Hyppää sisältöön
Home Opiskelijan sivut Opiskelutavat

Opiskelumuodot ja -tavat

HAMKin opiskelijana voit suunnitella opintojasi joustavasti oman elämäntilanteesi mukaan.

Opiskeletko kokopäiväisesti kampuksella vai töiden ohessa?

Erilaiset opetustavat

HAMKin opinnot järjestetään joko päiväopiskeluna, monimuotoisena opiskeluna tai verkko-opintoina. Löydät kaikki HAMKin koulutukset ja toteutukset järjestettynä opetustavoittain koulutushakukoneestamme:

Opiskelumuodot HAMKissa

Päiväopiskelu eli 8–16: Panosta opiskeluun kampuksella

  • Päiväopiskelu HAMKissa on kokopäiväistä ja päätoimista opiskelua kampuksella.
  • Pääset mukaan innostaviin yhteisöihin ja pääset tekemään opintoja vahvassa yhteistyössä työelämän ja tulevien kollegoidesi kanssa. Opit ottamaan vastuuta omasta oppimisestasi ja ratkomaan aitoja haasteita yhdessä tiimin kanssa. Hankit taitoja, joilla uudistat ja parastat tulevaisuuden työelämää ja opit, miten kestävä kehitys ja monialaisuus korostuvat alalla kuin alalla.
  • Tämä opiskelumuoto sopii sinulle, jos haluat henkilöstöltä parhaan ohjauksen oppimisesi tueksi. Opetus järjestetään maanantaista perjantaihin klo 8–16 välisenä aikana lähiopetuksena. Ohjatun opiskelun lomassa työstät opintoihin liittyviä tehtäviä sekä tiimissä että itsenäisesti.

Monimuoto-opiskelu eli 18–100: Päivitä osaamistasi töiden ohessa

  • Monimuotoinen opiskelu koostuu pääsääntöisesti verkko-opinnoista ja yhdessä ryhmän kanssa tehtävästä etäopiskelusta. Opintoihin kuuluu myös mielenkiintoisia toteutuksia tai intensiivijaksoja kampuksillamme – koulutuksesta riippuen joko pakollisina tai vapaaehtoisina. 
  • Opiskelumuoto soveltuu sinulle, jos sinulla on jo työkokemusta ja pystyt opiskelemaan itseohjautuvasti työn ohessa. Koulutukset on suunniteltu tehtäväksi töiden ja muun elämän ohella. Nimensä mukaisesti malli sopii 18–100 -vuotiaille! Ohjausta on tarjolla vähemmän kuin päiväopiskelussa.
  • Jos työskentelet opintoihin liittyvällä alalla, sinulla on mahdollisuus käyttää työpaikkaasi omana oppimisympäristönäsi sekä hyödyntää ja kehittää työtehtäviäsi osana opintojasi. Voit myös osoittaa jo olemassa olevaa osaamistasi näytöillä, jolloin opintoaikasi lyhenee.

Opiskelun kiihdytyskaista eli 24/7: räätälöi opintosi ja opiskele itsenäisesti verkossa

  • Opiskelun kiihdytyskaista sopii sinulle, joka haluat suorittaa opintojasi ryhmääsi nopeammin. Sinulla on jo kokemusta työelämästä sekä vahvat valmiudet itsenäiseen ja systemaattiseen työskentelyyn. Yhdistelet sujuvasti opintoja, näyttöjä ja kehitysprojekteja luodaksesi juuri sinulle sopivan kokonaisuuden. Tiedät mitä haluat, ja rakennat omat tavoitteesi. 
  • Opintosi tapahtuvat pääsääntöisesti verkossa tai valitsemiesi opintojen mukaisesti myös lähiopetuksena kampuksella. Luot henkilökohtaisen opintosuunnitelmasi yhdessä opinto-ohjaajasi kanssa, ja seuraat sitä itsenäisesti. Etenet opinnoissasi suunnitelmallisesti ja oma-aloitteisesti sekä hyödynnät innovatiivisesti erilaisia mahdollisuuksia oppia uutta.
  • Ohjausta opintoihin on tarjolla vähemmän kuin päiväopinnoissa, ja kiihdytyskaista vaatii opiskelijalta vielä enemmän kuin tavalliset monimuoto-opinnot.
  • Jos haluat nopeuttaa opintojasi, hakeudu ensin opiskelemaan päivä- tai monimuotototeutukseen. Pohdi miten olet valmis kiihdyttämään opintojasi, ja ota sitten yhteyttä opinto-ohjaajaasi.

Erilaisia tapoja opiskella

Meillä HAMKissa kehitämme uusia, innovatiisia opiskelutapoja. Tavoitteemme on tarjota sinulle monipuolinen osaaminen, johon voit valita juuri sinulle sopivia opiskelutapoja. Toivomme, että voimme innostaa sinut kokeilemaan jotain ihan uutta!

Kaksi opiskelijaa vierekkäin pöydän ääressä
Yritteliäs korkeakoulu

Yritteliäisyys on mahdollisuuksien tunnistamista, innovaatiokyvykkyyttä ja kykyä luoda uutta. Yritteliäässä korkeakoulussa opitaan yhdessä tekemisen ja kokeilemisen kautta!

Design Factory

DF on toiminta- ja oppimisympäristö, joka yhdistää yritykset, opiskelijat, opettajat ja tutkijat. Liity mukaan projekteihin, joissa kehität uusia ratkaisuja yhdessä muiden alojen opiskelijoiden kanssa!

Neljä henkilöä seisomassa pöydän äärellä
RUN-EU -opinnot

HAMK on osa yhdeksän eurooppalaisen korkeakoulun muodostamaa RUN-Eurooppa-yliopistoa. Voit hyödyntää RUNin tarjoamia upeita mahdollisuuksia kansainvälisten opintokokemusten kerryttämiseen!

Vaihto-opinnot

Vaihto-opiskelu on ainutkertainen mahdollisuus tutkia maailmaa. Kannustamme kaikkia opiskelijoitamme hyödyntämään tilaisuuden ja lähtemään ulkomaille vaihtoon. Lähdethän sinäkin?

Vaaleahiuksinen henkilö valkoisessa paidassa
HAMKin opintotarjonta

Tarjoamme sinulle laajan valikoiman opintoja, joita voit valita osaksi tutkintoasi. Lisäksi voit valita osia muista HAMKin tutkinnoista. Voit myös hyödyntää aiemmin kertynyttä osaamistasi, esimerkiksi Partiosta!

Opiskelija seisoo aulassa kannettava tietokone kainalossaan ja katsoo suoraan kameraan.
Ristiinopiskelu

HAMKin opiskelijana sinulla on mahdollisuus suorittaa opintoja myös muissa korkeakouluissa! Kyseessä on ristiinopiskelu, jonka tarkoituksena on, että voit opiskella omia tavoitteitasi tukevia kokonaisuuksia.