Tutkittua tietoa - Hämeen ammattikorkeakoulu
Tutkittua tietoa
uraohjauksen erikoistumiskoulutus mies ja nainen kavelevat hymyillen
-

Tutkittua tietoa

Julkaisut

Hämeen ammattikorkeakoulun julkaisujen sisällöt syntyvät koulutuksessa ja tutkimuksessa. Julkaisemme mm. erilaisia oppimateriaaleja sekä tutkimus- ja kehitystyön tuloksia.

​HAMK julkaisee asiantuntijatekstejä, -äänitteitä ja -videoita. Kaikki HAMKin julkaisut ennakkoarvioidaan.

HAMK Beat

HAMK Beat on HAMKin toimitettu blogi, jossa julkaistaan yleistajuisia, suurelle yleisölle suunnattuja tekstejä. Blogin tarkoituksena on viestiä tekemisestämme ja osaamisestamme helppolukuisesti ja ymmärrettävästi.

HAMK Unlimited

Pääasiallinen julkaisukanavamme on HAMK Unlimited, joka sisältää kolme lehteä: ammatillista asiantuntijuutta kokoavan Professionalin, käytäntölähtöisiä tutkimustuloksia esittelevän Journalin sekä vertaisarvioidun Scientificin. HAMK Unlimited on kokonaisuudessaan avoimesti saatavilla, ja lähes kaikilla artikkeleilla on Creative Commons -tunnus CC BY-SA.

E-julkaisut

PDF-muotoisia e-julkaisuja tehdään HAMKissa erityistilanteissa. Julkaisut löytyvät Theseuksesta ja Issuu-palvelusta.

Painetut julkaisut

HAMKin painettujen julkaisujen myyntitoiminta päättyi 31.12.2015. Painettuja julkaisuja tehdään HAMKissa vain erityistarpeisiin.

Seuraavia painettuja teoksia voi tiedustella osoitteesta julkaisut@hamk.fi:

Julkaisutiedonkeruu

Julkaisutiedonkeruu liittyy Opetus- ja kulttuuriministeriön tiedonkeruiden kokonaisuuteen. Tiedonkeruun avulla määräytyy osa korkeakoulujen rahoituksesta. Ammattikorkeakouluissa julkaisutiedonkeruussa rahoitus määrittyy henkilökunnan julkaisujen määrän perusteella.

Julkaisutiedonkeruuseen mukaan tuleville julkaisuille on asetettu tarkat määritykset, jotka löytyvät tutkijanohjeesta. Tutkijanohje on tarkoitettu kaikille julkaisuja tiedonkeruuseen ilmoittaville.

HAMKissa julkaisut ilmoitetaan valtakunnallisen Justus-palvelun kautta. Ensimmäisellä kirjautumiskerralla valitse HAMK eDuunin id-listalta. Jatkossa kirjautuminen avautuu suoraan haka-kirjautumiseen.

Julkaisutiedonkeruuseen ilmoitetut julkaisut voi tarkistaa Tiedejatutkimus.fi-palvelusta. Tiedot yksittäisen organisaation tai henkilön julkaisuista löydät tehokkaimmin tarkennetun haun avulla.

Julkaisutiedonkeruusta vastaa HAMKissa kirjasto. Tukea ja neuvoja julkaisutiedonkeruuseen saat tarvittaessa osoitteesta julkaisurekisteri[a]hamk.fi.