Kutsukyyti saumattomaksi osaksi joukkoliikenteen matkaketjua - Hämeen ammattikorkeakoulu
Kutsukyyti saumattomaksi osaksi joukkoliikenteen matkaketjua
liikenneala hymyileva nainen huomioliivissa kadulla
Hymyilevä nainen huomioliivissä kadulla.

Kutsukyyti saumattomaksi osaksi joukkoliikenteen matkaketjua

Tietoa hankkeesta

Hankkeessa kehitetään Inkoon, Riihimäen, Sysmän, Padasjoen ja Porvoon kutsupohjaisia liikkumispalveluja asiakasystävällisemmiksi sekä tuodaan palvelut paremmin asukkaiden ja vierailijoiden tietoisuuteen modernin teknologian ja markkinoinnin keinoin hyödyntäen Matkahuollon palveluja.

Nykyiset ja uudet kutsukyytipalvelut tuodaan muun joukkoliikenteen rinnalle valtakunnalliseen reittioppaaseen, ja mahdollistetaan kutsukyytipalveluiden tilaaminen osana joukkoliikenteen matkaketjua Matkahuollon Reitit ja Liput sovelluksella ja kutsukyytialustalla.

Asukkaat ja vierailijat voivat suunnitella ja ostaa sovelluksella yhdellä kertaa ovelta ovelle matkan, joka sisältää useita eri joukkoliikennepalveluja: esimerkiksi paikallinen kutsukyyti kotiovelta bussiasemalle, bussi tai juna toiseen kaupunkiin ja kyseisen kaupungin paikallisliikenteellä perille kohteeseen esim. HSL, LSL, Nysse.

Teknologian käyttöönoton rinnalla panostetaan voimakkaasti palveluiden markkinointiin, koulutukseen ja viestintään ja tehdään kutsukyytipalveluita tunnetuksi myös valtakunnan tasolla. Tyypillisesti palvelupilotit epäonnistuvat juuri puutteellisen markkinoinnin ja viestinnän vuoksi, koska pienillä kunnilla ei ole riittävästi resursseja ja osaamista. Tässä hankkeessa kunnat ostavat viestinnän ja markkinoinnin palveluna Matkahuollolta, joka pyrkii rakentamaan eri kunnille tehokkaasti skaalautuvan markkinointikonseptin.

Olemassa olevan palveluliikenteen kehittämisen lisäksi joissakin kunnissa kokeillaan hiljaisten aikojen bussivuorojen korvaamista kutsukyytipalvelulla tai asemia palvelevan erillisen, mahdollisesti markkinaehtoisen liityntäpalvelun tarjoamista. Lisäksi aikataulutetut reitit, jotka ei vielä löydy Matkahuollon reittitietokannasta , tuodaan näkyviin Matkahuollon palveluihin ja niihin otetaan käyttöön mobiililippu.

HAMKin liikennealan opiskelijat toteuttavat viisaan liikkumisen opintojen yhteydessä hankkeen kohdekunnissa tulosten analysointia sekä viestintätoimenpiteitä yhteistyössä Matkahuollon kanssa (n. 8 viikkoa elo-marraskuussa).

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU