Hyppää sisältöön
Home Korkeakoulujen kevään toinen yhteishaku alkaa 15.3.2023

Korkeakoulujen kevään toinen yhteishaku alkaa 15.3.2023

Kevään toisessa yhteishaussa voi hakea syksyllä alkaviin HAMKin suomenkielisiin koulutuksiin. Yhteishaku alkaa keskiviikkona 15.3. ja päättyy 30.3.2023 klo 15.00.

Yhteishaussa on Hämeen ammattikorkeakoulussa tarjolla 21 AMK-koulutusta ja kahdeksan YAMK-koulutusta. Yhteensä aloituspaikkoja on tarjolla 1650.

Koulutuksia tarjotaan biotalousosaamisen, yrittäjyys-, liiketoiminta- ja teknologiaosaamisen sekä hyvinvointiosaamisen yksiköissämme sekä päivätoteutuksena että monimuotototeutuksena HAMKin eri kampuksilla. Haettavana olevat koulutukset löytyvät verkkosivuiltamme.

Kevään ensimmäinen yhteishaku järjestettiin tammikuussa, ja siinä haettavana olivat HAMKin englanninkieliset koulutukset.

Hakeminen

Yhdellä hakulomakkeella voi hakea korkeintaan kuuteen eri koulutukseen, jotka hakija laittaa mieluisuusjärjestykseen. Hakijalle tarjotaan sitä opiskelupaikkaa, jonka hän on sijoittanut hakulomakkeella korkeimmalle ja johon hänen valintamenestyksensä riittää. Hakulomake löytyy Opintopolku.fi -palvelusta.

Täyttäessään hakulomakkeen, hakija valitsee myös ajan ja paikan, jossa suorittaa mahdollisen AMK-valintakokeen.

Todistusvalinta ja valintakoe

Päivätoteutuksena toteutettavissa koulutuksissa (opiskelu on päätoimista ja kokopäiväistä) painotetaan todistusvalintaa. Monimuoto-koulutuksissa (opiskelu mahdollista työn ohessa) painotetaan AMK-valintakoetta. Valintakokeet järjestetään viikolla 22.

Todistusvalinnan tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 29.5.2023. Jos hakija ei tule todistusvalinnalla valituksi, hänellä on edelleen mahdollisuus osallistua valintakokeeseen. Kokeeseen ei lähetetä erillistä kutsua, vaan hakijoille lähetetään viikolla 21 tekstiviestillä ja sähköpostitse QR-koodi, jossa on koepaikan tiedot ja jota näyttämällä ilmoittaudutaan kokeeseen. Koodi lähetetään kaikille hakijoille, joilla on hakukohteita, joissa käytetään AMK-valintakoetta.

Lisätietoa todistusvalinnoista ja AMK-valintakokeesta löytyy osoitteesta www.ammattikorkeakouluun.fi.

Poikkeavat hakutavat

Ylempään korkeakoulututkintoon (YAMK) johtavissa koulutuksissa on korkeakoulukohtainen ennakkotehtävä, joka julkaistaan helmikuun aikana. Lisäksi HAMKissa Älykäs ja kestävä muotoilu –koulutuksessa on oma valintakokeensa, tietojenkäsittelyn muuntokoulutukseen on laadittava portfolio. Lisätietoa nettisivuiltamme mainittujen koulutusten kohdalta.