Palvelurobotiikan koulutus sosiaali- ja terveysalan henkilöstölle keväällä 2023 - Hämeen ammattikorkeakoulu
Palvelurobotiikan koulutus sosiaali- ja terveysalan henkilöstölle keväällä 2023

Palvelurobotiikan koulutus sosiaali- ja terveysalan henkilöstölle keväällä 2023

28.02.2023 15:04

HAMK järjestää maksuttoman Palvelurobotiikka sosiaali- ja terveysalalla 5 op -koulutuksen 21.4. – 2.6.2023. Opiskelu tapahtuu täysin verkossa ja siihen sisältyy kolme aikataulutettua ohjaussessiota. Koulutus on osa AMKosaaja-hanketta, jota rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö. 

Array

Palvelurobotiikka sosiaali- ja terveysalalla 5 op (21.4. – 2.6.2023)

Mietityttääkö robotiikka tai se millaista on työskennellä robotin kanssa sosiaali- ja terveysalalla? Miten tehdä asiakas- tai perhelähtöistä palveluohjausta robotiikkaa hyödyntäen? Tule hakemaan kysymyksiin vastauksia maksuttomalta opintojaksolta!

Kohderyhmä

Opinnot on tarkoitettu sosiaali- ja terveysalan sekä soveltuvien alojen henkilöstölle.  

Opintojen tavoitteet 

Opintokokonaisuuden opiskeltuasi:

  • Osaat kuvata robotiikan keskeiset käsitteet sotessa ja osana hoitotyötä
  • Ymmärrät robotiikan eettiset ja lainsäädännölliset lähtökohdat osana sote-palveluita ja asiakkaan / potilaan hoitoa
  • Osaat kuvata robotiikan merkityksen osana hoitotyötä sote-palveluissa
  • Ymmärrät asiakas/potilas- ja perhelähtöisen palveluohjauksen periaatteet robotiikassa
  • Osaat arvioida omaa osaamistasi robotiikan käyttöönotossa ja käytössä hoitotyössä.

Toteutus

Opintojakso suoritetaan pääasiallisesti itsenäisesti verkossa Moodle-oppimisalustalla. Lisäksi opintoihin sisältyy kolme aikataulutettua etäohjaussessiota:

  1. opintojen aloitusinfo pe 21.4.2023 klo 9-14
  2. opintojen ohjausklinikka pe 5.5.2023 klo 9-12
  3. loppuseminaari pe 2.6.2023 klo 9-14

Osallistuminen aloitusinfoon on välttämätöntä. Opintojen suorittaminen on ohjeistettu oppimisalustalla tarkkaan. Opintojen suorittamista varten tarvitset tavallisen tietokoneen ja hyvät verkkoyhteydet. Mikäli opiskelet työnantajasi tietokoneella, huolehdi, että sinulla on oikeudet asentaa uusia ohjelmia tietokoneellesi.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen opintojaksolle tapahtuu täyttämällä sähköinen lomake 28.2. – 9.4.2023 välisenä aikana. Opintoihin pääsemiseksi ei ole valintakoetta eikä ennakkotehtäviä. Ilmoittautuminen vaatii tunnistautumisen Suomi.fi -palvelun kautta. Voit tunnistautua käyttämällä verkkopankkitunnuksia, mobiilivarmennetta tai varmennekorttia. Jos sinulla ei ole mitään keinoa tunnistautua, ota yhteyttä sähköpostitse johanna.santala-blom@hamk.fi

Mikä AMKosaaja?

AMKosaaja on vuosina 2022-2023 Opetus- ja kulttuuriministeriön erityisavustuksella toteutettavaa maksutonta koulutusta.  Koulutus toteutetaan viiden ammattikorkeakoulun yhteistyönä. Koulutusta tarjoavat Hämeen ammattikorkeakoulu, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Laurea-ammattikorkeakoulu, Metropolia Ammattikorkeakoulu ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu.

www.amkosaaja.fi