
Palliatiivisen hoidon asiantuntija erikoistumiskoulutus
TIEDOT PALVELUSTA
TUTKINTONIMIKE | Palliatiivisen hoidon asiantuntija |
KESTO | 9 kk |
LAAJUUS (OPINTOPISTETTÄ) | 30 op |
AJANKOHTA | 23.9.2021–19.5.2022 |
TOTEUTUSTAPA | Monimuotokoulutus |
HINTA | 1500 € |
HAKUAIKA | 1.3.–16.5.2021 |
Palliatiivinen osaaminen on tulevaisuuden asiantuntijuutta.
Palliatiivisen hoidon asiantuntija erikoistumiskoulutuksen hakuaika on 1.3.–16.5.2021.
Palliatiivinen hoito kuuluu WHO:n määritelmän mukaan kaikille kuolemaan johtavaa tai henkeä uhkaavaa sairautta sairastaville ilman diagnoosirajauksia. Sosiaali- ja terveysministeriön selvityksen (2019:14) mukaan, palliatiivisen hoidon osaajia tarvitaan lisää hyvän palliatiivisen hoidon järjestämiseksi tasapuolisesti kaikille suomalaisille.
Tällä erikoistumiskoulutuksella saavutat osaamisen, jota tarvitset toimiessasi palliatiivisen hoidon erityistasolla (B/C) tai perustason (A) vastuutehtävissä.
Koulutuksen tarkoitus
Palliatiivisen hoidon asiantuntija erikoistumiskoulutuksen tarkoituksena on vahvistaa sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten asiantuntijuutta kliinisen hoidon osaajina asiakas- ja perhelähtöisessä palveluprosessissa ja palliatiivisen hoidon näyttöön perustuvassa toiminnassa ja kehittämisessä. Palliatiivisen hoidon asiantuntija erikoistumiskoulutuksen opetussuunnitelma on tehty moniammatillisesti yhteistyössä työelämän kanssa osana Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa EduPal-hanketta.
Palliatiivisen hoidon asiantuntijana autat parantumattomasti sairaita ihmisiä, joita on sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa asiakkaana ja potilaana yhä enemmän väestön ikääntymisen ja pitkäaikaissairauksien yleistymisen myötä.
Koulutuksen sisältö
Opinnot koostuvat neljästä moduulista:
- Palliatiivisen hoidon asiakaslähtöinen prosessi, 6 op
- Oirehoito ja kuolevan potilaan hoito, 10 op
- Psykososiaalinen tuki, vuorovaikutus ja tiimityö, 9 op
- Vapaasti valittavat opinnot, 5 op
Ajankohta
Koulutuksen ajankohta on 23.9.2021–19.5.2022. Opetuspäiviä ovat: 23.–24.9., 4.–5.11., 2.–3.12.2021 sekä 3.–4.2., 17.–18.3., 28.4. ja 19.5.2022.
Toteutustapa
Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena, johon sisältyy opetuspäiviä sekä itsenäistä työskentelyä. Opinnot suunnitellaan ja toteutetaan yhteistyössä työelämän kanssa ja niiden suorittaminen työn ohella on mahdollista.
Opetuksen totetutustapa vahvistetaan elokuussa pandemiatilanteen edellyttämien suositusten mukaisesti. Opetustavasta riippumatta edellytetään osallistumista opetuspäiviin.
AHOT-menettely
Aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistamisella ja tunnustamisella tarkoitetaan toimenpiteitä, jotka mahdollistavat opiskelijan aiemmin hankkiman osaamisen hyväksymisen osaksi opintoja.
Palliatiivisen hoidon asiantuntija erikoistumiskoulutuksessa AHOT-menettely on mahdollinen, mikäli olet aikaisemmin suorittanut hyväksytysti jonkin seuraavista opinnoista ja opintojen suorittamisesta on kulunut aikaa korkeintaan viisi vuotta.
- Palliatiivisen hoidon ja saattohoidon erikoistumisopinnot, 30 op (EQF/NQF taso 6, ammattikorkeakouluopinnot)
- Palliatiivisen hoidon oppisopimustyyppinen täydennyskoulutus, 30 op (EQF/NQF taso 6, ammattikorkeakouluopinnot)
- Palliatiivisen hoidon ylempiä korkeakouluopintoja (EQF/NQF taso 7), 30 op
Mahdolliset muut palliatiivisen hoidon tai saattohoidon täydennyskoulutukset eivät tuota oikeutta AHOT-menettelyyn tässä erikoistumiskoulutuksessa.
Haku
Haku on avoinna ajalla 1.3.–16.5.2021. Hakulinkki avautuu 1.3.2021 klo 12.00. Tutustu hakuohjeeseen ennen lomakkeen täyttämistä.
Valintaperusteet
Palliatiivisen hoidon asiantuntija erikoistumiskoulutus on tarkoitettu työelämässä toimiville sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinnon tai aiemman opistoasteen tutkinnon suorittaneille. Valinnat tehdään hakemusten perusteella. Valinnoissa huomioidaan hakemuksessa annetut tiedot alan työkokemuksesta sekä avointen kysymysten vastaukset. Tasapistetilanteessa opiskelupaikka arvotaan.
Kaikille hakijoille ilmoitetaan valintapäätös henkilökohtaisesti.
Hinta
Koulutuksen hinta on 1500 € (Alv 0%). Mahdollinen hyväksytty AHOT-menettely alentaa koulutuksen hintaa, jolloin hinta määräytyy suoritettavien opintojen mukaan.
Kun hakija on vastaanottanut opiskelupaikan, hän sitoutuu maksamaan koulutuksen hinnan kokonaisuudessaan.
Koulutuksen järjestäjä
Hämeen ammattikorkeakoulu, HAMK Up jatkuva oppiminen
Hämeenlinnan korkeakoulukeskus, S-talo, Vankanlähde 9, 13100 Hämeenlinna. Tutustu tästä.
Henkilötietojen käsittely
Tutustu henkiötietojen käsittelyyn täältä: Tietosuoja.
- Kati Rokala
- asiakkuuspäällikkö
- Puh. + 358 50 5745 056
- kati.rokala@hamk.fi
- HAMK Up jatkuva oppiminen
- Sirkka Lehtinen
- koulutussuunnittelija
- Puh. + 358 50 574 5553
- sirkka.lehtinen@hamk.fi
- HAMK Up jatkuva oppiminen