Pirkanmaan kestävien ja älykkäiden tekstiilien työpaja - Hämeen ammattikorkeakoulu
Pirkanmaan kestävien ja älykkäiden tekstiilien työpaja
Tekstiilihanke kuvio
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Pirkanmaan kestävien ja älykkäiden tekstiilien työpaja

22.11.2022 klo: 12.30 - 16.00

Vapaa
Tekstiilihanke kuvio

Pirkanmaan kestävien ja älykkäiden tekstiilien osaamis- ja innovaatioekosysteemi

Tulevaisuuden älytekstiilit ovat pesunkestäviä ja kierrätettäviä – Tervetuloa rohkeasti mukaan innostumaan ja innovoimaan – rakennetaan yhdessä älykkäiden ja kestävien tekstiilien ekosysteemiä Pirkanmaalle! Hankkeessa tuodaan yhteen alan toimijoita, yrityksiä, tutkijoita ja kouluttajia verkostoitumaan ja luomaan uusia innovaatioita kestävän ja kierrätettävän älytekstiilimaailman ympärille. Perustettavaa ekosysteemiä varten kontaktoimme etupäässä Pirkanmaalla ja Hämeessä olevia alan yrityksiä.

Hankkeen neljäs työpaja järjestetään tiistaina 22.11.2022 klo 12.30-16 Tampereella. Ideointityöpajassa jatketaan valittujen pilottien edistämistä puettavan älykkyyden sekä kestävien ja älykkäiden materiaalien pohjalta – terveydenhuoltoon, työhyvinvointiin, turvallisuuteen ja vapaa-aikaan liittyen. Tuo oma osaamisesi, materiaalisi, ylitteesi, tuotteesi tai palvelusi työpajaan pohdittavaksi – myös IT-osaajat mukaan. Miten kestävillä ja pestävillä älytekstiileillä, puettavalla älykkyydellä kerättyä dataa voidaan hyödyntää tuotteiden ja palveluiden rakentamisessa? Ideoidaan yhdessä ylitteidenne, sivuvirtojenne, jätteidenne hyödyntämistä älytekstiileissä?

Älytekstiilien ja puettavan älykkyyden suunnittelu ja valmistus kierrätettävyys ja kiertotalous huomioiden tarvitsee poikkitieteellistä osaamista. Siksi tarvitaan eri alojen yrityksiä, asiantuntijoita ja loppukäyttäjiä, myös julkiselta sektorilta.

Ilmoittautuminen tästä 15.11.2022 mennessä. Kutsua saa jakaa, osallistuminen edellyttää ilmoittautumista. Tilaisuus on maksuton. 

Ohjelma (alustava)
12.30 Kahvitarjoilut – (osallistujat voivat laittaa materiaalejaan, tuotteitaan, palvelujaan esille)
13.00 Avaus – Tervetuloa! TAMK
Osallistujien odotukset ja työpajan tavoitteet (Fasilitaattorit)
Alustuspuheenvuorot:
Digitaalinen tuotepassi – Jussi Ojansuu STJM
Tunnetta välittävät protot – Heidi Kerkola ja Satu Jumisko-Pyykkö HAMK
RFID-teknologia ja sovellukset tekstiili- ja vaatetusteollisuuden tuotteissa – Jaana Varsamäki FENTEC Oy Pilot2 – reaalimaailman CASE – yritykset esittelevät
13.50 Virkistäydytään kahvilla (tutustumista materiaaleihin, tuotteisiin, pilotaiheisiin)
14.10 Pienryhmiin jatkotyöstämään pilot-aiheita materiaali- ja IT-twistillä
15.45 Työpaja 4:n päätössanat
16.00 Tilaisuus päättyy

Lisätiedot: projektipäällikkö Minna Varheenmaa, minna.varheenmaa@tuni.fi

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU