Hyppää sisältöön
Home Korkeakoulujen kevään ensimmäinen yhteishaku alkaa 5.1.2022  

Korkeakoulujen kevään ensimmäinen yhteishaku alkaa 5.1.2022  

Kevään ensimmäisessä yhteishaussa tammikuussa voi hakea syksyllä alkaviin HAMKin vieraskielisiin koulutuksiin.   

Kevään ensimmäinen yhteishaku alkaa 5.1.2022 ja päättyy 19.1.2022 klo 15.00. Yhteishaun hakulomake löytyy Opintopolku.fi -palvelusta.   

HAMKin englanninkielisistä koulutuksista on mukana yhdeksän AMK-tutkintoon johtavaa koulutusta sekä kaksi YAMK-tutkintoon johtavaa koulutusta.   

AMK-tutkintoon johtavat koulutukset:  

 YAMK-tutkintoon johtavat koulutukset:  

HAMKin englanninkielisissä AMK-koulutuksissa valintatapana käytetään verkossa suoritettavaa valtakunnallista International UAS Exam -valintakoetta, ylioppilastodistusvalintaa ja erilaisia valmiuksia mittaavia SAT-testituloksia. Smart and Sustainable Design -koulutuksessa käytetään HAMKin omaa verkossa suoritettavaa valintakoetta.  

International UAS Exam koostuu kahdesta vaiheesta, jotka järjestetään kokonaan verkossa. Ensimmäisen vaiheen kirjallinen koe toteutetaan ke 9.2.2022 klo 12.00. Kaikki hyväksytyn tuloksen kirjallisesta kokeesta saaneet hakukelpoiset hakijat kutsutaan toiseen vaiheeseen. Toisen vaiheen ryhmähaastattelut järjestetään 2.–16.3.2022.   

HAMKin oma valintakoe Smart and Sustainable Design -koulutukselle järjestetään verkossa 28.-30.3.2022. Valintakoe koostuu kahdesta osasta: motivaatiokirjeen ja suunnittelutehtävät hyväksytysti suorittaneet kutsutaan verkossa järjestettävään englannin kielikokeeseen.   

Englanninkielisten ylempien AMK-koulutuksien valintatapa on myös kaksivaiheinen: ennakkotehtävä sekä haastattelu. Management in Sustainable Business -koulutuksessa laaditaan tutkimussuunnitelma ja hakijoilla on ryhmähaastattelu verkossa. Sustainable Technologies -koulutuksessa tutkimussuunnitelman lisäksi laaditaan motivaatiokirje ja hakijoilla on yksilöhaastattelu verkossa.  

Valintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 3.6.2022.  

Kevään ensimmäisen yhteishaun yleiset periaatteet  

Kevään ensimmäisessä yhteishaussa ovat mukana syksyllä alkavat ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen vieraskieliset koulutukset ja taideyliopiston sekä Tampereen yliopiston näyttelijäntyön koulutukset.  

Yhden korkeakoulupaikan säännös lyhyesti: vastaan voi ottaa samana lukukautena alkavasta koulutuksesta vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan. säännös koskee yhteishauissa, erillishauissa kuin myös yliopistojen jatkotutkintohauissa saatuja opiskelupaikkoja. Esimerkiksi jos ottaa opiskelupaikan vastaan ensimmäisestä yhteishausta, ei voi ottaa opiskelupaikkaa vastaan kevään toisesta yhteishausta tai toisin päin.  

Käynnissä on myös haku ammatillisiin opettajankoulutuksiin.  

Lisätietoja verkkosivuillamme.