Suomen tilaviinikilpailu 2015 järjestetään Hämeen ammatti-instituutissa Lepaalla 13.-14.4.

Suomen tilaviinikilpailu 2015 järjestetään Hämeen ammatti-instituutissa Lepaalla 13.-14.4.

09.04.2015 09:41

Suomen tilaviinikilpailu 2015 järjestetään Hämeen ammatti-instituutin Lepaan yksikössä Hattulassa 13.–14.4.2015.

Kilpailu on avoin kaikille SVY:n (Suomen tilaviiniyrittäjät) jäsenille. Kilpailuun hyväksytään tilojen omaa tuotantoa olevat tilaviinit, marja- ja hedelmäviinit, siiderit ja liköörit. Tuotteet arvioidaan sokkomaistatuksena sarjoittain.

Hedelmäviinien arviointikriteerinä käytetään “Kansallinen laatujärjestelmä marja- ja hedelmäpohjaisille alkoholituotteille” -hankkeessa aikaansaatuja laatuspesifikaatioita.

Kilpailuun osallistuminen tarjoaa tuottajille mahdollisuuden saada ulkopuolisen arvioitsijan näkemys tuotteestaan sekä myös vertailumahdollisuuden muihin markkinoilla oleviin tuotteisiin. Luonnollisesti kilpailumenestys ja Suomen tilaviini 2015 -titteli ovat hyödynnettävissä markkinoinnissa.

Kilpailussa on kuusi sarjaa:

  1. Ruokaviinien sarja
  2. Seurusteluviinien sarja
  3. Jälkiruokaviinien sarja
  4. Helmeilevien juomien sarja
  5. Kuohuviinien sarja (method classic)
  6. Liköörisarja (alle 22 til-%)

Arvioijina toimivat:

Jouko Kääriäinen (freelance-toimittaja), Ossi Leväinen (Suomen Alkoholitukku) Taina Hallman (Alahovi), Krista Mänttäri​​​ (Ravintola Köökki), Tiina Rantanen (ruoka- ja viinitoimittaja) ja Marita Joutjärvi (ruoka- ja viinitoimittaja).

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU