Hyppää sisältöön

NUOTTA

Asiakaslähtöinen palveluinnovointi digitalisoituvassa toimintaympäristössä

Hankkeen tiedot

HankeNUOTTA – Asiakaslähtöinen palveluinnovointi digitalisoituvassa toimintaympäristössä
Kesto1.11.2022 – 30.6.2025
ToteuttajatTeknologiakeskus TechVilla Oy,
Hämeen ammattikorkeakoulu Oy
RahoittajatEuroopan unionin osarahoittama, Uudenmaan Liitto, Hämeen Liitto, KUUMA-liikelaitos, Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö, Riihimäen seutukunta, Lopen kunta, Hausjärven kunta
Budjetti152 000 e

Asiakasymmärryksestä kohti palveluinnovaatioita ja uutta liiketoimintaa!

Haluaisitko kasvattaa yrityksenne asiakasymmärrystä? Oletko kiinnostunut innovoimaan uudenlaisia palveluja ja toimintatapoja? Voisiko palvelujen kehittäminen parantaa yrityksenne kilpailukykyä?

Menestyäkseen pk-yritysten on pyrittävä entistä asiakaslähtöisimmiksi sekä samalla tarjottava entistä korkeampaa asiakaskokemusta tarjoavia palveluita, kuten esimerkiksi uusia teknologioita ja toimintakonsepteja. Koska kehitysresurssit ovat usein niukkoja, on mietittävä tarkoin, millaisiin uudistuksiin niitä voidaan kohdentaa digitalisoinnin luomassa muutospaineessa.

Palveluinnovaatioilla voidaan ratkaista kokonaan uudella tavalla asiakkaan kohtaamia ongelmia tai tämän tunnistamia tarpeita, joihin ei markkinoilta välttämättä löydy vielä vastaavaa ratkaisua. Palveluinnovoinnille tyypillinen tavoite on entistä paremman asiakaskokemuksen tuottaminen, jota kautta voidaan vaikuttaa asiakasuskollisuuden paranemiseen ja myynnin kasvuun sekä tavoittaa kokonaan uusia asiakasvirtoja.

NUOTTA- EAKR-hankkeen tavoitteena on tukea ja rohkaista pk-yrityksiä toteuttamaan palveluinnovointia ja kehittämään palvelujaan entistä asiakaslähtöisemmiksi. Hanke luo edellytyksiä myös tulevaisuudessa tapahtuvalle palveluinnovoinnille ja muulle TKI-toiminnalle tukemalla asiakasymmärryksen parantamiseen liittyvien uudenlaisten teknologioiden, ratkaisujen ja toimintatapojen käyttöönottoa pk-yrityksissä.

Lähde mukaan NUOTTA-hankkeeseen:

1. Osallistu yrityskohtaiseen nykytila-analyysiin: asiakasymmärryksen nykytilan ja prosessien kypsyyden sekä palveluinnovointiin liittyvien edellytysten, potentiaalin ja voimavarojen määrittäminen haastattelun muodossa.

2. Tilaa yrityskohtainen, omarahoitteinen kehityssuunnitelma: asiakasymmärryksen ja asiakaslähtöisen palvelukehittämisen kehityssuunnitelma toteutetaan työpajan muodossa.

3. Tilaa yrityskohtaista, omarahoitteista palveluinnovoinnin pilottiprojektin tukea: projekti voi olla esimerkiksi POC-määrittely, idean testaus tai muu asiakaskohtainen toimenpide palvelukehityksen toimenpiteiden edistämiseksi ja nopeuttamiseksi.

Yhteen toimenpiteeseen osallistuminen ei edellytä osallistumista hankkeen muihin toimenpiteisiin, vaan yritys voi nykytila-analyysin jälkeen päättää itse mahdollisista jatkotoimenpiteistä. Yrityksen omarahoitusosuus vapaavalintaisissa jatkotoimenpiteissä on ulkopuolisen asiantuntijatyön käyttötarpeen mukaan enintään 1200 euroa.

Kohderyhmä

Hankkeen pääasiallisiksi kohderyhmiksi lukeutuvat uusimaalaiset ja kantahämäläiset teollisuuden alan pk-yritykset sekä näihin liittyvän ekosysteemin palvelualojen pk-yritykset. Hanke edistää myös nuorten yrittäjien ja uusien yritysten asiakaslähtöistä palvelukehitystä sekä palveluinnovaatioiden luomista.

Toiminta-alue

Toiminta-alueena Uuusimaa mukaanlukien KUUMA-kunnat: Hyvinkää, Järvenpää, Kirkkonummi, Kerava, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo, Tuusula ja Vihti sekä Kanta-Häme mukaanlukien Riihimäki, Loppi ja Hausjärvi.

Lähde mukaan!

Tilaa yrityksellenne nykytila-analyysi, minkä jälkeen voitte halutessanne jatkaa omarahoitteiseen kehityssuunnitelmaan ja / tai palveluinnovoinnin pilottiprojektiin (omarahoitusosuus enintään 1200€).

Yhteyshenkilö Kanta-Hämeen pk-yrityksille:

Koostettua tietoa hankkeesta

Tuotteista tehokkaasti -valmennukset Hyvinkäällä 10.4.2024 ja Forssassa 24.4.2024

Tuotteista tehokkaasti -valmennuksessa opit, miten teet enemmän kauppaa vähemmillä kustannuksilla. Käymme läpi parhaat käytännöt ja kokemukset tuotteistamiseen ja onnistuneen tuotteistusprojektin läpivientiin. Valmennuksen jälkeen ymmärrät miksi ja miten yrityksen osaamista ja asiantuntijuutta kannattaa tuotteistaa helposti ostettaviksi tuotteiksi ja palveluiksi.

Tuotteistusvalmennus sopii eri toimialoilla toimivien pk-yritysten päättäjille, myynnin ammattilaisille, tuote- ja palvelukehityksestä ja projektitoimituksista vastaaville asiantuntijoille ja heidän esimiehilleen, jotka haluavat tehdä kannattavampaa bisnestä ja luoda selkeää kilpailuetua. 

Valmennuksen järjestävät tuotteistuksen asiantuntijayritys Noste, TechVilla ja Hämeen ammattikorkeakoulu Hyvinkäällä 10.4 klo.9.00-12.00 osoitteessa Villatehdas, kokoustila Nosturi, Kankurinkatu 4–6, Hyvinkää ja Forssassa 24.4 klo.15.00-18.00 osoitteessa HAMK kampus, Forssan Kehräämöalue, Wahreninkatu 11, Forssa

Yhteystiedot

Projektipäällikkö

Markkinointi ja viestintä

Projektitutkija

HAMK, Hämeen ammattikorkeakoulun kirjoitettu mustalla tekstillä. Vieressä HAMKin symboli

Seuraa meitä somessa!

Tutustu tutkimuksemme somekanaviin: