Ohjeita kirjaston käyttöön
Kirjasto tutuksi
HAMKin kirjasto on kaikille avoin kirjasto. Tältä sivulta löydät lisätietoja kirjaston käytänteistä.
HAMKin kirjaston asiakkaaksi pääset hankkimalla HAMKin kirjastokortin.
HAMKin opiskelijat hakevat kirjastokorttia suoraan Tuudon kautta.
Muu asiakas – pääset täyttämään kirjastokorttihakemuksen verkossa. Tämän jälkeen nouda kirjastokorttisi poikkeamalla kirjaston palvelupisteessä esittämässä henkilöllisyystodistuksesi. Kirjastokortti on henkilökohtainen, ja olet vastuussa kaikesta kortilla lainatusta aineistosta. Sama kortti kelpaa kaikissa HAMKin kampuskirjastoissa.
Pidäthän kirjastokortin mukanasi aina, kun asioit kirjastossa. Henkilöllisyystodistus ei käy kirjastokortista.
Jos painetun tekstin lukeminen on sinulle vamman, sairauden tai muun vastaavan syyn vuoksi hankalaa, voit liittyä Celian äänikirjapalvelun käyttäjäksi HAMKin kirjaston kautta. Kirjastossa käydään asiakaskeskustelu, jossa sinulle tehdään tunnukset Celianetiin sekä opastetaan Celian palveluiden käytössä. Asiakaskeskusteluun kannattaa varata noin puoli tuntia aikaa. Jätä yhteydenottopyyntö asiakaskeskustelua varten kirjaston asiakaspalvelun sähköpostiin: hamk.kirjasto@hamk.fi
Lisätietoja Celiasta: Celian palvelut korkeakouluopiskelijoille
Alta löydät lisätietoa aineiston lainauksesta, varauksesta, uusimisesta ja palauttamisesta.
Lainaus
Lainaa kirjat ensisijaisesti lainausautomaatilla. Jos lainauksessa on ongelmia, saat apua kirjaston asiakaspalvelusta. Voit lainata kirjoja kaikista HAMKin kampuskirjastoista.
Laina-ajat
- Laina-aika on pääsääntöisesti 28 vuorokautta. Lehtiä ei lainata.
- Olet itse vastuussa laina-aikojen noudattamisesta ja lainojen uusimisesta.
- Kirjasto lähettää sinulle sähköpostilla ennakkomuistutuksen lainojen erääntymisestä viimeistään päivää ennen eräpäivää. Kun uusit tai palautat lainasi ajoissa, vältyt myöhästymismaksuilta.
Lainojen määrä
- HAMKin ja HAMIn opiskelijat saavat lainata korkeintaan 40 kirjaa kerrallaan.
- HAMKin ulkopuoliset asiakkaat saavat lainata korkeintaan 20 kirjaa kerrallaan.
Varaus
Jos haluamasi aineisto on lainassa tai sijaitsee jossakin toisessa kampuskirjastossa, voit varata sen HAMK Finnassa tai kirjaston palvelupisteessä. Voit valita varauksen noutopaikaksi minkä tahansa HAMKin kampuskirjaston. Myös hyllyssä olevan aineiston voi varata. Varaaminen on maksutonta.
HAMKin opiskelijat ja henkilökunta kirjautuvat HAMK Finnaan omilla HAMK-tunnuksilla. Ensimmäisellä kirjautumiskerralla kirjastokortti tulee liittää oman tiliin. Liittämiseen tarvitset kirjastokortin numeron sekä PIN-koodin. PIN-koodin olet valinnut itse tehdessäsi korttia Tuudossa tai hakiessasi kirjastokortin palvelupisteeltä. Unohtuneen PIN-koodin voit vaihtaa HAMK Finnassa. Laita PIN-koodin palautuksen sähköpostiksi se osoite, jonka olet ilmoittanut kirjastoon kortin tekemisen yhteydessä.
HAMKin ulkopuoliset asiakkaat ja HAMIn opiskelijat kirjautuvat HAMK Finnaan kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla.
HAMKin ulkopuoliset asiakkaat voivat tehdä varauksia sähköpostitse hamk.kirjasto@hamk.fi.
Mikäli et muista PIN-koodiasi, pääset vaihtamaan sen HAMK Finnassa.
Saapumisilmoitus
Saapuneesta varauksesta saat ilmoituksen sähköpostiisi. Ilmoitukseen on merkitty viimeinen noutopäivä, joka on noin viikon kuluttua varauksen saapumisesta. Muista perua varaus ottamalla yhteyttä kirjaston asiakaspalveluun, jos et enää tarvitse varaamaasi aineistoa.
Varausten nouto
Löydät varaamasi kirjat varaushyllystä, joka sijaitsee kampuskirjastoissa lainausautomaatin vieressä. Kirjat on järjestetty aakkosjärjestykseen varaajan sukunimen tai valitsemasi varaustunnisteen mukaan.
Omatoimiaikana varaamasi kirja saattaa olla myös automaatin vieressä olevassa palautushyllyssä. Tarkista noutoilmoituksesta, että niteen viivakoodissa on sama numero kuin noutoilmoituksessa.
Lainaa varaamasi kirja lainausautomaatilla.
Kaukopalvelu
Jos hakemaasi kirjaa ei löydy HAMKin kirjastosta, voit tehdä siitä kaukopalvelupyynnön lomakkeella tai sähköpostitse kirjasto.kaukopalvelu(at)hamk.fi
Uusinta
Lainat voit uusia kätevimmin HAMK Finnassa.
HAMKin opiskelijat ja henkilökunta kirjautuvat HAMK Finnaan omilla HAMK-tunnuksillaan. Ensimmäisellä kirjautumiskerralla kirjastokortti tulee liittää oman tiliin. Liittämiseen tarvitset kirjastokortin numeron sekä PIN-koodin, jonka saat kirjastosta kortin luomisen yhteydessä.
HAMKin ulkopuoliset asiakkaat kirjautuvat HAMKin Finnaan kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla.
Mikäli et muista PIN-koodiasi, pääset vaihtamaan sen HAMK Finnassa. Laita PIN-koodin palautukseen se sähköposti, jonka olet ilmoittanut kirjaston asiakaspalveluun kortin noudon yhteydessä.
Otathan huomioon, ettei lainaa voida uusia, jos siihen on varaus. Uusintakertojen määrä on 5 uusintaa/nide. Kun uusintakerrat ovat täynnä, kirja on palautettava. Jäljellä olevien uusintakertojen määrän näet Finnasta omista lainaustiedoistasi.
Palautus
Voit palauttaa lainasi mihin tahansa HAMKin kampuskirjastoista.
Palauta lainat ensisijaisesti itsepalveluautomaatilla. Kirjaston ollessa suljettuna voit palauttaa lainasi kirjaston palautuslaatikkoon. Palautuslaatikot ovat oppilaitosten sisätiloissa, joten palautus onnistuu vain rakennusten aukioloaikoina tai kulkukortilla määriteltyinä kulkuaikoina. Otathan huomioon, että palautuslaatikkoon jätetyt lainat palautetaan vasta kampuksen seuraavana aukiolopäivänä, joten ne kerryttävät myöhästymismaksuja 0.20€ / kirja / arkipv, jos eräpäivä on jo mennyt umpeen. Jos laatikko on täynnä, ethän jätä kirjoja laatikon ulkopuolelle, vaan palauta ne myöhemmin.
Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksessa (Visamäessä) palautus onnistuu myös rakennuksen ollessa suljettuna (musta palautuslaatikko sijaitsee D-talon pääoven vieressä Visakaarteen puolella).
Myöhästymismaksua peritään 20 senttiä/arkipäivä/kirja. Myöhästymismaksua kertyy kolmen viikon ajan eräpäivästä, enintään 3 euroa/kirja/eräpäivä. Eräpäivän jälkeinen päivä on maksuton, mutta vain jos palautat tai uusit lainasi kyseisen päivän aikana.
Kolme viikkoa myöhässä olevan aineiston järjestelmä tulkitsee kadonneeksi ja lisää kirjan korvaussumman automaattisesti maksutietoihisi. Kirjan korvaussumma poistuu tiedoistasi, kun palautat aineiston. Jos et palauta aineistoa, lähtee siitä lasku kuukauden kuluttua lainan eräpäivästä. Laskutettuja kirjoja ei laskutuksen jälkeen hyvitetä ja lasku on maksettava kokonaisuudessaan.
Lainakieltoon joudut, kun maksusi ovat 10 euroa tai enemmän, tai jos järjestelmä on merkinnyt sinulla lainassa olevia kirjoja kadonneeksi. Jos olet lainakiellossa, et voi lainata, varata tai uusia lainojasi. Lainakielto poistuu, kun maksut on maksettu.
Maksa maksusi aina ensisijaisesti HAMKin Finnan kautta verkossa.
Katso tarkemmat maksutiedot kirjaston palveluhinnastosta (.pdf).
Pääset päivittämään yhteystietosi ja henkilökohtaisen varaustunnisteesi kirjautumalla omiin tietoihisi HAMKin Finnassa.
Voit myös päivittää tietojasi tällä lomakkeella.
Jos nimesi on muuttunut, tule uudella nimellä varustetun kuvallisen henkilöllisyystodistuksen kanssa kirjaston asiakaspalveluun tekemään nimenmuutos.
HAMKin ja HAMIn opiskelijat ja henkilökunta voivat käyttää HAMKin kampuskirjastojen tiloja ja aineistoja myös omatoimisesti kirjaston palveluaikojen ulkopuolella. Omatoimikäyttö on toiminnassa kaikilla HAMKin kampuksilla.
Kulkuoikeus
Kirjaston ovet aukeavat oppilaitoksen kulkutunnisteella, joka voi olla aktivoituna opiskelijakorttiin tai erillinen kulkulätkä. Kulkuoikeus on voimassa niinä aikoina, jolloin kulku rakennukseen on sallittua. Tiloista on poistuttava hyvissä ajoin ennen hälytysten päälle menoa.
Kulkuoikeus on automaattisesti voimassa aktivoidussa kulkutunnisteessasi, jos olet HAMKin tai HAMIn opiskelija tai henkilökunnan jäsen.
Kulkutunniste on henkilökohtainen. Kulkutunnistetta ei saa tilapäisestikään lainata muille, eikä sillä saa päästää muita henkilöitä sisälle kirjastoon. Jos olet kirjastossa sen sulkemisaikaan, sinun täytyy käydä leimaamassa itsesi sisään kirjaston ovella. Näin voit jatkaa työskentelyä kirjastossa omatoimisesti.
Kulkutunnisteen saaminen
Kulkutunnisteen saaminen on erilaista joka kampuksella:
- Evo: Kulkutunnistetta voi pyytää palvelukoordinaattori Ulla Rauhalalta.
- Forssa: Kulkutunnisteen voi aktivoida opiskelijakorttiin C-rapun ala-aulassa tietokoneella. Kulkulätkän ja apua voi pyytää vahtimestari Esa Virralta.
- Hämeenlinna: Kulkutunnisteasiat hoitaa HAMKO.
- Lepaa: Kulkutunnistetta voi pyytää toimistosihteeri Irmeli Vanteelta.
- Mustiala: Kulkutunnistetta voi pyytää kansliasta Mervi Valtoselta.
- Riihimäki: Kulkutunnisteen voi aktivoida opiskelijakorttiin infon viereisellä tietokoneella. Kulkulätkän ja apua voi pyytää infosta Tuula Salinilta.
- Valkeakoski: Kulkutunnisteen voi aktivoida opiskelijakorttiin B-talon aulassa olevalla läppärillä. Kulkulätkän ja apua voi pyytää Hanna Kivelältä.
Lainaus ja tilojen käyttö
Voit lainata ja palauttaa aineistoa automaateilla sekä käyttää asiakkaille tarkoitettuja tiloja omatoimisesti. Jos lainausautomaatti on jostain syystä epäkunnossa, sinun täytyy jättää aineisto kirjastoon tai tutustua siihen paikan päällä. Kirjastosta voi viedä ulos ainoastaan itselle lainattua aineistoa.
Käytä kulkemiseen kirjaston pääovea. Hätäuloskäynnit ovat vain hätätilanteita varten.
Tiloissa on kameravalvonta. Valvontakameranauhoja käytetään väärinkäytösten ehkäisyyn ja selvittämiseen.
Näin toimit, kun kirjastossa ei ole henkilökuntaa
Omatoimikäytön aikana kirjastossa voit…
- Lainata automaatilla
- Palauttaa automaatilla
- Noutaa ja lainata omia saapuneita varauksia
- Noutaa saapuneita kaukolainoja
- Käyttää käsikirjastoa ja kirjaston kokoelmia
- Käyttää tietokoneita, tulostinta, skanneria ja muita työskentelyä varten hankittuja laitteita
- Käyttää kirjaston asiakkaille tarkoitettuja tiloja opiskeluun ja työskentelyyn.
- Tehdä kirjastokortin Tuudossa, jos olet HAMKin opiskelija
- Lukea lehtiä kirjastossa
- Pyytää apua kirjaston asiakaspalvelusta asiakaspalveluaikoina.
Kunnioitathan muidenkin työrauhaa ja pidät ympäristön siistinä!
HAMKin kirjaston itsenäiskäytön säännöt. Sääntöjen rikkominen johtaa kulkuoikeuden menetykseen.
Kirjasto- ja tietopalveluiden käyttösäännöt
Hämeen ammattikorkeakoulun kirjasto- ja tietopalvelut on kokonaisuus, joka koostuu paikallis- ja verkkopalveluista.
KÄYTTÖOIKEUS
Hämeen ammattikorkeakoulun (myöhemmin: HAMK) kirjasto on kaikille avoin. Osa palveluista voidaan rajata koskemaan vain HAMKin ja HAMIn opiskelijoita tai henkilöstöä. Asiakas voi menettää käyttöoikeuden, jos hän ei noudata käyttösääntöjä tai jos asiakkaalle kertyneet maksut ylittävät hinnaston mukaisen rajan.
KIRJASTOKORTTI
Lainauksessa tulee esittää HAMKin kirjaston kirjastokortti, jonka saa rekisteröitymällä asiakkaaksi. Rekisteröityessään asiakkaan on todistettava henkilöllisyytensä. Kortti on henkilökohtainen ja asiakas on vastuussa kortillaan lainatusta aineistosta. Kortin katoamisesta sekä nimen- tai yhteystietojen muutoksesta on ilmoitettava kirjastoon.
LAINAUS, VARAUS JA MYÖHÄSTYMISILMOITUKSET
Lainattaessa käytetään HAMKin kirjastokorttia. Yhdellä asiakkaalla samanaikaisesti lainassa olevien aineistojen määrää on rajoitettu. Toisen asiakkaan lainaaman kirjan voi varata. Myöhästyneestä aineistosta kirjasto lähettää asiakkaalle kolme myöhästymisilmoitusta, joista ensimmäisen ilmoituksen 7 päivää eräpäivästä ja seuraavat kaksi ilmoitusta viikon välein. Kirjasto ei voi taata lähettämiensä sähköposti-ilmoitusten perillemenoa asiakkaan sähköpostiosoitteeseen.
LAINA-AJAT
Laina-aika vaihtelee aineistoryhmittäin. Lainattu aineisto on palautettava tai uusittava viimeistään eräpäivänä. Uusintakertojen määrä on rajoitettu. Kaikkea aineistoa ei lainata. Kirjastoissa on palautuslaatikko, johon aineiston voi palauttaa myös silloin, kun kirjasto on suljettu. Aineiston palauttaminen palautuslaatikkoon on aina asiakkaan omalla vastuulla. Se tarkoittaa, että asiakas on vastuussa, jos aineisto turmeltuu tai häviää.
MAKSUT
Maksujen perimisessä noudatetaan kirjaston hinnastoa. Myöhässä olevista lainoista peritään myöhästymismaksu eräpäivän jälkeen, vaikka asiakas ei olisi saanut myöhästymisilmoituksia. Kun laina on 21 vrk myöhässä, asiakas menee lainakieltoon ja aineiston korvaussumma lisätään automaattisesti hänen maksutietoihinsa. Palauttamalla tai korvaamalla lainan sekä maksamalla myöhästymismaksut asiakas saa lainaoikeutensa takaisin. Kun laina on 28 vrk myöhässä, kirjasto aloittaa laskutuksen. Tämän jälkeen kirjasto ei ota vastaan myöhässä olevaa aineistoa. Laskuun lisätään hinnaston mukainen käsittelymaksu. Hämeen ammattikorkeakoulu OY:n perintäkäytännön mukaisesti maksamattomat laskut siirtyvät perintätoimistoon.
TIETOPALVELU
Kirjasto tarjoaa asiakkaiden käyttöön tietokantoja ja muita tiedonlähteitä sekä opastaa ja opettaa niiden käyttöön.
Tietopalveluista peritään hinnaston mukaiset maksut.
KAUKOPALVELU
Asiakkaalle voidaan tilata kaukopalveluna sellaista aineistoa, jota ei ole HAMKin kirjastoissa eikä paikkakunnan muissa kirjastoissa. Kaukopalveluista peritään hinnaston mukaiset maksut. Kaukolainojen välittämisessä noudatetaan valtakunnallisia kaukopalvelusääntöjä.
VERKKOAINEISTO
Verkkoaineiston käytössä tulee noudattaa annettuja ohjeita.
TILAT JA LAITTEET
Kirjaston tilojen ja laitteiden käytössä tulee noudattaa annettuja ohjeita.
TIETOSUOJA
Kirjaston asiakasrekisteriä käytetään vain lainaustoiminnan valvontaan, eikä sen tietoja luovuteta ulkopuolisille. Asiakkaalla on oikeus tarkistaa itseään koskevat tiedot asiakasrekisteristä. Kirjastolla on oikeus käyttää henkilötunnusta asiakasrekisterissään (Henkilötietolaki 523/99 13 §)
ASIAKKAAN VAIKUTUSMAHDOLLISUUDET
Asiakas voi jättää kirjastoa koskevia toivomuksia verkossa palautelomakkeella tai lähimpään kirjastoon.
Hyväksytty 22.10.2018
Alta löydät ohjeita kirjaston käyttöön.
Nopeuta artikkelien avautumista – LibKey Nomad
LibKey Nomad toimii Microsoft Edgessä, Firefoxissa ja Chromium-pohjaisissa selaimissa Chrome, Brave ja Vivaldi. Asenna LibKey Nomad näin:
- Lataa lisäosa käyttämällesi selaimelle LibKeyn valmistajan sivuilta.
- Asennuksen jälkeen avaa LibKey Nomad selaimesi yläpalkista (tai lisäosien listasta) ja valitse kirjastoksesi HAMK. Tunnistautuminen tapahtuu HAMKin tunnuksilla.
Jatkossa kun avaat löytämäsi tieteellisen artikkelin esimerkiksi Google Scholarissa, saat pienen ilmoituksen selainikkunan alareunaan, jos artikkeli löytyy HAMKin kirjaston kautta.
Jos sinulla on tiedossasi artikkelin yksilöivä DOI-numero, voit myös etsiä artikkelin saatavuustiedot osoitteessa LibKey.io.
Kirjaston Kahoot – voita haalarimerkki!
Pelaa kirjaston Kahoot-peli. Toisen periodin pelin aiheena on e-aineistojen käyttö.
Ota lopuksi kuvakaappaus pistetaulukosta. Saat haalarimerkin, kun tulet näyttämään pistetaulukkoa minkä tahansa kampuksen asiakaspalveluun.
Google Scholar -kirjastolinkin luominen
Google Scholar on maksuton hakupalvelu, jolla voit etsiä tutkimustietoa. Kaikki sen kautta löytyvät aineistot eivät ole avoimesti käytössä. Saat avattua HAMKin hankkimia aineistoja, kun lisäät Google Scholariin kirjastolinkin.
Toimi näin:
Avaa Google Scholar.
Kirjaudu palveluun HAMKin tunnuksilla. Jos olet kirjautuneena muilla tunnuksilla, kirjaudu ensin ulos palvelusta.
Valitse Google Scholarin vasemmasta yläkulmasta “hampurilaisvalikko” ja sieltä Asetukset.
Hae Asetuksissa hakusanalla HAMK ja rasti sen jälkeen kaikki ilmestyvät linkkiehdotukset hakulaatikon alapuolelta.
Tallenna lopuksi.
Kirjan painoksen tarkistaminen HAMK Finnasta
Näin tarkistat kirjan painoksen Finnasta
Etsi tarvitsemasi kirja Finnan haun kautta ja klikkaa kirjan tietue auki. Se näyttää oheisen ruutukaappauksen mukaiselta. Kirjan painostiedot on ilmoitettu heti kirjan otsikon ja tekijöiden nimien alla, ylemmän punaisen nuolen kohdalla.
Jos kirjasta on useampia painoksia, löydät ne helposti alemman nuolen kohdalta Muut versiot -välilehdeltä.
Kirjan painoksen tarkistaminen kirjasta
Näin tarkistat kirjan painoksen kirjasta
Painostiedot löytyvät usein kirjan toiselta sivulta, nimiölehden jälkeen mutta ennen sisällysluetteloa. Ohessa kuva esimerkkikirjan toiselta sivulta.
Kirjastoinfo HAMKin opiskelijoille ja henkilökunnalle
Löydä kirja hyllystä
Näin löydät kirjan hyllystä
1. Tarkista kirjan hyllykoodi HAMK Finnasta. Hyllykoodi muodostuu hyllyluokasta ja pääsanasta. Pääsana on usein kirjan nimen ensimmäinen sana tai kirjan tekijän sukunimi.
2. Etsi hyllykoodi kirjahyllyjen päissä olevista hyllykartoista. Hyllykoodit ovat numerojärjestyksessä, mutta niitä on monen näköisiä. Esimerkkejä hyllykoodeista ovat mm. 628.2/.3, 698/699 ja 747+749. Finnassa näkyvä koodi on sama kuin hyllyn päässä ja kirjan selkätarrassa näkyvä koodi. Hyllykartasta voit päätellä, kummalla puolen hyllyä koodin osoittama luokka sijaitsee.
3. Hyllyluokat on merkitty hyllyjen reunoihin. Etsi oikea hyllyluokka.
4. Olet nyt hyllykoodin osoittamassa luokassa, A-kirjaimen kohdalla. Kirjat on hyllytetty luokkaan aakkosjärjestykseen pääsanan mukaan. Numerot on hyllytetty ennen aakkosia. Aakkostus jatkuu hyllyillä kuvan osoittamalla tavalla.
4a. Jos luokka on hyllytetty kahdelle eri hyllylle, hyllynreunalappu voi olla myös muun kuin A-kirjaimen kohdalla. Katso tällöin tarvittaessa viereisiä kirjahyllyjä.
5. Tarkista kirjan hyllykoodista pääsanan alku. Etsi oikea kohta katsomalla hyllyssä olevien kirjojen selkätarroja. Lueskele nyt kirjojen selkämyksiä, kunnes löydät tarvitsemasi kirjan. Ne ovat aakkosjärjestyksessä.
6. Löysit kirjan! Muista lainata se automaatilla.
7. Mikäli et löydä etsimääsi kirjaa, tarkista palautukset-hylly, jonka löydät lainausautomaatin läheltä. Jos sieltäkään ei löydy, katsele, onko kirjastossa aseteltu kirjoja esille: monissa kirjastoissa on esimerkiksi uutuushylly.
8. Muista, että voit ottaa yhteyttä kirjaston asiakaspalveluun aina sen aukioloaikoina. Autamme sinua löytämään oikean kirjan!
Kirjastomysteeri-peli uusille opiskelijoille
Pääset pelaamaan Kirjastomysteeri-verkkopeliä tästä.
Peli auttaa sinut alkuun HAMKin kirjaston käytössä. Voit ottaa yhteyttä kirjastoon pelin yhdeydessä olevalla palautelomakkeella, jos sinulla on ongelmia pelin kanssa.
Tuudo-kortin luominen
HAMKin kirjasto on kaikille avoin kirjasto. Palvelemme HAMKin opiskelijoita ja henkilökuntaa kaikilla seitsemällä kampuksella ja muita asiakkaita pääsääntöisesti Hämeenlinnassa korkeakoulukeskuksen kirjastossa. Evon, Forssan, Lepaan, Mustialan, Riihimäen ja Valkeakosken kampuskirjastoissa palvelemme Libgo-videolaitteiden välityksellä ja olemme paikalla vaihtelevasti kunkin kampuksen tarpeiden mukaan.
Kaikki HAMKin kirjaston aineistot löytyvät HAMK Finnasta. Kokoelmaamme kuuluu sekä painettua että sähköistä aineistoa: sähköisen aineiston määrä on lisääntynyt selkeästi viimeisen 5 vuoden aikana. Kokoelman keskeinen tavoite on täyttää HAMKin opiskelijoiden, opettajien ja tutkijoiden tiedontarpeita. Siksi kokoelmamme keskittyy HAMKissa opetettaviin ja tutkittaviin aloihin. Kaukopalvelun kautta kokoelmamme on käytettävissä myös HAMKin ulkopuolella.
Kirjasto tarjoaa myös tiedonhankinnan ja informaatiolukutaidon opetusta opiskelijoille. Lisäksi koordinoimme HAMKin yhteistä tutkimus- ja kehittämistoiminnan ryhmää.
Voit tutustua kirjastoihimme virtuaalisesti: