Hyppää sisältöön
Home Koulutushaku

Opettaja modernien teknologioiden osaajana

Koulutusala

 • Opettajankoulutus

Koulutustyyppi

 • Jatkuva oppiminen & muu koulutus

Opetuskieli

 • Suomi

Kampukset

 • Online
 • Riihimäki

Opetusmuoto

 • Monimuoto-opetus

Opintojaksot

Kuvaus

Digitalisaatio sysää teollisuutta nopeasti kehittyvien modernien 3D-suunnittelu- ja virtuaalityökalujen käyttöön. Opetushallituksen rahoittaman opetustoimen henkilöstökoulutuksen tavoitteena on edistää toisen asteen ammatillisten oppilaitosten ja vapaan sivistystyön parissa toimivien henkilöiden mahdollisuuksia kehittää ammatissa tarvittavaa osaamista uusista moderneista teknologioista ja virtuaalisista oppimisympäristöistä.

Opettaja modernien teknologioiden osaajana koulutuskokonaisuuden aikana perehdytään keskeisiin 3D-teknologioihin, kuten 3D-tulostukseen ja -skannaukseen, lisäävään todellisuuteen (AR) ja virtuaalitodellisuuteen (VR) sekä opitaan soveltamaan niitä osana opetusta ja taitojen oppimista. Koulutus toteutetaan yhteistyössä Hämeen ammattikorkeakoulun, Laurea-ammattikorkeakoulun ja Lappeenrannan-Lahden teknillisen yliopiston LUT:n kanssa. Koulutuskokonaisuuden laajuus on 15 opintopistettä ja se sisältää viisi moduulia:

 1. Modernien teknologioiden perusteet, 2 op
 2. Tekoälyn hyödyntämisen perusteet, 2 op
 3. 3D-tulostuksen valmistusprosessi – ideasta tuotteeksi, 3 op  
 4. Uusien virtuaalityökalujen (AR & VR) hyödyntämisen periaatteet opetuksessa, 3 op
 5. Virtuaalisten oppimisympäristöjen perusteet, 5 op

Toteutus

Koulutus toteutetaan kaksi kertaa saman muotoisena: 1. kierros syksyllä 2024 ja 2. kierros keväällä 2025. Toteutukseen sisältyy 5 lähiopetuspäivää ja kolme puolikasta etäopetuspäivää. Lähiopetusta toteutetaan HAMKin kampuksella Riihimäellä ja LUT-yliopistolla Lappeenrannassa.

Kontaktiopetuksen aikataulu

Koulutuksen aikana osallistujat toteuttavat omavalintaisen kehittämistyön, jossa hyödynnetään uutta teknologiaa oppimisen tukena ja/tai opetusmenetelmien uudistamisessa. Kehitysalustana toimii Wonda-ohjelmisto, johon on mahdollista mm. 360-kuvauksen ja vuorovaikutteisten tehtävien avulla rakentaa moniulotteisia ja -aistillisia oppimiskokemuksia.

Hinta

Koulutus on OPH:n rahoittamaa maksutonta opetustoimen henkilöstökoulutusta.

Ilmoittautuminen

Maksuttomaan koulutukseen on rajoitetusti paikkoja, joten suosittelemme ilmoittautumaan mahdollisimman pian.

Ilmoittaudu mukaan koulutukseen tästä 29.8. mennessä.

Kysy lisää!

Yhteistyössä

3DBear's logo