RUN -Eurooppa-yliopistolle lähes kahden miljoonan euron tutkimusrahoitus - Hämeen ammattikorkeakoulu
RUN -Eurooppa-yliopistolle lähes kahden miljoonan euron tutkimusrahoitus
RUN-kumppanimaat kartalla

RUN -Eurooppa-yliopistolle lähes kahden miljoonan euron tutkimusrahoitus

05.02.2021 14:55

RUN -Eurooppa-yliopistolle myönnettiin merkittävä rahoitus tutkimus- ja innovaatioverkostojen ja eurooppalaisten innovaatiokeskittymien edelleen kehittämiseen. Hämeen ammattikorkeakoulu kuuluu RUN- Eurooppa-yliopistoon yhdessä seitsemän muun eurooppalaisen korkeakoulun kanssa.

Array

Tavoitteena on rakentaa yhdessä elinkeinoelämän kanssa työelämäsuuntautuneita maisteri- ja tohtoritutkintoja. HAMK vastaa tutkijoiden urapolkujen kehittämisestä, ohjausosaamisen varmistamisesta sekä edistää aktiivisesti biotalouteen pohjautuvan innovaatiokeskittymän jalkautumista Hämeeseen.

RUN-EU PLUS – Ammatilliset tutkimusohjelmat yrityksille ja yhteiskunnalle (Professional Research Programmes for Business and Society) -hankkeessa kiinnitetään myös erityistä huomiota opiskelijoiden ja tutkijoiden tutkimusosaamisen ja pedagogisen osaamisen vahvistamiseen ja elinkeinoelämän osallistamiseen tutkimuksen ohjauksessa. Tutkimusyksikkö HAMK Edu koordinoi hankkeessa Strenghtening Human Capital -työpakettia.

Hanke tukee RUN-EU:n tavoitteita kuten mm. Euroopan laajuisten innovaatiokeskusten rakentamista. Näiden on tarkoitus keskittyä biotalouteen, tulevaisuuden teollisuuteen ja kestävään alueelliseen kehitykseen sekä sosiaalisiin innovaatioihin.

Mukana ovat kaikki kahdeksan RUN -Eurooppa-yliopiston korkeakoulua. HAMKin osuus on hieman yli 200 000 euroa. Kokonaisuudessaan hankkeelle myönnettiin lähes 2 miljoonaa euroa Horizon-rahoitusta.

Kolmivuotisen hankkeen käytännön toimet aloitetaan jo ennen kesää. Lisää RUN –Eurooppa-yliopistosta verkkosivuillamme.

Lisätietoja

Heidi Ahokallio-Leppälä
vararehtori
Hämeen ammattikorkeakoulu
+358400904330

Annukka Pakarinen
tutkimusyksikön johtaja, HAMK Bio -tutkimusyksikkö
Hämeen ammattikorkeakoulu
+358503001827

Liisa Postareff
johtava tutkijayliopettaja, HAMK Edu -tutkimusyksikkö
Hämeen ammattikorkeakoulu
+358505702484

Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@hamk.fi