Lainaa, uusi, varaa - Hämeen ammattikorkeakoulu
Lainaa, uusi, varaa
lainaa, uusi, varaa
Opiskelija istuu kirja sylissään

Lainaa, uusi, varaa

Kirjasto palvelee

HAMKin kirjasto on kaikille avoin kirjasto. Tältä sivulta löydät lisätietoja kirjaston palveluista ja käytänteistä.

HAMKin kirjaston asiakkaaksi pääset hankkimalla HAMKin kirjastokortin.

HAMKin opiskelijat hakevat kirjastokorttia suoraan Tuudon kautta.

Muu asiakas – pääset täyttämään asiakastietolomakkeen verkossa HAMK Finna -verkkokirjastossa. Tämän jälkeen nouda kirjastokorttisi poikkeamalla kirjaston palvelupisteessä esittämässä henkilöllisyystodistuksesi. Kirjastokortti on henkilökohtainen, ja olet vastuussa kaikesta kortilla lainatusta aineistosta. Sama kortti kelpaa kaikissa HAMKin kampuskirjastoissa.

Pidäthän kirjastokortin mukanasi aina, kun asioit kirjastossa. Henkilöllisyystodistus ei käy kirjastokortista.

Jos painetun tekstin lukeminen on sinulle vamman, sairauden tai muun vastaavan syyn vuoksi hankalaa, voit liittyä Celian äänikirjapalvelun käyttäjäksi HAMKin kirjaston kautta. Kirjastossa käydään asiakaskeskustelu, jossa sinulle tehdään tunnukset Celianetiin sekä opastetaan Celian palveluiden käytössä. Asiakaskeskusteluun kannattaa varata noin puoli tuntia aikaa. Jätä yhteydenottopyyntö asiakaskeskustelua varten kirjaston asiakaspalvelun sähköpostiin: hamk.kirjasto@hamk.fi

Lisätietoja Celiasta: Celian palvelut korkeakouluopiskelijoille

Alta löydät lisätietoa aineiston lainauksesta, varauksesta, uusimisesta ja palauttamisesta.

Lainaus

Lainaa kirjat ensisijaisesti lainausautomaatilla. Jos lainauksessa on ongelmia, saat apua kirjaston asiakaspalvelusta. Voit lainata kirjoja kaikista HAMKin kampuskirjastoista.

Laina-ajat

 • Laina-aika on pääsääntöisesti 28 vuorokautta. Lehtiä ei lainata.
 • Olet itse vastuussa laina-aikojen noudattamisesta ja lainojen uusimisesta.
 • Kirjasto lähettää sinulle sähköpostilla ennakkomuistutuksen lainojen erääntymisestä viimeistään päivää ennen eräpäivää. Kun uusit tai palautat lainasi ajoissa, vältyt myöhästymismaksuilta.

Lainojen määrä

 • HAMKin ja HAMIn opiskelijat saavat lainata korkeintaan 40 kirjaa kerrallaan.
 • HAMKin ulkopuoliset asiakkaat saavat lainata korkeintaan 20 kirjaa kerrallaan.

Varaus

Jos haluamasi aineisto on lainassa tai sijaitsee jossakin toisessa kampuskirjastossa, voit varata sen HAMK Finnassa tai kirjaston palvelupisteessä. Voit valita varauksen noutopaikaksi minkä tahansa HAMKin kampuskirjaston. Myös hyllyssä olevan aineiston voi varata. Varaaminen on maksutonta.

HAMKin opiskelijat ja henkilökunta kirjautuvat HAMK Finnaan omilla HAMK-tunnuksilla. Ensimmäisellä kirjautumiskerralla kirjastokortti tulee liittää oman tiliin. Liittämiseen tarvitset kirjastokortin numeron sekä PIN-koodin. PIN-koodin olet valinnut itse tehdessäsi korttia Tuudossa tai hakiessasi kirjastokortin palvelupisteeltä. Unohtuneen PIN-koodin voit vaihtaa HAMK Finnassa. Laita PIN-koodin palautuksen sähköpostiksi se osoite, jonka olet ilmoittanut kirjastoon kortin tekemisen yhteydessä.

HAMKin ulkopuoliset asiakkaat ja HAMIn opiskelijat kirjautuvat HAMK Finnaan kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla.

HAMKin ulkopuoliset asiakkaat voivat tehdä varauksia sähköpostitse hamk.kirjasto@hamk.fi.

Mikäli et muista PIN-koodiasi, pääset vaihtamaan sen HAMK Finnassa.

Saapumisilmoitus

Saapuneesta varauksesta saat ilmoituksen sähköpostiisi. Ilmoitukseen on merkitty viimeinen noutopäivä, joka on noin viikon kuluttua varauksen saapumisesta. Muista perua varaus ottamalla yhteyttä kirjaston asiakaspalveluun, jos et enää tarvitse varaamaasi aineistoa.

Varausten nouto

Löydät varaamasi kirjat varaushyllystä, joka sijaitsee kampuskirjastoissa lainausautomaatin vieressä. Kirjat on järjestetty aakkosjärjestykseen varaajan sukunimen tai valitsemasi varaustunnisteen mukaan.

Omatoimiaikana varaamasi kirja saattaa olla myös automaatin vieressä olevassa palautushyllyssä. Tarkista noutoilmoituksesta, että niteen viivakoodissa on sama numero kuin noutoilmoituksessa.

Lainaa varaamasi kirja lainausautomaatilla.

Kaukopalvelu

Jos hakemaasi kirjaa ei löydy HAMKin kirjastosta, voit tehdä siitä kaukopalvelupyynnön​ lomakkeella tai sähköpostitse kirjasto.kaukopalvelu(at)hamk.fi

Uusinta

Lainat voit uusia kätevimmin HAMK Finnassa.

HAMKin opiskelijat ja henkilökunta kirjautuvat HAMK Finnaan omilla HAMK-tunnuksillaan. Ensimmäisellä kirjautumiskerralla kirjastokortti tulee liittää oman tiliin. Liittämiseen tarvitset kirjastokortin numeron sekä PIN-koodin, jonka saat kirjastosta kortin luomisen yhteydessä.

HAMKin ulkopuoliset asiakkaat kirjautuvat HAMKin Finnaan kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla.

Mikäli et muista PIN-koodiasi, pääset vaihtamaan sen HAMK Finnassa. Laita PIN-koodin palautukseen se sähköposti, jonka olet ilmoittanut kirjaston asiakaspalveluun kortin noudon yhteydessä.

Otathan huomioon, ettei lainaa voida uusia, jos siihen on varaus. Uusintakertojen määrä on 5 uusintaa/nide. Kun uusintakerrat ovat täynnä, kirja on palautettava. Jäljellä olevien uusintakertojen määrän näet Finnasta omista lainaustiedoistasi.

Palautus

Voit palauttaa lainasi mihin tahansa HAMKin kampuskirjastoista.

Palauta lainat ensisijaisesti itsepalveluautomaatilla. Kirjaston ollessa suljettuna voit palauttaa lainasi kirjaston palautuslaatikkoon. Palautuslaatikot ovat oppilaitosten sisätiloissa, joten palautus onnistuu vain rakennusten aukioloaikoina tai kulkukortilla määriteltyinä kulkuaikoina. Otathan huomioon, että palautuslaatikkoon jätetyt lainat palautetaan vasta kampuksen seuraavana aukiolopäivänä, joten ne kerryttävät myöhästymismaksuja 0.20€ / kirja / arkipv, jos eräpäivä on jo mennyt umpeen. Jos laatikko on täynnä, ethän jätä kirjoja laatikon ulkopuolelle, vaan palauta ne myöhemmin.

Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksessa (Visamäessä) palautus onnistuu myös rakennuksen ollessa suljettuna (musta palautuslaatikko sijaitsee D-talon pääoven vieressä Visakaarteen puolella).

Myöhästymismaksua peritään 20 senttiä/arkipäivä/kirja. Myöhästymismaksua kertyy kolmen viikon ajan eräpäivästä, enintään 3 euroa/kirja/eräpäivä. Eräpäivän jälkeinen päivä on maksuton, mutta vain jos palautat tai uusit lainasi kyseisen päivän aikana.

Kolme viikkoa myöhässä olevan aineiston järjestelmä tulkitsee kadonneeksi ja lisää kirjan korvaussumman automaattisesti maksutietoihisi. Kirjan korvaussumma poistuu tiedoistasi, kun palautat aineiston. Jos et palauta aineistoa, lähtee siitä lasku kuukauden kuluttua lainan eräpäivästä. Laskutettuja kirjoja ei laskutuksen jälkeen hyvitetä ja lasku on maksettava kokonaisuudessaan.

Lainakieltoon joudut, kun maksusi ovat 10 euroa tai enemmän, tai jos järjestelmä on merkinnyt sinulla lainassa olevia kirjoja kadonneeksi. Jos olet lainakiellossa, et voi lainata, varata, uusia lainojasi etkä asioida kirjastossa itsenäisesti aukioloaikojen ulkopuolella (kulkutunnisteella toimiva itsenäiskäyttö). Lainakielto poistuu, kun maksut on maksettu.

Maksa maksusi aina ensisijaisesti HAMKin Finnan kautta verkossa.

Katso tarkemmat maksutiedot kirjaston palveluhinnastosta (.pdf).

Kaukopalvelu HAMKin kirjaston asiakkaille:

Jos haluamaasi aineistoa ei löydy mistään HAMKin kirjaston toimipisteestä, se voidaan kaukolainata sinulle toisesta kirjastosta. HAMKin henkilökunta ja opiskelijat saavat kaukolainat maksutta, HAMKin ulkopuolisille asiakkaille kaukolainan hinta on 10 euroa/kirja. Kaukolainapyynnön voit lähettää siihen tarkoitetulla lomakkeella.

Huom. Kaukolainapyyntö täytetään vain sellaisesta aineistosta, jota ei löydy HAMKin kirjastosta lainkaan. Lainat HAMKin muista kampuskirjastoista tilataan HAMK Finnan kautta.

Tilaa kaukolaina

Kaukopalvelukäytännöt henkilöasiakkaille (pdf)

Kaukopalvelu kirjastoille:

Kirjastot voivat lähettää kaukolainapyyntönsä sähköpostitse osoitteeseen:
kirjasto.kaukopalvelu(at)hamk.fi.

Kaukopalvelumme on keskitetty Hämeenlinnaan ja muista kampuskirjastoistamme toimitettavat lainat kiertävät Hämeenlinnan kautta. Tämä tuo toimitusaikaan 1-3 lisäpäivää.

Huomioittehan, että kurssikirjoja tai harjoituskirjoja emme kaukolainaa.

Kaukolainapyynnössä tulee ilmoittaa tilaajakirjaston:
1) yhteisluettelotunnus,
2) Varastokirjaston asiakasnumero sekä
3) laskutusosoite ja -ohjeet.

Kirjasto voi uusia kaukolainansa HAMKin Finnassa. Tarvittavat tiedot ovat:

Kirjastokortin numero: Varastokirjaston asiakasnumero.
PIN-koodi: oletuskoodi 1234 (vaihdettavissa asiakastiedoissa)

Kaukopalvelukäytönnöt kirjastoille (pdf)

Kirjasto valikoi aineistoa kunkin toimipisteen kokoelmiin yhteisten periaatteiden mukaisesti. Voit tehdä kirjastolle ehdotuksen hankittavasta aineistosta.

Pääset päivittämään yhteystietosi ja henkilökohtaisen varaustunnisteesi kirjautumalla omiin tietoihisi HAMKin Finnassa.

Voit myös päivittää tietojasi tällä lomakkeella.

Jos nimesi on muuttunut, tule uudella nimellä varustetun kuvallisen henkilöllisyystodistuksen kanssa kirjaston asiakaspalveluun tekemään nimenmuutos.

HAMKin ja HAMIn opiskelijat ja henkilökunta voivat käyttää HAMKin kampuskirjastojen tiloja ja aineistoja myös omatoimisesti kirjaston palveluaikojen ulkopuolella. Omatoimikäyttö on toiminnassa kaikilla HAMKin kampuksilla.

Kulkuoikeus

Kirjaston ovet aukeavat oppilaitoksen kulkutunnisteella. Kulkuoikeus on voimassa niinä aikoina, jolloin kulku rakennukseen on sallittua. Tiloista on poistuttava hyvissä ajoin ennen hälytysten päälle menoa.

Kulkuoikeus on automaattisesti voimassa, jos

 • olet HAMKin tai HAMIn opiskelija tai henkilökunnan jäsen,
 • kirjastokorttisi on voimassa ja
 • myöhästymismaksusi ovat alle 10 euroa.

Kulkuoikeuden voi siis menettää mm. keräämällä liikaa myöhästymismaksuja. Oikeuden saa takaisin, kun maksut on maksettu. Maksa maksusi aina ensisijaisesti HAMKin Finnan kautta verkossa.

Kulkutunniste on henkilökohtainen. Kulkutunnistetta ei saa tilapäisestikään lainata muille, eikä sillä saa päästää muita henkilöitä sisälle kirjastoon. Jos olet kirjastossa sen sulkemisaikaan, sinun täytyy käydä leimaamassa itsesi sisään kirjaston ovella. Näin voit jatkaa työskentelyä kirjastossa omatoimisesti.

Lainaus ja tilojen käyttö

Voit lainata ja palauttaa aineistoa automaateilla sekä käyttää asiakkaille tarkoitettuja tiloja omatoimisesti. Jos lainausautomaatti on jostain syystä epäkunnossa, sinun täytyy jättää aineisto kirjastoon tai tutustua siihen paikan päällä. Kirjastosta voi viedä ulos ainoastaan itselle lainattua aineistoa.

Käytä kulkemiseen kirjaston pääovea. Hätäuloskäynnit ovat vain hätätilanteita varten.

Tiloissa on kameravalvonta. Valvontakameranauhoja käytetään väärinkäytösten ehkäisyyn ja selvittämiseen.

Näin toimit, kun kirjastossa ei ole henkilökuntaa

Omatoimikäytön aikana kirjastossa voit…

 • Lainata automaatilla
 • Palauttaa automaatilla
 • Noutaa ja lainata omia saapuneita varauksia
 • Noutaa saapuneita kaukolainoja
 • Käyttää käsikirjastoa ja kirjaston kokoelmia
 • Käyttää tietokoneita, tulostinta, skanneria ja muita työskentelyä varten hankittuja laitteita
 • Käyttää kirjaston asiakkaille tarkoitettuja tiloja opiskeluun ja työskentelyyn.
 • Tehdä kirjastokortin Tuudossa, jos olet HAMKin opiskelija
 • Lukea lehtiä kirjastossa
 • Pyytää apua kirjaston asiakaspalvelusta asiakaspalveluaikoina.

Kunnioitathan muidenkin työrauhaa ja pidät ympäristön siistinä!

HAMKin kirjaston itsenäiskäytön säännöt. Sääntöjen rikkominen johtaa kulkuoikeuden menetykseen.

Kaikissa kampuskirjastoissa voit opiskella tai tehdä ryhmätöitä kirjaston aukioloaikoina sekä henkilökohtaisella kulkukortilla myös aukioloaikojen ulkopuolella.

Tila- ja laitevalikoima vaihtelee kampuskirjastoittain. Tutustu eri kampuskirjastojen työskentelytiloihin alla.

Hämeenlinna

 • Tulostus, skannaus ja kopiointi. Kirjastossa on monitoimilaite (Konica Minolta), jolla opiskeiljat voivat tulostaa, skannata ja kopioida. Kirjaudu tulostimelle ja vapauta tulostuksesi omalla kulkukortillasi tai HAMKin tunnuksillasi. Väritulostus A4 ja A3 on mahdollista kirjaston monitoimilaitteella.
 • Kirjaston tilassa olevat nojatuolit ja sohvat työtasoineen ovat vapaasti käytettävissä, tarjolla on myös sylialustoja läppäreille ja tableteille.
 • Ryhmätyötilat ensisijaisesti opiskelijoiden ja henkilökunnan käyttöön. Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksen kirjastossa on kolme 6 hengelle mitoitettua ryhmätyötilaa Ida, Juuli ja Theseus. Juulissa ja Idassa on neuvottelupöytä ja tuolit, Theseukssa on sohvaryhmä sekä pieniä, kannettaville tietokoneille tarkoitettuja kevyitä työskentelytasoja. Kaikissa tiloissa on iso näyttö. Ryhmätyötiloja voi varata Tuudon kautta. Voit myös tulla tiedustelemaan ryhmätyötilojen käytöstä ja vapaanaolosta asiakaspalvelutiskiltä.
 • Hublet-tabletit ovat käytössä lainaamalla. Laina-aika on 2 tuntia. Tableteilla voi muun muassa selata nettiä, lukea sanomalehtiä ja e-kirjoja ja etsiä kirjoja Finnasta. Tabletteja ei saa viedä pois kirjaston tiloista.

Evo

 • Tulostus onnistuu kirjaston lehtisalissa olevalla musta-valkotulostimella.
 • Skanneri löytyy kirjaston lehtisalista, kopiokonetta ei kirjastossa ole.
 • Ryhmätyötilat. Kirjaston lehtisalia voi käyttää ryhmätyöskentelyyn.

Forssa

 • Tulostus onnistuu kaikista atk-luokista oppilaitoksen monitoimikoneelle FO-3krs-copier, joka löytyy 3. kerroksen aulasta. Myös väritulostus on mahdollista.
 • Skanneri löytyy Forssan kampuskirjastosta. Myös oppilaitoksen monitoimikonetta (3.kerroksen aula) voi käyttää skannaukseen.
 • Ryhmätyötilat. Kirjastosta löytyy Lukusoppi, 4-6 hengelle. Tilavaraukset voi itse kirjata ovesta löytyvään varauslistaan.

Lepaa

 • Tulostus Kirjastossa ei ole tulostusmahdollisuutta. Opiskelijoiden käytössä olevia tulostimia on muualla kampuksella.
 • Skanneri löytyy kirjastosta.
 • Ryhmätyötilat. Kirjastossa ja lehtisalissa voi tehdä ryhmätöitä.

Mustiala

 • Tulostus, skannaus ja kopiointi. Kirjaston lukusali Lehtevässä on yksi erillinen skanneri sekä monitoimilaite (Konica Minolta), jolla opiskelijat voivat tulostaa, skannata ja kopioida. Kirjaudu tulostimelle ja vapauta tulostuksesi omalla kulkukortillasi tai HAMKin tunnuksillasi. Väritulostus A4 ja A3 on mahdollista kirjaston monitoimilaitteella.
 • Tietokoneet. Lukusalissa on 3 asiakastietokonetta. Kirjaston puolella on yksi aineiston selailuun tarkoitettu asiakaskone.
 • Ryhmätyötilat. Lukusali on käytettävissä ryhmätyötilana kello 7 – 21.30 päivittäin. Tilassa on 10 ja 12 hengen neuvottelupöydät sekä kaksi hiljaista tuolia.

Riihimäki

 • Tulostus, skannaus ja kopiointi. D-käytävällä toisessa kerroksessa on KonicaMinolta -monitoimilaite, jolla opiskelijat voivat tulostaa, kopioida ja skannata. Kirjastossa ei ole tulostinta tai skanneria.
 • Ryhmätyötilat. Kirjaston vieressä Learning lounge -tilassa on kaksi tietokonetta opiskelikäyttöön sekä kaksi ryhmätyöhuonetta ja kaksi kahden hengen työskentelysoppea. Learning Lounge on vapaasti käytettävissä myös ryhmätyöskentelyyn.

Valkeakoski

 • Tulostus Opiskelijat voivat tulostaa aulan isoon tulostimeen (Konica Minolta), jossa on väritulostusmahdollisuus.
 • Ryhmätyötilat. Kirjastossa voi tehdä ryhmätöitä vapaasti niille varatuilla luku- ja tietokonepaikoilla. Tiloissa on käytössä neljä tietokonetta sekä yksi aineiston selailuun tarkoitettu asiakaskone.

Jos painetun tekstin lukeminen on sinulle vamman, sairauden tai muun vastaavan syyn vuoksi hankalaa, voit liittyä Celian äänikirjapalvelun käyttäjäksi. Katso lista mahdollisista lukemisesteistä Celian sivulta. Testaa mahdollinen lukihäiriösi lukivaikeus-pikatestillä.

Asiakkaaksi rekisteröityminen

Celian asiakkaaksi voit päästä HAMKin kirjaston kautta. Kirjastossa käydään asiakaskeskustelu, jossa sinulle tehdään tunnukset Celianetiin sekä opastetaan Celian palveluiden käytössä. Asiakaskeskusteluun kannattaa varata noin puoli tuntia aikaa. Jätä yhteydenottopyyntö asiakaskeskustelua varten kirjaston asiakaspalvelun sähköpostiin: hamk.kirjasto@hamk.fi

Kurssikirjojen tilaaminen

Mikäli tarvitsemaasi kurssikirjaa tai opinnäytetyöhösi tarvittavaa kirjaa ei löydy Celianetistä, ota yhteyttä kirjastoon, niin voimme etsiä kirjaa muualta. Jos kirjaa ei löydy saavutettavassa muodossa, kirjasto tekee tarvitsemastasi kurssikirjasta tai opinnäytetyöhön tarvitsemastasi kirjasta tuotantopyynnön Celiaan. Kirjan tuottaminen kestää noin kolme kuukautta.

Lisätietoja: Celian palvelut korkeakouluopiskelijoille

Lue käyttösäännöt täältä.

Alta löydät ohjeita kirjaston käyttöön.

Kirjan painoksen tarkistaminen Finnasta

Näin tarkistat kirjan painoksen Finnasta

Kuvakaappaus Finnasta. Kirja Yritysverotus ja tilinpäätössuunnittelu. Kirjoittaja Tomperi, Soile. Sanoma Pro Py 2017. 28. uudistettu painos.Etsi tarvitsemasi kirja Finnan haun kautta ja klikkaa kirjan tietue auki. Se näyttää oheisen ruutukaappauksen mukaiselta. Kirjan painostiedot on ilmoitettu heti kirjan otsikon ja tekijöiden nimien alla, ylemmän punaisen nuolen kohdalla.
Jos kirjasta on useampia painoksia, löydät ne helposti alemman nuolen kohdalta Muut versiot -välilehdeltä.

Kirjan painoksen tarkistaminen kirjasta

Näin tarkistat kirjan painoksen kirjasta

Punaisella korostettu 28., uudistettu painos, 2017.Painostiedot löytyvät usein kirjan toiselta sivulta, nimiölehden jälkeen mutta ennen sisällysluetteloa. Ohessa kuva esimerkkikirjan toiselta sivulta.

Kirjastoinfo HAMKin opiskelijoille ja henkilökunnalle

Löydä kirja hyllystä

Näin löydät kirjan hyllystä

1. Tarkista kirjan hyllykoodi HAMK Finnasta. Hyllykoodi muodostuu hyllyluokasta ja pääsanasta. Pääsana on usein kirjan nimen ensimmäinen sana tai kirjan tekijän sukunimi.

 

Kuvakaappaus Finnasta John P. Kotterin kirjasta Läpimurto! : Puolusta ideaasi ja voita muut puolellesi. Hyllyluokka 65.012.4 KOTTER.

 

 

 

2. Etsi hyllykoodi kirjahyllyjen päissä olevista hyllykartoista. Hyllykoodit ovat numerojärjestyksessä, mutta niitä on monen näköisiä. Esimerkkejä hyllykoodeista ovat mm. 628.2/.3, 698/699 ja 747+749. Finnassa näkyvä koodi on sama kuin hyllyn päässä ja kirjan selkätarrassa näkyvä koodi. Hyllykartasta voit päätellä, kummalla puolen hyllyä koodin osoittama luokka sijaitsee.

Kirjahyllyjen päädyissä on vierekkäin kaksi listaa hyllyluokista. Oikeanpuoleinen lista kertoo hyllyn oikealla puolella olevat hyllyluokat ja vasemmanpuoleinen vasemmalla puolella.

 

3. Hyllyluokat on merkitty hyllyjen reunoihin. Etsi oikea hyllyluokka.

Kunkin hyllyluokan alkamispaikka on osoitettu hyllynreunassa olevassa kyltissä.

 

4. Olet nyt hyllykoodin osoittamassa luokassa, A-kirjaimen kohdalla. Kirjat on hyllytetty luokkaan aakkosjärjestykseen pääsanan mukaan. Numerot on hyllytetty ennen aakkosia. Aakkostus jatkuu hyllyillä kuvan osoittamalla tavalla.

Hyllyreunakyltti, jossa lukee 65.012.4 Johtaminen.

 

Punaiset nuolet kuvaavat kirjojen järjestystä hyllyillä. Vasemmanpuoleisella hyllyllä nuolet kulkevat alaspäin ja siitä oikeanpuoleisen hyllyn yläreunaan ja alas.

 

4a. Jos luokka on hyllytetty kahdelle eri hyllylle, hyllynreunalappu voi olla myös muun kuin A-kirjaimen kohdalla. Katso tällöin tarvittaessa viereisiä kirjahyllyjä.

 

5. Tarkista kirjan hyllykoodista pääsanan alku. Etsi oikea kohta katsomalla hyllyssä olevien kirjojen selkätarroja. Lueskele nyt kirjojen selkämyksiä, kunnes löydät tarvitsemasi kirjan. Ne ovat aakkosjärjestyksessä.

Hyllyllä kirjoja aakkosjärjestyksessä selkätarran mukaan JUU-KAMENSKY.

 

6. Löysit kirjan! Muista lainata se automaatilla.

Kirjoja hyllyllä, keskimmäisenä Läpimurto!, jonka selkätarrassa lukee KOTTER.

 

7. Mikäli et löydä etsimääsi kirjaa, tarkista palautukset-hylly, jonka löydät lainausautomaatin läheltä. Jos sieltäkään ei löydy, katsele, onko kirjastossa aseteltu kirjoja esille: monissa kirjastoissa on esimerkiksi uutuushylly.
8. Muista, että voit ottaa yhteyttä kirjaston asiakaspalveluun aina sen aukioloaikoina. Autamme sinua löytämään oikean kirjan!

 

Tietoviidakko-peli uusille opiskelijoille

Pääset pelaamaan Tietoviidakko-verkkopeliä tästä.

Peli auttaa sinut alkuun HAMKin kirjaston käytössä. Voit ottaa yhteyttä kirjastoon pelin yhdeydessä olevalla palautelomakkeella, jos sinulla on ongelmia pelin kanssa.

Tuudo-kortin luominen

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU