#agrologitjahevoset-ravit Pilvenmäellä Forssassa - Hämeen ammattikorkeakoulu
#agrologitjahevoset-ravit Pilvenmäellä Forssassa
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

#agrologitjahevoset-ravit Pilvenmäellä Forssassa

29.03.2019 klo: 17.00

Forssan Pilvenmäellä perjantaina 29.3. klo 17 alkaen järjestettävissä #agrologitjahevoset-raveissa on esillä näkökulmia agrologeista hevosalan kehittäjinä. Ravien lomassa juontaja Marko Lähteenmäki käy vierailijoiden kanssa läpi kertomuksia HAMKin hevostalouden agrologien sijoittumisesta työelämään sekä hevostalouden tulevaisuuden kuvia.

”Agrologit ovat moniosaajia, joilla on vahva rooli myös maaseudun liitännäiselinkeinojen kehityksessä. Hevoset elävöittävät tämän päivän maaseutua monin tavoin”, Agrologien Liiton toiminnanjohtaja Anne Laitinen kommentoi.

Agrologit ovat vahvasti kiinni hevostalouden kentällä ja alan kehittämistehtävissä. Hevostalouden agrologeja koulutetaan Hämeen ammattikorkeakoulun Mustialan yksikössä Tammelassa. Hevosagrologeja on työllistettynä hevosalalla mm. hevosjalostusliitoissa, raviradoilla ja oppilaitoksissa.

”Itse olen valmistunut 2011 Mustialasta, joten sitä kautta on hyvinkin läheiset kokemukset koulutuksen sisällöstä. Pilvenmäen raviradan nykyisessä toimihenkilöporukassa on suuri joukko agrologeja, joten vaikutusta koulutuksella on sitä kautta ihan meidän arkitoimintaamme”, kertoo Pilvenmäen raviradan toiminnanjohtaja Elina Hirvonen.

Hevostalouden agrologikoulutusta on Hämeen ammattikorkeakoulussa ollut vuodesta 1994 lähtien. Tällä hetkellä aloituspaikkoja on 15. Oman tarinansa agrologikoulutuksen takaa kertovat mm. Suomen Hippoksen kehityspäällikkö Suvi Louhelainen, Punkin tilan yrittäjät Riika ja Eero Räisänen sekä Hämeen hevosjalostusliiton toiminnanjohtaja Anu Kantala.

”Kaikki meille hakeutuvat opiskelijat ovat vähintään hevosharrastajia, mutta monilla on myös työkokemusta ja käytännön osaamista alalta, toisilla hevosalan tutkintojakin. Opiskelijat ovat hyvin motivoituneita ja tunnistavat alan haasteita. Työkenttä on laaja, koska siihen voi yhdistää muitakin maaseutuelinkeinoja. Tutkinto tarjoaa hyvät edellytykset esimerkiksi monipuolisiin koulutus-, neuvonta- ja hallintotehtäviin. Myös omaa yritystoimintaa harjoittavia löytyy jonkin verran”, toteaa HAMKin lehtori Terhi Thuneberg.

Forssan Pilvenmäen ravit perjantaina 29.3. ovat raviurheilijoiden keskuudessa vuoden mielenkiintoisimmat iltaravit, koska ravi-ilta sisältää ennakkomaksullisen kilpailun Pilvenmäki Specialin karsinnat. Karsintalähtöjen parhaat saavat paikat finaalista, joka juostaan lauantaina 6.4.  ja voittajan tilipussi karttuu finaalilähdön ykkössijasta 10 000 eurolla. Ravien ensimmäinen lähtö juostaan klo 18 ja ravi-ilta päättyy yhdeksän aikaan. Ravintola Valtikka on näköalaravintola raviradalle. Ravien ajan on tarjolla lähiruokanoutopöytä. Ravintola aukeaa klo 16.30 ja palvelee ravien loppuun saakka. Ravintolavarauksen teet helpoiten sähköisen ilmoittautumislinkin yhteydessä, jonka löydät https://www.luva.fi/agrologit/tapahtumat/

Tervetuloa mukaan hevosvoimaiseen iltaan!

Lisätietoja:
Agrologien Liitto toiminnanjohtaja Anne Laitinen puh. 050 5143 711
Forssan Seudun Hippos toiminnanjohtaja Elina Hirvonen puh. 050 301 8258
HAMK lehtori Terhi Thuneberg puh. 050 574 5397

Tiedot

Päivämäärä:
29.03.2019
Aika:
17.00
Tapahtumaluokka:
Tapahtuman avainsanat:
,
Tapahtuman koulutusalat:

Tapahtumapaikka

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU