Hyppää sisältöön
Home Tietoa meistä Vaikuttava HAMK

Vaikuttava HAMK

Suuret matkat tehdään ihmisen kokoisin askelin

Me HAMKissa olemme vahvasti sitoutuneet toiminta-alueemme kehityksen edistämiseen. Teemme päivittäin työtä sen eteen, että parastamme maailmaa askel kerrallaan.

Teemme kehitystyötä ja muutosta vahvassa yhteistyössä yritysten ja yhteistyökumppanien kanssa niin omalla alueellamme, koko Suomessa kuin kansainvälisestikin. Tässä ajassa alueen menestystä rakennetaan vahvassa vuorovaikutuksessa ja yhteistyössä yli rajojen. Kestävä kehitys on olennainen osa HAMKin vaikuttavuutta.

Ihmisiä pitkospuilla

Maailman 19. kestävin korkeakoulu

Sijoituimme yli tuhannen osanottajan joukossa sijalle 19 kansainvälisessä GreenMetric –rankingissa, joka mittaa korkeakoulujen toiminnan ja toimintaympäristön kestävyyttä.

Neljä ihmistä pöydän ympärillä

Erinomainen koulutus- ja laatujärjestelmä

HAMK menestyi auditoinnissa erittäin hyvin: Koulutus ja laatujärjestelmä saivat kumpikin arvioksi ”erinomainen taso”. TKI-toiminnasta ja vuorovaikutuksesta HAMK sai arvion ”hyvä”.

Kolme henkilöä keskustelee työmaalla

Tuotamme lisäarvoa toiminta-alueellemme

Sidosryhmäkyselyssämme (2023) HAMKin sidosryhmät kuvailivat HAMKin toimintaa useimmin sanoilla kehittyvä (81 %), työelämälähtöinen (79 %) ja innostava (74 %).

Ajankohtaista

Yhteiskuntavastuu

Me uskomme tekojen voimaan. Haluamme tehdä oman osuutemme maailman olennaisimpien ongelmien ratkaisemiseksi. Me tiedämme, että suuret matkat tehdään ihmisen kokoisin askelin – yhdessä.

Yhteiskuntavastuuraportissa kerromme, miten HAMKissa on toteutettu yhteiskuntavastuuta viime vuosina.

Saavutettavuus

Meille on tärkeää olla saavutettavuudessa muutakin kuin lakisääteinen minimi, johon meitä ohjaavat monenlaiset normittavat säädökset ja ohjeistukset. Haluamme olla yhteisö, johon tullessa tai täällä ollessa voi kokea itsensä tervetulleeksi ja arvostetuksi. 

Kestävä kehitys

Kestävän kehityksen periaatteet ovat pitkään sisältyneet HAMKin johtamiseen ja toiminnanohjaamiseen kaikilla tasoilla.

Toimimme kestävän tulevaisuuden rakentamiseksi niin kaikessa koulutuksessamme, tutkimuksessamme kuin kampusten arjessakin.

Viiden hengen tiimi

Yhdenvertaisuus

Hämeen ammattikorkeakoulun tavoitteena on, että jokainen työntekijä voi tuntea konsernin toimintatavat oikeudenmukaisiksi, kannustaviksi ja työntekijää arvostaviksi.

Tutkimus

Soveltava tutkimuksemme parastaa maailmaa

Nainen katsoo ikkunasta

SmartBio – Älykkäät bioalan ratkaisut

Tavoitteemme on löytää keinoja biopohjaiseen raaka-ainetuotantoon ja kestävään biokiertotalouteen.

SmartBuilt – Älykäs ja kestävä rakennettu ympäristö

Luomme uusia ratkaisuja kestävän rakentamisen sekä asukasystävällisen ja hiilineutraalin rakennetun ympäristön edistämiseksi.

Kaksi naista istuu puiden oksien varjossa ja nauraa.

SmartEdu – Tulevaisuuden älykäs koulutus ja osaaminen

Kehitämme osaamista ja uudistamme oppimisratkaisuja yhdessä työelämän ja koulutusorganisaatioiden kanssa.

Suuret matkat tehdään ihmisen kokoisin askelin.

Kuukausittain ilmestyvässä uutiskirjeessämme kerromme HAMKin vaikuttavasta ja ajankohtaisesta toiminnasta, tapahtumistamme sekä työmme tuloksista.