Hyppää sisältöön

Muut palvelut

Kirjasto, avoin varhaiskasvatustoiminta, palvelut maahanmuuttajille, majoitusta Evolla. Tutustu myös muihin palveluihimme.

Kirjasto

HAMKin Hämeenlinnan kirjasto on kaikille avoin! Palvelemme HAMKin opiskelijoita ja henkilökuntaa kaikilla seitsemällä kampuksella, ja muita asiakkaita pääsääntöisesti Hämeenlinnassa korkeakoulukeskuksen kirjastossa.

Evon, Forssan, Lepaan, Mustialan, Riihimäen ja Valkeakosken kampuskirjastoissa palvelemme Libgo-videolaitteiden välityksellä ja olemme paikalla vaihtelevasti kunkin kampuksen tarpeiden mukaan.

Kaikki HAMKin kirjaston aineistot löytyvät HAMK Finnasta. Kokoelmaamme kuuluu sekä painettua että sähköistä aineistoa. Kokoelmamme keskittyy HAMKissa opetettaviin ja tutkittaviin aloihin. Kaukopalvelun kautta kokoelmamme on käytettävissä myös HAMKin ulkopuolella.

Henkilö katsoo papereitaan ja tablettia pöydällä.

Nipsula

Tervetuloa Nipsulan avoimeen varhaiskasvatukseen! Nipsula toimii Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksella, Sosiaali- ja terveysalan yksikön yhteydessä.

Tarjoamme kahdesti viikossa avointa varhaiskasvatustoimintaa varhaiskasvatusikäisille lapsille ja heidän perheilleen.

Nipsula on kohtaamispaikka varhaiskasvatusikäisten lasten huoltajille, ja samalla se toimii oppimisympäristönä HAMKin sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille.  

Toimintaa vetää HAMKin sosiaalialan palvelukoordinaattori Johanna Nieminen Hämeenlinnalaiset perheet voivat osallistua toimintaan palvelusetelillä, ja naapurikunnista pääsee mukaan omakustanteisesti.  

Avoinna: Tiistaisin ja torstaisin klo 9-12 

Sijainti: Hämeenlinnan korkeakoulukeskus, Vankanlähde 9, S-rakennus, 1 krs. Kulku sisäpihan kautta.

SIMHE-neuvonta

Tarjoamme yksilöllistä ja maksutonta uraohjausta suomeksi ja englanniksi Suomessa asuville maahanmuuttajille, joilla on jo korkeakoulututkinto. Palvelemme myös maahanmuuttajia, joilla on edellytyksiä hakea suomalaiseen korkeakouluun.

SIMHE-neuvonnassa (Supporting Immigrants in Higher Education) voit miettiä vaihtoehtoja ja vahvuuksiasi eri aloille yhdessä mentorin kanssa. Mentorointitapaamisessa voimme keskustella luottamuksellisesti lisää tilanteestasi. Mentorointitapaamisen kesto on 30 minuuttia ja se järjestetään Teamsissa tai paikan päällä HAMKin Visamäen kampuksella Hämeenlinnassa.

Rahtijärven kämppä Evolla

Evon kampuksemme tarjoaa mahdollisuuden idylliseen majoittumiseen Suomen vanhimman metsäkoulun miljöössä.

Rahtijärven kämppä on alueen viimeinen savottakämppä, jossa sotakorvauksia hakanneet metsurit ja ajomiehet asuivat. Nykyisin se on majoitus- ja kokousrakennus, joka sijaitsee 3,5 kilometriä Evon kampukselta pohjoiseen Rahtijärven rannalla. Kokonaisuuteen kuuluvat päärakennus Ukkoherra, majoitusrakennus Jätkälä, Majajoen puulämmitteinen 8-10 hlön rantasauna, sähkölämmitteinen 3-4 hlön Jätkälän sauna sekä suuri piha-alue tulipaikkoineen. Kämpän kahdessa rakennuksessa majoittuu 26 henkilöä.

Sijainti on rauhallinen ja kämpälle on tie perille asti.