Hyppää sisältöön
Kaksi ihmistä kävelee joen rannalla, keltainen talo heijastuu oranssina vedestä.

Asuminen opiskeluaikana

HAMKin kampuspaikkakunnilta löytyy hyvin kohtuuhintaisia opiskelija-asuntoja. Voit hakea opiskelija-asuntoa vain siltä paikkakunnalta, jossa opiskelet. Löydät opiskelukampuksesi hyväksymiskirjeestä.

HAMKilla on omia opiskelija-asuntoja Evon, Lepaan ja Mustialan kampuksilla.

Hämeenlinna

Hämeenlinnassa toimii Hämeenlinnan seudun opiskelija-asuntosäätiö (HOPS), joka vuokraa asuntoja korkeakoulukeskuksen tuntumasta Visakylästä ja Kampuskaarteesta sekä Hattelmalasta. HOPSin opiskelija-asuntojen vuokriin sisältyy sähkö, vesi ja netti. 

​Hämeenlinnan vuokra-asuntojen tarjoajat löytyvät Hämeenlinnan kaupungin sivuilta.

Noin 68 000 asukkaan Hämeenlinnassa välimatkat ovat lyhyitä, joten polkupyörällä pääsee hyvin paikasta toiseen. Paikallisliikenteen aikataulut löydät täältä. Kaupunki sijaitsee kätevästi Helsinki-Tampere -moottoritien ja hyvien julkisen liikenteen yhteyksien varrella. 

Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksen keskusrakennukset. Edessä puita ja nurmikkoa.
Riihimäen korkeakoulun etuovi. Oven päällä suuri purjekangas. Monikerroksinen talo, osa seinistä ikkunoita.

Riihimäki

Riihimäellä opiskelija-asuntoja tarjoaa Hämeenlinnan Seudun Opiskelija-asuntosäätiö (HOPS). Asuntoja on runsaasti ja tarjolla on yksiöitä, kaksioita sekä soluasuntoja. 

Riihimäki on noin 29 000 asukkaan kaupunki, joka sijaitsee kätevästi Helsinki-Tampere -moottoritien ja hyvien julkisen liikenteen yhteyksien varrella. Paikallisliikenteen aikataulut löydät täältä. 

Lisäksi Riihimäen seudulla on runsaasti yksityistä vuokra-asuntotarjontaa kohtuulliseen hintaan.

Valkeakoski

Valkeakoskella asutaan väljästi ja mukavasti. Asumiskustannukset ovat keskimäärin kolmanneksen edullisempia kuin Tampereella.

Opiskelija-asuntoja tarjoaa Valkeakosken kaupungin omistama Valkeakosken Asunnot Oy. Yksityisten vuokranantajien tarjoamia asuntoja löydät täältä.

Valkeakoski on 21 000 asukkaan aktiivinen kaupunki, joka sijaitsee 35 kilometriä Tampereelta etelään. Se on hyvä ja turvallinen kaupunki asua ja kaikki keskeiset palvelut ovat helposti saavutettavissa. Valkeakosken maisemaa hallitsevat laajat vesistöt. Luonto ja vesi ovat aina lähellä, samoin monipuoliset harrastus- ja liikuntapalvelut sekä runsaat julkiset ja yksityiset palvelut.

Valkeakosken kampuksen etuala, valkoinen iso rakennnus, edessä vihreitä istutuksia.
Vanha punatiilinen tehdas joka nykyään kampus. pääsisäänkäynti ja edessä vihreitä istutuksia.

Forssa

Forssa on  noin 17 000 asukkaan kaupunki hyvie liikenneyhteyksien varrella. Forssassa opiskelija-asuntoja tarjoaa Forssa-asunnot Oy.  

Lisäksi Forssasta asuntoja löytyy yksityisiltä vuokranantajilta.

Evo

Evolla asut Rautjärvien kauniissa rantamaisemissa oppilaitoksen välittömässä läheisyydessä. Katso täältä video Evon alueesta ja opiskelijaelämän mahdollisuuksista kampusalueella.

Evolla voit yöpyä myös lyhyempiä aikoja, esimerkiksi monimuoto-opintojen lähiviikoilla. Lyhytaikaisesti Evolla asuvat majoittuvat pääsääntöisesti yhden hengen huoneisiin.

Evon kampuskeskus, keltainen monikerroksinen rapattu rakennus. Edessä vihreä nurmikko ja puita.
Lepaan kampuksen kermanvalkoinen pyöreä päärakennus. Etualalla vanhoja sammaleisia kivia ja vihreitä istutuksia.

Lepaa

Lepaalla asut kauniin kampuksen alueella, oppilaitoksen välittömässä läheisyydessä.

Kampuksella on myös muutamia perheasuntoja, jotka vuokrataan pääsääntöisesti kalustamattomina.

Lepaalla voit yöpyä myös lyhyempiä aikoja, esimerkiksi monimuoto-opintojen lähiviikoilla. Lyhytaikaisesti Lepaalla asuvat majoittuvat pääsääntöisesti kahden hengen huoneisiin.

Mustiala

Mustialassa asut vehreällä kampusalueella oppilaitoksen välittömässä läheisyydessä. Tarjolla on yhden ja kahden hengen huoneita soluasunnoissa.

Mustialassa voit yöpyä myös lyhyempiä aikoja. Silloin yleensä majoitut Anttila-rakennuksessa. Huoneet ovat kalustettuja ja niissä on myös tyynyt ja peitot.

Mustialan kampuksen päärakennus. Punatiilinen kaksikerroksinen rakennus. Etualalla nurmikkoa ja kukkivia puita.