StiLLLearning
Innovative Training Solutions for Learning at Work in Disruptive Industries
Hankkeen tiedot
Project | StiLLLearning |
Duration | 1.10.2020-30.9.2022 |
Partners | HAMK Cometa Formazione Bilduingstwek |
Rahoittajat | Hankkeen rahoittaja 1, Hankkeen rahoittaja 2 |
Budjetti | Hankkeen budjetti |
StiLLLearning is a new Erasmus+ project aiming to co-create new training solutions for learning at work with partner companies.
The project aims to identify the most relevant key competences needed in disruptive industries.
The two-year project Innovative Training Solutions for Learning at Work in Disruptive Industries – StiLLLearning kicked-off in October 2020. The goal of the project is to investigate key competences, both domain-specific and generic, in highly employable industries in Europe that are strongly experiencing digital disruption and automation. Based on the research results the project aims to co-create new training solutions for learning at work with partner companies. The project results of best practices will be published openly for all interested competence developers.
During the project educational experts and representatives of disruptive industries co-create an idea bank for innovative learning and training solutions for work-based learning. The Open Idea Bank presents novel, easy to use solutions for facilitating learning at work. From the basis of an analysis and open idea bank, the project designs and implements an open hypervideo-based cMOOC (collaborative massive open online course) for competence developers in industries and vocational and adult educators. The HVcMOOC offers modular, competence-based and pedagogically designed training program of planning, guiding and assessing innovative learning and training solutions at work in disruptive industries. The improved competences of competence developers, HR-officers, workplace tutors, vocational trainers and teachers, and other educational professionals, accelerate upskilling the employees of disruptive industries and strengthen their professional identity, wellbeing and employability. The impacts of competence development increase disruptive industries’ human capital, innovativeness, capacity and resilience to cope in transformation.
The key outcomes of the project are:
1) Analysis of key competences, field specific competences and learning at work in disruptive industries.
2) Co-created Idea Bank of innovative training solutions
3) Hypervideo-based cMOOC “Competence Developer of a Digital Age” (HV cMOOC)
HAMK coordinates the project and oversees the educational processes of the project. Project partners are Cometa Formazione from Italy, Bildungswerk der Niedersächsischen Wirtschaft Gemeinn GmbH (BNW) from Germany and Swiss Federal Institute for Vocational Education Training (SFIVET) from Switzerland.
StiLLLearning lasts from 1.10.2020 till 30.9.2022.
HAMK tutkii mllaista uutta osaamista tarvitaan ja kehittää innovatiivisia ratkaisuja työssä oppimiseen murrosaloilla
HAMK Edun tutkimusyksikkö koordinoi eurooppalaista yhteistyöhanketta, joka tutkii jatkuvaa oppimista työssä ja kehittää oppimisratkaisuja murrosaloilla toimiville yrityksille. Hanke toteutetaan yhteistyössä koulutus- ja tutkimusorganisaatioiden sekä murrosaloilla toimivien yritysten kanssa Suomesta, Italiasta, Sveitsistä ja Saksasta.
Taustalla on Euroopan komission New Skills Agenda sekä komission määrittelemät nk. murrosalat, joihin digitalisaation, muuttuneen ikärakenteen ja globalisaation vaikutukset heijastuvat kaikkein voimakkaimmin. Näitä aloja ovat mm. auto-, tekstiili-, matkailu-, rakennus-, metalli- ja vaatetus- ja jalkineala sekä uusiutuvaan energiaan ja vihreään teknologiaan liittyvät alat. Lisä- ja uudelleen koulutuksen tarve on murrosaloilla laaja ja ratkaisuja työssäoppimisen tukemiseen on tarjolla rajallisesti. Tarvetta on yhä enemmän ketterille koulutusratkaisuille, jotka mahdollistavat työntekijöiden osaamisen kehittämisen työpaikalla.
Innovative Training Solutions for Learning at Work in Disruptive Industries, StiLLLearning-hankkeen tavoitteena on ymmärtää millaista yleistä sekä sektorikohtaista osaamista murrosaloilla tarvitaan, millä tavalla työssäoppimista tapahtuu tällä hetkellä, mihin työssäoppimisessa tarvitaan enemmän työkaluja sekä tuottaa tutkimuspohjaisia ratkaisuja tilanteeseen.
Hanke koostuu kolmesta kokonaisuudesta:
- Hankkeen tutkimus keskittyy osaamistarpeisiin ja työssäoppimiseen murrosaloilla. Tietoa kerätään työnantajien kanssa toteutettavien Delphi työpajojen, työntekijöiden ja aikuiskouluttajien haastattelujen sekä työntekijöille kohdennetun kyselyn avulla.
- Yhdessä luotu ideapankki koostuu innovatiivisista oppimis- ja koulutusratkaisuista. Ideapankki rakennetaan tutkimustulosten pohjalta ja sitä testataan yhdessä murrosaloilla toimivien yritysten kanssa.
- Hypervideoihin perustuva cMOOC “Digitaalisen ajan osaamisen kehittäjä” vahvistaa työpaikoilla toimivien kouluttajien osaamista uudenlaisessa oppimisympäristössä.
Hankkeen tuloksena kouluttajien osaaminen työssäoppimisen tukemiseen murrosaloilla lisääntyy, uusien taitojen oppiminen integroituu aiempaa paremmin osaksi muuttuvaa työelämää ja vahvistaa osaltaan murrosaloilla toimivien yritysten kilpailukykyä.
StiLLLearning-hanke linkittyy Future Work tutkimusalueen tutkimus- ja kehittämistyöhön. Future Work Research and Development eli tulevaisuuden työn tutkimus ja kehitys on yksi HAMK Edun tutkimusalueista. HAMK Edun asiantuntijat toimivat aktiivisesti yhteistyössä yritysten kanssa, kehittävät uudenlaista yhteistyötä julkisen ja yksityisen sektorin välillä sekä rakentavat innovatiivisia työssäoppimisen ratkaisuja eri alojen ammattilaisille. Hanke tarjoaa mahdollisuuden laajempaan vertailuun ja yhteiseen kehittämistyöhön kokeneiden tutkimus- ja kehittämiskumppaneiden kanssa eri Euroopan maista.
Kaksivuotinen StiLLLearning-hanke käynnistyi lokakuussa 2020 ja sitä rahoittaa Euroopan Unionin Erasmus+ -ohjelma. Hankkeen kumppaneita ovat Cometa Formazione (Italia), Bildungswerk der Niedersächsischen Wirtschaft gemeinn GmbH (Saksa) ja Eidgenössisches Hochschulinstitut für Berufsbildung EHB (Sveitsi). Lisäksi hanketyöhön osallistuu useita murrosaloilla toimivia yrityksiä kumppanimaista.
Kohderyhmä
Ketkä ovat hankkeen keskeisimmät kohderyhmät?
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Sed posuere interdum sem. Quisque ligula eros ullamcorper quis, lacinia quis facilisis sed sapien. Mauris varius diam vitae arcu. Sed arcu lectus auctor vitae, consectetuer et venenatis eget velit. Sed augue orci, lacinia eu tincidunt et eleifend nec lacus.
Toiminta-alue
Mille alueille hanke tuo hyötyä?
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Sed posuere interdum sem. Quisque ligula eros ullamcorper quis, lacinia quis facilisis sed sapien. Mauris varius diam vitae arcu. Sed arcu lectus auctor vitae, consectetuer et venenatis eget velit. Sed augue orci, lacinia eu tincidunt et eleifend nec lacus.
Koostettua tietoa hankkeesta
Tähän voit tuoda tietoa hankkeen tapahtumista, työpajoista tai esimerkiksi työpaketeista. Sisältö on valinnainen ja sen voi tarvittaessa myös poistaa.
Accordion-lohko on hyödyllinen tilanteissa, joissa sivustolla on runsaasti tietoa, ja kaikki tiedot eivät ole relevantteja jokaiselle käyttäjälle. Accordion mahdollistaa käyttäjille mahdollisuuden avata vain ne osiot, jotka ovat heille tärkeitä, parantaen siten navigointia ja tiedon löytämistä.
Accordionin käyttöön liittyy kuitenkin myös riskejä ja haasteita ja tästä syystä sen käyttö on tärkeää pitää yksinkertaisena ja tarpeenmukaisena. Näin varmistat, että sivustosi käyttäjät voivat tehokkaasti löytää ja hallita sisältöä, parantaen samalla yleistä käyttökokemusta.
Accordionin sisällön tulisi olla pääasiassa tekstimuotoista. Vältä siis käyttämästä accordionin sisällä monimutkaisia elementtejä, kuten sisäisiä accordioneita, expandable-cardeja, contact cardeja, kuvia tai muita selkeästi sinne kuulumattomia lohkoja.
Teksisisällön tulisi olla tarpeeksi kattavaa, mutta samalla riittävän tiivistettyä, jotta käyttäjät eivät tunne olevansa ylivoimaisen pitkän tekstin edessä. Käyttäjän tulisi myös pystyä nopeasti arvioimaan, mitä jokainen osio käsittelee jo Accordionin otsikkotasolla.
Käytä linkkejä ja painikkeita harkiten ja varmista, että ne lisäävät käyttäjäkokemusta eivätkä häiritse sisällön selkeyttä. Linkit ja painikkeet voivat olla hyödyllisiä tarjoamalla lisätietoja tai ohjaamalla käyttäjiä tiettyihin toimintoihin, mutta liiallinen käyttö saattaa haitata käytettävyyttä.
Voit käyttää Accordionissa tekstilinkkejä sekä eri painiketyylejä. Vältä kuitenkin Highlight-painikkeen käyttöä, sillä se ei sovellu ccordion-lohkojen käyttöperiaatteisii.
Vaikka accordion-elementti on hyödyllinen monissa tilanteissa, sen käyttöön liittyy joitakin haasteita ja riskejä, jotka on otettava huomioon
Yksi suurimmista riskeistä on accordionien liiallinen käyttö. Accordionia tulisi käyttää harkiten, ja sen käytön tulee palvella käyttäjän tarpeita. Liiallinen käyttö voi tehdä sivustosta sekavan, ja liian moni suljettu osio saattaa jättää käyttäjän pimentoon siitä, mitä sisältöä sivulla on tarjolla. Accordionin tulee olla intuitiivinen ja selkeä käyttää.
Toinen keskeinen riski liittyy käyttäjillä oleviin, Accordioneihin liittyviin ennakko-odotuksiin ja totumuksiin. Accordion-elementti on hyvin perinteinen UI-elementti ja käyttäjät ovat tottuneet siihen, että se toimii tietyllä tavalla. Tästä seuraa se, että mikäli accordion ei toimi odotetulla tavalla, se voi aiheuttaa käytettävyysongelmia ja turhautumista.
Nämä riskit eivät tarkoita sitä, että accordionia ei tulisi käyttää, vaan pikemminkin sitä, että sen käyttöön on syytä suhtautua harkiten. On tärkeää arvioida sivuston tavoitteet, kohdeyleisö ja sisällön luonne ennen accordionien laajamittaista käyttöönottoa.
Yhteystiedot
Anne-Maria Korhonen
- Tutkijayliopettaja
- [email protected]
- HAMK Edu -tutkimusyksikkö
StiLLLearning
StiLLLearning is a new Erasmus+ project aiming to co-create new training solutions for learning at work with partner companies.
The project aims to identify the most relevant key competences needed in disruptive industries.
The two-year project Innovative Training Solutions for Learning at Work in Disruptive Industries – StiLLLearning kicked-off in October 2020. The goal of the project is to investigate key competences, both domain-specific and generic, in highly employable industries in Europe that are strongly experiencing digital disruption and automation. Based on the research results the project aims to co-create new training solutions for learning at work with partner companies. The project results of best practices will be published openly for all interested competence developers.
During the project educational experts and representatives of disruptive industries co-create an idea bank for innovative learning and training solutions for work-based learning. The Open Idea Bank presents novel, easy to use solutions for facilitating learning at work. From the basis of an analysis and open idea bank, the project designs and implements an open hypervideo-based cMOOC (collaborative massive open online course) for competence developers in industries and vocational and adult educators. The HVcMOOC offers modular, competence-based and pedagogically designed training program of planning, guiding and assessing innovative learning and training solutions at work in disruptive industries. The improved competences of competence developers, HR-officers, workplace tutors, vocational trainers and teachers, and other educational professionals, accelerate upskilling the employees of disruptive industries and strengthen their professional identity, wellbeing and employability. The impacts of competence development increase disruptive industries’ human capital, innovativeness, capacity and resilience to cope in transformation.
The key outcomes of the project are:
1) Analysis of key competences, field specific competences and learning at work in disruptive industries.
2) Co-created Idea Bank of innovative training solutions
3) Hypervideo-based cMOOC “Competence Developer of a Digital Age” (HV cMOOC)
HAMK coordinates the project and oversees the educational processes of the project. Project partners are Cometa Formazione from Italy, Bildungswerk der Niedersächsischen Wirtschaft Gemeinn GmbH (BNW) from Germany and Swiss Federal Institute for Vocational Education Training (SFIVET) from Switzerland.
StiLLLearning lasts from 1.10.2020 till 30.9.2022.
HAMK tutkii mllaista uutta osaamista tarvitaan ja kehittää innovatiivisia ratkaisuja työssä oppimiseen murrosaloilla
HAMK Edun tutkimusyksikkö koordinoi eurooppalaista yhteistyöhanketta, joka tutkii jatkuvaa oppimista työssä ja kehittää oppimisratkaisuja murrosaloilla toimiville yrityksille. Hanke toteutetaan yhteistyössä koulutus- ja tutkimusorganisaatioiden sekä murrosaloilla toimivien yritysten kanssa Suomesta, Italiasta, Sveitsistä ja Saksasta.
Taustalla on Euroopan komission New Skills Agenda sekä komission määrittelemät nk. murrosalat, joihin digitalisaation, muuttuneen ikärakenteen ja globalisaation vaikutukset heijastuvat kaikkein voimakkaimmin. Näitä aloja ovat mm. auto-, tekstiili-, matkailu-, rakennus-, metalli- ja vaatetus- ja jalkineala sekä uusiutuvaan energiaan ja vihreään teknologiaan liittyvät alat. Lisä- ja uudelleen koulutuksen tarve on murrosaloilla laaja ja ratkaisuja työssäoppimisen tukemiseen on tarjolla rajallisesti. Tarvetta on yhä enemmän ketterille koulutusratkaisuille, jotka mahdollistavat työntekijöiden osaamisen kehittämisen työpaikalla.
Innovative Training Solutions for Learning at Work in Disruptive Industries, StiLLLearning-hankkeen tavoitteena on ymmärtää millaista yleistä sekä sektorikohtaista osaamista murrosaloilla tarvitaan, millä tavalla työssäoppimista tapahtuu tällä hetkellä, mihin työssäoppimisessa tarvitaan enemmän työkaluja sekä tuottaa tutkimuspohjaisia ratkaisuja tilanteeseen.
Hanke koostuu kolmesta kokonaisuudesta:
- Hankkeen tutkimus keskittyy osaamistarpeisiin ja työssäoppimiseen murrosaloilla. Tietoa kerätään työnantajien kanssa toteutettavien Delphi työpajojen, työntekijöiden ja aikuiskouluttajien haastattelujen sekä työntekijöille kohdennetun kyselyn avulla.
- Yhdessä luotu ideapankki koostuu innovatiivisista oppimis- ja koulutusratkaisuista. Ideapankki rakennetaan tutkimustulosten pohjalta ja sitä testataan yhdessä murrosaloilla toimivien yritysten kanssa.
- Hypervideoihin perustuva cMOOC “Digitaalisen ajan osaamisen kehittäjä” vahvistaa työpaikoilla toimivien kouluttajien osaamista uudenlaisessa oppimisympäristössä.
Hankkeen tuloksena kouluttajien osaaminen työssäoppimisen tukemiseen murrosaloilla lisääntyy, uusien taitojen oppiminen integroituu aiempaa paremmin osaksi muuttuvaa työelämää ja vahvistaa osaltaan murrosaloilla toimivien yritysten kilpailukykyä.
StiLLLearning-hanke linkittyy Future Work tutkimusalueen tutkimus- ja kehittämistyöhön. Future Work Research and Development eli tulevaisuuden työn tutkimus ja kehitys on yksi HAMK Edun tutkimusalueista. HAMK Edun asiantuntijat toimivat aktiivisesti yhteistyössä yritysten kanssa, kehittävät uudenlaista yhteistyötä julkisen ja yksityisen sektorin välillä sekä rakentavat innovatiivisia työssäoppimisen ratkaisuja eri alojen ammattilaisille. Hanke tarjoaa mahdollisuuden laajempaan vertailuun ja yhteiseen kehittämistyöhön kokeneiden tutkimus- ja kehittämiskumppaneiden kanssa eri Euroopan maista.
Kaksivuotinen StiLLLearning-hanke käynnistyi lokakuussa 2020 ja sitä rahoittaa Euroopan Unionin Erasmus+ -ohjelma. Hankkeen kumppaneita ovat Cometa Formazione (Italia), Bildungswerk der Niedersächsischen Wirtschaft gemeinn GmbH (Saksa) ja Eidgenössisches Hochschulinstitut für Berufsbildung EHB (Sveitsi). Lisäksi hanketyöhön osallistuu useita murrosaloilla toimivia yrityksiä kumppanimaista.
More about the project:
Pieni maa ei selviä työelämän murroksesta yksin
HAMK tutkii uutta osaamista ja kehittää innovatiivisia ratkaisuja työssä oppimiseen murrosaloilla
StiLLLearning in Disruptive Industries of Europe
Results:
Final Report IO1