Hyppää sisältöön
Home Tule opiskelemaan!

Tervetuloa HAMKiin, muutos on käsissäsi!

Keitä me olemme?

Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK) on oppimis- ja tutkimusyhteisö tekijöille, jotka haluavat muuttaa maailmaa.

Meitä on noin 10 000 biotalouden, hyvinvoinnin, koulutuksen, liiketoiminnan, muotoilun ja teknologian tulevaisuuden tekijää. Toimimme seitsemällä kampuksella, verkossa ja kansainvälisesti. Sinulle opiskelijana tarjoamme erinomaiset työkalut ja ympäristöt tehdä työtä ja hyödyllisiä tekoja yhdessä.

Mitä tarjoamme sinulle?

HAMKista löydät itsellesi koulutusta seitsemältä eri alalta. Tarjoamme sinulle erilaisia vaihtoehtoja alkaen ensimmäisestä AMK-tutkinnostasi jatko-opintoihin urakehityksesi tueksi.

Suoraan tutkintoon?

Jos tiedät, milloin haluat aloittaa opintosi ja suuntanasi on tutkinto HAMKissa, tutustu koulutusvaihtoehtoihimme eri hakuaikoina:

Kevään yhteishaku

13.-27.3.2024

Aloita opiskelusi AMK- tai YAMK-tutkinnossa tulevana syksynä. Vuoden isoin haku, josta löydät valtaosan koulutuksistamme.

Kesähaku

Kesällä täydennämme opiskelijavalintoja syksyllä alkaviin koulutuksiin. Haussa mukana olevat koulutukset julkaistaan kesäkuun viimeiseen viikkoon mennessä.

Tammikuun yhteishaku

3.-17.1.2024

Tammikuussa haetaan englanninkielisiin AMK- tai YAMK-tutkintoihin, jotka alkavat tulevana syksynä. Suuntaa kohti kansainvälistä uraa!

Syksyn yhteishaku

28.8.-11.9.2024

Tiesithän, että voit aloittaa tutkinto-opinnot myös tammikuussa? Syksyn yhteishaussa on mukana iso joukko koulutuksia.

Haku ammatillisiin opettajankoulutuksiin

3.-18.1.2024

Tammikuussa voit hakea myös ammatillisiin opettajankoulutuksiin, jotka alkavat touko-elokuussa.

Miten hakea?

Lue lisää tutkintoon hakemisesta ja pääsyvaatimuksista HAMKiin. Tutustu myös muihin monipuolisiin tapoihin aloittaa opinnot HAMKissa:

Missä opiskelemme?

Seitsemän kampustamme sijaitsevat ympäri Kanta-Hämettä ja Pirkanmaata. Jokaiselta kampukselta löydät nykyaikaiset, tämän päivän työelämässä kiinni olevat opiskeluympäristöt. Lisäksi tarjoamme erinomaisen online-ympäristön verkossa tapahtuviin opintoihin.

Evo

Ainutlaatuinen metsäkampuksemme tarjoaa opiskelijoille korkeatasoisia metsäopintoja suomeksi ja englanniksi niin luokkahuoneessa kuin metsässäkin.

Vanha punatiilinen tehdas joka nykyään kampus. pääsisäänkäynti ja edessä vihreitä istutuksia.

Forssa

Forssan kampuksemme sijaitsee vanhassa puuvillakehräämössä, jonka tilat on uusittu tyylikkäästi HAMKin käyttöön. Kehräämöalueelle on syntynyt kulttuurikeskus, jossa toimii koulun ohella kansalaisopisto, musiikkiopisto, museoita, yrityksiä, kirjasto, keilahalli ja ruokaravintoloita.

Hämeenlinna

Kehittyvä, kasvava ja moderni pääkampuksemme, Hämeenlinnan korkeakoulukeskus kokoaa yhteen tuhansia opiskelijoita ja satoja työntekijöitä. Laajalta kampusalueeltamme löytyy monipuoliset tilat ja palvelut eri alojen opiskeluun kuin tutkimustyöhön.

Lepaa

Kartanomaisemia, tomaattituotantoa ja 20 hehtaaria puistoalueita, Lepaan kampuksellamme pääset aistimaan puutarha-alaa lähietäisyydeltä. Kampuksella on pitkät perineet, jonka ansiosta puutarha-alan ammattilaisia on koulutettu jo yli sadan vuoden ajan, vuodesta 1910 alkaen.

Mustialan kampuksen päärakennus. Punatiilinen kaksikerroksinen rakennus. Etualalla nurmikkoa ja kukkivia puita.

Mustiala

Historiallinen ja maaseudunrauhassa sijaitseva Mustiala on HAMKin vanhin kampus, joka juontaa juurensa vuoteen 1840 asti. Nykypäivänä vanhojen ja idyllisten rakennusten ympärille on kehittynyt edistyksellinen luomutuotannossa oleva opetus- ja tutkimusmaatila, joka tarjoaa opiskelijoille käytännönläheisen oppimisympäristön.

Riihimäen korkeakoulun etuovi. Oven päällä suuri purjekangas. Monikerroksinen talo, osa seinistä ikkunoita.

Riihimäki

Monipuolista tekniikan osaamista, robotiikkaa ja liikennealaa, tätä kaikkea löydät Riihimäen kampukselta. Kampuksen opintotarjontaan kuuluu sekä suomen- että englanninkielisiä insinöörikoulutuksia, joista valmistuu tulevaisuuden moniosaajia. Opetuksen lisäksi kampuksella tehdään myös paljon tutkimustyötä.

Valkeakosken kampuksen etuala, valkoinen iso rakennnus, edessä vihreitä istutuksia.

Valkeakoski

Aidosti kansainvälinen oppimisympäristö löytyy Valkeakoskelta! Etelä-Pirkanmaan alueella sijaitseva Valkeakoksen kampuksemme on moderni ja yhteisöllinen.

Miksi valita HAMK?

Haluamme tarjota sinulle parhaat mahdolliset eväät tulevalle urallesi. Siksi tarjoamme sinulle laajan valikoiman yksilöllisiä tapoja oppia ja opiskella, ja erilaisia mahdollisuuksia rakentaa juuri itsesi näköiset opinnot.

Kaksi opiskelijaa vierekkäin pöydän ääressä

Yritteliäs korkeakoulu

Yritteliäisyys on mahdollisuuksien tunnistamista, innovaatiokyvykkyyttä ja kykyä luoda uutta. Yritteliäässä korkeakoulussa opitaan yhdessä tekemisen ja kokeilemisen kautta!

Design Factory

DF on toiminta- ja oppimisympäristö, joka yhdistää yritykset, opiskelijat, opettajat ja tutkijat. Liity mukaan projekteihin, joissa kehität uusia ratkaisuja yhdessä muiden alojen opiskelijoiden kanssa!

RUN-EU -opinnot

HAMK on osa yhdeksän eurooppalaisen korkeakoulun muodostamaa RUN-Eurooppa-yliopistoa. Voit hyödyntää RUN-EU:n tarjoamia upeita mahdollisuuksia kansainvälisten opintokokemusten kerryttämiseen!

Vaihto-opinnot

Vaihto-opiskelu on ainutkertainen mahdollisuus tutkia maailmaa. Kannustamme kaikkia opiskelijoitamme hyödyntämään tilaisuuden ja lähtemään ulkomaille vaihtoon. Lähdethän sinäkin?

Vaaleahiuksinen henkilö valkoisessa paidassa

HAMKin opintotarjonta

Tarjoamme sinulle laajan valikoiman opintoja, joita voit valita osaksi tutkintoasi. Lisäksi voit valita osia muista HAMKin tutkinnoista. Voit myös hyödyntää aiemmin kertynyttä osaamistasi, esimerkiksi Partiosta!

Opiskelija seisoo aulassa kannettava tietokone kainalossaan ja katsoo suoraan kameraan.

Ristiinopiskelu

HAMKin opiskelijana sinulla on mahdollisuus suorittaa opintoja myös muissa korkeakouluissa! Kyseessä on ristiinopiskelu, jonka tarkoituksena on, että voit opiskella omia tavoitteitasi tukevia kokonaisuuksia.