Tutkijoiden yö 2022 - Hämeen ammattikorkeakoulu
Tutkijoiden yö 2022
Tutkijoiden yö 30.9.2022
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Tutkijoiden yö 2022

30.09.2022 klo: 16.00 - 19.00

Tutkijoiden yö 30.9.2022

HAMK osallistuu ensimmäistä kertaa eurooppalaiseen Tutkijoiden yö -tapahtumaan. Esittelemme tutkimustoimintaamme perjantaina 30.9. Hämeenlinnan pääkirjastossa ja sen läheisyydessä. Ohjelma on ilmainen ja avoin kaikille kiinnostuneille.

Kirjastotorilla tutkijamme keskustelevat eri asiantuntijoiden kanssa, kirjaston ylätasanteella pääsee tutustumaan esimerkiksi robotiikkaan ja eksoskeletoniin, ja ulkona voi vaikkapa testata, miten hulevesi kulkee erilaisten suodatusrakenteiden läpi.

Ohjelma

Kirjastotori, 1. kerros

klo 16.15–17.00 Kestävää rakentamista ja kiertävää tavaraa

Arkeemme kuuluu monenlaisia materiaaleja ja niistä valmistettuja tuotteita ja ympäristöjä. Miten tuotteita voidaan valmistaa raaka-aineita säästävällä tavalla? Miten taloa voi rakentaa kestävästi? Entä mitä kierrätys kertoo tuotteiden kestävyydestä?

Keskustelemassa tutkijayliopettaja Päivi Laaksonen HAMK Tech -tutkimusyksiköstä, Työvalmennussäätiö Luotsin toimitusjohtaja Heikki Rantala sekä rakennusalan yrittäjä Timo Sollo.

 

klo 17.15–18.00 Perunoita parvekkeella ja hyönteisiä hotellissa

Yli 70 prosenttia suomalaisista asuu kaupunkialueilla. Miten ylläpidämme luontoyhteyttämme kaupunkiympäristössä ja arjen kiireiden keskellä? Miten voimme edistää pienillä teoilla ympäristön hyvinvointia ja samalla omaamme? Voisinko minä olla omavarainen?

Keskustelemassa tekninen asiantuntija Salla Leppäkoski HAMK Bio -tutkimusyksiköstä, Etelä-Hämeen Marttojen toiminnanjohtaja ja kotipuutarha-asiantuntija Arja Pehkonen sekä hiilipuutarhuri Sonja Aarnio.

 

klo 18.15–19.00 Älykäs haalari ja paikantava pusero

Äly tulee vauhdilla myös vaatteisiimme. Mitä hyötyä älyvaatteista voi olla sairaalatyössä?

Keskustelemassa tutkijayliopettaja Kimmo Vänni HAMK Smart -tutkimusyksiköstä ja kehittämisylilääkäri Paula Turunen Kanta-Hämeen keskussairaalasta.

 

Kirjaston ylätasanne, 2. kerros

klo 16–18 Miten sormus voi mitata stressitasoa? Tervetuloa kokeilemaan Moodmetric-älysormusta. HAMK Smart.

klo 16–18 Esimerkiksi hämähäkeillä on ulkoinen ranka eli eksoskeleton, joka tukee ja suojaa niitä. Ihminenkin voi käyttää puettavaa, moottoroitua eksoskeletonia, joka keventää fyysistä työtä. Tule testaamaan! HAMK Smart.

klo 16–19 Mitä itsemyötätunto tarkoittaa ja miksi sitä kannattaa tutkia ja kehittää? Tule pohtimaan aihetta kanssamme ja saamaan vinkkejä oman itsemyötätuntosi kehittämiseen. HAMK Edu.

klo 16–19 Miten mobiilirobotti toimii? Tule kokeilemaan! HAMK Tech.

Kirjaston pääoven edusta, Lukiokatu 2

klo 16–18 Tule katsomaan, miten likainen hulevesi puhdistuu suodattamalla eri materiaalien läpi. Testissä hiekka, puuhake ja biohiili. Huonon sään sattuessa pääoven sisäpuolella. HAMK Bio.

klo 16–18 Kasvit imuttelevat ilmakehän hiiltä ilmarakojensa kautta. Missä ovat kaupunkivihreän parhaat hiilivarastot? Huonon sään sattuessa pääoven sisäpuolella. HAMK Bio.

 

Kirjastotorin keskustelut ovat samalla Hyvin sanottu -keskustelufestivaalin satelliittitapahtuma. Lisäksi HAMK Edu -tutkimusyksikkö järjestää pop up -keskustelun Hyvin sanottu -festivaalissa lauantaina 1.10. klo 11.45–13.15  Hämeenlinnan Verkatehtaalla. Keskustelun aiheena on Tekoälyä vai tunteiden tulkintaa – mitä taitoja tulevaisuudessa tarvitaan?

Tiedot

Päivämäärä:
30.09.2022
Aika:
16.00 - 19.00
Tapahtumaluokka:
Tapahtuman avainsanat:
,
Tapahtuman yleisöt:

Järjestäjä

Hämeen ammattikorkeakoulu
Kotisivu:
www.hamk.fi

Tapahtumapaikka

Hämeenlinnan pääkirjasto
Lukiokatu 2
Hämeenlinna,
+ Google Map

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU