HAMK Bio – kestävää biotaloutta - Hämeen ammattikorkeakoulu
HAMK Bio – kestävää biotaloutta
HAMK Bio – Sustainable Bio-economy
-

HAMK Bio – kestävää biotaloutta

KETÄ OLEMME/ MITÄ TEEMME?

Biotalouden tutkimuksessa yrityslähtöinen kehittäminen on keskiössä. Teoreettinen osaaminen ja käytäntö kohtaavat aidoissa tutkimusympäristöissä.

Tutkimushankkeiden innovatiiviset kokeilut tuottavat tietoa tulevaisuuden tarpeisiin. Nopeasti toteutettavat käytännön projektit auttavat yrityksiä eteenpäin tuotekehityksessä.

Erityisosaamistamme ovat kestävä tuotanto ja uudenlaiset ratkaisut luonnon materiaalien ja yhdisteiden hyödyntämiseen sekä kiertotalouden periaatteiden huomioiminen tuotantoketjuissa.

KENEN KANSSA TOIMIMME?

HAMK Bio tekee monipuolista biotalouden tutkimusta yritysten, yliopistojen ja tutkimuslaitosten kanssa Suomessa ja kansainvälisesti.

 

HAMK kuuluu RUN-Eurooppa-yliopisto-verkostoon, joka avaa tutkijoille mahdollisuuden pitkäjänteiseen tutkimustyöhön verkostoon kuuluvien tutkijoiden kanssa ja tuo opiskelijoille entistä laajemman opintotarjonnan. Yrityksille yhteistyö avaa uusia mahdollisuuksia liiketoimintaan ja tuotekehitykseen sekä kansainväliseen verkostoitumiseen.

tietoa tutkimusyksiköstä

HAMK Bio -tutkimusyksikössä kehitetään biotalouden ratkaisuja sovellus- ja liiketoimintalähtöisesti. Olemassa olevan liiketoiminnan vahvistamisen lisäksi luomme uutta tutkimustietoa, innovoimme ja saatamme uusia ideoita hyödyntämis- ja kaupallistamispolulle. Tutkimusta tehdään viidessä monipuolisessa tutkimusympäristössä, joissa tutkimusideoita testataan käytännönläheisissä olosuhteissa.

Vahvuuksiamme ovat käytännön osaaminen alkutuotannossa, jalostusarvon nosto sekä sivuvirtojen hyödyntäminen ketjun eri vaiheissa.

HAMK Biossa tutkitaan veden ja maaperän sekä niistä saatavan biomassan kestävää hyödyntämistä. Samalla kehitämme biotaloutta ilmastoviisaammaksi. Tutkimus perustuu ajatukseen aineen kierrosta maaperästä maaperään. Syntyvä ja kierrätettävä biomassa hyödynnetään mm. raaka-aineenaruuaksi, arvojakeiksi, maanparannus- ja lannoitetuotteiksi sekä bioenergiaksi.

Hyödynnämme tutkimuksessa tuotannosta syntyvää dataa ja lisäämme ymmärrystä ja ohjausta biomassan tuotantoon perustuvissa arvoketjuissa.

HAMK Bion tutkimus toimii maaseudun, kaupungin ja teollisuuden bio- ja kiertotalousprosesseissa edistäen ihmisen hyvinvointia monimuotoisessa ympäristössä. Soveltavalla tutkimuksella lähellä alan teollisuutta, elinkeinoharjoittajia ja muita toimijoita luodaan yhdessä uusia innovaatioita ja palveluita biobisnekseen.

Tutustu tutkimusympäristöihimme ja laitteistoomme, osaavaan henkilöstöömme ja tutkimuspalveluihimme.

YHTEYSTIEDOT

Hankkeet

Tälle välilehdelle on koottu englanninkieliset hankesivut, joissa tutkimusyksikkö on tällä hetkellä mukana. Teemme kansainvälistä yhteistyötä myös muissa hankkeissamme, jotka esitellään käynnissä olevat/päättyneet-listauksissa (suomeksi).

 

AgriSCALE

 • Toteutusaika: 15.1.2020–31.3.2023
 • Rahoittaja: Erasmus+/EACEA

AGS co-creation and innovation programme

 • Toteutusaika: 15.10.2021-31.5.2022
 • Rahoittaja: AGS Programme

Bioeconomy 4.0 & Carbon 4.0

 • Toteutusaika: 1.3.2019-31.12.2021
 • Rahoittaja: Opetus- ja kulttuuriministeriö

Cocoa business development

 • Toteutusaika: 1.4.2021-31.3.2022
 • Rahoittaja: Finnpartnership

FOREST21

 • Toteutusaika: 15.1.2021-14.1.2024
 • Rahoittaja: Erasmus+/EACEA

PBL-BioAfrica

 • Toteutusaika: 1.10.2020-31.5.2024
 • Rahoittaja: Ulkoministeriö/HEI ICI -ohjelma

PoliRural – Future Oriented Collaborative Policy Development for Rural Areas and People

 • Toteutusaika: 1.6.2019-30.5.2022
 • Rahoittaja: Horisontti 2020

SYMBI

 • Toteutusaika: 1.4.2016–31.3.2021
 • Rahoittaja: Interreg Europe -ohjelma, Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) osarahoitus

Blogi

Blogin kansikuva

Twitter

Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
5 days ago
HAMK Bio

Upeat kesätunnelmat Mustialassa matkalla kohti Kalvolan kirkkoreittiä Suunta luontoon -hankkeen kuvauksissa. ... Lue lisääNäytä vähemmän

Upeat kesätunnelmat Mustialassa matkalla kohti Kalvolan kirkkoreittiä Suunta luontoon -hankkeen kuvauksissa.Image attachment
7 days ago
HAMK Bio

EIP Wood2Biogas projekti on edennyt kaasutuslaitteiston suunnittelusta kasaamisvaiheeseen. Tavoitteena on integroida kehittynyt puukaasutus ja biokaasuprosessi toisiinsa. Projektin onnistuessa biokaasun tuotantoa pystytään kasvattamaan ilman perinteisten syötteiden lisäystä. ... Lue lisääNäytä vähemmän

1 week ago
HAMK Bio

RAHI-hankkeen koepellolla Lepaalla kasvu käy kohisten.🌱 Dronekuvalla nähdään kasvuston muutokset tai koeruutujen käsittelyjen väliset erot. Koeruudun kellastuminen voi viitata typen vähyyteen maaperässä. #ravinteetkiertoon
@hsy_fi
... Lue lisääNäytä vähemmän

RAHI-hankkeen koepellolla Lepaalla kasvu käy kohisten.🌱 Dronekuvalla nähdään kasvuston muutokset tai koeruutujen käsittelyjen väliset erot. Koeruudun kellastuminen voi viitata typen vähyyteen maaperässä. #ravinteetkiertoon 
@hsy_fi
2 weeks ago
HAMK Bio

Hienoja tuloksia hulevesien hallintaan ja hulevesialueille sopivien kasvien menestymiseen liittyvissä tutkimuksissa.👍 ... Lue lisääNäytä vähemmän

Hienoja tuloksia hulevesien hallintaan ja hulevesialueille sopivien kasvien menestymiseen liittyvissä tutkimuksissa.👍Image attachment
Load more

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU