Etkot-koulutusesittelypäivä - Hämeen ammattikorkeakoulu
Etkot-koulutusesittelypäivä
Opiskelija

Etkot-koulutusesittelypäivä

Tapahtumakartta

Aikataulu

Anna palautetta!

Etkot -koulutusesittelypäivä

Tervetuloa HAMKin Etkoille, Hämeenlinnan korkeakoulukeskukselle torstaina 16.3.2023! Tule tutustumaan koulutuksiimme ja näe, millaista opiskelu ammattikorkeakoulussa on.

Tapahtuma on avoin kaikille, mutta se on suunniteltu erityisesti lukiolaisille ja ammatillisen koulutuksen opiskelijoille, heidän opinto-ohjaajilleen sekä kaikille koulutuksesta kiinnostuneille. Koulutusesittelyistä on hyötyä erityisesti niille opiskelijoille, jotka pohtivat tulevaa opiskelupaikkaansa.

Etkoilla HAMKin koulutuksia ja opiskelutapoja esittelevät opettajat, opot ja opiskelijat, jotka keskittyvät kertomaan millaista koulutuksessa on opiskella ja millaiselle työuralle siitä valmistuu. Jokainen HAMKin AMK-tason koulutus järjestää koulutusesittelyn tapahtumassa, joten Etkot ovat oiva tilaisuus päästä tutustumaan syvemmin itseään kiinnostaviin aloihin!

Aikataulu

Voit osallistua koulutusesittelyihin vapaasti valiten ohjelmaasi juuri sinua kiinnostavat koulutukset. Kaikki koulutukset esitellään yhteensä kuusi kertaa, kolme kertaa aamupäivällä ja kolme kertaa iltapäivällä. Jokainen osallistuja voi siis valita itselleen kolme mielekästä koulutusta, joihin käy tutustumassa.

Kumpikin tapahtuma alkaa auditoriosta, jossa kerromme yleisesti ammattikorkeakouluopinnoista, niiden tarjoamista ura- ja jatko-opiskelumahdollisuuksista sekä hakemisesta AMK-opintoihin. Yleisesitykseen sisältyy myös ohjeistus tapahtuman käytännönasioista.

Aamupäivän Etkot klo 9.00-11.30:

9.00 Yleisesittely, auditorio
9.30 Koulutusesittely 1 (koulutusten esittelypisteet ympäri kampusta)
10.15 Koulutusesittely 2 (koulutusten esittelypisteet ympäri kampusta)
11.00 Koulutusesittely 3 (koulutusten esittelypisteet ympäri kampusta)
11.30 Aamupäivän tapahtuma päättyy

Iltapäivän Etkot klo 12.00-14.30:

12.00 Yleisesitys, auditorio
12.30 Koulutusesittely 1 (koulutusten esittelypisteet ympäri kampusta)
13.15 Koulutusesittely 2 (koulutusten esittelypisteet ympäri kampusta)
14.00 Koulutusesittely 3 (koulutusten esittelypisteet ympäri kampusta)
14.30 Tapahtuma päättyy

Koulutusvaihtoehdot:

Tapahtumassa voit tutustua kaikkiin HAMKin AMK-tasoisiin koulutuksiin. Tutustuthan vaihtoehtoihin jo ennen tapahtumaa ja valitset itsellesi kolme mielenkiintoisinta esittelyä. Koulutukset on jaettu tapahtumassa eri esittelypisteille seuraavasti:

Bio- ja elintarviketekniikka

Tule tutustumaan millaista on opiskelu Bio- ja elintarviketekniikan koulutuksessa! Meiltä valmistuvilla insinööreillä on valmiudet kehittää kestävää ruokajärjestelmää ja tehdä kiertotaloutta edistäviä ratkaisuja!

Koulutusesittelyssä pääset kokeilemaan aistinvaraista arviointia, eli maistamaan jotain tuotetta ja arvioimaan sitä eri näkökulmista. Esittelemme mitä koulutus pitää sisällään ja tutorit tulevat paikalle kertomaan omista kokemuksistaan insinööriopinnoissa. Pääset myös virtuaaliselle vierailulle laboratoriotiloihimme!

Lisätietoa koulutuksesta:

Konetekniikka / Mechanical Engineering and Production Technology

Konetekniikka on monipuolinen ja hyvin työllistävä ala, jossa pääset suunnittelemaan erilaisia tuotteita ja tuotteita valmistavia koneita. Moderniin alaan kuuluvat olennaisesti myös uudet teknologiat, kuten 3D-skannaus, 3D-tulostus ja robotiikka. Tule kuulemaan lisää opintojen sisällöstä ja testaamaan opintoihin kuuluvia robotteja.

Lisätietoa koulutuksista:

Kestävä kehitys

Kestävän kehityksen koulutuksessa valmistut asiantuntijaksi, jolla on monipuolinen näkemys kestävän kehityksen toteutuksesta työelämässä, ja miten sitä voisi entistään parantaa!

Opinto-ohjaajamme kertoo lyhyesti, mitä koulutuksen sisältöihin kuuluu ja sen jälkeen opiskelijat kertovat omasta arjestaan Forssan kampuksella, erilaisista projekteista ja muista kokemuksista. Luvassa voi olla pientä tietovisailuakin, tule paikalle katsomaan!

Lisätietoa koulutuksesta:

Liikenneala

HAMK on Suomen ainut ammattikorkeakoulu, jossa voit opiskella liikennesuunnittelua. Tule testaamaan, asuuko sinunkin sisälläsi liikenneinsinööri. Tiedätkö esimerkiksi, miksi Tampereen ratikka ei voi vierailla Helsingissä? Tai mikä on Riihimäellä liikkuva R-kyyti? Kerromme, millaista opiskelu ihmisläheisellä liikennealalla on, mitä liikennesuunnittelu tarkoittaa ja mitä ihmettä liikenneinsinööri oikein voikaan tehdä.

Lisätietoa koulutuksesta:

Liiketalous, hevosalan liiketoiminta ja International Business

Kiinnostaako ura business-ammattilaisena?

Meillä voit opiskella kaupallista alaa kolmessa eri koulutuksessa! Tule esittelypisteellemme kuulemaan lisää monipuolisesta liiketalouden koulutuksesta, kansainvälisestä International Business -koulutuksesta sekä ainutlaatuisesta hevosalan liiketoiminnan koulutuksesta. Samalla pääset sukeltamaan opiskelun maailmaan käytännössä ja ratkaisemaan Diili-haastetta!

Esittelyn aikana opiskelijamme kertovat kokemuksistaan ja esimerkiksi erilaisista mielenkiintoisista työelämäprojekteistaan, joissa ovat olleet mukana.

Lisätietoa koulutuksista:

Maaseutuelinkeinot / Smart Organic Farming

Maaseutuelinkeinojen koulutus tarjoaa sinulle laajan, kestävää kehitystä huomioivan maatalouden ja maaseutuelinkeinojen osaamisen!

Koulutuksen esittelyssä pääset kuulemaan maaseutuelinkeinojen tutkintojen rakenteesta opinto-ohjaajan johdolla. Tämän jälkeen opiskelijat Lenka ja Anna kertovat omia kokemuksiaan niin englanninkielisestä kuin suomenkielisestä koulutuksesta. Kerromme myös millaisiin ammatteihin valmistunut agrologi voi työllistyä. Esittelyn lopuksi pääset pyöräyttämään onnenpyörää, joka kertoo tulevaisuuden toimialasi!

Lisätietoa koulutuksesta:

Metsätalous / Sustainable Forest Management

Metsätalouden koulutuksesta saat eväät metsäalan ammattilaiseksi! Tiesitkö, että osa metsätalouden opinnoista suoritetaan Evon kampuksella olevassa 1 800 hehtaarin opetusmetsässä?

Metsätalouden esittelyssä opiskelijat kertovat tarkemmin opinnoista Evolla ja opiskelun arkeen liittyvistä asioista. Ohjelman aikana selviää mm. mitä taitoja metsätalousinsinööriopiskelija käytännössä oppii ja minkälaista opiskelun arki on. Olemme tuoneet metsän tunnelmaa myös Hämeenlinnaan, tervetuloa tutustumaan tarkemmin!

Lisätietoa koulutuksesta:

Puutarhatalous ja Rakennettu ympäristö

Tiesitkö, että HAMK on Suomen ainoa oppilaitos, joka tarjoaa puutarha- ja viheralan koulutusta AMK-tasolla? Puutarhatalouden ja Rakennetun ympäristön koulutukset sijoittuvat Lepaan kauniille kampukselle, jonka viihtyisät opetustilat sekä kampusalueella sijaitsevat kasvihuone, hedelmä- ja taimitarhat ja kartanopuisto tarjoavat täydelliset puitteet alojen opiskeluun.

Puutarhatalouden koulutuksen keskiössä on erilaisten kasvien tuotanto, ja Rakennetussa ympäristössä taas viherympäristöjen suunnittelu, toteutus ja hallinnointi. Tule kuulemaan, mitä opiskelijat kertovat omista kokemuksistaan alan opinnoissa, sekä siitä, mitä koulutus pitää sisällään ja millaisia mahdollisuuksia hortonomeilla on valmistumisen jälkeen. Ehkäpä Lepaa on sinun tuleva kotikampuksesi?

Tutustu koulutuksiin:

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka, rakennusmestari / Construction Engineering

Sinustako rakennusalan asiantuntija? HAMKissa voit opiskella alan suunnittelutöitä tekeväksi rakennusinsinööriksi tai työmaita johtavaksi rakennusmestariksi.

Tule kuulemaan, miten insinööri ja mestari käytännössä eroavat toisistaan ja millaista on opiskelun arki. Nykyiset opiskelijat esittelevät opinnoissa käytettävän rakennusmallinnusohjelman ja vastailevat yleisön kysymyksiin. Voit osallistua myös rakennusalan tietokilpailuun.

Sairaanhoitaja- ja terveydenhoitajakoulutus

Tervetuloa tutustumaan mielenkiintoiseen ja ihmisläheiseen alaan!

Sairaanhoitajana tai terveydenhoitajana pääset tekemään töitä läheisesti ihmisten parissa, sekä auttamaan heitä. Työllisyystilanne alalla on erinomainen ja mielenkiintoisia harjoittelupaikkoja on jo opintojen aikana tarjoilla runsaasti. Etkoilla pääset jututtamaan alan opiskelijoita ja lisäksi esittelyssä opinnoissa käytössä olevia laitteita ja esineitä.

Sairaanhoitajakoulutus kestää noin 3 vuotta. Terveydenhoitajakoulutuksesta puolestaan saat kaksoistutkinnon, jonka avulla saat sekä sairaanhoitajan pätevyyden, että terveydenhoitajan pätevyyden. Terveydenhoitajaopinnot kestävät noin puoli vuotta kauemmin.

Lisätietoa koulutuksista:

Sosionomikoulutus

Äärimmäisen monipuolinen sosionomikoulutus antaa sinulle paljon välineitä auttaa ihmisiä eri elämäntilanteissa. Sosionomille tärkeitä vuorovaikutustaitoja hiotaan niin opiskelun puitteissa kuin mielenkiintoisissa harjoittelupaikoissa. Opinnoissa pääset lisäksi halutessasi opettelemaan kuinka taidelähtöisiä menetelmiä, kuten musiikkia tai kuvataidetta voi käyttää apuna sosionomin työssä. Opintojesi päätteeksi voit työllistyä hyvin moneen erilaiseen tehtävään, mutta työpaikka saattaisi löytyä esimerkiksi maahanmuuttajien vastaanottokeskuksesta tai esimerkiksi vankilasta.

Etkoilla pääset kuuntelemaan alan opiskelijoiden kokemuksia opinnoista ja tutustumaan millaiselta sosionomin tyypillinen koulupäivä näyttää.

Sosionomikoulutus kestää noin 3 vuotta.

Lisätietoa koulutuksesta:

Sähkö- ja automaatiotekniikka / Electrical and Automation Engineering

Sähkö ja automaatio ovat modernin yhteiskuntamme jatkuvasti kehittyvä tukiranka ja kestävä energia päivä päivältä tärkeämpää. Oletko koskaan pohtinut, miten eläisimme ilman sähköä tai automaatiota? Jos automaattisesti lukittuvat ovet eivät toimisikaan tai tuotantolinja ei liikkuisi?

Sähkö- ja automaatiotekniikan insinöörinä suunnittelet esimerkiksi rakennuksen sähköistyksiä ja energiatehokkuutta tai uudistat teollisuutta. Tervetuloa tutustumaan sähkö- ja automaatiotekniikan monipuolisiin opintoihin, joita on mahdollista suorittaa sekä suomeksi että englanniksi.

Lisätietoa koulutuksista:

Tieto- ja viestintätekniikka, biotalous / ICT Bioeconomy

Kiinnostaako teknologia ja kestävä tulevaisuus? Tervetuloa biotalouden ICT-insinöörien maailmaan!

Opinnot sisältävät muun muassa kiertotalouden tuotekehitystä, data-analytiikkaa, älyteknologiaa ja IoT:tä. Esittelyssämme saat maistiaisen opintojen sisällöstä esimerkkien kautta ja opiskelijoiden kertomana.

Lisätietoa koulutuksista:

Tieto- ja viestintätekniikka, Tietojenkäsittely ja Computer Applications

Puhutteleeko AI, VR, IoT tai 3D? Opiskele ICT-alan osaajaksi HAMKissa!

Tutustu HAMKin koulutusmahdollisuuksiin, jotka antavat sinulle valmiudet suunnata ICT-alan tehtäviin. Tässä esittelyssä pääset kuulemaan, mitä eroja näillä koulutuksilla on ja mitä eri suuntautumismahdollisuuksia koulutukset tarjoavat. Koulutusten opinto-ohjaajat esittelevät opintojen sisältöä ja alojen opiskelijat kertovat kokemuksistaan.

Tieto- ja viestintätekniikan insinöörikoulutus Riihimäellä antaa sinulle valmiudet kehittyä ohjelmistojen, laitteistojen, verkon, tietoliikenteen ja mediateknologian ammattilaiseksi. Voit suuntautua syventävissä opinnoissa juuri omien kiinnostuksen kohteidesi mukaan. Tieto- ja viestintätekniikassa opit muun muassa kyberturvallisuutta, ohjelmointia, 3D-tekniikkaa, esineiden internetiä ja pelisuunnittelua.

Hämeenlinnan kampukselle sijoittuvassa tietojenkäsittelyn tradenomikoulutuksessa opiskelet alkuun keskeisiä alan taitoja, kuten ohjelmointia ja erilaisten järjestelmien käyttöä ja hallintaa. Tämän jälkeen syvennät työelämätaitojasi Web ja mobiilikehityksen, Datatieteen ja tekoälyn tai ohjelmistotuotannon ja pilvipalveluiden parissa. Saat myös ymmärrystä modernista ja asiakaslähtöisestä liiketoiminnasta. Tietojenkäsittelyä on mahdollista opiskella myös englanninkielisesssä Computer Applications –koulutuksessa.

Lisätietoa koulutuksesta:

Älykäs ja kestävä muotoilu / Smart and Sustainable Design

Ovatko kätesi savessa? Vai oletko matkalla Muodin Huipulle? Älykkään ja kestävän muotoilun koulutusinfossa pääset tutustumaan vaatetus-, jalkine- ja lasi-keramiikka alan muotoilun opiskeluun, koulutuksen sisältöihin ja uramahdollisuuksiin. Pääset myös tutustumaan koulutuksen työtiloihin ja testaamaan omia kykyjäsi suunnittelijana luonnostelusprintissä.

Älykkään ja kestävän muotoilun koulutus kestää noin 4 vuotta.

Lisätietoa koulutuksista:

Näin valitset itsellesi mieluisan koulutuksen:

HAMK Etkot 2023 – Tervetuloa Hämeenlinnan Korkeakoulukeskukseen!

HAMKin Etkot -tapahtuma palaa liveksi maaliskuussa 2023! Kutsummekin sinut tutustumaan koulutuksiimme paikan päälle Hämeenlinnan korkeakoulukeskukseen.

Aika: torstai 16.3.2023
Paikka: Hämeenlinnan korkeakoulukeskus (Vankanlähde 9, Hämeenlinna)

 

Saapuminen tapahtumaan

Saavuthan paikalle hyvissä ajoin ennen tapahtuman aloittavaa yleisesitystä, jotta pysymme päivän aikataulussa! Tapahtuma alkaa auditoriossa, jonka löydät kampuksen C-rakennuksesta. Kulku rakennukseen C- ja N-ovista.  Tästä kampuskarttaan.

Kampusalueella on tapahtumapäivänä selkeä kyltitys saapumista varten. Jos saavut autolla, parkkeeraus tapahtuu päivän aikana K-marketin viereisellä isolla parkkipaikalla. Kampuksen läheisyydestä, lyhyen kävelymatkan päästä löytyy kaksi julkisen liikenteen bussipysäkkiä. Lisää saapumisohjeita löydät kampussivulta.

Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksen osoite:

Vankanlähde 9, 13100, Hämeenlinna

 

Anna palautetta!

Haluamme kuulla, miten onnistuimme! Missä onnistuttiin ja missä on vielä kehittämistä? Palautteen avulla pystymme kehittämään tapahtumaa entistä paremmaksi. Kiitos jo etukäteen!

Kaikkien palautteen antaneiden kesken arvotaan JBL Tune 760NC langattomat vastamelukuulokkeet. ​Osallistujien palautelomake on auki 23.3. asti.

Palautelomakeeseen

Ilmoittautuminen tapahtumaan

Olet tervetullut Etkoille yksin, kaverin tai kouluryhmäsi kanssa! Opiskelijaryhmiä pyydämme ilmoittautumaan tapahtumaan, sillä paikkoja on rajallinen määrä.

Ilmoittautuminen opiskelijaryhmille on päättynyt 9.3.2023! Mikäli ryhmäsi on vielä kiinnostunut osallistumaan tapahtumaan, olethan pikaisesti yhteydessä (+358504057898).

 

Kysyttävää tapahtumasta?

Ota meihin yhteyttä:

markkinointiviestinta@hamk.fi

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU