Hyppää sisältöön

UTELIAS 2.0

Uusista teknologioista intoa oppimiseen ja opettamiseen

Hankkeen tiedot

HankeUtelias 2.0 – Uusista teknologioista intoa oppimiseen ja opettamiseen
Kesto1.1.2024-31.12.2025
ToteuttajatHAMK (päätoteuttaja),
Koulutuskuntayhtymä Tavastia,
Kiipulasäätiö
RahoittajatEuroopan sosiaalirahasto plus (ESR+), kansallisena rahoittajaviranomaisena toimii Hämeen ELY-keskus.
Budjetti175 086€

Tulevaisuuden työelämä ja oppilaitokset tarvitsevat monipuolisia osaajia.

Uusien teknologioiden, innovaatioiden ja toimintamallien osaamisen kasvattaminen on välttämätöntä koulutuksen uudistumisen ja muutoksen mahdollistamiseksi. Hämeen ammattikorkeakoulu on yhdessä Koulutuskuntayhtymä Tavastian ja Kiipulasäätiön kanssa lähtenyt jatkamaan Utelias 1.0 – Uusista teknologioista intoa oppimiseen ja opettamiseen -hankkeessa tunnistetun tarpeen tietopohjan lisäämiselle mitä tulee XR-teknologioihin, oppimisanalytiikkaan ja tekoälyyn.

Hankkeen tavoitteena on lisätä toisen asteen ja vapaan sivistystyön opettajien ja ohjaajien tietoisuutta uusista teknologioista ja virtuaalisista oppimisympäristöistä Kanta-Hämeen toisen asteen oppilaitoksissa.

Kohderyhmä

Pääkohderymään kuuluvat toisen asteen oppilaitosten opettajat ja ohjaajat sekä kehittäjähenkilöstö ja vapaan sivistystyön opettajat ja ohjaajat.

Välilliseen kohderyhmään kuuluvat muut koulutuksenjärjestäjät ja ammatillisen koulutuksen yhteistyöympäristöt (yritykset) samoin kuin oppilaitosten johtajat ja esihenkilöt.

Toiminta-alue

Hankkeen toimenpiteet kohdistuvat Forssan, Hattulan, Hausjärven, Humppilan, Hämeenlinnan, Janakkalan, Jokioisen, Lopin, Riihimäen, Tammelan ja Ypäjän seutukuntiin.

Ajankohtaista

Syksyn 2024 jatkovalmennuksen aikataulut ja ilmoittautuminen on nyt julkaistu, löydät ne ja ilmoittautumislinkin Jatkovalmennuksen aikataulut-välilehdeltä.

Ensimmäisessä verkostotapaamisessa pe 24.5. klo 14.00-16.00 esittelemme Uudet teknologiat oppimisen tukena -valmennuksessa tehtyjä XR-opetuskokeiluja ja kerromme verkoston tulevasta toiminnasta.

Verkoston tavoitteena on jakaa kokemuksia, vertaistukea ja verkostoitua muiden uusista teknologioista kiinnostuneiden opettajien, ohjaajien ja kehittäjien kanssa. 

Verkostotapaaminen järjestetään Teamsissa.

Ilmoittauduthan viimeistään 21.5.2024 mennessä.

Valmennukset

Maaliskuussa 2024 alkanut perusvalmennus on suunnattu opettajille, ohjaajille ja kehittäjille, joilla on kiinnostusta uusien teknologioiden kokeilemiseen ja oppimiseen, mutta ei vielä kokemusta.

Syksyllä 2024 starttaava jatkovalmennus on heille, joilla on aiempaa kokemusta uusien teknologioiden käytöstä, tai perusvalmennuksen suorittaneille.

Sekä perus- että jatkovalmennus toteutetaan kaksi kertaa.  

Perusvalmennuksen tarkoituksena on tarjota osallistujille monipuolinen ymmärrys ja kokemus uusien teknologioiden, VR-, AR-, XR-, MR-, 360-sisältöjen ja 3D-teknologioiden erityispiirteistä ja niiden pedagogisesta hyödyntämisestä opetuskäytössä.
Valmennuksen aikana pääset kokeilemaan käytännössä eri teknologioita ja niillä toteutettuja opetussisältöjä. Käytännön kokeiluna testaat opiskelijoidesi kanssa joitakin valmiita sovelluksia/sisältöjä ja pohdit niiden sopivuutta omaan työhösi. Opit huomioimaan myös saavutettavuusnäkökulmat sekä laitteiden hallinnoinnin. 

Perusvalmennuksen käyneille ja/tai jo muutoin perusteet osaaville on tulossa jatkovalmennus syksyllä 2024. Perehdymme omien sisältöjen rakentamiseen erilaisilla uusien teknologioiden (VR, AR, XR, MR, 360-sisältö, 3D) sovelluksilla ja toteutamme pienimuotoisen itse rakennetun opetus/ohjauskokeilun. 

  • Ti 26.3. klo 14–16 verkossa 
  • Ke 3.4. klo 14–16 verkossa 
  • Pe 12.4. klo 9–15 lähipäivä 
  • Pe 26.4. klo 9–15 lähipäivä 
  • Pe 3.5. klo 12–14 verkossa 
  • To 16.5. klo 14–16 verkossa 
  • Pe 17.5. klo 9–15 lähipäivä 
  • Pe 24.5. klo 12–14 verkossa 

  • Ke 11.9. klo 14-16 verkossa
  • Ma 23.9. klo 9-15 lähipäivä
  • Ke 2.10. klo 9-15 lähipäivä
  • Ma 7.10. klo 14-16 verkossa 
  • Ke 23.10. klo 9-15 lähipäivä
  • Ti 5.11. klo 9-15 lähipäivä

Valmennuksiin osallistujien tukena on mentorointimalli, jossa sekä HAMKin että Koulutuskeskus Tavastian ja Kiipulan asiantuntijat ja muiden osallistuvien oppilaitosten mentorit toimivat tukenasi koko valmennuksen ajan. Mentorointimallia kehitetään hankkeen aikana tavoitteena myös hankkeen jälkeen jatkuva toimintamalli. 

Sijoitat aikaasi ja työpanostasi valmennuspäiviin ja verkkotapaamisiin osallistumiseen. Suunnittelet ja toteutat valmiilla sisällöillä pienimuotoisia pedagogisia kokeiluja omassa työssäsi.  

Uusinta tietoa ja mielenkiintoisia esimerkkejä uusien teknologioiden pedagogisesta opetuskäytöstä. Räätälöityä tukea kokeiluihin asiantuntijoidemme ja mentorimallin kautta. Voit kysyä mitä vain, milloin vain. 

Seuraa meitä somessa!

Tutustu tutkimuksemme somekanaviin:

Yhteystiedot

Ella eld

Projektiasiantuntija, Kehittämis- ja kansainvälisyyspalvelut

ella.eld@kktavastia.fi

+358504437947

taru koivisto

Projektiasiantuntija, Erityisopettaja

taru.koivisto@kiipula.fi

+358504204144

HAMK, Hämeen ammattikorkeakoulun kirjoitettu mustalla tekstillä. Vieressä HAMKin symboli