HAMK Bio – kestävää biotaloutta - Hämeen ammattikorkeakoulu
HAMK Bio – kestävää biotaloutta
HAMK Bio – Sustainable Bio-economy
-

HAMK Bio – kestävää biotaloutta

KETÄ OLEMME/ MITÄ TEEMME?

Biotalouden tutkimuksessa yrityslähtöinen kehittäminen on keskiössä. Teoreettinen osaaminen ja käytäntö kohtaavat aidoissa tutkimusympäristöissä.

Tutkimushankkeiden innovatiiviset kokeilut tuottavat tietoa tulevaisuuden tarpeisiin. Nopeasti toteutettavat käytännön projektit auttavat yrityksiä eteenpäin tuotekehityksessä.

Erityisosaamistamme ovat kestävä tuotanto ja uudenlaiset ratkaisut luonnon materiaalien ja yhdisteiden hyödyntämiseen sekä kiertotalouden periaatteiden huomioiminen tuotantoketjuissa.

KENEN KANSSA TOIMIMME?

HAMK Bio tekee monipuolista biotalouden tutkimusta yritysten, yliopistojen ja tutkimuslaitosten kanssa Suomessa ja kansainvälisesti.

 

HAMK kuuluu RUN-Eurooppa-yliopisto-verkostoon, joka avaa tutkijoille mahdollisuuden pitkäjänteiseen tutkimustyöhön verkostoon kuuluvien tutkijoiden kanssa ja tuo opiskelijoille entistä laajemman opintotarjonnan. Yrityksille yhteistyö avaa uusia mahdollisuuksia liiketoimintaan ja tuotekehitykseen sekä kansainväliseen verkostoitumiseen.

tietoa tutkimusyksiköstä

HAMK Bio -tutkimusyksikössä kehitetään biotalouden ratkaisuja sovellus- ja liiketoimintalähtöisesti. Olemassa olevan liiketoiminnan vahvistamisen lisäksi luomme uutta tutkimustietoa, innovoimme ja saatamme uusia ideoita hyödyntämis- ja kaupallistamispolulle. Tutkimusta tehdään viidessä monipuolisessa tutkimusympäristössä, joissa tutkimusideoita testataan käytännönläheisissä olosuhteissa.

Vahvuuksiamme ovat käytännön osaaminen alkutuotannossa, jalostusarvon nosto sekä sivuvirtojen hyödyntäminen ketjun eri vaiheissa.

HAMK Biossa tutkitaan veden ja maaperän sekä niistä saatavan biomassan kestävää hyödyntämistä. Samalla kehitämme biotaloutta ilmastoviisaammaksi. Tutkimus perustuu ajatukseen aineen kierrosta maaperästä maaperään. Syntyvä ja kierrätettävä biomassa hyödynnetään mm. raaka-aineenaruuaksi, arvojakeiksi, maanparannus- ja lannoitetuotteiksi sekä bioenergiaksi.

Hyödynnämme tutkimuksessa tuotannosta syntyvää dataa ja lisäämme ymmärrystä ja ohjausta biomassan tuotantoon perustuvissa arvoketjuissa.

HAMK Bion tutkimus toimii maaseudun, kaupungin ja teollisuuden bio- ja kiertotalousprosesseissa edistäen ihmisen hyvinvointia monimuotoisessa ympäristössä. Soveltavalla tutkimuksella lähellä alan teollisuutta, elinkeinoharjoittajia ja muita toimijoita luodaan yhdessä uusia innovaatioita ja palveluita biobisnekseen.

Tutustu tutkimusympäristöihimme ja laitteistoomme, osaavaan henkilöstöömme ja tutkimuspalveluihimme.

YHTEYSTIEDOT

Hankkeet

Tälle välilehdelle on koottu englanninkieliset hankesivut, joissa tutkimusyksikkö on tällä hetkellä mukana. Teemme kansainvälistä yhteistyötä myös muissa hankkeissamme, jotka esitellään käynnissä olevat/päättyneet-listauksissa (suomeksi).

 

AgriSCALE

 • Toteutusaika: 15.1.2020–31.3.2023
 • Rahoittaja: Erasmus+/EACEA

BYP4DEV

 • Toteutusaika: 1.3.2022–28.2.2024
 • Rahoittaja: Erasmus+/EACEA

FOREST21

 • Toteutusaika: 15.1.2021-14.1.2024
 • Rahoittaja: Erasmus+/EACEA

PBL-BioAfrica

 • Toteutusaika: 1.10.2020-31.5.2024
 • Rahoittaja: Ulkoministeriö/HEI ICI -ohjelma

ProGREEN

 • Toteutusaika: 28.2.2022-28.2.2025
 • Rahoittaja: Ulkoministeriö/HEI ICI -ohjelma

Water Hyacint

 • Toteutusaika: 1.8.2021-31.12.2023
 • Rahoittaja: Business Finland

Z4ABC

 • Toteutusaika: 1.4.2022-31.12.2026
 • Rahoittaja: EU/GCCA+/DeSIRA

 

Blogi

Blogin kansikuva

Twitter

Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
1 month ago
HAMK Bio

Timeline photos[FI/EN]
Kiitämme kaikkia kuluneesta vuodesta sekä toivotamme rauhallista joulua ja onnellista uutta vuotta 2023! ❄️🎆

Tänä jouluna tuemme MIELI ry:n tekemää nuorten mielenterveystyötä. 🤗

Season's Greetings and Best Wishes for the New Year 2023! ❄️🎆

This Christmas, we donate to the MIELI Mental Health Finland and support their work for young people. 🤗
... Lue lisääNäytä vähemmän

Load more

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU