Hyppää sisältöön
Kaksi miestä tarkastelee robottia, joka on ison vaalean pöydän päällä.
Home Tutkimus SmartBuilt

SmartBuilt – Älykäs ja kestävä rakennettu ympäristö

Luomme uusia ratkaisuja kestävään rakentamiseen ja rakennettuun ympäristöön

Luomme yhdessä yritysten ja muiden tutkimuskumppaneidemme kanssa uusia ratkaisuja kestävän rakentamisen sekä asukasystävällisen ja hiilineutraalin rakennetun ympäristön edistämiseksi.

Tavoitteemme on saavutettava ja moniaistinen rakennettu ympäristö, joka sisältää rakennusten lisäksi myös monimuotoisuutta tukevan viherrakentamisen sekä liikkumisen erilaiset ratkaisut. Näillä on suuri vaikutus käyttäjien viihtyvyyteen ja hiilineutraalisuustavoitteiden saavuttamiseen. Kehitämme esteettömiä liikennejärjestelmiä ja kiinteistöjen energiatehokkuutta sekä edistämme fossiilisten raaka-aineiden korvaamista uusiutuvilla, esimerkiksi erilaisissa pinnoitteissa ja rakentamisen ratkaisuissa. Osaamisemme keskiössä ovat digitaalisten ratkaisuiden ja robotiikan hyödyntäminen.

Soveltava tutkimuksemme tukee yritysten menestyksekästä liiketoimintaa. Kehitämme innovatiivisia ratkaisuja ja osaamista, pilotoimme ja testaamme. Toimintamme ytimessä ovat HAMKin eri alojen asiantuntijoiden osaaminen ja teollisuudesta ja yhteiskunnasta kumpuavat tarpeet.

Vahvuutemme on rakentamisen kokonaisuuden tarkastelu, jolloin syntyy aidosti kestävä ja monialaista liiketoimintaa tukeva elinkaari.

Tule tekemään tutkimusta kanssamme. Muutos on käsissäsi.

Hyväksy markkinointievästeet nähdäksesi tämän sisällön

Katso video SmartBuilt-kärkiekosysteemistä!
Antti Markkula

Olemme tehneet tutkimusyhteistyötä HAMKin kanssa jo kaksikymmentäviisi vuotta.

Heillä on kaikki tarvittava: tutkimukseen sopiva laitteisto, korkealuokkaista osaamista sekä aito halu panostaa kumppanuuteen ja sen kehittämiseen.

Antti Markkula
SSAB Europe
putkituotteiden kehitysjohtaja
Kari Turunen

HAMKilla on positiivinen asenne yritysmaailmaa kohtaan, ja he ovat aktiivisia tutkimaan yhteistyön eri mahdollisuuksia.

Kumppanina me edesautamme koulutuksen kehittymistä, tarjoamme käytännön kokemusta työelämästä ja luonnollisesti teemme yhdessä Hämeestä alueena vahvemman.

Kari Turunen
Lujabetoni
Hämeenlinnan yksikönjohtaja

Tutustu hankkeisiimme

Ajankohtaista

Seuraa meitä somessa!

Tutustu tutkimuksemme somekanaviin:

Ota yhteyttä