HAMK Bio – kestävää biotaloutta - Hämeen ammattikorkeakoulu
HAMK Bio – kestävää biotaloutta
HAMK Bio – Sustainable Bio-economy
-

HAMK Bio – kestävää biotaloutta

KETÄ OLEMME/ MITÄ TEEMME?

Biotalouden tutkimuksessa yrityslähtöinen kehittäminen on keskiössä. Teoreettinen osaaminen ja käytäntö kohtaavat aidoissa tutkimusympäristöissä.

Tutkimushankkeiden innovatiiviset kokeilut tuottavat tietoa tulevaisuuden tarpeisiin. Nopeasti toteutettavat käytännön projektit auttavat yrityksiä eteenpäin tuotekehityksessä.

Erityisosaamistamme ovat kestävä tuotanto ja uudenlaiset ratkaisut luonnon materiaalien ja yhdisteiden hyödyntämiseen sekä kiertotalouden periaatteiden huomioiminen tuotantoketjuissa.

KENEN KANSSA TOIMIMME?

HAMK Bio tekee monipuolista biotalouden tutkimusta yritysten, yliopistojen ja tutkimuslaitosten kanssa Suomessa ja kansainvälisesti.

 

HAMK kuuluu RUN-Eurooppa-yliopisto-verkostoon, joka avaa tutkijoille mahdollisuuden pitkäjänteiseen tutkimustyöhön verkostoon kuuluvien tutkijoiden kanssa ja tuo opiskelijoille entistä laajemman opintotarjonnan. Yrityksille yhteistyö avaa uusia mahdollisuuksia liiketoimintaan ja tuotekehitykseen sekä kansainväliseen verkostoitumiseen.

tietoa tutkimusyksiköstä

HAMK Bio -tutkimusyksikössä kehitetään biotalouden ratkaisuja sovellus- ja liiketoimintalähtöisesti. Olemassa olevan liiketoiminnan vahvistamisen lisäksi luomme uutta tutkimustietoa, innovoimme ja saatamme uusia ideoita hyödyntämis- ja kaupallistamispolulle. Tutkimusta tehdään viidessä monipuolisessa tutkimusympäristössä, joissa tutkimusideoita testataan käytännönläheisissä olosuhteissa.

Vahvuuksiamme ovat käytännön osaaminen alkutuotannossa, jalostusarvon nosto sekä sivuvirtojen hyödyntäminen ketjun eri vaiheissa.

HAMK Biossa tutkitaan veden ja maaperän sekä niistä saatavan biomassan kestävää hyödyntämistä. Samalla kehitämme biotaloutta ilmastoviisaammaksi. Tutkimus perustuu ajatukseen aineen kierrosta maaperästä maaperään. Syntyvä ja kierrätettävä biomassa hyödynnetään mm. raaka-aineenaruuaksi, arvojakeiksi, maanparannus- ja lannoitetuotteiksi sekä bioenergiaksi.

Hyödynnämme tutkimuksessa tuotannosta syntyvää dataa ja lisäämme ymmärrystä ja ohjausta biomassan tuotantoon perustuvissa arvoketjuissa.

HAMK Bion tutkimus toimii maaseudun, kaupungin ja teollisuuden bio- ja kiertotalousprosesseissa edistäen ihmisen hyvinvointia monimuotoisessa ympäristössä. Soveltavalla tutkimuksella lähellä alan teollisuutta, elinkeinoharjoittajia ja muita toimijoita luodaan yhdessä uusia innovaatioita ja palveluita biobisnekseen.

Tutustu tutkimusympäristöihimme ja laitteistoomme, osaavaan henkilöstöömme ja tutkimuspalveluihimme.

YHTEYSTIEDOT

Hankkeet

Tälle välilehdelle on koottu englanninkieliset hankesivut, joissa tutkimusyksikkö on tällä hetkellä mukana. Teemme kansainvälistä yhteistyötä myös muissa hankkeissamme, jotka esitellään käynnissä olevat/päättyneet-listauksissa (suomeksi).

 

AgriSCALE

  • Toteutusaika: 15.1.2020–31.3.2023
  • Rahoittaja: Erasmus+/EACEA

BYP4DEV

  • Toteutusaika: 1.3.2022–28.2.2024
  • Rahoittaja: Erasmus+/EACEA

FOREST21

  • Toteutusaika: 15.1.2021-14.1.2024
  • Rahoittaja: Erasmus+/EACEA

PBL-BioAfrica

  • Toteutusaika: 1.10.2020-31.5.2024
  • Rahoittaja: Ulkoministeriö/HEI ICI -ohjelma

ProGREEN

  • Toteutusaika: 28.2.2022-28.2.2025
  • Rahoittaja: Ulkoministeriö/HEI ICI -ohjelma

Water Hyacint

  • Toteutusaika: 1.8.2021-31.12.2023
  • Rahoittaja: Business Finland

Z4ABC

  • Toteutusaika: 1.4.2022-31.12.2026
  • Rahoittaja: EU/GCCA+/DeSIRA

 

Blogi

Blogin kansikuva

Twitter

Unable to load Tweets

Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
2 days ago
HAMK Bio

Suunta luontoon -hanke päättyi ja finaali käytiin Mommilanjärvellä, kun lähes 300 nuorta Hämeenkosken yläkoulusta ja lukiosta vietti vesiliikuntapäivää Mommilanjärvellä. Teuronjoen melojat olivat meille suunnaton apu, kun melontarastillamme kävi vilske! ... Lue lisääNäytä vähemmän

Suunta luontoon -hanke päättyi ja finaali käytiin Mommilanjärvellä, kun lähes 300 nuorta Hämeenkosken yläkoulusta ja lukiosta vietti vesiliikuntapäivää Mommilanjärvellä. Teuronjoen melojat olivat meille suunnaton apu, kun melontarastillamme kävi vilske!
2 days ago
HAMK Bio

Olimme mukana Lapinjärvellä toteutetussa Lyckan-hankkeessa maaseudun biokiertotalouden kehittäjänä. Hankkeen loppuseminaari pidetään 7.6.2023 Lapinjärvellä. Aiheena on maaseutuvaltaisen kunnan elinvoima. Seminaari on seurattavissa myös verkossa.
Ilmoittautuminen: docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSchcGWAltpJ-P0DL5LjE69PepinxqZv1ACAuznTIP5RwpYSwQ/viewform
... Lue lisääNäytä vähemmän

Olimme mukana Lapinjärvellä toteutetussa Lyckan-hankkeessa maaseudun biokiertotalouden kehittäjänä. Hankkeen loppuseminaari pidetään  7.6.2023 Lapinjärvellä. Aiheena on maaseutuvaltaisen kunnan elinvoima. Seminaari on seurattavissa myös verkossa.
Ilmoittautuminen: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSchcGWAltpJ-P0DL5LjE69PepinxqZv1ACAuznTIP5RwpYSwQ/viewform
1 week ago
HAMK Bio

RUN EUn Science Meets Regions - tapahtumasarjan toinen seminaari on parhaillaan käynnissä Portugalissa Bragassa yliopistokumppanimme IPCAn isännöimänä. Päivien tavoitteena on vahvistaa verkostoja ja ja innovaatioekosyateemiä sekä edistää yhteistä tutkimusta ja rakentaa innovaatiohubeja. ... Lue lisääNäytä vähemmän

RUN EUn Science Meets Regions - tapahtumasarjan toinen seminaari on parhaillaan käynnissä Portugalissa Bragassa yliopistokumppanimme IPCAn isännöimänä. Päivien tavoitteena on vahvistaa verkostoja ja ja innovaatioekosyateemiä sekä edistää yhteistä tutkimusta ja rakentaa innovaatiohubeja.Image attachmentImage attachment
3 weeks ago
HAMK Bio

Se on kesä nyt! Opetus- ja tutkimusnavettamme lehmät laskettiin tänään kesälaitumille Mustialan kampuksella. 🐄🐄🐄 Ei riemulla rajaa!

... Lue lisääNäytä vähemmän

Video image

Comment on Facebook

Load more

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU