Riksun Robopäivät - Hämeen ammattikorkeakoulu
Riksun Robopäivät
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Riksun Robopäivät

03.05.2023 klo: 15.00 - 19.00

 

Tule mukaan Riksun Robopäiville Riihimäen kirjastoon! Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton!

Riksun Robopäivät järjestetään 3. toukokuuta Riihimäen kirjastolla, Kauppakatu 16. Ohjelmallisessa tapahtumassa on paljon mielenkiintoista ja mukavaa robotiikka-aiheista nähtävää, kokeiltavaa sekä kuultavaa kaikenikäisille. Tapahtuma alkaa kello 15 ja se päättyy kello 19.

 

Ohjelmassa on kaksi mielenkiintoista puheenvuoroa. Dosentti Satu Jumisko-Pyykön johdattamana pääset kurkistamaan ihmiskeskeiseen teknologiamuotoiluun. Mistä ihmiskeskeisessä uusien teknologisten palveluiden ja tuotteiden muotoilussa oikeastaan on kysymys? Miksi se on tärkeää? Esityksessä on mukana iXu bear -älynalle, jonka avulla voi etäsilittää läheistä ihmistä sekä päälle puettavaa teknologiaa.

 

Jumisko-Pyykön esitys alkaa kello 16.45 ja se kestää noin tunnin, josta keskustelulle varataan noin 15 minuuttia.

 

Toisista puheenvuoroista vastaa tutkija, kirjailija ja tohtori Sam Inkinen. Inkinen kulkee robotiikan historian kautta katsoen myös tulevaisuuteen aiheellaan: Robotiikka ennen, nyt ja huomenna – uuden teknologian visioita ja kritiikkiä. Puheenvuorojen inspiroimana toivotaan runsasta keskustelua aiheesta.
Inkisen esitykset alkavat kello 16 ja 18 ja ne kestävät noin puoli tuntia, josta noin kymmenen minuuttia varataan keskustelulle. Mikäli yleisö haluaa, Inkinen voi viedä esityksensä läpi kokonaisuudessaan yleisön kanssa keskustellen. Inkinen varaa mukaansa aiheeseen liittyvää kirjallisuutta.

Puheenvuorot pidetään kirjaston monitoimitilassa, josta löytyy istumapaikkoja.

 

Tapahtumassa voi tutustua robotteihin muun muassa kirjaston muun muassa ala-aulassa, yläaulassa sekä Samuli Parosen salissa. Osallistujat voivat kokeilla VR-laseja ja tutustua hankkeiden robotteihin, kuten Poroon, Rodoon sekä Paroon. Kilpailuhenkiset voivat haastaa kaverin Mototiles-liikuntalaattapelissä tai Memoerassa, joista molemmat sopivat myös varttuneemmalle väelle. Peruskoululaiset esittelevät omia VEX-robottejaan ja kertovat opiskelusta robotiikan parissa.

Ohjelmassa on myös kahvi- ja pullatarjoilu, bingo ja bingopalkintoja sekä ilmapallojen jakoa.

 

Tapahtumaosallistujat voivat osallistua Robotiikkakampuksen tuotteiden arvontaan postaamalla tapahtumasta kuvia Instagramiin aihetunnisteilla #RoboHoiva ja #RiksunRobopäivät. Arvontakuvia voi postata tapahtuman aikana kello 15–19 ja voittajiin otetaan yhteyttä henkilökohtaisesti. Instagram ei osallistu arvonnan järjestämiseen.

 

Tapahtuman järjestävät Robotiikkakampus, Riihimäen kaupunki, Suomen ympäristöopisto Sykli, HAMK ja Hyria sekä EU:n tukemat hankkeet Robo Hoiva, Avoin RoboLab ja SatoBotti.

Lämpimästi tervetuloa!

Tiedot

Päivämäärä:
03.05.2023
Aika:
15.00 - 19.00
Tapahtumaluokka:
Tapahtuman avainsanat:
,
Tapahtuman koulutusalat:
Kotisivu:
https://www.roboticscampus.com/kilpailut-ja-tapahtumat/tule-mukaan-ohjelmalliseen-riksun-robopaivat-tapahtumaan/

Tapahtumapaikka

Riihimäen kaupunginkirjasto
Kauppakatu 16
Riihimäki, 11100 Suomi
+ Google Map

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU