Urheilu ja opiskelu - Hämeen ammattikorkeakoulu
Urheilu ja opiskelu
Cleantech kaksi ihmista kavelee laiturilla
Opiskelijat laiturilla kävelemässä kameraa kohti.

Urheilu ja opiskelu

Opiskelun ja urheilun yhdistäminen

Hämeen Ammattikorkeakoulu on sitoutunut tukemaan opiskelijoidensa mahdollisuutta yhdistää oma urheilu-ura korkeakouluopintoihin. HAMK kuuluu Urheiluakatemia Tavastiaan, jonka kautta tavoitteellisesti urheileva opiskelija saa yksilöllisiä tukitoimia opiskelun ja urheilun yhteensovittamiseen.

Urheilijaopiskelija hakee Hamkiin normaalien hakumenetelmien kautta. Tultuaan valituksi korkeakoulun opiskelijaksi, hän voi ottaa yhteyttä korkeakoulun liikuntasuunnittelijaan, joka neuvoo käytännön järjestelyissä, sekä esimerkiksi Urheiluakatemian jäsenyyden hakemisessa. Myös opintojen suunnittelu urheilu-uran mahdollistamiseksi käynnistetään heti opintojen alettua. Mikäli urheilijaopiskelija ei täytä urheiluakatemian kriteerejä, hänelle pystytään siitä huolimatta tarjoamaan monia urheilun ja opiskelun yhdistämistä mahdollistavia tukitoimia.

Urheiluakatemia Tavastia

Urheiluakatemia Tavastia on nuoren, huipulle tähtäävän urheilijan opiskelun ja urheiluvalmennuksen yhdistävä toimintaorganisaatio Kanta-Hämeessä. Akatemia tarjoaa urheilijalle kokonaisvaltaisen palveluverkon, johon kuuluvat urheilun ja opiskelun yhdistämisen lisäksi hyvät harjoitteluolosuhteet, tukipalvelut sekä valmennus opiskelupaikkakunnalla. Sen paikallisesta koordinoinnista vastaa Koulutuskuntayhtymä Tavastia ja valtakunnallisesti Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön alaisuudessa toimiva Urheiluakatemiaohjelma.

Lisätietoja antaa Urheiluakatemia Tavastian koordintaattori:

Olli-Pekka Hakala, olli-pekka.hakala@kktavastia.fi, puh. 0505969901

Kysy lisää!

Katso myös!

Kuvassa Emmi Merelä pelaamassa ringetteä jäähallissa.
International Business -koulutuksessa opiskeleva Emmi Merelä pelaa ringetteä Nokian Urheilijoissa.

Tarinoita urheilun ja opiskelun yhdistämisestä

Opiskelijoita istumassa pöydän ääressä.