Korkeakouluviikko tuo 400 lukiolaista korkeakoulukeskukselle 15.–17.5. - Hämeen ammattikorkeakoulu
Korkeakouluviikko tuo 400 lukiolaista korkeakoulukeskukselle 15.–17.5.
HAMK kuvituskuva auditorio

Korkeakouluviikko tuo 400 lukiolaista korkeakoulukeskukselle 15.–17.5.

04.05.2023 11:35

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Korkeakouluviikko tutustuttaa lukiolaisia tavallista tutustumispäivää syvällisemmin ammattikorkeakouluopiskeluun. Lukiolaiset pääsevät kokeilemaan Diili-opiskelumenetelmää, jolla kehitetään ratkaisuja organisaatioiden toimeksiantoihin.

Array

Kaikkiaan noin 400 Koulutuskuntayhtymä Tavastian 2. vuosikurssin lukiolaista tulee kolmeksi päiväksi tutustumaan Hämeenlinnan korkeakoulukeskukseen ja saamaan kokemusta siitä, miten ammattikorkeakoulussa ja ja HAMKissa opiskellaan. Tutustuminen tapahtuu Diili-menetelmällä, jota käytetään HAMKin liiketalouden koulutuksessa. Diilissä haetaan ratkaisuja yritysten ja vastaavien tahojen toimeksiantoihin. Mukana ovat mm. Urheiluakatemia Tavastia, OP Etelä-Häme ja Terveystalo.

Diili-työskentelyssä opiskelijat pääsevät kokeilemaan HAMKille tyypillistä opiskelutapaa eli yhdessä tekemistä aitojen ja monialaisten haasteiden parissa. Samalla lukion opettajilla on tilaisuus kokeilla uusimpia pedagogisia mahdollisuuksia, sillä Diili-menetelmässä hyödynnetään pariopettajuutta ja laajennetun luokkahuoneen konseptia.

Korkeakoulututustumisen lisäksi ideana on kartuttaa opiskelutaitoja ja -valmiuksia. Opiskelijat saavat osallistumisesta 1 opintopisteen, jonka voi sisällyttää osaksi lukion oppimäärää ja tulevia korkeakouluopintoja. Lukio-Diili tarjoaa myös HAMKille ja HAMKin työntekijöille mahdollisuuden yhdessä tekemiseen, uuden oppimiseen sekä mahdollisiin tuleviin opiskelijoihin tutustumisen.

Diili-pilotti liittyy Koulutuskuntayhtymä Tavastian LuPaus – Ohjauksen ekosysteemi -hankkeeseen sekä HAMKin tavoitteeseen kehittää yhteistyötä toisen asteen oppilaitosten kanssa. Hanketta rahoittaa Opetushallitus. Tavoitteena on, että Lukio-Diilistä tulisi jokavuotinen tapahtuma.

Lisätietoja:

Olli Pöyry
koulutuksen kehittämisen asiantuntija
koulutuksen tukipalvelut
Hämeen ammattikorkeakoulu
0503468570
olli.poyry@hamk.fi

Sari Hanka
koulutuspäällikkö, liiketalous
Hämeen ammattikorkeakoulu
0503723544
sari.hanka@hamk.fi

Anne Ahvenharju
opinto-ohjaaja, KL
Hankekoordinaattori LuPaus – Ohjauksen ekosysteemihanke
Lukiokoulutus Tavastia
anne.ahvenharju@kktavastia.fi
0408696205