ympäristöala, Tekniikan ja liikenteen ala |
KIELI | Suomi |
PALVELUN TYYPPI | kehitys/tutkimustehtävä |
PALVELU SAATAVILLA | Jatkuvasti |
HINTA | Sopimuksen mukaan |
Palvelutoimintaa pellolta peltoon
Hämeen ammattikorkeakoulu toimii usealla ruoka-alan sektorilla ja sillä on monialaista toimintaa aina pellolta pöytään. Uskomme yhteistyöhön sekä yhdessä tekemiseen. Työskentelymme takana on usein monia eri koulutusaloja sekä tutkimusyksiköitä.
Yhteistyökumppaneille tarjotaan mahdollisuutta hyödyntää oppilaitoksen monipuolista osaamista sekä oppimisympäristöjä yrityksen oman kehitystyön tueksi.
Opiskelijat ovat oppilaitosyhteisölle hyvin tärkeitä ja siksi rakennamme yritysten elintarvikealan liiketoimintaa kehittäviä kokonaisuuksia Hamkin muiden toimijoiden kuten Design Factoryn kanssa. Design Factory on monialaisiin projektitoimeksiantoihin rakentuva oppimisympäristö, jossa opiskelijoiden on tarkoitus luoda uusia tuote- ja palveluaihioita. Oppimisen mallina toimii Design Thinking.
Tutkimus on yksi tapa oppia
RuoDe-malli on uusi tapa yhteiseen kehittämistyöhön sekä uudenlaiseen ajatteluun. Liitämme kokonaisuuden vahvasti osaksi opiskelijan omaa oppimisprosessia mielekkääksi yhteiseksi tekemiseksi niin liiketalouden kuin ruoka-alan opiskelijoille.
Kehittämisen kohteet ja tavoitteet määritellään aina tapauskohtaisesti yritysten kanssa. Yhtenä keskeisenä kokonaisuutena voi olla esimerkiksi elintarvikkeiden tuotekehitykseen liittyvä kokonaisuus, jossa voidaan kehittää yrityksen tarpeisiin sopivia tuotteita tai vaihtoehtoisesti jalostaa yrityksen omaa ideaa. Tarvittaessa voidaan myös kehittää kokonaan uusia tuotteita tai lähteä toteuttamaan tuotteita täysin uudenlaisista raaka-aineista.
Käytännön tekemiseen voidaan liittää niin tuotteen brändäykseen, taloudelliseen kannattavuuteen kuin kuluttajien käyttäytymiseen liittyviä osa-alueita. Valittuja teemoja voidaan opiskelijoiden ja organisaation kesken testata erilaisilla keinoilla, jotta tunnistetaan niiden toimivuutta ja houkuttelevuutta.
Lisäksi monipuolinen laboratoriokokonaisuus mahdollistaa tarkemman analytiikan tarvittaessa muun muassa rakenteisiin liittyvien tekijöiden osalta.
- Susanna Peltonen
- Lehtori, Bio- ja elintarviketekniikka
- Puh. +358403522651
- susanna.peltonen@hamk.fi
REFERENSSIT
HAMKin ruoka-alan hankkeita
Yhteistyöllä ja koordinaatiolla kestävän ruokajärjestelmän edelläkävijämaakunnaksi -hanke
Luomuopetuksen nykytila ja koulutuksen kehittämistarpeet –hanke