Ystäväperhetoiminta - Hämeen ammattikorkeakoulu
Ystäväperhetoiminta
Ystäväperhetoiminta
Iloisia opiskelijoita

Ystäväperhetoiminta

Ystäväperhetoiminta – kulttuurien kohtaamista

Hämeen ammattikorkeakoulun HAMK Ystäväperhetoiminta jatkuu syksyllä 2021 Hämeenlinnan, Riihimäen, Valkeakosken, Forssan  ja Mustialan kampuksilla.

Ystäväperhetoiminnassa kansainväliset opiskelijat tutustuvat jokapäiväiseen suomalaiseen elämään. Toiminnan tarkoituksena on tehdä suomalaista kieltä ja jokapäiväistä arkea tutuksi kansainvälisille opiskelijoille, edistää kansainvälistymistä sekä lisätä uusien kulttuurien tuntemusta opiskelijoiden ja  isäntäperheiden keskuudessa. Muutamia esimerkkejä  toiminnasta: ruoanlaitto yhdessä, ulkoilu, elokuvien katselu, jääkiekko-ottelu ja osallistuminen jokapäiväiseen elämään suomalaisen perheen kanssa.

HAMK Ystäväperhetoiminta on vapaaehtoista ja ensimmäisen tapaamisen jälkeen HAMKin kampuksella opiskelijat ja perheet päättävät itse, miten, missä ja milloin tapaavat.

Ensimmäinen tapaaminen järjestetään 6. lokakuuta klo 18.00.

Ohjeita osallistuville:

  • Ystäväperhetoiminnan  tavoitteena on edistää kansainvälistymistä ja kulttuurien tuntemusta sekä opiskelijoiden että isäntäperheiden keskuudessa.
  • Toiminta on vapaaehtoista. Opiskelijat ja perheet päättävät itse, miten, missä ja milloin tapaavat.
  • HAMKin henkilökunta järjestää ensimmäisen kokouksen lokakuussa. Tämän jälkeen perheet ja opiskelijat kokoontuvat oman aikataulunsa mukaisesti.
  • Perheellä ei ole taloudellisia velvoitteita opiskelijaa kohtaan, kummatkin osapuolet maksavat omat kustannuksensa.
  • Perhe ei saa käyttää opiskelijaa työvoimana (esim. lastenvahtina), ellei siitä sovita yhteisesti ja kirjallisesti.
  • Mikäli ongelmia tai kysymyksiä ilmenee, opiskelijan ja perheen tulee kääntyä toiminnasta vastaavan henkilökunnan puoleen.
  • Palautetta kerätään perheiltä ja opiskelijoilta. Palaute kehittää toimintaa.

 

Kampusten yhteyshenkilöt

      HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU