Etkot -koulutusesittelypäivä - Hämeen ammattikorkeakoulu
Etkot -koulutusesittelypäivä
Opiskelijat auditoriossa

Etkot -koulutusesittelypäivä

Etkot -koulutusesittelypäivä

Koko HAMKin avoimet ovet tapahtumassa näet millaista ammattikorkeakoulussa on opiskella ja kuulet millaisia koulutuksia HAMK tarjoaa.

Tervetuloa HAMKin Etkoille torstaina 11.3.2021 Hämeenlinnan korkeakoulukeskukseen!

Etkoilla HAMKin koulutuksia ja opiskelutapoja esittelevät opettajat ja opiskelijat, jotka keskittyvät kertomaan millaista koulutuksessa on opiskella ja millaiselle työuralle siitä valmistuu. Jokainen HAMKin AMK-tason koulutus järjestää koulutusesittelyn tapahtumassa, joten Etkot ovat oiva tilaisuus päästä tutustumaan syvemmin itseään kiinnostaviin aloihin!

Tapahtuman sisältö on suunniteltu erityisesti lukiolaisille ja ammatillisen koulutuksen opiskelijoille, heidän opinto-ohjaajilleen sekä kaikille koulutuksesta kiinnostuneille. Tapahtumasta on hyötyä erityisesti toisen vuoden opiskelijoille, jotka pohtivat tulevaa opiskelupaikkaansa.

Aikataulu:

Voit osallistua koulutusesittelyihin vapaasti valiten ohjelmaasi juuri sinua kiinnostavat koulutukset. Kaikki koulutukset esitellään yhteensä kuusi kertaa, kolme kertaa aamupäivällä ja kolme kertaa iltapäivällä.

Kumpikin tapahtuma alkaa auditoriosta, jossa kerromme yleisesti ammattikorkeakouluopinnoista, niiden tarjoamista ura- ja jatko-opiskelumahdollisuuksista sekä hakemisesta AMK-opintoihin.

Aamupäivän Etkot klo 9.00-11.30:
9.00 Aloitus, auditorio
9.30 Koulutusesittely 1
10.15 Koulutusesittely 2
11.00 Koulutusesittely 3
11.30 Aamupäivän tapahtuma päättyy

Iltapäivän Etkot klo 12.00-14.30
12.00 Aloitus, auditorio
12.30 Koulutusesittely 1
13.15 Koulutusesittely 2
14.00 Koulutusesittely 3
14.30 Tapahtuma päättyy

Koulutusesittelyt:

Etkoilla esitellään kaikki HAMKin koulutukset. Julkaisemme tarkemmat esittelypisteet lähempänä tapahtumaa. Nyt voit selata vuoden 2020 tapahtuman esittelyjen kuvauksia alta:

Biotalous (tieto- ja viestintätekniikka), Bioeconomy Engineering

Voiko tietoteknisillä ratkaisuilla löytää uusia ratkaisuja kiertotalousmallien kehittämiseen? Kyllä!

Biotalouden insinööri on uusi tekniikan ja luonnonvara-alan yhdistävä koulutus, jossa tietotekniikkaa sovelletaan bio- ja kiertotalouteen.

Opinnot pitävät sisällään:

 • Ohjelmoinnin alkeet, datan keräämisen ja käsittelyn menetelmät, IoT –alustat, anturijärjestelmät, pilvipalvelut ja 3D-mallinnus
 • Bio- ja kiertotalous
 • Matematiikka, fysiikka, kemia

Tutkinnon laajuus on 240 opintopistettä ja sen suorittaminen kestää neljä vuotta. Opinnot muodostuvat työelämälähtöisistä projekteista.

Käy katsomassa lisää opiskelusta osoitteesta https://www.hamk.fi/amk-tutkinto/biotalous-insinoori-amk/#opiskelija_tarinat

Lisätietoa koulutuksista:

Bio- ja elintarviketekniikka

Tule kuuntelemaan miten Bio- ja elintarviketekniikan insinöörit vaikuttavat kestävään ruokajärjestelmän ja kuinka heillä on valmiudet tehdä kiertotaloutta edistäviä ratkaisuja!

Koulutus vastaa elintarviketeollisuuden, sivu- ja jätevirtoja ja muita biomassoja hyödyntävien yritysten osaamistarpeisiin. Laatu-, turvallisuus- ja vastuullisuusosaaminen ovat tärkeässä roolissa ja meiltä valmistuvalla on myös ympäristö- ja terveysvalvonnan viranomaistehtäviin vaadittava osaaminen.

Lisätietoa koulutuksesta:

Kestävä kehitys

SIIRRY KESTÄVÄN KEHITYKSEN URALLE – infopisteessä selviää mitä, miten, missä ja miksi opiskella ympäristösuunnittelijaksi. 

 Ympäristösuunnittelija voi työllistyä yritysten, jär­jestöjen, hankkeiden, kuntien ja valtion tehtäviin. Miltä kuulostaisi työ kierrätysasiantuntijana, ympäristöasioihin erikoistuneena toimittajana, jäteneuvojana, hankekoordinaattorina tai vaikka vastuullisuuskouluttajana. 

Lisätietoa koulutuksesta:

Konetekniikka, Mechanical Engineering and Production Technology

Oletko aina halunnut tietää, miten erilaiset laitteet toimivat? Saako robotiikka kiinnostuksesi heräämään? Kiinnostaako sinua 3D-maailmat: 3D-suunnittelu, 3D-skannaus tai 3D-tulostus? Entä virtuaalitodellisuus tai erilaiset lisätyn todellisuudet sovellukset? Näihin kaikkiin pääset perehtymään konetekniikan infossa. Tule mukaan kokeilemaan ja tutustumaan konetekniikan maailmaan! 

Lisätietoa koulutuksista:

Liikenneala

Mietitkö miten liikenne toimii – kuinka liikennemerkit löytävät paikkansa, miten esimerkiksi väylien ruuhkia ennustetaan ja simuloidaan? Kuinka henkilöautot, tavarakuljetukset, joukkoliikenne, pyöräilijät ja kävelijät sovitetaan yhteen turvallisesti, taloudellisesti ja ympäristöystävällisesti? Miten joukkoliikenteen aikataulut saadaan toimiviksi? Tule tutustumaan liikennealaan kuvien ja videoiden kautta! Voit samalla jututtaa liikennealan opiskelijoita ja henkilökuntaa, kerromme sinulle lisää siitä, mitä voit meillä opiskella. 

HAMK on Suomen ainoa ammattikorkeakoulu, joka on erikoistunut liikennesuunnitteluun ja älyliikenteen mahdollisuuksiin osana liikenteen ja kuljetusten suunnittelua sekä hallintaa. 

Lisätietoa koulutuksesta:

Maaseutuelinkeinot

Maaseutuelinkeinojen koulutuksen osastolla pääset kokeilemaan joystickiä ja kosketusnäyttöä, tällä kertaa traktorin ohjaamiseen smart touch-käsinojalla.  Tulevaisuuden agrologi on moniosaaja, ei kuokkaa heiluttava jussi. Tule tallustelemaan virtuaalisesti Mustialan pelloille tai kurkistamaan navettaan. 

Lisätietoa koulutuksesta:

Metsätalous

Metsästä on moneksi! Metsätalouden koulutuksen osastolla kuulet tositarinoita metsäopiskelusta ja elämästä Evolla sekä pääset lentomatkalle Evon metsäiseen oppimisympäristöön. Tule samalla testaaman oman metsäsuhteesi, jonka avulla voit löytää sinulle sopivan metsäammatin. 

Lisätietoa koulutuksesta:

Puutarhatalous, Rakennettu ympäristö

Minustako  

 • tuoreen lähiruoan tuottaja?  
 • kasviasiantuntija?
 • marjaekspertti? 

Kiinnostaako  

 • ulkoilmassa työskentely? 
 • kauppa ja markkinointi? 
 • kasvintarkastus? 

Puutarhatalouden hortonomi (AMK) tekee kaikkea tätä ja paljon muutakin. Tule osastolle tutustumaan ja testaamaan tietojasi! 

Minustako 

 • pihojen ja puistojen suunnittelija?  
 • kaupunkimaiseman kehittäjä? 
 • työnjohtaja kaupungin viheralueilla? 

Kiinnostaako 

 • viheralueiden rakentaminen ja kunnossapito? 
 • kaupunkimaisemat ja luonto yhdessä? 
 • mahdollisuus vaikuttaa tulevaisuuden ympäristöömme?  

Rakennetun ympäristön hortonomi (AMK) tekee kaikkea tätä ja paljon muutakin. Tule osastolle tutustumaan ja testaamaan tietojasi! 

Tutustu koulutuksiin:

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka, Rakennusmestari, Construction Engineering

Oletko kiinnostunut rakentamisesta ja rakenne- tai tiesuunnittelusta? Infossa rakennustekniikan opiskelijat ja opot kertovat mitä näissä kolmessa eri tutkinnossa opiskellaan ja minkälaisiin töihin HAMKista valmistuvat pääsevät. 

Lisätietoa koulutuksista:

Sähkö- ja automaatiotekniikka, Electrical and Automation Engineering

Haluatko tietää miten liikennevalot toimivat? Entä miten automaatiotekniikkaa hyödynnetään Drone-koptereissa? 

Sähkö- ja automaatiotekniikan koulutusinfossa esitellään koulutuksen sisältöä ja opiskelutapoja. Infossa pääsee myös tutustumaan robotiikkaan ja muuhun koulutukseen liittyvään laitteistoon. Tutkinnon voi suorittaa suomeksi tai englanniksi. 

Sähkö- ja automaatiotekniikan insinööri voi työskennellä esimerkiksi seuraavissa työtehtävissä: rakennuksen sähkösuunnittelu, valaistuksen ja ilmastoinnin automatisointi, liikennevalojen automaattinen etäohjaus ja tuotantokoneen automatisointi robotin avulla. 

Lisätietoa koulutuksista:

Sairaanhoitaja- ja Terveydenhoitajakoulutus

Olisiko sinulla haaveena ihmisläheinen työ: tykkäätkö työskennellä erilaisten ja eri-ikäisten ihmisten kanssa? Oletko kiinnostunut hoitotyöstä tai terveydenhoitajatyöstä? Haluatko valmistua ammattiin, jossa on hyvät työllistymismahdollisuudet? 

Hoitotyön koulutusinfossa pääset tutustumaan sairaanhoitaja- ja terveydenhoitajakoulutukseen. Kerromme sinulle opiskelusta, koulutuksen sisällöstä, työmahdollisuuksista ja siitä millaista meillä on opiskella. Näet mielenkiintoisia videoita ja tapaat paikalla opiskelijoitamme, jotka kertovat omasta opiskelukokemuksestaan. 

Tervetuloa tutustumaan hoitotyön koulutukseen ja ammatteihin! 

Lisätietoa koulutuksista:

Sosionomikoulutus

Lapset? Nuoret? Perheet? Ikäihmiset? Maahanmuuttajat? Ym. asiakasryhmät.  Haluatko olla mukana tukemassa ihmisten hyvinvointia? Rakentamassa yhdessä tulevaisuutta ja yhteiskuntaa, jossa eletään? Sosiaalialan koulutusvastuun koulutusinfossa pääset tutustumaan sosiaalialan opiskeluun, koulutuksen sisältöihin, erilaisiin opiskelutapoihin ja uramahdollisuuksiin. Opiskelijat kertovat, millaista opiskelu sosiaalialalla HAMKissa on, ja infossa pääsee kokeilemaan erilaisia toiminnallisia menetelmiä, joita voi käyttää asiakastyössä. 

Lisätietoa koulutuksesta:

Tieto- ja viestintätekniikka

Haluatko kehittyä sovelluskehityksen, pelituotannon, IoT:n ja vaativan sisällöntuotannon rautaiseksi ammattilaiseksi? Tieto- ja viestintätekniikan insinöörikoulutus Riihimäellä antaa sinulle valmiudet kaikkiin näihin ja myös vapauden suunnata erikoistumisopintosi juuri omien kiinnostuksen kohteidesi mukaan. 

Koulutusesittelyssä pääset näkemään mitä kaikkea koulutus HAMKissa pitää sisällään, mihin tutkinto antaa valmiudet ja millaista opiskelu Riihimäellä oikeasti on opiskelijoiden ja alumnien kertomana. 

Lisätietoa koulutuksesta:

Tradenomit: Liiketalous, Tietojenkäsittely, Hevosalan liiketoiminta, International Business, Computer Applications

Kiinnostaako kaupallinen ala tai haluatko kenties ohjelmoinnin ammattilaiseksi? Tule esittelypisteellemme ottamaan osaa Haluatko tradenomiksi -kilpailuun, jossa saat testata tietosi tradenomikoulutuksista. Kisailun aikana saat tietoa tarjoamistamme koulutuksista, ja opiskelijamme kertovat kokemuksistaan ja esimerkiksi erilaisista mielenkiintoisista työelämäprojekteistaan, joissa ovat olleet mukana.  

Lisätietoa koulutuksista:

Älykäs ja kestävä muotoilu, Smart and Sustainable Design

Haluatko kehittyä muotoilun ammattilaiseksi, jolle on tärkeää huomioida myös ympäristöarvot? Kiinnostaako sinua oppia soveltamaan uusinta teknologiaa ja digitaalisia menetelmiä? Tule tutustumaan uuteen Älykäs ja kestävä muotoilu -koulutukseemme, joka käynnistyy syksyllä 2020. Esittely tapahtuu Design Factoryn tiloissa, jossa pääset myös näkemään modernit laitteet, joiden parissa työskentely kuuluu osana muotoilun opiskelijoiden arkeen. Samalla kuulet, mitä muuta muotoilun opiskelu pitää sisällään ja millaisia projekteja opiskelijat ovat päässeet tekemään.  

Muotoilussa voit suuntautua kolmeen eri profiiliin: 

 • Vaatetus  
 • Jalkine  
 • Lasi ja keramiikka 

Lisätietoa koulutuksista:

Etkot 2021-tapahtuma torstaina 11.3.2021 Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksessa:

Hämeen ammattikorkeakoulu, C-rakennus
Vankanlähde 9 (autolla) & Visakaarre 13 (kävellen tai julkisilla)

TERVETULOA MUKAAN!

Ryhmien ennakkoilmoittautuminen:

Julkaisemme ryhmille tarkoitetun ennakkoilmoittautumisen lähempänä tapahtumaa

Lisätietoja tapahtumasta:

markkinointiviestinta@hamk.fi

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU