Hyppää sisältöön
Valkotakkinen nainen katsoo ikkunasta ulos ja hymyilee
Home Tutkimus SmartBio

SmartBio – Älykkäät bioalan ratkaisut

Etsimme keinoja kestävään raaka-ainetuotantoon ja biokiertotalouteen

Etsimme merkittäviä ratkaisuja, jotka tähtäävät teollisuuden vihreään siirtymään. Tavoitteemme on löytää keinoja biopohjaiseen raaka-ainetuotantoon ja kestävään biokiertotalouteen.

Vahva käytännön osaamisemme biotalousalalla, yritysten liiketoiminnalliset tavoitteet ja digitaalisen muutoksen mahdollistavat ratkaisut kohtaavat kärkiekosysteemin monipuolisissa tutkimusympäristöissä – esimerkiksi teollisuudessa, metsässä, kasvihuoneissa ja ruuantuotannon alkulähteillä pelloilla.

Erityisosaamistamme ovat esimerkiksi biopohjaisten raaka-aineiden tuotantotekniikat, sivu- ja jätevirtojen hyödyntäminen sekä modernin biotekniikan mahdollistama sovelluskehitys. Työskentelemme yhdessä niin ruoka-, materiaali- kuin energiateollisuuden kanssa. Pitkäjänteinen tutkimus ja nopeasti toteutettavat käytännön projektit auttavat yrityksiä eteenpäin tuotekehityksessä.

Uskomme, että bio- ja kiertotalousalan muutos syntyy hyödyntämällä ja kehittämällä digitaalisia teknologioita. Tuotamme tutkimuksellista tietoa kestävistä ratkaisuista ja luomme uusia liiketoimintamahdollisuuksia tuotannon alkumetreiltä valmiisiin tuotteisiin ja kuluttajalle asti. Toimintamme ytimessä ovat HAMKin eri alojen asiantuntijoiden osaaminen ja teollisuudesta ja yhteiskunnasta kumpuavat tarpeet.

Tule tekemään tutkimusta kanssamme. Muutos on käsissäsi.

Hyväksy markkinointievästeet nähdäksesi tämän sisällön

Katso video SmartBio-kärkiekosysteemistä!
Tero Helin

Täytyy sanoa, että HAMK on erittäin aktiivinen suuntaamme meille tärkeissä asioissa, kuten kierrätys ja kiertotalous.

Pidän ajatuksesta, että yhdessä annamme ihmisille, sekä HAMKin opiskelijoille että meidän asiakkaillemme, valmiuksia tuottaa hyvää. Kun massa lopulta on riittävän iso ja teknologia valmista, kukapa tietää – ehkä maailma pelastuu.

Tero Helin
Kiertokapula Oy
Kehitysjohtaja

Tutustu hankkeisiimme

Ajankohtaista

Seuraa meitä somessa!

Tutustu tutkimuksemme somekanaviin:

Ota yhteyttä