Hyppää sisältöön
Valkoinen moderni kaksikerroksinen rakennus. Sisäänkäynti ja joitakin kasveja edessä.

Asuminen Lepaalla

Lepaalla asut kauniin kampuksen alueella, oppilaitoksen välittömässä läheisyydessä.

Huoneet vuokrataan kalustettuina. Huoneiden kalustukseen sisältyy sänky patjoineen, kirjoituspöytä, tuoli, hyllykkö ja vaatekaappi. Pesutilat ja keittiöt ovat yhteiset.

Kampuksella on myös muutamia perheasuntoja, jotka vuokrataan pääsääntöisesti kalustamattomina.

Lemmikkieläinten pito on sallittu vain Koivulassa, joka sijaitsee noin kilometrin päässä kampusalueelta.

Vapaa-ajan aktiviteetteja kampuksella ja sen läheisyydessä ovat muun muassa golf, frisbeegolf, kalastus, lenkkeily, hiihto ja liikuntavuorot liikuntasalissa.

Vuokrahinnasto alkaen 1.8.2023

RIVITALO A

295,00 €/kk koko huone
199,00 €/kk jaettu huone

RIVITALO B

295,00 €/kk koko huone
199,00 €/kk jaettu huone

KIVITALO F

250,00 €/kk koko huone

KOIVULA

250,00 €/kk koko huone

MARATA

295,00 €/kk koko huone

TALTELA

235,00 €/kk koko huone

Lyhytaikainen asuminen

Lepaalla voit yöpyä myös lyhyempiä aikoja, esimerkiksi monimuoto-opintojen lähiviikoilla. Lyhytaikaisesti Lepaalla asuvat majoittuvat pääsääntöisesti kahden hengen huoneisiin. Majoituksen hinta on 27€/yö/hlö (omilla liinavaatteilla). Huoneet ovat kalustettuja ja niissä on myös tyynyt ja peitot. Yhteisessä keittiö/oleskelutilassa on kahvinkeitin, jääkaappi, mikro, liesi ja astioita sekä TV.

Ota yhteyttä

Lomakkeella haetaan myös lyhytaikaista kurssimajoitusta.

Merkitsethän lomakkeeseen myös vaihtoehtoisen huoneistotyypin, mikäli ensisijaisesti toivomaasi huoneistotyyppiä ei ole saatavilla. Yksiöitä ja omakotitaloja on saatavilla vain hyvin rajoitetusti.

Suosittelemme ensisijaisesti toistaiseksi voimassa olevaa vuokrasopimusta, jolla varmistat itsellesi mieluisan asunnon koko opintojesi ajaksi. HAMKin asuntoon pääset muuttamaan edullisesti, koska emme peri vuokralaisilta vuokravakuutta.

Mikäli et tarvitse asuntoa kesäaikana, on mahdollista tehdä kesäajan puolivuokraus. Tee puolivuokrailmoitus tällä lomakkeella, palauta asunnon avain kampuksen vuokrayhteyshenkilölle ja vuokrasi puolittuu sovitun kauden ajaksi. Puolivuokraus on mahdollista touko-syyskuussa. Voit jättää tavarasi huoneistoon/huoneeseen ja asunto toimii varastonasi kesän ajan ja on taas käytössä syksyllä opintojen jatkuessa.

Huomaathan, että vuokrasopimuksen irtisanomisaika (ja puolivuokran ilmoitusaika) on yksi kuukausi. Tämä lasketaan sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä, jonka aikana irtisanominen/ puolivuokrailmoitus on tehty. Esimerkiksi huhtikuun alussa irtisanottu vuokrasopimus päättyy toukokuun lopussa. Vastaavasti, jos teet huhtikuussa puolivuokrailmoituksen, puolivuokrakausi alkaa 1.6.

Voit kysyä vuokra-asiosta tai kiinteistöistä myös heiltä:

Ohjeita asukkaalle

Tervetuloa opiskelemaan Hämeen ammattikorkeakouluun ja asumaan kampukselle! Tehdään yhdessä opiskelija-asumisestasi viihtyisää. Kun tutustut näihin ohjeisiin, toimit niiden mukaan ja otat muut asukkaat huomioon, viihdyt itse ja muutkin viihtyvät. Huomaathan, että osa asuntojen kunnossapitoon liittyvistä tehtävistä kuuluu asukkaan tehtäväksi. Ilmoitathan viipymättä havaitsemistasi vioista asunnossa, jotta mahdolliset isommat vauriot asunnolle/ kiinteistölle voidaan estää. Mikäli jokin asia askarruttaa mieltäsi, ota yhteyttä kampuksesi asuntovastaavaan tai kiinteistöpalveluiden toimistoon – me autamme asumisen arjessa.

Toivotamme sinulle menestystä opintoihisi ja viihtyisää asumista kampuksella!
HAMK Kiinteistöpalvelut

Uuteen asuntoon

Vuokrasopimus

Vuokrasopimuksen allekirjoituksella sitoudut noudattamaan lakia asuinhuoneiston vuokrauksesta, vuokrasopimuksen ehtoja ja kaikkia asuinyhteisön ohjeita. HAMKin omistamissa asunnoissa vuokraoikeuden edellytys on päätoiminen opiskelu tai työsuhde HAMKissa. Asunnoissa ovat oikeutettuja asumaan vain ne henkilöt, joilla on vuokrasopimus kyseiseen asuntoon. Älä siis majoita vieraita asunnossasi.

Avaimet


Olet oikeutettu saamaan hallintaasi asunnon ja sen avaimen vuokra-ajan alkaessa. Avain on henkilökohtainen ja sitä on käytettävä vastuullisesti ja huolellisesti. Lukittu ovi on paras turva!
Jos avain häviää, siitä on ilmoitettava välittömästi kampuksen asuntovastaavalle tai kiinteistöpalveluiden toimistoon. Vääriin käsiin joutuneesta avaimesta voi koitua ikäviä seurauksia.

Sisäänmuuttotarkastus


Vuokrasopimuksen allekirjoituksen yhteydessä saat sisään lomakkeen, johon sinun tulee kirjata asunnossasi huomaamasi viat ja puutteet. Lista tulee palauttaa kampuksesi asuntovastaavalle kahden (2) viikon kuluttua vuokrasopimuksen alusta. Allekirjoita ja palauta lomake asuntovastaavalle siinäkin tapauksessa, että asunnossa ei ole mitään huomautettavaa.

Vinkkejä asumiseen

 • Vältä turhaa veden kulutusta
 • Sammuta valot poistuessasi asunnosta
 • Ilmoita havaitsemistasi vioista heti (esim. vuotavat hanat tai wc-säiliöt)
 • Käytä kodinkoneita ohjeiden mukaan
 • Pidä asuntosi viihtyisänä säännöllisellä siivouksella
 • Sovi yhteisiin tiloihin muiden asukkaiden kanssa yhteiset pelisäännöt

Asunnon varusteet

Jokainen asukas on vastuussa asuntojen koneiden, laitteiden ja kalusteiden kunnosta:

 • Jääkaappi ja pakastin on puhdistettava ja sulatettava säännöllisesti.
 • Liettä ja uunia on käytettävä asianmukaisesti ja siististi. Uuni, pellit ja levyt on puhdistettava säännöllisesti, jotta rasva ja muu lika ei pala niihin kiinni.
 • Valaisimet ja sulakkeet:
  asuntojen ja yleisten tilojen lamppujen ja sulakkeiden vaihto kuuluu vuokrasopimukseen. Lamppujen ja sulakkeiden vaihtoa voit pyytää kiinteistöpalvelujen vikailmoituslomakkeella.
 • Ilmanvaihto:
  ethän koske asetettuihin säätöihin tai tuki ilmanvaihtokanavia. Puhdista liesituulettimen rasvasuodatin säännöllisesti (pese astianpesuaineella).
 • Kylpyhuone, huoneistosauna ja vesikalusteet:
  Kylpyhuoneiden lattiakaivon säännöllinen puhdistus kuuluu asukkaan tehtäviin, samoin kuin kylpyhuoneiden lattian ja seinien puhdistus. Suihkutilojen seinien alaosiin kertyy helposti rasva- ja kalkkisaostumia, jos niitä ei puhdisteta säännöllisesti.
  Kuivaa lattia suihkussa käynnin jälkeen lastalla.

Omat varusteet

Pesukone: Pesukonetta ei saa kytkeä itse. Ota yhteys kiinteistönhuoltoon pesukoneen kytkemiseksi.

Tietokone ja oheislaitteet: Huolehdithan säännöllisellä imuroinnilla, että tietokoneen, sen oheislaitteiden ja johtojen ympärille ei pääse kertymään pölyä. Pöly sähkölaitteiden ympärillä aiheuttaa palovaaran.

Vuokra ja muut maksut

Kuukausittain maksettavaan vuokraan sisältyvät lämpö, vesi ja muut huoltoon ja ylläpitoon liittyvät maksut. Lämpöpistokkeellisen autopaikan käytöstä peritään erillinen maksu.

Vuokranmaksupäivä on ilmoitettu vuokrasopimuksessa (viimeistään kunkin kuukauden viides (5.) päivä). Mikäli vuokranmaksusi viivästyy, sinulta veloitetaan viivästys- ja perimiskulut. Rästiin jääneet vuokrat voivat johtaa asunnon hallintaoikeuden menettämiseen ja lisäksi luottotietoihin tulevista maksuhäiriöistä saattaa tulla ikäviä seuraamuksia – maksathan siis vuokrasi ajallaan. Jos sinulla on vuokranmaksuvaikeuksia, otathan mahdollisimman pian yhteyttä kampuksesi vuokrayhteyshenkilön puoleen.

Asumistuki: opiskelijana voit hakea yleistä asumistukea Kelalta.

Fair play – Asu ja viihdy

Oma viihtyvyytesi on tärkeää, mutta huomioithan myös kämppäkaverisi ja naapurisi. Muistathan, että olet vastuussa myös luonasi käyvistä vieraista. Opiskelija-asuminen on ennen kaikkea yhteispeliä ja toisten huomioimista. Järjestyssäännöt ja ohjeistukset on tarkoitettu yhteistyön ja asumisrauhan varmistamiseksi. Soluasunnoissa yhteisten tilojen kunnosta ja siisteydestä vastaavat asunnon kaikki asukkaat yhdessä.

Tupakointi on kielletty kaikissa asunnoissa ja yhteisissä tiloissa.

Kenenkään ei tarvitse kärsiä häiriöistä. Mikäli häiriöitä esiintyy, toimi seuraavasti:

 • Selvitä, missä asunnossa häiriö on.
 • Ota yhteyttä häiriön tuottajaan keskustelemalla ja kertomalla, että olet tullut häirityksi asunnossasi. Saattaa olla, että häiriön aiheuttaja ei ole ymmärtänyt aiheuttaneensa melua tai muuta järjestyssääntöjen vastaista toimintaa.
 • Niissä tilanteissa, jotka vaikuttavat vaarallisilta tai saattavat johtaa vaaratilanteisiin, on välittömästi otettava yhteyttä poliisiin (112).
 • Mikäli häiriökäyttäytyminen on jatkuvaa tai toistuvaa, ota yhteyttä muihin naapureihin ja tehkää yhdessä häiriövalitus (lomake löytyy täältä) ja toimittakaa se kampuksenne vuokrayhteyshenkilölle. Asiassa kannattaa kuulla mahdollisimman montaa talon asukasta.

Häiriötä aiheuttaneen asukkaan vuokrasopimus on mahdollista purkaa sen jälkeen, kun asukasta on varoitettu purkuperusteena olevasta asiasta.

Ilkivalta
Vahingonteosta ilmoittaminen on kaikkien asukkaiden velvollisuus. Ilkivallan tekijä on korvausvelvollinen aiheuttamastaan vahingosta, eli lasku lähetetään vahingon aiheuttajalle, ei kaikille asukkaille. Soluasunnoissa kaikki asukkaat ovat yhteisvastuullisia kalusteista ja laitteista (mm. TV ja jääkaappi).

Yhteistyöpalvelut ja yhteistilat

Kiinteistöhuolto:

Huolto hoitaa yleiset kiinteistöhuoltotehtävät, kuten sähkö- ja LVI-laitteiden huollon, lamppujen vaihdot ja ovien avaukset (maksullinen palvelu).

Yhteiset säilytystilat ja varastokopit

Ulkoiluvälineet ja polkupyörät on säilytettävä niille varatuilla paikoilla. Kaiken irtotavaran säilyttäminen muissa yhteistiloissa on kielletty. Huomaathan, että rappukäytävät eivät ole minkään tavaran säilytystiloja.

Saunat

Jokainen käyttäjä on vastuussa saunan siististä ja asianmukaisesta käytöstä.

Pesutuvat ja kuivaushuoneet

Käytä kaikkia koneita käyttöohjeiden mukaan. Tee viipymättä vikailmoitus, jos jokin kone ei toimi. Siivoa jälkesi käytön jälkeen. Pyykkiä ei saa kuivattaa saunassa eikä ovien, ikkunoiden tai pattereiden päällä.

Autopaikat

Vapaita autopaikkoja voit tiedustella kampuksesi vuokrayhdyshenkilöltä. Pihakäytävillä, pelastusteillä ja nurmikoilla pysäköinti on kielletty.

Piha-alueet

Asukkaat voivat edesauttaa piha-alueiden kunnossapitoa huolehtimalla omista tavaroistaan. Ulkoiluttaessasi kotieläimiä piha-alueilla huolehdithan lemmikkisi jätökset jäteastiaan.

Vikailmoitukset

Vikailmoituksen tekeminen havaitusta viasta tai vauriosta on jokaisen asukkaan velvollisuus, jonka laiminlyönti voi johtaa korvausvastuuseen.

Kun teet ilmoituksen, anna tarkat tiedot, joilla vian laatu voidaan selvittää mahdollisimman hyvin, korjata nopeasti ja välttää turhia huoltokäyntejä. Ilmoita aina nimesi ja yhteystietosi, kerro missä vika on ja mitä on vialla. Mikäli kyse on asunnosta, kerro, voiko huolto käyttää yleisavainta. Jos ei voi, sovi korjausaika. Mikäli asunnossasi on lemmikkieläin, ilmoita siitä vikailmoituksen yhteydessä.

Tee vikailmoitus aina, jos

 • ovet tai ikkunat eivät sulkeudu kunnolla
 • ilmanvaihto ei toimi
 • jokin laite on rikki
 • hana, wc-säiliö, tiskialtaan hajulukko, tms. vuotaa
 • viemäri ei vedä
 • asunnossa on sinne kuulumattomia hajuja
 • vettä tai kosteutta esiintyy väärässä paikassa

Huom! Mikäli havaitset putkivuodon tai jonkin muun yleistä vaaraa aiheuttavan vian, ilmoita asiasta välittömästi kenelle tahansa henkilökunnan jäsenelle.

Lajittele jätteet oikein

Jätteiden lajittelu perustuu jätehuoltolain määräyksiin ja on merkittävää ympäristön hoitoa. Lue täältä Kiertokapulan lajitteluohjeet.

Järjestyssäännöt

Järjestyssääntöjä noudattamalla lisäät omaa ja muiden viihtymistä HAMKin asunnoissa. Sääntöjen rikkominen voi johtaa vuokrasopimuksen purkamiseen tai korvausvastuuseen. Asukkaana vastaat siitä, että myös vieraasi noudattavat näitä järjestyssääntöjä.
Vahingon aiheuttaja on vastuussa syntyneistä vaurioista ja korjaukset tehdään aiheuttajan kustannuksella. Soluasunnoissa asukkaat ovat yhteisesti vastuussa huoneiston yhteistiloista.

Näiden sääntöjen lisäksi asukkaiden tulee noudattaa yleistä järjestyslakia sekä Hämeen ammattikorkeakoulu Oy:n määräyksiä ja ohjeita.

 • Taloissa on noudatettava hiljaisuutta 22:00 – 07:00 välisenä aikana.
 • Huoneistossa tai laitteissa ilmenevistä vioista on ilmoitettava viipymättä. Tee vikailmoitus kiinteistönhoitajille tällä lomakkeella tai ilmoita viasta kampuksen vuokrayhteyshenkilölle.
 • Koneellisen ilmanvaihdon kohteissa raitisilmaventtiili on pidettävä auki myös kylmällä säällä.
 • Vältä veden ja lämmitysenergian tuhlausta. Poistuessasi huoneistosta tarkista, että valot on sammutettu, ikkunat ja vesihanat on suljettu ja liesi poissa päältä.
 • Poistuessasi yhteisistä tiloista muista sammuttaa valot ja sulkea ovi.
 • Varmistu, että huoneiston avain on aina mukanasi. Jos lukitset itsesi ulos asunnostasi, oven avauskulut peritään sinulta täysimääräisenä lukkoliikkeen laskun mukaisesti. Jos kadotat avaimen, HAMK perii uuden avaimen teettämisestä 50€.
 • Tuulettaessasi huoneita suosi ristivetoa – muutama minuutti tehokasta tuuletusta riittää.

Seuraavat toimenpiteet ovat kiellettyjä:

 • Kaikenlainen asunnon remontointi: maalaustyöt, reikien poraaminen seiniin, ym.
  Kiinnitä julisteet ja muut vastaavat seinään teipillä – näistä ei saa jäädä pysyviä jälkiä.
 • Tupakointi on kielletty sekä asunnoissa että yhteistiloissa (porraskäytävät, luhdit, hissit, kellari- ja kerhotilat, sauna- ja pesulatilat)
 • Palo-, pelastus ja turvallisuuslaitteisiin koskeminen
 • Lemmikkieläinten tuonti asuntoihin ja yhteistiloihin. Lemmikkieläimiä saa tuoda sisätiloihin ainoastaan niihin rakennuksiin, jotka on erityisesti osoitettu asumiseen lemmikkieläinten kanssa.
  Huoneistojen ulkopuolella olevat lemmikkieläimet on pidettävä kytkettyinä eivätkä ne saa häiritä asukkaita. Eläinten ulkoiluttaminen on kielletty lasten leikkipaikoilla eivätkä eläimet saa liata kampuksen rakennuksia, piha-alueita tai ajoneuvoja.
 • Polkupyörien, lastenvaunujen, urheiluvälineiden ym. tavaroiden säilyttäminen talon aulassa, porraskäytävässä tai muissa yleisissä tiloissa
 • Huoneisto- ja asuntoparvekkeilla sekä luhdeissa mattojen ja muiden tekstiilien tamppaaminen, kuivaaminen ja puistelu
 • Grillaaminen ja avotulen teko parvekkeella ja luhtikäytävissä
 • Tavaroiden ja roskien heittäminen alas parvekkeelta ja luhtikäytävistä
 • Ilmastointi- ja patteriventtiilien säätö
 • ATK- ja antennirasioiden korjailu
 • Esineiden heittäminen wc-pönttöön (esim. siteet, vanupuikot, kissanhiekka). Ethän myöskään kiinnitä wc-raikasteita pönttöön.
 • Kahvinporojen ja muiden kiinteiden jätteiden heittäminen lavuaariin
 • Isojen esineiden ja ongelmajätteiden jättäminen jäteastiaan/ -aitaukseen. Toimitathan tällaiset jätteet itse kaatopaikalle.

Vuokrasopimuksen irtisanominen ja muutto pois asunnosta

Irtisanominen

Toistaiseksi voimassa olevassa vuokrasopimuksessa vuokralaisen irtisanoutumisaika on yksi kalenterikuukausi. Irtisanomisaika lasketaan sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä, jonka aikana irtisanominen on suoritettu. 

Huomaathan, että olet opiskelun päättyessä velvollinen itse irtisanomaan vuokrasopimuksesi – sopimus ei siis pääty automaattisesti.

Irtisanominen tulee aina tehdä kirjallisesti!

Määräaikainen vuokrasopimus päättyy pääsääntöisesti sopimukseen merkityn sopimuskauden umpeuduttua, ilman erillistä irtisanomista. Huom! Mikäli haluat, että vuokrasopimuksesi jatkuu sopimuskauden jälkeen, tulee tästä sopia kampuksesi vuokrayhteyshenkilön kanssa viimeistään kuukautta ennen sopimuksen päättymistä.

Vuokranantajan irtisanomisaika on kuusi kuukautta, mikäli vuokrasopimus on kestänyt vähintään yhden vuoden ja alle vuoden kestäneissä vuokrasuhteissa kolme kuukautta. Opiskelujen päättyminen on irtisanomisperuste myös vuokranantajan tekemälle irtisanomiselle.

Vuokrasopimuksen purku

Vakavissa rikkomustapauksissa vuokranantajalla on oikeus vuokrasopimuksen purkamiseen. Tällaisia tapauksia ovat mm. vuokranmaksun laiminlyönti, häiritsevän elämän viettäminen, vuokraoikeuden luvaton siirto, asunnon luovutus toisen käyttöön tai asunnon hoitaminen huonosti ja terveyttä vaarantavasti.

Poismuuttosiivous

Asunto on siivottava ennen poismuuttoa. Muistathan siivota myös yhteistilat. Erityisen huolellinen tulee olla keittiön, wc:n ja kylpyhuoneen siivouksessa. Tämä on huomaavaisuutta seuraavaa asukasta kohtaan. Poismuuttosiivous on tehtävä kunnon siivousvälineillä ja -aineilla.

 • Puhdista liesi, uuni ja jääkaappi. Siirrä laitteet pois paikoiltaan ja siivoa myös niiden takaa.
 • Puhdista liesituuletin ja sen rasvasuodatin sekä poistoilmaventtiilit
 • Siivoa keittiön allaskaapit ja roskikset
 • Pese suihkutilan seinät, lattia, lattiakaivo ja suihkuverho
 • Pese wc-istuin, lavuaarit ja peilikaappi
 • Pyyhi seinäpinnat ja ovet (erityisesti sormenjäljet esim. valokatkaisijoiden ja kahvojen ympärillä)

Siivoa myös varastot ja vie pois niissä olevat tavarasi.

Huom! Jos olet tuonut omia kalusteita asuntoon ja varastoinut HAMKin kalusteita johonkin, HAMKin kalusteet on ehdottomasti palautettava alkuperäisille paikoilleen.
Mikäli asunto jää epäsiistiin kuntoon, ammattisiivous veloitetaan sinulta.

Asunnon tarkastus

Tarkastamme asunnon ennen poismuuttoasi tai sopimuksen päättymistä. Käytämme yleisavainta, jos et ole asunnossasi. Mikäli sinulla on asunnossasi koira tai kissa, ilmoita asiasta irtisanomisen yhteydessä. Epäsiisteydestä, puuttuvista tai rikkoutuneista kalusteista, ym. olet korvausvelvollinen. Luonnollisesta asumisesta aiheutuva kuluminen ei aiheuta seuraamuksia.

Tarkastuksessa käydään läpi asunnon yleinen kunto, siisteys, kalusteet, keittiön sähkölaitteet, valaisimet, pistorasiat, katkaisijat ja muut laitteet, joiden on oltava ehjiä ja paikoillaan.

Vuokranantajan edustaja tarkastaa asunnon tyhjentymisen jälkeen. Asunnon tulee tällöin olla siivottuna. Tarkastuksesta täytetään huoneistotarkastuslomake, jota verrataan sisään muuttaessasi täyttämääsi vika- ja puutelistaan.

Avainten palautus

Muuttopäivä on vuokrasopimuksen päättymispäivä. Kaikki asunnon avaimet on palautettava kampuksen vuokrayhdyshenkilölle. Avaimia ei saa lähettää postitse eikä jättää asuntoon. Muista palauttaa myös mahdollinen autopaikan avain ja kulkukortti. Mikäli avaimia/ kulkukortteja ei palauteta, niistä peritään 50 euron kappalehinta.