HAMK Smart – älykkäitä palveluita - Hämeen ammattikorkeakoulu
HAMK Smart – älykkäitä palveluita
HAMK Smart – Intelligent Services
-

HAMK Smart – älykkäitä palveluita

KETÄ OLEMME/ MITÄ TEEMME?

HAMK Smart -tutkimusyksikkö koostuu useiden eri alojen asiantuntijoista, joiden monipuolinen osaaminen täydentää toisiaan.

Tutkimus- ja kehitystoimintamme tavoitteena on data-analytiikan ja digitalisaation hyödyntäminen valitsemillamme fokusalueilla. Teemme maksullista palvelutoimintaa asiakkaidemme toimeksiannosta ja osallistumme sekä kansallisiin että kansainvälisiin tutkimushankkeisiin.

KENEN KANSSA TOIMIMME?

Toimimme tiiviissä yhteistyössä liike-elämän ja julkisten organisaatioiden kanssa, tavoitteenamme pitkäjänteinen yhteistyö. Olemme myös verkostoituneet eri tutkimusorganisaatioiden kanssa sekä kansallisesti että kansainvälisesti.

HAMK kuuluu RUN-Eurooppa-yliopistoon ja kansainväliseen Beyond-liittoumaan. Yhteistyö Aalto-yliopiston kanssa vahvistaa monipuolista tutkimusosaamistamme.

Tietoa tutkimusyksiköstä

HAMK Smart -tutkimusyksikössä hyödynnetään data-analytiikkaa ja digitalisaatiota valitsemillamme fokusalueilla, jotka ovat bio- ja kiertotalous, hyvinvointi, koulutus, sekä teollisuus ja liikenne. Data-analytiikka ja digitalisaatio mahdollistavat uudenlaisen lähestymistavan erilaisiin työelämän haasteisiin. Tutkimusalueidemme asiantuntijoissa yhdistyy kokemuksen tuoma substanssiosaaminen fokusalueiltamme ja kyky hyödyntää teknologioiden tarjoamia mahdollisuuksia uusien ratkaisujen löytämiseksi. Lisäksi toimimme tiiviissä yhteistyössä HAMKin muiden tutkimusyksiköiden kanssa hyödyntäen heidän osaamistaan.

Tutkimusyksikkömme tiimit mahdollistavat uusimpien teknologioiden ja menetelmien hyödyntämisen tutkimus- ja kehitystyössämme. Digitaaliset ratkaisut ja alustat -tiimi kehittää osaamistaan valituilla digitalisaatioon liittyvillä teemoilla ja tiimin asiantuntijoita täydennetään tarpeen mukaan myös opiskelijoillamme. Data- ja businessanalytiikka -tiimin menestys perustuu vahvaan soveltavan matematiikan osaamiseen. Tässä tiimissä hallitaan käytännön ongelmien ratkaisu matematiikan avulla. Hyvän digitaalisen elämän muotoilu -tiimimme hyödyntää muotoiluajattelua ja käyttäjäkokemusta uusien palvelujen kehittämisessä.

Yrityksille tutkimusyksikkömme asiantuntijat tarjoavat data-analytiikkaan tai digitalisaatioon liittyviä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiopalveluita. Olemme tuottaneet asiakkaillemme mm. uutta tutkimustietoa, erilaisia koulutuksia, mobiilisovelluksia, data-analytiikkaa, konsultaatiopalveluita sekä erilaisia selvityksiä ja kartoituksia.  

 

YHTEYSTIEDOT

HAMK Smart -tutkimusyksikön palvelut yrityksille

Hankkeet

Tälle välilehdelle on koottu tutkimusyksikön hankkeet, joilla on englanninkieliset hankesivut. Teemme kansainvälistä yhteistyötä myös muissa hankkeissamme, jotka esitellään käynnissä olevat hankkeet / päättyneet hankkeet -välilehdillä (suomeksi).

 

BIOECONOMY 4.0 & CARBON 4.0

 • BIOECONOMY 4.0 tutkii data-analyysin ja digitalisaation menetelmien hyödyntämistä ruuan tuotannon arvoketjuissa
 • CARBON 4.0 keskittyy digitalisaation hyödyntämiseen hiilen ja ravinteiden sitomiseen liittyvissä biologisissa prosesseissa
 • Hankkeiden kestoBioeconomy 4.0: 1.1.2019-31.12.2021, Carbon 4.0: 1.3.2019-31.12.2020 
 • RahoitusOpetus- ja kulttuuriministeriön ammattikorkeakoulujen strategisen profiloitumisen rahoitus 
 • Molemmat hankkeet toteutetaan yhteistyössä HAMKin neljän eri tutkimusyksikön kanssa

FinJap – Finnish Japanese Elderly Care Services

 • Tavoitteena selvittää ikääntyneiden ihmisten hoitojärjestelmien toimintaa Japanissa ja Suomessa
 • Kesto: 2018-2020
 • Rahoitus: Opetushallitus
 • Hanketta koordinoi Laurea ammattikorkeakoulu, HAMK ja Tohoku Fukushi University osatoteuttajina

iCOINS – Industry 4.0 competences for SMEs – Awareness raising tools

 • Tavoitteena tietoisuuden lisääminen, sekä ammatillisten opettajien ja kouluttajien osaamisen kehittäminen Industry 4.0 -periaatteista PK-sektorilla 
 • Kesto: 03.2.2018-02.12.2020
 • Rahoitus: Erasmus+
 • Hanketta koordinoi Cankayan yliopisto Turkissa. HAMK osatoteuttajana.

INTELTRANS – Intelligent Transport and Traffic Management study module

 • Tavoitteena on kehittää älykkään liikenteen koulutusmoduuli (15op) sekä pilotoida se monikansallisten opiskelijaryhmien kanssa. 
 • Kesto 04/2020-09/2022
 • Rahoitus: ERDF
 • Hanketta koordinoi Tallinna Tehnikakõrgkool. HAMK ja Transport and Telecommunication Institute (Latvia) osatoteuttajina.

OSIRIS Interreg BSR

 • Tavoitteena edistää älykästä, kestävää ja osallistavaa senioritalouden kehitystä Itämeren maiden alueella
 • Kesto: 01/2109-12/2021
 • Rahoitus: Interreg Baltic Sea Region
 • Hanketta koordinoi HAMK. Mukana useita kumppaneita Baltiasta, Venäjältä, Tanskasta ja Suomesta.

SPEDUCULT 

 • Tavoitteena kerätä, jakaa ja kehittää tietoa ja resursseja, jotka liittyvät multisensorisiin ympäristöihin (MSE), erityisopetukseen ja kulttuuriin 
 • Kesto: 2017-2020
 • Rahoitus: Nordplus Horizontal
 • HAMK koordinoi hanketta. Mukana useita kumppaneita Suomesta, Tanskasta, Norjasta, Ruotsista ja Virosta.

TINEL

 • Hankkeen tavoitteena on edistää kaikille soveltuvan oppimisen muotoiluajattelua korkeakouluissa, erityisesti digitaalisissa oppimisympäristöissä. Hankkeessa kartoitetaan osallistavia sähköisen oppimisen käytänteitä, kehitetään työkaluja ja malleja, joilla parannetaan sähköisen oppimisen saavutettavuutta ja kehitetään henkilökunnan osaamista osallistavan eOppimisen kehittämiseksi UDL-näkökulmasta.
 • Kesto: 1.10.2018-30.8.2021
 • Rahoitus: Erasmus+
 • HAMK koordinoi hanketta. Hankkeessa ovat mukana myös Jyväskylän yliopisto, Lundin yliopisto Ruotsista, Norwegian University of Science and Technology (NTNU) Norjasta sekä University of York Englannista.

Blogi

HAMK Smart blogi

Instagram

Kuvassa Voimavalmennettuja yrittäjiä - oletko sinä seuraava? Tai tunnetko ehkä sopivan?

#yrittäjä, hae mukaan alkavaan Voimavalmennukseen 8.11.2021 mennessä - linkki biossa @hamk_smart

Seuraavassa valmennuksessa keskitymme erityisesti verkostoitumiseen ja hyvinvointiin.

Voimavalmennus on maksuton kehittämispolku yksinyrittäjille, pk-yritysten johdolle ja henkilöstölle ja se sisältää henkilökohtaista apua, valmennusta ja vertaistukea yrityksen tarpeiden mukaan syksyn 2021 ja kevään 2022 aikana.

Voimavalmennuksen järjestää HAMK Smart –tutkimusyksikön hallinnoima Euroopan Sosiaalirahaston (#ESR) rahoittama Muutoksen kesyttäjä -hanke. Osatoteuttajana hankkeessa on @hami_fi .

#hamksmart #muutoksenkesyttäjä #voimavalmennus
...

Moi! Olen Juha-Matti Torkkel ja työskentelen HAMK Smart -tutkimusyksikössä ratkaisuasiantuntijana. Intohimonani on uusien asioiden, menetelmien ja teknologioiden kehittäminen & testaaminen ja siksi edistän pelimoottoreiden ja niihin liittyvien tekniikoiden, kuten #AR, #VR ja #XR hyötykäyttöä.

***

Hola! My name is Juha-Matti Torkkel and in HAMK Smart research unit I work as a a solution expert. I'm passionate about developing and trying new things, methods and technologies, that is why I am advancing the beneficial use of game engines and related technologies such as AR, VR & XR.

#smartstaff
#hamksmart
#smartDISPatwork
...

5G Mökki going live at the moment! Join us now! Link in bio 💥 @hamk_smart

#5G
#5gMökki

@aaltouniversity @nokia @xamkfi @hamk_uas @metropolia_uas @start.north
...

Reposted from @start.north 5G Mökki Network will be launched on 14th of October!

Come and hear more about the new learning environment that will change the world. You can also come up with ideas and participate in designing content and programmes for Mökki that can help many people. Mökki has been developed to quickly take the latest knowledge and expertise to where it is needed – or better: Mökki helps create interaction between different actors in order to learn and develop something new. Mökki has been created to promote sustainable development. New technologies will also play a role in future learning environments and development.

5G Mökki is a place to enjoy, drop by, experience, meet people, gain insights, invent, present, learn, and much more. Sounds interesting? Join the launch and workshop on 14.10. to learn more

https://www.eventbrite.ie/e/5g-mokki-network-global-launch-workshop-tickets-182340544477

#startnorth #5gmokki
...

5G Mökissä tapahtuu 14.10.2021 klo 13-15!

Tervetuloa mukaan 5G Mökin ja Mökkiverkoston lanseeraustilaisuuteen, joko paikan päälle tai etäyhteyksin. Tilaisuudessa kuulet 5G Mökistä ja sen takana toimivasta kasvavasta yliopistojen ja yritysten verkostosta. Työpajassa pääset itse luomaan lisätyn todellisuuden 3D -maailmoja!

Lisätietoja ja ilmoittautuminen bion linkistä @hamk_smart 💥

Welcome to 5G Mökki Network Global Launch & Workshop Oct. 14. 2021 at 13 -15.

You can participate on campus or online. In this event you will learn about the 5G Mökki and the growing network of universities and companies behind it. The workshop gives you the opportunity to create augmented reality 3D worlds yourself!

Read more and register, link in bio @hamk_smart 💥

#5G
#5GMökki

@hamk_uas
@aaltouniversity
@start.north
@hamkdf
...

Twitter

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU