HAMK Smart – älykkäitä palveluita - Hämeen ammattikorkeakoulu
HAMK Smart – älykkäitä palveluita
HAMK Smart – Intelligent Services
-

HAMK Smart – älykkäitä palveluita

KETÄ OLEMME/ MITÄ TEEMME?

HAMK Smart -tutkimusyksikkö koostuu useiden eri alojen asiantuntijoista, joiden monipuolinen osaaminen täydentää toisiaan.

Tutkimus- ja kehitystoimintamme tavoitteena on data-analytiikan ja digitalisaation hyödyntäminen valitsemillamme fokusalueilla. Teemme maksullista palvelutoimintaa asiakkaidemme toimeksiannosta ja osallistumme sekä kansallisiin että kansainvälisiin tutkimushankkeisiin.

KENEN KANSSA TOIMIMME?

Toimimme tiiviissä yhteistyössä liike-elämän ja julkisten organisaatioiden kanssa, tavoitteenamme pitkäjänteinen yhteistyö. Olemme myös verkostoituneet eri tutkimusorganisaatioiden kanssa sekä kansallisesti että kansainvälisesti.

HAMK kuuluu RUN-Eurooppa-yliopistoon ja kansainväliseen Beyond-liittoumaan. Yhteistyö Aalto-yliopiston kanssa vahvistaa monipuolista tutkimusosaamistamme.

Tietoa tutkimusyksiköstä

HAMK Smart -tutkimusyksikössä hyödynnetään data-analytiikkaa ja digitalisaatiota valitsemillamme fokusalueilla, jotka ovat bio- ja kiertotalous, hyvinvointi, koulutus, sekä teollisuus ja liikenne. Data-analytiikka ja digitalisaatio mahdollistavat uudenlaisen lähestymistavan erilaisiin työelämän haasteisiin. Tutkimusalueidemme asiantuntijoissa yhdistyy kokemuksen tuoma substanssiosaaminen fokusalueiltamme ja kyky hyödyntää teknologioiden tarjoamia mahdollisuuksia uusien ratkaisujen löytämiseksi. Lisäksi toimimme tiiviissä yhteistyössä HAMKin muiden tutkimusyksiköiden kanssa hyödyntäen heidän osaamistaan.

Tutkimusyksikkömme tiimit mahdollistavat uusimpien teknologioiden ja menetelmien hyödyntämisen tutkimus- ja kehitystyössämme. Digitaaliset ratkaisut ja alustat -tiimi kehittää osaamistaan valituilla digitalisaatioon liittyvillä teemoilla ja tiimin asiantuntijoita täydennetään tarpeen mukaan myös opiskelijoillamme. Data- ja businessanalytiikka -tiimin menestys perustuu vahvaan soveltavan matematiikan osaamiseen. Tässä tiimissä hallitaan käytännön ongelmien ratkaisu matematiikan avulla. Hyvän digitaalisen elämän muotoilu -tiimimme hyödyntää muotoiluajattelua ja käyttäjäkokemusta uusien palvelujen kehittämisessä.

Yrityksille tutkimusyksikkömme asiantuntijat tarjoavat data-analytiikkaan tai digitalisaatioon liittyviä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiopalveluita. Olemme tuottaneet asiakkaillemme mm. uutta tutkimustietoa, erilaisia koulutuksia, mobiilisovelluksia, data-analytiikkaa, konsultaatiopalveluita sekä erilaisia selvityksiä ja kartoituksia.  

 

YHTEYSTIEDOT

HAMK Smart -tutkimusyksikön palvelut yrityksille

Hankkeet

Tälle välilehdelle on koottu tutkimusyksikön hankkeet, joilla on englanninkieliset hankesivut. Teemme kansainvälistä yhteistyötä myös muissa hankkeissamme, jotka esitellään käynnissä olevat hankkeet / päättyneet hankkeet -välilehdillä (suomeksi).

 

BIOECONOMY 4.0 & CARBON 4.0

 • BIOECONOMY 4.0 tutkii data-analyysin ja digitalisaation menetelmien hyödyntämistä ruuan tuotannon arvoketjuissa
 • CARBON 4.0 keskittyy digitalisaation hyödyntämiseen hiilen ja ravinteiden sitomiseen liittyvissä biologisissa prosesseissa
 • Hankkeiden kestoBioeconomy 4.0: 1.1.2019-31.12.2021, Carbon 4.0: 1.3.2019-31.12.2020 
 • RahoitusOpetus- ja kulttuuriministeriön ammattikorkeakoulujen strategisen profiloitumisen rahoitus 
 • Molemmat hankkeet toteutetaan yhteistyössä HAMKin neljän eri tutkimusyksikön kanssa

FinJap – Finnish Japanese Elderly Care Services

 • Tavoitteena selvittää ikääntyneiden ihmisten hoitojärjestelmien toimintaa Japanissa ja Suomessa
 • Kesto: 2018-2020
 • Rahoitus: Opetushallitus
 • Hanketta koordinoi Laurea ammattikorkeakoulu, HAMK ja Tohoku Fukushi University osatoteuttajina

iCOINS – Industry 4.0 competences for SMEs – Awareness raising tools

 • Tavoitteena tietoisuuden lisääminen, sekä ammatillisten opettajien ja kouluttajien osaamisen kehittäminen Industry 4.0 -periaatteista PK-sektorilla 
 • Kesto: 03.2.2018-02.12.2020
 • Rahoitus: Erasmus+
 • Hanketta koordinoi Cankayan yliopisto Turkissa. HAMK osatoteuttajana.

