Laitumelle lasku Mustialassa - Hämeen ammattikorkeakoulu
Laitumelle lasku Mustialassa
Kaksi vasikkaa laitumella
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Laitumelle lasku Mustialassa

17.05.2023 klo: 10.00 - 12.00

Kaksi vasikkaa laitumella

Hämeen ammattikorkeakoulun Mustialan kampuksella sijaitsevan opetus- ja tutkimusmaatilan lehmät pääsevät toukokuussa odotetulle kesälaitumelle. Lehmät lasketaan laitumelle kaikille avoimessa ja maksuttomassa tapahtumassa 17.5.2023 klo 10–12.

Laitumelle lasku -tapahtuma alkaa klo 10, jolloin lehmät pääsevät vapaasti omaan tahtiin siirtymään kesälaitumille. Tapahtuman järjestää Hämeen ammattikorkeakoulu yhteistyössä Hämeen ammatti-instituutin kanssa, jonka opiskelijat suorittavat opintojaan samalla maatilalla. Tapahtuma streamataan, jolloin sitä voi seurata myös etänä tietokoneen tai älylaitteen välityksellä.

Lehmien riemun lisäksi tapahtumassa on mahdollista tutustua opetus- ja tutkimusnavetan ylisiin ja kurkata, miltä navetan sisällä näyttää, mitä kaikkia karjarotuja Mustialassa asuu ja mitä navetan toiminta käytännössä tarkoittaa. HAMKin opiskelijat myyvät tapahtumassa HK Scanin sponsoroimaa makkaraa, Valio jakaa välipaloja osallistujille ja Hankkija tarjoaa kahvit. Tapahtuman osallistujat pääsevät myös tutustumaan Mustialan maaseutumuseoon sekä historiaa henkivään kampusalueeseen. 

HAMKin opetus- ja tutkimusmaatilalla asustelee noin 70 lypsävää lehmää, ja siihen kuuluu 185 hehtaaria peltoa. Maatilan tuotantosuuntana on maidontuotanto, ja tila on siirtynyt kokonaan luomutuotantoon vuonna 2020. Mustialassa toteutetaan vuosittain koe- ja kokeilutoimintaa yhteistyössä alan tutkimuksen, neuvonnan ja yritysten kanssa. Voit lukea lisää opetus- ja tutkimusmaatilan toiminnasta täältä: https://mustialanluomutila.fi/

Tervetuloa seuraamaan kevään riemua Mustialaan!

 

Lisätietoja:

Emma Nylund
Koulutuspäällikkö, Hämeen ammattikorkeakoulu
emma.nylund@hamk.fi
+358504780812

Katri Virtanen
Pedagoginen koordinaattori, lehtori, Hämeen ammatti-instituutti
katri.virtanen@hami.fi
+358505640820

Linkki Mustialan kampussivulle

Linkki tapahtuman streamaukseen

Tiedot

Päivämäärä:
17.05.2023
Aika:
10.00 - 12.00
Tapahtumaluokka:
Tapahtuman avainsanat:
, , ,
Tapahtuman yleisöt:
,
Tapahtuman koulutusalat:

Järjestäjät

HAMK
HAMI

Tapahtumapaikka

Mustialan kampus
Mustialantie 105
Mustiala, 31310 Suomi
+ Google Map

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU