Hyppää sisältöön
Nuori henkilö hymyilee ulkomaisemassa, sinisen taivaan alla
Home Koulutushaku

Kohti AMK-opintoja: ruotsi

Ilmoittaudu

Haku on päättynyt

Koulutusala

 • Valmentavat opinnot

Koulutustyyppi

 • Avoin ammattikorkeakoulu

Opintojentaso

 • Ammattikorkeakouluopinnot (AMK)

Opetuskieli

 • Suomi

Kampus

 • Online

Opetusmuoto

 • Verkko-opetus

Tavoite

Onko ruotsisi ruosteessa? Tule valmentavalle opintojaksolle! Opintojakso on itsenäisesti opiskeltava ammattikorkeakouluopintoihin valmentava kieli- ja viestintäopinto, jonka suoritettuasi osaat

- käyttää ruotsin kielen keskeisiä rakenteita ja perussanastoa
- kertoa itsestäsi, harrastuksistasi ja asuinympäristöstäsi.

Sisältö

Opintojakso valmentaa sinua ammattikorkeakoulututkintoon sisältyviin kieliopintoihin. Tutkinto-opiskelijoille valmentavia opintoja suositellaan ennen tutkintoon kuuluvia kieli- ja viestintäopintoja.

Valmentavalla opintojaksolla harjoittelet ruotsin kielen keskeisiä rakenteita ja sanastoa tutuista teemoista, kuten koulutus, asuminen, vapaa-aika, perhe ja matkustaminen.

Sisällön aikataulutus

Toteutuksen suoritusaika on kahdeksan viikkoa. Toteutuksen tarkempi aikataulu Moodlessa.

Opetusmenetelmät

Tämä opintojakso on tarkoitettu avoimen AMK:n ja Hyrian opiskelijoille.

Opintojakso toteutetaan itsenäisenä verkkototeutuksena. Opettajan säännöllinen kyselytunti verkossa tukee opiskelua koko toteutuksen ajan. Oppimisympäristönä käytetään Moodle-oppimisalustaa. Opintojen tarkempi aikataulu ilmoitetaan Moodlessa.

Opiskelijalla on oltava käytössään tietokone, sillä opinnoissa käytetään digitaalisia oppimisympäristöjä ja -materiaaleja. https://www.hamk.fi/it-palvelut-ja-tietohallinto/oman-tietokoneen-kaytto-opiskelussa/

Oppimateriaali

Oppimateriaali esitellään Moodlessa. Ei vaadi itse hankittavaa materiaalia.

Lisätiedot

Lisätietoja avoimen AMKin ilmoittautumisesta, maksuista ja opinnoista löytyy osoitteesta: https:/www.hamk.fi/avoin

Opintopalaute annetaan jokaisen opinnon/ moduulin päättyessä Pakissa. Lisätietoa opinto-/moduulipalautteesta saat opiskelijapalautteet -sivulta https://www.hamk.fi/opiskelijan-ohjeet/opiskelijapalautteet/.

Arviointikriteerit

1-5

Perumisehdot,
Avoimen AMKin opinnot

Ilmoittautumalla koulutukseen hyväksyt perumisehdot.

 • Opiskelupaikan perumisesta on ilmoitettava aina sähköpostilla osoitteeseen opiskelijapalvelut@hamk.fi (Huomaathan, että kesä- ja joulutaukojen aikana käsittely voi viivästyä.) 
 • Ilmoittautumisen voi perua maksutta vähintään 14 vuorokautta ennen opintojen alkamista. 
 • Opintomaksua ei palauteta, jos opintojen alkuun on alle 14 vuorokautta, jätät saapumatta opintoihin tai keskeytät aloittamasi opinnot. 
 • Opintomaksu voidaan palauttaa kokonaan tai osittain, jos sinut valitaan tutkinto-opiskelijaksi ennen kuin ehdit aloittaa avoimen amkin opintosi. Tässä tapauksessa tee peruminen mahdollisimman pian sähköpostilla osoitteeseen opiskelijapalvelut@hamk.fi 
 • HAMK voi perua opinnot muun muassa vähäisen osanottajamäärän vuoksi. Myös muut muutokset (esimerkiksi aikataulu-, opettaja- ja paikkamuutokset) ovat mahdollisia.

Tärkeää tietää

Nämä asiat on tärkeää tietää silloin, kun pohdit opiskelua HAMKin avoimessa ammattikorkeakoulussa:

Avoimen ammattikorkeakoulun opintojen opiskelija ei voi saada valtion myöntämää opintotukea tai opiskelija-alennuksia, ellei hän ole muiden opintojen perusteella oikeutettu etuuksiin.

Avoimen amkin opiskelijat ovat saman vakuutuksen piirissä kuin HAMKin tutkinto-opiskelijat.

Opinnoille ilmoittautuessa on huomioitava, että opinnoilla voi olla esitietovaatimuksia. YAMK-tutkintojen avoimilla opinnoilla vaaditaan usein aiempi suoritettu AMK-tutkinto. Opiskelijan tulee itse harkita vastaavatko omat pohjatiedot ja -taidot opinnon suorittamisen edellyttämiä esitietoja.

Opiskelu avoimessa ammattikorkeakoulussa vaatii oman tietokoneen. Opintonsa aloittavien tulee hankkia oma kannettava tietokone, mikäli sellaista ei vielä ole. Katso lisätietoja HAMKin IT-palveluiden säännöt ja ohjeet sivulta. Opiskelu tapahtuu usein verkossa ja voi olla ajasta ja luokkatilasta riippumatonta.

HAMKin avoimia opintoja suorittava (opintopistekohtaisella maksulla) saa opinto-oikeuden opinnon suorittamiseksi kyseisen opinnon keston ajalle.
Kesäopintoja suorittavan opiskelijan opiskeluoikeus on 30.9 saakka.

Tiedot suorittamistasi opinnoista löytyvät Oma Opintopolusta osoitteesta https://opintopolku.fi/koski. Jos tarvitset lisäksi virallisen allekirjoitetun opintosuoritusotteen, lähetä pyyntö osoitteeseen opiskelijapalvelut@hamk.fi.