HAMK Bio – kestävää biotaloutta - Hämeen ammattikorkeakoulu
HAMK Bio – kestävää biotaloutta
HAMK Bio – Sustainable Bio-economy
-

HAMK Bio – kestävää biotaloutta

KETÄ OLEMME/ MITÄ TEEMME?

Tutkimuksessamme teoreettinen biotalousosaaminen yhdistetään käytännön sovelluksiin aidoissa tutkimusympäristöissä. Teemme yritysten tarpeista nousevaa biotalouden tutkimusta ja kehitystä. Tutkimushankkeemme mahdollistavat innovatiiviset kokeilut ja tuottavat tutkimustietoa tulevaisuuden tarpeisiin. Erityisiä kiinnostuksenkohteitamme ovat kestävä tuotanto ja uudenlaiset ratkaisut luonnon materiaalien ja yhdisteiden hyödyntämiseen sekä kiertotalouden periaatteiden huomioiminen tuotantoketjuissa.

KENEN KANSSA TOIMIMME?

HAMK Bio tekee monipuolista biotalouden tutkimusta niin Hämeen alueen yritysten kanssa kuin kotimaisten ja ulkomaisten yliopistojen ja tutkimuslaitosten yhteisissä tutkimushankkeissa. HAMK kuuluu myös RUN-Eurooppa-yliopistoon, joka avaa tutkijoille mahdollisuuden pitkäjänteiseen tutkimustyöhön verkostoon kuuluvien tutkijoiden kanssa ja tuo opiskelijoille entistä laajemman opintotarjonnan.

tietoa tutkimusyksiköstä

HAMK Bio -tutkimusyksikössä kehitetään biotalouden ratkaisuja sovellus- ja liiketoimintalähtöisesti. Olemassa olevan liiketoiminnan vahvistamisen lisäksi luomme uutta tutkimustietoa, innovoimme ja saatamme uusia ideoita hyödyntämis- ja kaupallistamispolulle. Tutkimusta tehdään viidessä monipuolisessa tutkimusympäristössä, joissa tutkimusideoita testataan käytännönläheisissä olosuhteissa. Vahvuuksiamme ovat käytännön osaaminen alkutuotannossa, jalostusarvon nosto sekä sivuvirtojen hyödyntäminen ketjun eri vaiheissa.

HAMK Biossa tutkitaan veden ja maaperän sekä niistä saatavan biomassan kestävää hyödyntämistä. Samalla kehitämme biotaloutta ilmastoviisaammaksi. Tutkimus perustuu ajatukseen aineen kierrosta maaperästä maaperään. Syntyvä ja kierrätettävä biomassa hyödynnetään mm. raaka-aineenaruuaksi, arvojakeiksi, maanparannus- ja lannoitetuotteiksi sekä bioenergiaksi. Hyödynnämme tutkimuksessa tuotannosta syntyvää dataa. Tämän datan kautta lisätään ymmärrystä ja ohjausta biomassan tuotantoon perustuvissa arvoketjuissa.

HAMK Bion tutkimus toimii maaseudun, kaupungin ja teollisuuden bio- ja kiertotalousprosesseissa edistäen ihmisen hyvinvointia monimuotoisessa ympäristössä. Soveltavalla tutkimuksella lähellä alan teollisuutta, elinkeinoharjoittajia ja muita toimijoita luodaan yhdessä uusia innovaatioita ja palveluita biobisnekseen.

Tutustu tutkimusympäristöihimme ja laitteistoomme sekä osaavaan henkilöstöömme.

YHTEYSTIEDOT

Hankkeet

Tälle välilehdelle on koottu englanninkieliset hankesivut, joissa tutkimusyksikkö on tällä hetkellä mukana. Teemme kansainvälistä yhteistyötä myös muissa hankkeissamme, jotka esitellään käynnissä olevat/päättyneet-listauksissa (suomeksi).

 

AgriSCALE

 • Toteutusaika: 15.1.2020–31.3.2023
 • Rahoittaja: Erasmus+/EACEA

AGS co-creation and innovation programme

 • Toteutusaika: 15.10.2021-31.5.2022
 • Rahoittaja: AGS Programme

Bioeconomy 4.0 & Carbon 4.0

 • Toteutusaika: 1.3.2019-31.12.2021
 • Rahoittaja: Opetus- ja kulttuuriministeriö

Cocoa business development

 • Toteutusaika: 1.4.2021-31.3.2022
 • Rahoittaja: Finnpartnership

FOREST21

 • Toteutusaika: 15.1.2021-14.1.2024
 • Rahoittaja: Erasmus+/EACEA

PBL-BioAfrica

 • Toteutusaika: 1.10.2020-31.5.2024
 • Rahoittaja: Ulkoministeriö/HEI ICI -ohjelma

PoliRural – Future Oriented Collaborative Policy Development for Rural Areas and People

 • Toteutusaika: 1.6.2019-30.5.2022
 • Rahoittaja: Horisontti 2020

SYMBI

 • Toteutusaika: 1.4.2016–31.3.2021
 • Rahoittaja: Interreg Europe -ohjelma, Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) osarahoitus

Blogi

Blogin kansikuva

Twitter

Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
3 weeks ago
HAMK Bio

Retki Loimankoskelle!
#HAMK #HAMKBio #ojatkuntoon #vesistörakentamine #vesiensuojeluOK - Ojat kuntoon -hankkeen retki Loimankoskelle 30.11.2021
Tervetuloa tutustumaan vesistörakentamisen kohteeseen: Loimankosken ennallistaminen
Osoite: Korkeakoskentie 386 / Huittinen
Yhteiskuljetusmahdollisuus Visamäestä, Hämeenlinnasta n. klo 10.00. Kohteella tutustuminen klo 12 - 14. Paluu Hämeenlinnaan n. klo 16.00. Maastokahvit
Ilmoittautuminen 23.11. mennessä tähän linkkiin.https://link.webropolsurveys.com/S/F67C7B628816DA8F
... Lue lisääNäytä vähemmän

Retki Loimankoskelle!
#HAMK #HAMKBio #ojatkuntoon #vesistörakentaminen #vesiensuojelu
4 weeks ago
HAMK Bio

Suunta luontoon -hankkeessa kehitettävä Parolanharjun maastopyöräreitti on esillä huomenna YLE Hämeen lähetyksissä radiossa ja tv:ssä. Mukana myös asiaa maastopyöräilystä harrastuksena. #suuntaluontoon #maastopyöräily #hattula ... Lue lisääNäytä vähemmän

Load more

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU