Opetusala
Opetusala
Täydennyskoulutusta opetusalalla sekä koulutuksen parissa toimiville. Tarjolla on avoimia koulutuksia sekä organisaatioille/verkostoille varattavia koulutuskokonaisuuksia. Toteutamme koulutusta myös tilauksesta. Tutustu tarjontaamme ja ota yhteyttä!
Erikoistumiskoulutukset
Koulutustarjonta
Asio-kurssitarjonta Julkinen kurssitarjonta Asio-lyhytkurssiohjelmistosta
- Digitaaliset ja luovat pedagogiset ratkaisut yhteisissä tutkinnon osissa 4 opLUE LISÄÄ
Koulutuksen tavoitteena on digitaalisuuden vaatimusten ja mahdollisuuksien huomioiminen sekä digitaalisuuden hyödyntäminen yhteisten tutkinnon osien opiskelijalähtöisessä toteuttamisessa.
- Kestävää arviointia > varattavissaLUE LISÄÄ
Koulutuksen tavoitteena on opiskelijan arviointiin liittyvän osaamisen vahvistaminen ja yhtenäisen arviointikulttuurin kehittäminen. Koulutukset ovat varattavissa oppilaitoskohtaisena tai alueellisena useammalle oppilaitokselle suunnattuna toteutusryhmänä. Otathan yhteyttä, niin aloitetaan yhteissuunnittelu!
- Kieli- ja kulttuuritietoinen opettaja opiskelijoiden moninaisuuden tukena > varattavissaLUE LISÄÄ
Maahanmuuttajataustaisten opiskelijoiden määrä on lisääntynyt tasaisesti ja monikulttuurisuus on arkipäivää jo koko maassa. Opettajien kieli- ja kulttuuritietoisuus tukee maahanmuuttajataustaisten opiskelijoiden opintojen henkilökohtaistamista ja yksilöllis-ten opintopolkujen rakentamista. Se myös auttaa kohdentamaan opetusta ja ohjausta sekä osallistamaan opiskelijoita. Koulutukset ovat varattavissa oppilaitoskohtaisena tai alueellisena useammalle oppilaitokselle suunnattuna toteutusryhmänä. Otathan yhteyttä, niin aloitetaan yhteissuunnittelu!
- Kieli- ja kulttuuritietoisuus oppijan hyvinvoinnin tukena 3 opLUE LISÄÄ
Kieli-, katsomus- ja kulttuuritietoisuuden avulla voidaan tukea opiskelijan ja hänen lähipiirinsä hyvinvointia ja vuorovaikutusta sekä edistää yhteiskunnan jäsenyyttä ja osallisuutta. Lisäksi teemat tukevat työ- ja oppimisympäristön turvallisuutta. Koulutuksessa saat välineitä näiden aihepiirien huomioimiseen opetus- ja ohjaustyössä.
- Leikki säveliksi – 2. toteutus, aloitus huhtikuussa 2023LUE LISÄÄ
Koulutuksessa kehitetään varhaiskasvatuksen parissa työskentelevien henkilöiden valmiuksia käyttää musiikkia ja äänimaisemia tavoitteellisesti omassa työssään ja työnsä kehittämisessä. Varhaiskasvatussuunitelmassa on tuotu esiin luovat menetelmät ja taidekasvatus keskeisenä osana lapsen tasapainoista kasvua ja kehitystä sekä sitä tukevaa pedagogiikkaa. Koulutus vahvistaa ja antaa lisää valmiuksia musiikkipedagogiseen osaamiseen. Koulutuspäivissä ja HAMK Learn-verkko-oppimisympäristössä testataan erilaisia työmenetelmiä ja ideoita varhaiskasvatuksen musiikkitoiminnan rikastamiseksi. Osallistujat toteuttavat sadun korjuun, jossa tuotetaan konkreettinen omaan työhön liittyvä kehittämistehtävä yhdessä lasten kanssa ja työn hedelmät kootaan kaikkien lasten parissa työskentelevien hyödynnettäviksi. Korona-aika on tuonut uusia haasteita lasten koti- ja päiväkotiympäristöihin. Taide ja musiikki vahvistavat lasten ja perheiden hyvinvointia sekä selviytymistä poikkeuksellisina aikoina. Musiikkipedagogisen osaamisen lisäämisellä pyritään tukemaan perheiden sisäistä tunnemaastoa, vuorovaikutusta sekä dynamiikkaa.
- Opiskelijan hyvinvointi ja kohtaaminen > varattavissaLUE LISÄÄ
Päämääränä on tukea ohjaus- ja opetushenkilöstöä luomaan ja olemaan osa toimintakulttuuria, jossa oppijat ja opettajat kokevat tulevansa kohdatuksi ja olevansa yhteisönsä kyvykäs, tärkeä toimija. Kaikki kokevat olevansa psyykkisesti, fyysisesti kuin pedagogisestikin turvassa. Koulutusosioiden keskiössä ovat opiskelija, opiskelijoiden osallisuus, turvallisuus sekä opetushenkilöstön osaamisen ja valmiuksien edistäminen oppijoiden kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukemiseksi. Koulutukset ovat varattavissa oppilaitoskohtaisena tai alueellisena useammalle oppilaitokselle suunnattuna toteutusryhmänä. Otathan yhteyttä, niin aloitetaan yhteissuunnittelu!
- Paluu tulevaisuuteen: Kestävä kehitys omalla alallasi 5 op > varattavissaLUE LISÄÄ
Maailman muuttuminen kestävämpää suuntaan muuttaa myös opettamasi alan käytäntöjä. Ilmastotavoitteiden saavuttamiseksi on tapahduttava muutoksia. Millaista ruokaa valmistetaan kokkiravintolassa vuonna 2050? Millaista autoa huolletaan autokorjaamoissa? Miten bio- ja kiertotalous tulee muuttamaan alaasi? Koulutus ovat varattavissa oppilaitoskohtaisena tai alueellisena useammalle oppilaitokselle suunnattuna toteutusryhmänä. Otathan yhteyttä, niin aloitetaan yhteissuunnittelu!
- RAI – kouluttajakoulutus 5 opLUE LISÄÄ
Kunnilla ja yksityisillä palveluntuottajilla on velvollisuus käyttää iäkkään henkilön palvelutarpeen ja toimintakyvyn arvioinnissa RAI-arviointivälineistöä.RAI-välineistön käyttö tulee aloittaa viimeistään 1.4.2023 (Laki ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista (980/2012). Tämän RAI- kouluttajakoulutuksen avulla varmistetaan, että lain edellyttämissä organisaatioissa on riittävästi osaajia RAI-arviointivälineistön käyttöönotossa toteuttamassa arviointeja yhdenmukaisesti ja laadukkaasti.
- SISOTE Viranomaisvalvonta ja -ohjausLUE LISÄÄ
Asiakkaiden ja heidän kanssaan työtä tekevien ammattilaisten välinen yhteistyö on sosiaali- ja terveydenhuollon sekä sivistyksen toimialalla tuotettavien palvelujen ydin. Toimintaympäristöllä ja sen muutoksilla on systeemisiä vaikutuksia näihin vuorovaikutussuhteisiin ja asiakkaan saaman palvelun laatuun. Parhaillaan toimeenpanovaiheessa oleva historiallinen soteuudistus ja siihen liittyvät muutokset vaikuttavat kaikkiin toimijoihin. Perustehtävälähtöinen tarkastelu antaa tukevan lähtökohdan alojen viranomaisvalvonnan ja ohjauksen tehtäviin sekä niihin liittyvien käytännön ongelmien ratkaisuun. Koulutukseen osallistuminen mahdollistaa vaativissa valvonnan vastuutehtävissä toimiville ajantasaisen ja kehittyvän tietoperustan vahvistamisen yhteisen, työnohjauksellisen vertaisoppimisprosessin muodossa.
- Uraohjaus ja erityinen tuki 3 opLUE LISÄÄ
Uraohjaus ja erityinen tuki 3 op:n koulutus on osa Opetushallituksen avustamaa Areenalla erityinen tuki -verkostohanketta. Koulutuksen tavoitteena on perehtyä uraohjauksen ja erityisen tuen kysymyksiin. Koulutuksessa keskitytään uraohjauksen eri vaiheisiin: - sujuvat siirtymät kouluasteelta toiselle - opintojen aikainen ohjaus - työelämään ja jatko-opintoihin ohjaus
- VALOT -oppivelvollisen valmennus, ohjaus ja tuki > varattavissaLUE LISÄÄ
Tavoitteena on antaa osallistujille valmiuksia vastata oppivelvollisuuden laajentumisen tuomiin mahdollisuuksiin ja haasteisiin. Koulutukset antavat tietoa uusista oppivelvollisuuteen liittyvistä säädöksistä sekä valmiuksia kehittää ammatillista osaamistaan siten, että opetus- ja ohjaushenkilöstö mahdollistaa yhdenvertaisesti oppimista. Koulutukset ovat varattavissa oppilaitoskohtaisena tai alueellisena useammalle oppilaitokselle suunnattuna toteutusryhmänä. Otathan yhteyttä, niin aloitetaan yhteissuunnittelu!
- YTO -työelämätaitoja kehittämässä > varattavissaLUE LISÄÄ
Koulutuskokonaisuudella vahvistetaan YTO-opettajien osaamista, johon laajentuva oppivelvollisuus ja jatkuvan oppimisen mahdollisuuksien lisääntyminen tuovat uusia haasteita. Digipedagogiikan ja työelämän tarpeet näkyvät vahvasti myös YTO-opettajien arjessa. Hanke kehittää henkilöstön osaamista näiden uusien pedagogisten käytänteiden rakentamisessa. Koulutukset ovat varattavissa oppilaitoskohtaisena tai alueellisena useammalle oppilaitokselle suunnattuna toteutusryhmänä. Otathan yhteyttä, niin aloitetaan yhteissuunnittelu!
- Esa Inget
- Jatkuvan oppimisen päällikkö
- Puh. +358 40 587 9886
- esa.inget@hamk.fi
- Sofia Peltoniemi
- Koulutussuunnittelija
- Puh. +358 50 307 8093
- sofia.peltoniemi@hamk.fi
- Merja Välkkilä
- Koulutussuunnittelija
- Puh. +358 40 573 1930
- merja.valkkila@hamk.fi
- Ann-Mari Apiainen
- Koulutuskoordinaattori
- Puh. +358 50 5730 341
- ann-mari.apiainen@hamk.fi