INTELTRANS – Intelligent Transport and Traffic Management study module

 • Tavoitteena on kehittää älykkään liikenteen koulutusmoduuli (15op) sekä pilotoida se monikansallisten opiskelijaryhmien kanssa. 
 • Kesto 04/2020-09/2022
 • Rahoitus: ERDF
 • Hanketta koordinoi Tallinna Tehnikakõrgkool. HAMK ja Transport and Telecommunication Institute (Latvia) osatoteuttajina.

OSIRIS Interreg BSR

 • Tavoitteena edistää älykästä, kestävää ja osallistavaa senioritalouden kehitystä Itämeren maiden alueella
 • Kesto: 01/2109-12/2021
 • Rahoitus: Interreg Baltic Sea Region
 • Hanketta koordinoi HAMK. Mukana useita kumppaneita Baltiasta, Venäjältä, Tanskasta ja Suomesta.

SPEDUCULT 

 • Tavoitteena kerätä, jakaa ja kehittää tietoa ja resursseja, jotka liittyvät multisensorisiin ympäristöihin (MSE), erityisopetukseen ja kulttuuriin 
 • Kesto: 2017-2020
 • Rahoitus: Nordplus Horizontal
 • HAMK koordinoi hanketta. Mukana useita kumppaneita Suomesta, Tanskasta, Norjasta, Ruotsista ja Virosta.

TINEL

 • Hankkeen tavoitteena on edistää kaikille soveltuvan oppimisen muotoiluajattelua korkeakouluissa, erityisesti digitaalisissa oppimisympäristöissä. Hankkeessa kartoitetaan osallistavia sähköisen oppimisen käytänteitä, kehitetään työkaluja ja malleja, joilla parannetaan sähköisen oppimisen saavutettavuutta ja kehitetään henkilökunnan osaamista osallistavan eOppimisen kehittämiseksi UDL-näkökulmasta.
 • Kesto: 1.10.2018-30.8.2021
 • Rahoitus: Erasmus+
 • HAMK koordinoi hanketta. Hankkeessa ovat mukana myös Jyväskylän yliopisto, Lundin yliopisto Ruotsista, Norwegian University of Science and Technology (NTNU) Norjasta sekä University of York Englannista.

Blogi

HAMK Smart blogi

Instagram

Turengin yhteiskoulusta 9. luokkalainen Nea oli viikon kestävällä TET-jaksolla  HAMK Smart -tutkimusyksikössä lokakuussa 2021.

Lue blogista miten TET-jakso sujui ja mitä kaikkea se piti sisällään ➡️ linkki biossa @hamk_smart

#tet
#työharjoittelu
#hamksmart
#smartstaff
@turenginyhteiskoulu
@hamk_uas
@nea_lin
...

Hei sinä opintojesi loppuvaiheessa oleva tai juuri valmistunut data-/ teköälytieteilijä - hae meille töihin! Haemme tekijää projektitehtävään ÄlyKaupunki-hankkeeseen tutkimusyksikköömme! Työ alkaa 1.1.2022 tai sopimuksen mukaan.

🏤 #ÄlyKaupunki-hankkeessa tutkitaan vähähiilisyyden edistämistä kiinteistöjen lämmitysjärjestelmiä kestävästi optimoimalla. Muun muassa ilmanvaihdon ja lämmityksen parametreja seuraamalla sekä sisä- ja ulkoilmaa mittaamalla kerätään dataa, josta kehitetään teköälypohjainen malli kiinteistöjärjestelmästä. Tavoitteena on lämmitysjärjestelmää ohjaava laskentamalli, jossa huomioidaan adaptiivisesti ja ei-lineaarisesta vasteet järjestelmästä ja olosuhdemittauksista.

👨‍🏫 Odotamme hakijalta soveltuvia perustietoja- ja taitoja datatieteistä sekä vahvaa halua oppia uutta projektin aikana. Eduksi on kokemus vastaavista projekteista, joissa on käytetty työkaluina esimerkiksi Pythonin, MATLABin tai R:n kirjastoja. Toivomme myös kiinnostusta perehtyä kiinteistöjen toimintaan datan lähteiden ymmärtämiseksi.

Tehtävä on sovellettavissa myös diplomi- tai pro gradu -työn tekijälle.

‼️ Hakemukset Kuntarekry.fi kautta viimeistään 12.12.2021

❓ Lisätietoja tehtävästä antaa tutkimuspäällikkö Olli Koskela, olli.koskela@hamk.fi, puh. 050 476 1766, arkisin klo 9-17.

💻 ÄlyKaupunki-hankkeen kotisivut: https://www.hamk.fi/projektit/alykaupunki/

#hamksmart
#smartstaff
#rekry
#avointyöpaikka
#kuntarekry
...

Learning Life - Mysteeri 24/7 -virtuaalinen pakopeli on vihdoin julkistettu!

Pelisuunnittelija Jessi Maunula ja tutkijayliopettaja Jaana-Maija Koivisto HAMK Smart -tutkimusyksiköstä kertoivat julkistamistilaisuudessa tänään pelin kehittämisestä sekä tutkimuksesta ❤️

Learning Life - Mysteeri 24/7 on yksi ensimmäisistä nuorten ohjaukseen kehitetyistä virtuaalisista hyötypeleistä.

Lue lisää pelistä ja tutustu Mysteeri 27/4 -hankkeen eri vaiheisiin bion linkistä @hamk_smart 👌🏻

Mukana myös @kajaaniamk @laureauas @hamk_uas ja @kela_fpa

#mysteeri247
#hamksmart
#virtualreality
#kuntoutus
#pakopelit
#hyötypelit
#smartstaff
...

Twitter

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU