Hyppää sisältöön
Home Tule opiskelemaan! Kuinka haen tai ilmoittaudun opintoihin?

Kuinka haen tai ilmoittaudun opintoihin

Voit aloittaa opintosi meillä HAMKissa usealla eri tavalla. Tälle sivulle olemme koonneet sinulle tietoa opintoihin hakeutumisesta, halusit sitten aloittaa ensimmäistä kertaa opinnot korkeakoulussa, tai täydentää osaamistasi lyhyemmillä opinnoilla.

Tutkintoon johtava koulutus

Yhteishaku

Yhteishaku on tunnetuin tapa hakea opiskelemaan tutkintoon ammattikorkeakouluun. HAMKiin voit hakea yhteishaussa kolme kertaa vuodessa:

  • Tammikuun yhteishaussa
  • Kevään yhteishaussa
  • Syksyn yhteishaussa

Yhteishakujen lisäksi avaamme tarvittaessa oman, erillisen kesähaun elokuussa, jossa voit hakea maaliskuun yhteishausta vapaaksi jääneitä opiskelupaikkoja.

Yhteishaussa voit tulla valituksi koulutukseen joko todistusvalinnalla, ammattikorkeakoulujen yhteisen valintakokeen tai HAMKin oman valintamenettelyn kautta. Löydät koulutuksen valintatavat ja tarkemmat ohjeet kunkin koulutuksen sivuilta.

Lisätietoa todistusvalinnasta ja ammattikorkeakoulujen yhteisestä valintakokeesta:


Tutustu yhteishaun ohjeisiin hakijalle kokonaisuudessaan ammattikorkeakouluun.fi -sivustolla

Löydät lisää käytännön tietoa amkien yhteiseen valintakokeeseen osallistumisesta HAMKissa alla olevasta linkistä. Samasta paikasta voit tutustua myös muihin valintatehtäviin.

Erillishaku Avoimen AMKin opintojen perusteella

Voit hakea tutkinto-opiskelijaksi haluamaasi koulutukseen, kun olet suorittanut tarvittavan määrän opintopisteitä avoimessa ammattikorkeakoulussa.

Polkuopinnot:

Kun olet suorittanut polkuopintoihin kuuluvat 60 opintopistettä, voit hakea erillisessä haussa tutkinto-opiskelijaksi. Lue lisää polkuopinnoista:

Väyläopinnot:

Voit hakea suoraan tutkinto-opiskelijaksi kun olet suorittanut HAMKin väyläopinnot osana omaa toisen asteen tutkintoasi. Jos olet opiskellut ammatillisen perustutkinnon, suoritettavien opintojen määrä on 30 opintopistettä, ja lukiossa 15 opintopistettä.

Erillishaku HAMKin englanninkielisiin koulutuksiin

Voit hakea HAMKin englanninkielisiin koulutuksiin myös erillisessä haussa, jonka hakuajat ja ehdot poikkeavat yhteishausta. Koulutuskohtaiset hakuvaihtoehdot tarkempine lisätietoineen löydät kunkin englanninkielisen koulutuksen omalta sivulta.

Siirtohaku

Jos opiskelet jossakin muussa suomalaisessa korkeakoulussa, voit hakea siirtoa HAMKiin kesken opintojesi!

Voit siirtyä meille samaan, tai vastaavaan koulutukseen kunhan:

  • opintosi ovat edenneet aikataulussa (45 opintopistettä lukuvuosi), ja sinun on mahdollista suorittaa tutkintosi loppuun alkuperäisessä opiskeluaikataulussasi. Siirtyminen ei ole mahdollista, jos siirto pidentäisi opiskeluaikaasi.
  • Olet opiskellut nykyisessä korkeakoulussasi vähintään yhden vuoden (AMK-opiskelijat), tai YAMK-opiskelijana yhden lukukauden.

Tutustu siirtohaun tarkempiin ohjeisiin:

Kesken jäänyt korkeakoulututkinto

Oletko joskus aloittanyt korkeakouluopinnot, mutta ne ovat syystä tai toisesta jääneet kesken? Tiesithän, että voit jatkaa opintojasi, ilman että sinun täytyy hakea uudelleen opiskelemaan yhteishaun kautta.

Voit hakea HAMKiin jatkamaan kesken jääneitä opintojasi milloin vain lukukauden aikana.

Oikaisumenettely

Jos Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijavalintaa ei mielestäsi ole tehty valintaperusteiden mukaisesti, ota välittömästi yhteyttä hakijapalveluihin (hakijapalvelut(at)hamk.fi), kun saat ilmoituksen päätöksestä. Jos asia ei tällöin selviä, voit pyytää opiskelijavalintaan kirjallisesti oikaisua Hämeen ammattikorkeakoulun tutkintolautakunnalta 14 päivän kuluessa valinnan tulosten julkistamisesta (osoite: HAMK, PL 230, 13101 Hämeenlinna, email: tutkintolautakunta(at)hamk.fi).

Ammatillinen opettajankoulutus

Yhteishaku ammatilliseen opettajakoulutukseen

Voit hakea opiskelijaksi HAMKin ammatillisiin opettajankoulutuksiin kerran vuodessa järjestettävässä yhteishaussa. Haku kestää noin kolme viikkoa, ja se järjestetään tammikuussa.

Hakulomake täytetään kansallisessa Opintopolku.fi -palvelussa, ja voit hakea samalla kertaa myös muiden korkeakoulujen ammatillisiin opettajankoulutuksiin .

Tutustu HAMKin ammatilliseen opettajankoulutukseen ja tarkista hakuajat:

Jatkuva oppiminen ja avoimet opinnot

Avoin AMK – yksittäiset opinnot

Avoin ammattikorkeakoulu sopii sinulle, joka haluat opiskella ja kehittää osaamistasi. Iällä tai pohjakoulutuksellasi ei ole väliä. Opintoihin voivat osallistua kaikki opiskelusta kiinnostuneet. Muista kuitenkin, että koulutuksiin voi olla pohjatietosuosituksia.

Avoimista opinnoista löydät tarjontaa lyhyistä, muutaman päivän opinnoista kolmen kuukauden kokonaisuuksiin (moduuleihin).

Avoimiin opintoihin on 5 ilmoittautumisaikaa vuodessa. Lisäksi tarjoamme avoimia opintoja, joihin voit ilmoittautua ja opiskella milloin vain haluat.

Tutustu HAMKin avoimeen opintotarjontaan ja tarkempiin ilmoittautumisohjeisiin:

Avoin AMK- Polkuopinnot

Polkuopiskelu on tarkoitettu sinulle, joka haluaisit suorittaa tutkinnon, mutta et hakeutunut koulutukseen yhteishaussa. Opinnot tarjotaan sinulle avoimen AMKin toteutuksina, ja maksat niistä avoimen AMKin mukaiset maksut.

Polkuopinnoissa opiskelet suoraan tutkintokoulutusryhmässä. Kun olet suorittanut vaadittavan opintopistemäärän (30-60 pistettä koulutuksesta riippuen), voit hakea tutkinto-opiskelijaksi

Polkuopintoihin voit hakea kaksi kertaa vuodessa, elokuussa ja joulukuussa. Katso tarkat päivät polkuopintojen sivulta ja varaudu olemaan nopea – suosituimmat polut varataan täyteen minuuteissa.

Tutustu polkuopintoihin ja tarkempiin ilmoittautumisohjeisiin:

Avoin AMK – Osaajakoulutukset ja korkeakouludiplomit

Osaaja-koulutuksia ja korkeakouludiplomeihin ilmoittautua voi 1.5.-16.8.2024 syksyllä alkaviin opintoihin ja 1.10.-29.11.24 keväällä alkaviin opintoihin.

Haluatko ottaa haltuun uuden kokonaisuuden tai kehittää osaamistasi työelämässä? Osaajakoulutuksen ja korkeakouludiplomit ovat suunniteltu vastaamaana työelämän tarpeisiin ja suunnitelussa on huomioitu myös työn ohessa opintoja suorittavat osallitujat.

Koulutukset ovat osa avointa AMK:ta. Jos aloitat myöhemmin tutkinto-opiskelijana vastaavassa koulutuksessamme, opinnot tai osa niistä voidaan hyväksilukea osaksi tutkintoasi.

Korkeakouludiplomi on 60 opintopisteen (2 vuoden) opintokokonaisuus, johon voi ilmoittautua ilman pohjatietovaatimuksia.

Osaajakoulutus on 30 opintopisteen opintokokonaisuus. Osaajakoulutuksien suoritusaika on vuosi.

Tutustu koulutuksiin ja tarkempiin ilmoittautumisohjeisiin:

Erikoistumiskoulutukset

Erikoistumiskoulutus on tarkoitettu sinulle, kun haluat syventää oman alasi asiantuntijuutta. Sinulla on jo alan korkeakoulututkinto, tai olet työskennellyt alalla jo pitkään

Erikoistumiskoulutuksen voi suorittaa työn ohessa. Opintojen laajuus on noin 30 opintopistettä, ja kesto erikoistumiskoulutuksesta riippuen 9-12 kuukautta.

Jokaisella erikoistumiskoulutuksella on oma hakuaikansa, jonka löydät kyseisen koulutuksen sivulta.

Tutustu koulutuksiin ja niiden tarkempiin ilmoittautumisohjeisiin:

Täydennyskoulutukset

Muiden koulutustapojen lisäksi löydät meiltä laajan valikoiman täydennyskoulutusta kehittämään joko omaa, tai yrityksesi työntekijöiden ammattitaitoa.

Löydät meiltä monipuolisen valikoiman erilaisia koulutuksia, jotka vaihtelevat muutaman tunnin seminaarista pitkäkestoisiin koulutuksiin ja kaikkeen siltä väliltä.

Valmiit kokonaisuudet ja tapahtumat ovat tarkoitettu sinulle, joka etsit täydentävää koulutusta itsellesi. Neuvottele työnantajasi kanssa, jos toivoisit työnantajan tarjoavan koulutuksen sinulle. Ilmoittaudu mukaan haluamaasi koulutukseen sen ilmoittautumisaikojen puitteissa.

Yrityksen edustaja: Jos valmiista koulutuskokonaisuuksista ei löydy sopivaa henkilökuntasi tarpeisiin, räätälöimme koulutuksia yrityksesi tai organisaatiosi toiveiden pohjalta. Tarvittaessa teemme myös koulutustarvekartoituksia, jonka tulosten pohjalta rakennetaan teille toimivin koulutuspaketti.

Tutustu koulutuksiin ja niiden tarkempiin ilmoittautumisohjeisiin:

Usein kysyttyjä kysymyksiä hakemisesta

Täältä löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin HAMKin koulutuksiin hakemisesta

Kaikki HAMKin haut päättyvät viimeisenä hakupäivänä klo 15:00. Muistathan aloittaa hakemuksen täyttämisen hyvissä ajoin, jotta ehdit varmasti lähettää sen ajoissa.

Jäikö kysyttävää?

AMK- ja YAMK-tutkintoihin johtava suomenkielinen koulutus:

puhelin (03) 646 4501

AMK- ja YAMK-tutkintoihin johtava englanninkielinen koulutus:

puhelin (03) 646 4503

HAMKin ammatilliset opettajankoulutukset: