Leikki- ja lähiliikuntapaikkojen turvallisuuskoulutuksiin on tulossa muutoksia – syksyllä 2023 alkaa Tarkastajakoulutus - Hämeen ammattikorkeakoulu
Leikki- ja lähiliikuntapaikkojen turvallisuuskoulutuksiin on tulossa muutoksia – syksyllä 2023 alkaa Tarkastajakoulutus

Leikki- ja lähiliikuntapaikkojen turvallisuuskoulutuksiin on tulossa muutoksia – syksyllä 2023 alkaa Tarkastajakoulutus

25.04.2023 14:07

Leikki- ja lähiliikuntapaikkojen turvallisuutta edistävä koulutus uudistuu. Täysin uutena koulutuskokonaisuuteen tulee Tarkastajakoulutus, jonka voivat käydä Leikki- ja lähiliikuntapaikkojen turvallisuus -peruskoulutuksen suorittaneet henkilöt. Viherympäristöliiton leikki- ja lähiliikuntapaikkojen turvallisuuslautakunta on tehnyt pitkän taustatyön alan koulutuksen osaamistavoitteiden määrittelyssä.

Array

Hämeen ammattikorkeakoulun järjestämien turvallisuuskoulutusten sisällöt on alusta saakka rakennettu yhdessä lautakunnan kanssa, ja turvallisuuskoulutusten tuoteperheeseen on sisältynyt peruskoulutus, päivityskoulutus ja lähiliikuntapaikkapäivä. Nyt kokonaisuus uudistuu vaiheittain, sillä syksyllä 2023 alkaa uusi Tarkastajakoulutus. Tarkastajakoulutuksen suorittaneet osaavat tehdä vaativamman tason vuosi- ja käyttöönottotarkastuksia. Koulutuksen voivat suorittaa ne henkilöt, jotka ovat käyneet Leikki- ja lähiliikuntapaikkojen turvallisuus -peruskoulutuksen vuonna 2017 tai myöhemmin, tai joilla on vastaava osaaminen.

Leikki- ja lähiliikuntapaikkojen turvallisuus -peruskoulutus uudistuu myös toteutustavaltaan, mutta osaamisperusteiset tavoitteet pysyvät ennallaan.

Leikki- ja lähiliikuntapaikkojen turvallisuuskoulutukset HAMKissa

Leikki- ja lähiliikuntapaikkojen turvallisuus -peruskoulutus 3 op

Kattava peruskoulutus kaikille, jotka työskentelevät leikki- ja lähiliikuntapaikkojen suunnittelijoina, rakentajina, rakennuttajina, kunnossapidon tilaajina, kunnossapitäjinä tai valvojina. Sopii esimerkiksi leikki- ja lähiliikuntapaikkoja suunnitteleville ja myyville yrityksille, viherrakentajille sekä kuntien/kaupunkien leikki- ja liikuntapaikoista vastaaville henkilöille. Peruskoulutuksen suorittanut henkilö hallitsee tavalliset (suppeat) vuosi- ja käyttöönottotarkastukset. Koulutuksen kesto 4 päivää, sisältää tentin. Koulutus järjestetään uudenmuotoisena keväällä 2024 tai tarpeen mukaan.

Tarkastajakoulutus 2 op

Tarkastajakoulutuksessa keskitytään vaativampiin leikki- ja lähiliikuntapaikkojen vuositarkastuksiin, ja käyttöönottotarkastuksiin, suunnitelmakonsultointiin sekä asennusten välitarkastuksiin. Tarkastajakoulutukseen voi ilmoittautua mukaan, jos on suorittanut Leikki- ja lähiliikuntapaikkojen turvallisuus – peruskoulutuksen tai on hankkinut vastaavan osaamisen. Koulutuksen kesto on 3 päivää ja se sisältää erillisen näyttökokeen.
Seuraava koulutus järjestetään 10.- 12.10.2023.

Kysy lisää!

asiakkuuspäällikkö Siri Pekuri
siri.pekuri@hamk.fi
Puh. +358 40 843 1282

koulutuskoordinaattori Roosa Sulonen
roosa.sulonen@hamk.fi
Puh. +358 50 359 4313

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU