Hyppää sisältöön
Home Hoitoalan työvoimapulaa taklataan Kanta-Hämeessä uusilla ratkaisuilla – “Kaikki kivet on käännettävä”

Hoitoalan työvoimapulaa taklataan Kanta-Hämeessä uusilla ratkaisuilla – “Kaikki kivet on käännettävä”

Tilastojen mukaan hoitoalalta on muille sektoreille vaihtanut kymmeniä tuhansia tekijöitä. Hyvinvointialue Oma Häme ja HAMK tekevät yhteistyötä, joka helpottaa hoitoalalle palaamista.

“Urapolku alkaa koulutuksesta”, summaa hyvinvointialue Oma Hämeen henkilöstöjohtaja Johanna Bjerregård Madsen.

Oma Häme tekee HAMKin kanssa sekä koulutus-, projekti- että hankeyhteistyötä. Bjerregård Madsen mainitsee esimerkiksi koulutussisältöjen kehittämisen työelämän tarpeita vastaavaksi sekä opiskelijaohjauksen ja työharjoittelut, joilla on suuri merkitys ajatellen opiskelijoiden sitouttamista alueeseen.

Bjerregård on erityisen innostunut Takaisin hoitotyöhön -täydennyskoulutuksesta, joka nimensä mukaisesti houkuttelee takaisin alalle muilla sektoreilla työskenteleviä hoitoalan ammattilaisia. Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen tilastojen mukaan heitä on koko Suomessa kymmeniä tuhansia.

Alan työvoimapula on Bjerregård Madsenin mukaan todellinen ongelma, johon ratkaisuja etsiessä tulee kääntää kaikki kivet.

Yhdessä rakennamme polkua, joka turvaa työntekijän paluun alalle.”

“Me rekrytoimme henkilöitä ja heillä on mahdollisuus osallistua HAMKin täsmäkoulutukseen tai tarvittaessa muihin opintoihin, joilla päivitetään osaaminen vastaamaan tätä päivää”, Bjerregård Madsen kertoo.

Oma Häme takaa työllistymisen, huolehtii perehdytyksestä sekä tukee opintojen suorittamista myöntämällä siihen harkinnan mukaan työaikaa.  

Kumppanuuteen liittyy viestinnällinen yhteistyö, jolla HAMK ja Oma Häme pyrkivät lisäämään sosiaali- ja terveysalan arvostusta sekä tuomaan näkyväksi sote- toimialan eri tehtävänkuvien ja tehtävien monipuolisuutta.

“Sosiaali- ja terveysala on muutakin kuin mitä media esittää. Esimerkiksi meidän organisaatiomme pystyy tarjoamaan elämän koko kaareen liittyen peräti 400 eri nimikettä, joilla tätä merkityksellistä työtä voi tehdä”, kertoo Bjerregård Madsen.

Suuri organisaatio tarjoaa myös mahdollisuuden päästä kokeilemaan useita erilaisia tehtäviä sekä kehittämään ja rakentamaan tulevaisuuden sote- ja pelastuspalveluita.

Parasta kumppanuudessa HAMKin kanssa on hänen mukaansa avoimuus ja välittömyys.

“Me tunnemme toisemme ja maakunnan tarpeet. Yksikään organisaatio ei selätä haasteita yksin, vaan tarvitaan juuri tällaista työelämän ja koulutusorganisaation yhteistyötä.”

Tämän sisällön tarkastelu edellyttää evästeiden hyväksyntää.

Maailman parastajat -kumppanit

Me HAMKissa teemme vuosittain yhteistyötä noin tuhannen yrityksen ja organisaation kanssa. Maailman parastajat -kumppaneiden kanssa rakennamme tulevaisuutta sitoutuneesti ja pitkäjänteisesti.

Logo: Kumppanina Maailman parastajat HAMK