Hyppää sisältöön
Home HAMK Etkot

HAMK Etkot – koulutusesittelypäivä

Tervetuloa HAMK Etkoille Hämeenlinnan korkeakoulukeskukselle torstaina 21.3.2024! Tule tutustumaan koulutuksiimme ja näe, millaista opiskelu ammattikorkeakoulussa on.

Tervetuloa Etkoille Hämeenlinnaan!

Tule paikalle yksin tai kaverisi kanssa

Olet tervetullut mukaan sekä itsenäisesti tai kaveriesi kanssa. Voitte osallistua tapahtumaan vapaasti, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita.

Tapahtuma järjestetään Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksella. Tapahtuma alkaa yhteisesti C-rakennuksen auditoriosta. Löydät osoitteen ja kampuksen kartan sivuiltamme:

Ilmoita opiskelijaryhmäsi mukaan

Toisen asteen opot ja muut ohjaustyötä tekevät: Ilmoitathan ryhmäsi mukaan tapahtumaan ennakkoon. Näin varmistammme paikkojen riittävyyden tapahtumassa.

Ilmoittautuminen on auki 29.2.2024 asti tai niin kauan kuin lippuja riittää. Toimithan nopeasti, sillä lippuja on rajoitettu määrä sekä aamu- että iltapäivän tapahtumiin. Jos lippujen määrä ei riitä, ota yhteyttä meihin.

Kenelle?

Tapahtuma on suunniteltu erityisesti sinulle, joka opiskelet lukiossa tai ammatillisessa koulutuksessa ja pohdit mahdollisesti vielä sitä, millainen ala tai opiskelupaikka sinua kiinnostaa tulevaisuudessa. Tapahtumasta on myös paljon hyötyä toisen asteen opoille ja muille ohjaajille. Mukaan ovat kuitenkin tervetulleita kaikki te, jotka olette kiinnostuneita HAMKissa opiskelusta.

Mitä?

Etkot ovat koko HAMKin avoimet ovet -tapahtuma, jossa esittelemme kaikki AMK-koulutuksemme. Etkoilla ääneen pääsevät opiskelijat, opot ja opettajat, jotka kertovat millaista opiskelu HAMKissa on ja millaisia työmahdollisuuksia sinulla on koulutuksesta valmistuttuasi.

Tapahtuma on jaettu kahteen identtiseen osaan, ja voit valita osallistutko mukaan aamupäivän, vai iltapäivän tapahtumaan. Kaikki koulutukset esitellään tapahtuman (= aamupäivän tai iltapäivän) aikana kolmesti. Voit osallistua koulutusten esittelyihin vapaasti, eikä sinun täydy ilmoittautua esittelyihin etukäteen. Jos haluaisit tutustua useampaan kuin kolmeen koulutukseen, voit osallistua sekä aamu- että iltapäivän tapahtumiin, ja tutustua yhteensä kuuteen koulutukseen.

Tapahtuma alkaa yhteisellä osuudella auditoriosta, jossa kerromme yleisesti ammattikorkeakouluopinnoista, niiden tarjoamista ura- ja jatko-opiskelumahdollisuuksista sekä hakemisesta AMK-opintoihin. Yhteisen aloituksen jälkeen suunnataan kohti koulutusesittelyitä.

Aikataulu

Aamupäivän Etkot klo 9.00-11.30

9.00 Aloitus/yleisesittely, auditorio
9.30 Koulutusesittely 1 (koulutusten esittelypisteet ympäri kampusta)
10.15 Koulutusesittely 2 (koulutusten esittelypisteet ympäri kampusta)
11.00 Koulutusesittely 3 (koulutusten esittelypisteet ympäri kampusta)
11.30 Aamupäivän tapahtuma päättyy

Iltapäivän Etkot klo 12.00-14.30

12.00 Aloitus/yleisesittely, auditorio
12.30 Koulutusesittely 1 (koulutusten esittelypisteet ympäri kampusta)
13.15 Koulutusesittely 2 (koulutusten esittelypisteet ympäri kampusta)
14.00 Koulutusesittely 3 (koulutusten esittelypisteet ympäri kampusta)
14.30 Tapahtuma päättyy

HAMKin koulutukset

Tapahtumassa esitellään kaikki HAMKin ammattikorkeakoulututkinnot. Ne on jaettu tapahtumassa koulutusesittelypisteisiin seuraavasti. Tutustu koulutusten kuvauksiin mieluusti ennen tapahtuman alkua ja valitse itsellesi kolme mieluisinta esittelypistettä. Esittelypisteisiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Kestävän ruokajärjestelmän rakentaminen ja ylläpitäminen vaatii monipuolista osaamista. Bio- ja elintarviketekniikan koulutus käsittelee elintarvike-, ympäristö-, ja bioteknisiä prosesseja, biomassojen ja elintarvikkeiden erityisominaisuuksia sekä kiertotalouden materiaalivirtojen käsittelyä. Koulutuksessa on mahdollista päästä käsiksi uusien elintarvikkeiden suunnitteluun, niiden valmistuksen prosesseihin, erilaisten luonnonmateriaalien kierrättämiseen uusiksi tuotteiksi, tai vaikkapa panimotoimintaan.

Ilmastonmuutos, kiertotalous ja luonnon monimuotoisuuden väheneminen ovat aiheita, jotka vaikuttavat jokaisen ihmisen tulevaisuuteen. Kestävän kehityksen asiantuntijana sinä olet ammattilainen, suunnannäyttäjä ja muutoksen tekijä, jonka osaamista arvostetaan erilaisissa organisaatioissa. Opinnot pohjautuvat luonnontieteisiin sekä vastuullisuuden näkökulman huomioimiseen, kestävän kehityksen eri ulottuvuuksiin ja luonnonvarojen käytön mahdollisuuksiin yritysten toiminnassa.

Konetekniikka näkyy kaikkialla yhteiskunnassamme tuulivoimaloista moottoreihin ja laitteeseesi, jolla luet tätä kuvausta. Jos haluat oppia, miten eri asiat on koottu ja valmistettu tai miten niistä voisi kehittää parempia tai vastuullisempia tuotteita, konetekniikka on sinulle. 

Konetekniikan insinöörinä olet tekniikan alan kysytty moniosaaja. Käytät digitaalista suunnittelua ja simulointia, kun suunnittelet tulevaisuuden koneita ja tuotteita. Opinnoissasi yhdistät teorian käytäntöön, kun ensin suunnittelet uutta ja sen jälkeen pääset toteuttamaan konseptisi esimerkiksi 3D-printtauksella.

Opi kehittämään kestävää ja eri väestöryhmien tarpeet huomioon ottavaa liikennesuunnittelua Suomen ainoassa liikenteeseen, liikkumiseen ja liikennesuunnitteluun keskittyvässä insinöörin AMK-koulutuksessa. Alalla pääset ratkaisemaan kävelyn, pyöräilyn, joukkoliikenteen ja autoliikenteen erilaisia haasteita.

Ilmastonmuutos, kaupungistuminen, väestön ikääntyminen ja nopea teknologinen kehitys vaikuttavat liikenteen toimintaympäristöön ja alan asiantuntijaosaamiselle on kysyntää niin yrityskentällä kuin julkisella sektorilla. Alalla tarvitaan loogista päättelykykyä ja kiinnostusta ihmisten arjen liikkumisen. 

Liike-elämä tarvitsee dynaamisia tekijöitä, me koulutumme heitä. Meillä opiskelet käytännönläheisesti yhteistyössä oikeiden yritysten ja organisaatioiden kanssa. Opit liiketalouden keskeisiä asioita, kuten esimerkiksi markkinointia, taloushallintoa ja liiketoiminnan suunnittelua. Erilaisissa projekteissa pääset hiomaan yhteistyötaitojasi ja samalla sinulla on mahdollisuus rakentaa verkostoja tulevaa työuraasi varten.

Meiltä saat monipuoliset eväät työuraasi varten, sillä menestyminen erilaisissa organisaatioissa ja toimintaympäristöissä vaatii tradenomilta laaja-alaista osaamista. Koulutuksen jälkeen osaat toimia erilaisissa liiketoimintaympäristöissä asiakaslähtöisyyden, kannattavuuden ja vastuullisuuden näkökulmat huomioiden.

Ainutlaatuisessa hevosalan liiketoiminnan koulutuksessa voit opiskella liiketaloutta hevosalan toimintaympäristössä. Meillä opiskelu on yhteistyötä työelämän kanssa – aidot, yrityksiltä ja organisaatioilta saadut projektit tarjoavat sinulle mahdollisuuden oppia käytännössä esimerkiksi liiketoiminnan kehittämistä.

Hevosala on suuri työllistäjä, joka tarjoaa paljon uramahdollisuuksia sekä Suomessa että ulkomailla. Opinnoissa saatkin myös kansainvälisen liiketalouden osaamista. Sinusta tulee ammattitaitoinen ja monipuolinen tradenomi, joka voi työskennellä hevosalan lisäksi myös muilla aloilla erilaisissa tehtävissä.

Maaseutuelinkeinojen koulutus tarjoaa sinulle laajan maatalouden ja maaseutuelinkeinojen osaamisen. Otamme kestävän kehityksen ja ilmastonmuutoksen vaikutukset vahvasti huomioon koulutuksemme sisällöissä, jotta sinä osaat valmistuttuasi toimia vastuullisesti ja kehittää tulevaisuuden ratkaisuja alan erilaisissa tehtävissä. Agrologina toimit osana ruokaketjua ja elinkeinoelämää, ja saat siihen parhaat käytännön työkalut Mustialan kampuksella sijaitsevalla tutkimus- ja opetusmaatilalla. Maatilalla on sekä karjaa että viljelypeltoa, joiden parissa pääset tutustumaan alan toimintaan, kädet mullassa.

Kutsuuko luonto nimeäsi? Koetko metsät tärkeiksi ja kiehtoviksi? Koulutuksessamme pääset tutustumaan metsäalan toimintaan sen ytimestä käsin, ja oppimaan alan keskeisimmät taidot. Korostamme koulutuksessa metsävarojen kestävää ja monitavoitteista suunnittelua, hoitoa ja hyödyntämistä, ja opintojasi tukee Evon kampukselta alkava opetusmetsä, jossa pääset suorittamaan käytännön harjoitteluja ja opettelemaan erilaisia taitoja.

Puutarhatalous on koristekasvien, vihannesten, marjojen, hedelmien ja sienten viljelyä, jalostamista, tuotteistamista, kauppaamista ja markkinointia. Koulutus sijoittuu Lepaan kampukselle, historiallisiin kartanomaisemiin. Kampuksellamme on täysikokoinen kasvihuone ja laaja kampuspuisto, jossa pääset oppimaan puutarhatalouden saloja, kutejn viljelyä ja sadonkorjuuta, käytännössä. Me olemme ainoa oppilaitos Suomessa, joka tarjoaa AMK-tason hortonomikoulutusta. Meillä on parhaat verkostot alan yrityksiin ja toimijoihin, jotka voivat tarjota sinulle projekteja ja harjoittelupaikkoja opiskelusi aikana.

Rakennetulla ympäristöllä tarkoitetaan niitä viheralueita, joita näet astuessasi ovesta ulos. Esimerkiksi puistot, kaupunkien istutukset ja kauniit kivetykset ovat todennäköisimmin rakennetun ympäristön hortonomien suunnittelemia, rakentamia ja ylläpitämiä. Ja me olemme ainoa ammattikorkeakoulu, joka kouluttaa näitä hortonomeja Suomessa. 

Rakennetun ympäristön koulutuksessa yhdistyvät biologinen, tekninen ja hallinnollinen osaaminen. Lisäksi koulutukseen ja tulevaisuutesi työelämään kuuluvat vahvasti toimialan kehittäminen ja kestävän kehityksen periaatteet. Lepaan kampusta ympäröi kaunis kampuspuisto ja sen keskeltä löytyy puistohalli, joissa pääset harjoittelemaan taitojasi käytännössä.

Toimivat, taloudelliset ja terveelliset rakennukset ovat kaiken yhteiskunnallisen toiminnan edellytys, ja sinulla on mahdollisuus päästä varmistamaan tulevaisuuden rakennusten laatu ja kestävyys. Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan koulutuksessa opiskelet rakennesuunnitteluun tai rakentamistalouteen erikoistuneeksi insinööriksi, jolla on osaamista myös tärkeästä korjausrakentamisesta.

Mikään rakennushanke ei onnistu ilman asiantuntevaa johtamista työmaalla. Meillä opit hallitsemaan talonrakennuksen tuotannon johtotehtävät yhteistyössä oikeiden rakennustyömaiden kanssa. Rakentamisen ja korjausrakentamisen tarve ei lopu koskaan, joten rakennusmestarina olet merkittävä osa yhteiskunnan kehitystä.

Sairaanhoitajaksi opiskelemalla kehityt monipuoliseksi terveysalan ammattilaiseksi. Oli mielenkiinnon kohteenasi sitten nuoret, ikääntyneet, mielenterveys, päihdetyö tai vaikkapa kirurgia, niin sairaanhoitajakoulutuksessa pääset tutustumaan näihin kaikkiin. Valmistuttuasi sairaanhoitajaksi toimit ihmis- ja käytännönläheisessä ammatissa, jossa on erinomainen työllisyystilanne niin kotimaassa kuin ulkomailla.

Terveydenhoitajana olet mukana edistämässä erilaisten ihmisten terveyttä aina vauvoista ikääntyneisiin asti. Teet töitä ihmisten parissa ja pääset auttamaan heitä monipuolisella ja kiinnostavalla alalla. Terveydenhoitajaopinnot tarjoavat paljon mielenkiintoisia ja käytännönläheisiä teemoja, joihin tutustut erilaisia oppimismenetelmiä hyödyntäen.

Sosionomiopinnoissasi opit edistämään ihmisten hyvinvointia ja tukemaan heidän kasvuaan yhteiskunnassa. Päädyt ihmisläheiselle alalle, jossa jokainen päiväsi on täynnä monipuolisia ja merkityksellisiä kohtaamisia ja tehtäviä.

Imagine a city with smart planning, smooth transport systems, and clean and low-carbon infrastructure. Now imagine you can create it. That can become a reality in our Degree Programme in Sustainable Urban Design (B.Eng.), where you learn to shape mobility services, plan resource-wise infrastructure, and use data and technology to plan sustainable cities.

Opi tekemään energiatehokasta tulevaisuutta, jossa energia on uusiutuvaa, tuotanto kestävää ja asuminen älykästä. Sähkö- ja automaatiotekniikan insinöörikoulutuksessa opit kehittämään ekologisesti kestäviä sähköön ja automaatioon liittyviä järjestelmiä. Jatkuvasti kehittyvä ala tarjoaa kiinnostavia työtehtäviä suunnittelun parissa ja erinomaiset työllistymismahdollisuudet.

Tieto- ja viestintätekniikan osaamisen tarve lisääntyy yhteiskunnan digitalisaation myötä jatkuvasti ja kaikilla aloilla. Meillä pääset osaksi kehitystä opiskelemalla web-tekniikoita, ohjelmointia ja tietojärjestelmiä läheisessä yhteistyössä alan yritysten kanssa.

ICT-insinöörin perusosaamisen lisäksi saat syventää opintojasi haluamaasi suuntaan. Valitse oma kokonaisuutesi esimerkiksi 3D-visualisoinnin, pelituotannon, pilvipalveluiden ja ääni- ja videotuotannon opinnoista.

Kiertotalouteen painottuvassa tieto- ja viestintätekniikan insinöörikoulutuksessa opit data-analytiikkaa, esineiden internetiä ja älykästä teknologiaa, joilla luot kestävän kehityksen tuotteita ja palveluita. Kestävällä teknologialla voit vaikuttaa ratkaisevasti ilmastonmuutoksen torjuntaan parantamalla ihmisten hyvinvointia ja hyödyntämällä luonnonvaroja vastuullisesti.

Oletko kiinnostunut ohjelmoinnista ja erilaisista järjestelmistä sekä näiden kaupallisesta hyödyntämisestä? Siinä tapauksessa olet oikeassa paikassa. Tietojenkäsittelyn koulutuksessamme opit ICT-alan osaajaksi, jolla on erinomaiset työllistymismahdollisuudet.

Opit esimerkiksi kehittämään liiketoimintamahdollisuuksia parantavia tietojärjestelmiä asiakasyrityksille. Laajennat osaamistasi tiimityönä tehtävissä käytännön projekteissa ja saat ymmärrystä modernista liiketoiminnasta. Opintojesi aikana pääset myös verkostoitumaan alan toimijoiden kanssa.

Kestävä tulevaisuus tarvitsee lisää innovatiivisia muotoilijoita. Älykkään ja kestävän muotoilun koulutuksessa pääset vaikuttamaan, miltä tulevaisuuden maailma näyttää ja miten tuotteita valmistetaan kestävästi, ympäristöä ja ihmisiä kunnioittaen.

Meillä voit opiskella vaatemuotoilua, jalkinemuotoilua, lasimuotoilua ja keramiikkamuotoilua. Käytät uusia tekniikoita, kuten digitaalista mallinnusta, tekstiilitulostusta ja 3D-tulostusta savesta siirtokuviin. Olemme Pohjoismaiden ainoa korkeakoulu, jossa voit opiskella jalkinemuotoilua ja ainoa Suomessa, jossa voit opiskella lasin ja keramiikan muotoilua.

Kaikki HAMKin koulutukset löydät kootusti alla olevan linkin kautta.

Kysyttävää tapahtumasta?

Jäikö jokin asia askarruttamaan? Ole meihin rohkeasti yhteydessä.