Hyppää sisältöön
Home Opinto-ohjaajat Johanna Nikkola ja Salla Niittymäki 

Opinto-ohjaajat Johanna Nikkola ja Salla Niittymäki 

Opinto-ohjaajat Johanna Nikkola ja Salla Niittymäki vaikuttavat olevan kutsumusammatissaan. Molemmille on tärkeää työn monipuolisuus, ihmisläheisyys sekä tunne siitä, että saa olla tukemassa opiskelijoita heidän elämänsä ja uransa tärkeissä kysymyksissä.

”Puhumme usein niin sanotusta opiskelijakokemuksen rakentamisesta: Millainen fiilis opiskelijalle tulee, kun hän on meillä tekemässä opintoja?”, konetekniikan koulutuksen opinto-ohjaajana työskentelevä Salla sanoo.  

Lisää merkityksellisyyttä tulee ohjattavien opiskeljoiden koulutusaloista. Sekä konetekniikka että Johannan tontilla oleva liikennealan koulutus ovat insinöörikoulutuksia, joissa ratkotaan monia kestävämpään elämäntapaan liittyviä kysymyksiä.  

”Insinöörialoilla on aika iso merkitys maailman kehittymisessä. Parhaimmillaan sieltä voi tulla sellaisia keksintöjä, millä pelastetaan maailmaa, säästetään energiaa ja materiaaleja. Oma rooli on olla tukemassa näitä tulevaisuuden osaajia”, Salla pohtii. 

Monesti opiskelijoiden uraa saa ylpeydellä seurata vielä valmistumisen jälkeenkin. Johannalle tulee mieleen tuore esimerkki. 

”Viimeisin oli kesälomalla, kun maalasin huussia ja kuuntelin radiota. Siellä oli yksi meiltä valmistunut opiskelija, joka antoi asiantuntijalausunnon siellä radiossa. Mä sitten fiilistelin siinä maalatessa, että ei vitsi miten meiltä valmistuu upeita tyyppejä!” 

Keskinäisen sparrauksen kerho 

Johanna ja Salla halusivat antaa haastattelun yhdessä, sillä he ovat tunteneet toisensa pitkään ja heillä on hyvä ”keskinäisen sparrauksen kerho”.  

”Pohdimme monesti ääneen että hei,  tällainen juttu, miten tämän voisi hoitaa jotenkin paremmin. Toisella saattaa olla jokin idea, ja keskustelemalla ne ideat vielä jalostuvat”, Salla sanoo.  

”Välillä parastetaan toistemme tekemistä ihan vain sanomalla, että hyvin sä vedät”, Johanna lisää.

Tämän sisällön tarkastelu edellyttää evästeiden hyväksyntää.

Maailman parastajat

Me HAMKissa uskomme, että maailma voidaan pelastaa jalat maassa. Tarvitaan vaan rohkeita ihmisiä ja konkreettisia tekoja.

Meitä on noin 10 000 biotalouden, hyvinvoinnin, koulutuksen, liiketoiminnan, muotoilun ja teknologian tulevaisuuden tekijää. Toimimme seitsemällä kampuksella, verkossa ja kansainvälisesti.