Hyppää sisältöön
Kaksi henkilöä istuu vaaleassa tilassa pitkän pöydän ääressä ja katsoo sivulle.
Home Tutkimus

Soveltava tutkimuksemme parastaa maailmaa

Me HAMKissa teemme työelämän tarpeita hyödyttävää tutkimusta. Tule tekemään tutkimusta kanssamme! Muutos on käsissäsi.

Toteutamme hyödyllisiä ratkaisuja

Tuotamme ratkaisuja raaka-ainetuotantoon, kiertotalouteen, kestävään rakentamiseen ja rakennettuun ympäristöön sekä tulevaisuuden osaamiseen ja koulutukseen. Näiden teemojen ympärille muodostuu kolme tutkimuksemme kärkiekosysteemiä: SmartBio, SmartBuilt ja SmartEdu. Monialaisissa kärkiekosysteemeissä yhdistämme korkeatasoisen soveltavan tutkimuksen osaamisemme, yritysten liiketoiminnalliset tavoitteet ja muuttuvan maailman tarpeet.

Etsimme innovatiivisia ratkaisuja yhdessä yritysten, julkisen ja kolmannen sektorin sekä tutkimus- ja koulutusorganisaatioiden kanssa. Kanssamme toteutettavat käytännön projektit ja pitkäjänteinen tutkimus auttavat yrityksiä eteenpäin tuotekehityksessä ja edistävät elinvoimaa ja kilpailukykyä.

Hyväksy markkinointievästeet nähdäksesi tämän sisällön

Katso video tutkimuksestamme!

SmartBio – Älykkäät bioalan ratkaisut

Tavoitteemme on löytää keinoja biopohjaiseen raaka-ainetuotantoon ja kestävään biokiertotalouteen.

Henkilö valkoinen takki päällään hymyilee ja katsoo ikkunasta ulos.
Kaksi henkilöä asentamassa robottia, joka on valkoisella isolla pöydällä.

SmartBuilt – Älykäs ja kestävä rakennettu ympäristö

Luomme uusia ratkaisuja kestävän rakentamisen sekä asukasystävällisen ja hiilineutraalin rakennetun ympäristön edistämiseksi.

SmartEdu – Tulevaisuuden älykäs koulutus ja osaaminen

Kehitämme osaamista ja uudistamme oppimisratkaisuja yhdessä työelämän ja koulutusorganisaatioiden kanssa.

Kaksi naista istuu puiden oksien varjossa ja nauraa.

Monialainen osaamisemme

Tutkimuksen kolme kärkiekosysteemiä kokoavat yhteen kaikkien neljän tutkimusyksikkömme, HAMK Bion, HAMK Edun, HAMK Smartin ja HAMK Techin, osaamisen monialaiseksi ja tieteen rajat ylittäväksi yhteistyöksi.

RUN-Eurooppa-yliopisto vastaa muuttuvan maailman haasteisiin

Rakennamme yhteistä RUN-Eurooppa-yliopistoa (RUN-EU) seitsemän muun eurooppalaisen korkeakoulun kanssa. Käytännönläheiset tutkimustoimintamme RUN-Eurooppa-yliopistossa vastaavat alueellisiin haasteisiin yhteistyössä teollisuuden ja yhteiskunnan kanssa.

Luomme monialaista ja kansainvälistä tutkimusyhteistyötä ja toteutamme yhteisiä tutkimushankkeita. Kehitämme työelämäyhteistyössä toteutettavia tohtoriopintopolkuja ja vahvistamme henkilöstön tutkimusosaamista Eurooppa-yliopistossamme.

Me hamkilaiset vastaamme RUN-EU:ssa pedagogisen kokonaisuuden kehittämisestä. Lisäksi vedämme Eurooppa-yliopistomme biotalouden innovaatiokeskittymää.

Tutkimus-, kehitys- ja innovaatiohankkeita meillä on vuosittain käynnissä noin sata.

Olemme koulutustuskorkeakoulu, jonka osaaminen perustuu korkeatasoiseen soveltavaan tutkimukseen. Kehitämme jatkuvasti tutkimus- ja kehitystoimintaamme ja tuemme työntekijöitämme esimerkiksi avoimuuden kysymyksissä.

Opinnot soveltavan tutkimuksen parissa

Opiskelijoillamme on mahdollista tutustua soveltavan tutkimuksen tekemiseen suorittamalla opintoja tutkimusyksiköissämme. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi työskentelyä laboratoriossa, testausten tekemistä tai haastattelututkimusten toteuttamista. Opiskelijana saat opintopisteiden ohella uutta osaamista omalta alaltasi, käytännön kokemusta tutkimustyöstä sekä uusia verkostoja urasuunnittelua ja työnhakua varten.

Seuraa meitä somessa!

Tutustu tutkimuksemme somekanaviin:

Ajankohtaista

Julkaisujamme

Ota yhteyttä

Suuret matkat tehdään ihmisen kokoisin askelin

Kuukausittain ilmestyvässä uutiskirjeessämme kerromme ajankohtaisimmat ja tärkeimmät uutiset HAMKista.