Ilmaston viikolla kokoontuu Ilmastoparlamentti ja esitellään ilmastotekoja  - Hämeen ammattikorkeakoulu
Ilmaston viikolla kokoontuu Ilmastoparlamentti ja esitellään ilmastotekoja 
Ilmaston viikko 2021 talvinen kuva

Ilmaston viikolla kokoontuu Ilmastoparlamentti ja esitellään ilmastotekoja 

03.03.2021 07:28

Hämeen ammattikorkeakoulu on jälleen mukana järjestämässä Hämeenlinnan Ilmaston viikkoa.  Tapahtuma järjestetään nyt toista kertaa, ja sen ajankohta on 22.-27.3.2021. Viikko huipentuu WWF:n Earth Hour -hetkeen, jossa jokainen voi olla mukana valot sammuttamalla. 

Array

Ilmaston viikko keskittyy koronapandemian vuoksi pääasiassa verkossa järjestettäviin tapahtumiin ja  viestintään. HAMK järjestää viikolla striimattavan Ilmastoparlamentti-paneelin, sekä nostaa viikon aikana some-kanavilla esille kestävän kehityksen esimerkkejä HAMKin koulutuksesta ja tutkimuksesta. Ilmaston viikon aikana paitsi tiedotetaan ilmastoon liittyvistä asioista, myös kannustetaan kaikkia pohtimaan omia ilmastotekoja sekä kiinnittämään huomiota ilmastonmuutokseen. 

Ilmastoparlamentti ruotii kestävää kehitystä 

Tiistaina 23.3. järjestetään Ilmastoparlamentti. Filosofi-kirjailija Johannes Ojansuun johdolla keskustelemassa ovat europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen, HAMKin kestävän kehityksen koulutuksen koulutuspäällikkö Tero Ahvenharju sekä opiskelijakunta HAMKOn hallituksen puheenjohtaja Jere Ojala.

Johannes Ojansuu alustaa keskustelun lyhyellä luennolla kestävän kehityksen filosofis-eettisistä perusteista, ja pohtii sitten aihetta käytännön esimerkein muiden keskustelijoiden kanssa.

HUOM! Päivittynyt tieto: Koronatilanteen aiheuttamien tiukentuneiden vaatimusten vuoksi Ilmastoparlamentti siirtyy Zoomin, ja päivitämme osallistumislinkin tälle sivulle mahdollisimman pian. Ilmastoparlamentin löydät myös Facebookista

Ilmaston viikon järjestävät yhteistyössä Hämeenlinnan kaupunki, Hämeenlinna-Vanajan seurakunta ja HAMK. Viikon koko ohjelmaan voi tutustua Hämeenlinnan kaupungin sivuilla. Tapahtumia ja osallistujia voi seurata myös Facebookissa Ilmaston viikko Hämeenlinna -sivulla. 

Lisätietoja  

Mervi Friman 
Tutkimuspäällikkö, HAMK Edu -tutkimusyksikkö 
Hämeen ammattikorkeakoulu
040 585 8203  
mervi.friman@hamk.fi 

Tiedotteen kuva: Miika Kangasniemi

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU