Hae HAMKiin - Hämeen ammattikorkeakoulu
Hae HAMKiin
Opiskelijoita kierreportaissa

Sinullekin on paikka, tule meille!

7 702

Ensisijaiset hakijat

15 966

Kaikki hakijat

3 264

Paikan vastaanottaneet

8 838

Opiskelijamäärä

HAMKin koulutus

HAUT

Syksyn yhteishaku 1.9.–15.9.2021

Vuoden 2021 syksyn yhteishaku järjestetään syyskuussa. Haussa ovat mukana seuraavat koulutukset:

AMK -tutkinnot

Aikataulu

Hakuaika alkaa 1.9.2021
Hakuaika päättyy 15.9.2021 klo 15.00

Hakeminen

Koulutuksiin haetaan osoitteessa www.opintopolku.fi
Lisätietoja hausta päivitetään tälle sivulle lähempänä hakuaikaa.

Kevään yhteishaku 17.3.–31.3.2021

Vuoden 2021 kevään yhteishaku järjestetään maaliskuussa. Haussa on laaja tarjonta sekä AMK-tasoisia että YAMK-tasoisia koulutuksia.

AMK -tutkinnot

YAMK -tutkinnot

Erillishaku 17.3.–31.3.2021

Yhteishaun aikaan voit hakea myös suoraan HAMKiin omassa erillishaussamme:

YAMK -tutkinnot

 

Kevään 2021 toisen yhteishaun aikataulu

Päivämäärä Aikataulu
17.3.2021 Hakuaika alkaa *, NETTIHAKU avautuu.
31.3.2021 Hakuaika päättyy, nettihaku sulkeutuu klo 15.00.
Hakulomake tulee olla tallennettuna opintopolku.fi -palvelussa klo 15.00 mennessä.
7.4.2021 Hakemuksen liitteet oltava perillä korkeakoulussa klo 15.00 mennessä (kevätlukukaudella 2021 valmistuvien osalta 16.7.2021 klo 15.00 mennessä).
7.4.2021 Hakemukset valintakokeen yksilöllisistä järjestelyistä oltava perillä korkeakoulussa klo 15.00 mennessä. Lue lisää ammattikorkeakouluun.fi -verkkosivuilta.
vk 21 2021 AMK-valintakokeen QR-koodien lähettäminen hakijoille
vk 21 2021 Valintakoekutsujen lähettäminen HAMKin omiin valintakokeisiin
31.5.2021 Todistusvalinnan tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään.
vk 22 2021 AMK-valintakokeet (yksipäiväinen koe) ** 
1.6.2021 Älykkään ja kestävän muotoilun valintakoe
9.7.2021 Valintojen tulokset hakijoille viimeistään
16.7.2021 Korkeakoulupaikka on otettava vastaan klo 15 mennessä. Opiskelupaikan vastaanottamistavoista ilmoitetaan sähköisesssä hyväksymiskirjeessä.
2.8.2021 Varasijoilta hyväksyminen päättyy klo 15.00

*  Kevään toisessa yhteishaussa voit hakea HAMKin suomenkielisiin koulutuksiin.
** Ei koske HAMKin muuntokoulutuksia eikä Älykäs ja kestävä muotoilu -koulutusta

 

Haku avoimen AMKn opintojen perusteella

HAMKiin voi hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimessa ammattikorkeakoulussa suoritettujen opintojen perusteella erillishaussa.

Hakulomake on osoitteessa www.opintopolku.fi.

Avoimen AMKn erillishaussa opiskelijaksi voidaan valita AMK-tutkintoon hakija, joka on suorittanut 60 opintopistettä soveltuvia ammattikorkeakouluopintoja avoimessa ammattikorkeakoulussa. Sairaanhoitajakoulutukseen voidaan ottaa opistoasteen sairaanhoitajatutkinnon suorittanut hakija, joka on suorittanut 30 opintopistettä soveltuvia ammattikorkeakouluopintoja avoimessa ammattikorkeakoulussa.

Katso lisäksi tietoa toisen asteen opiskelijoille suunnatuista väyläopinnoista sivuiltamme.

Ylempään AMK-tutkintoon voidaan valita hakija, jolla on tutkintoon vaadittu pohjakoulutus sekä kaksi vuotta tutkinnon jälkeistä työkokemusta ja joka on suorittanut 10 op (60 op tutkinnossa) / 15 op (90 op tutkinnossa) koulutukseen soveltuvia YAMK-opintoja avoimessa ammattikorkeakoulussa.

Opiskeluoikeus

Hakija saa opiskeluoikeuden, kun hänet hyväksytään opiskelijaksi ja hän ottaa paikan vastaan sekä ilmoittautuu lukukaudelle. Opiskeluoikeusaika lasketaan alkaneeksi ko. lukukaudesta lähtien. Siten on suositeltavaa hakea opiskelijaksi sinä lukukautena, jona haluaa aloittaa opintonsa tutkinto-opiskelijana.

Voit hakea opiskeluoikeuden siirtoa Hämeen ammattikorkeakouluun, jos sinulla on opiskeluoikeus jossain suomalaisessa korkeakoulussa. Siirtyminen on mahdollista samaan tai vastaavaan koulutukseen.

Jos sinulla on jo opiskeluoikeus HAMKissa ja haluat siirtyä toiseen koulutukseen, niin otathan yhteyttä ko. koulutuksen opintojen ohjaajaan.

Yliopisto-opiskelija, jolla on opinto-oikeus sekä alempaan että ylempään tutkintoon, voi hakea siirtoa vain amk-tutkinnon suorittamiseen. Opinto-oikeutta YAMK-tutkinnon suorittamiseen haetaan normaalin valintamenettelyn kautta.

Jos opiskelijalla on enemmän kuin yksi opiskeluoikeus, hänen on valittava, minkä opiskeluoikeiden siirtoa hakee.

 

Hakukelpoisuus

Sinulla on opinto-oikeutta niin paljon jäljellä, että sinun on mahdollista saada tutkinto suoritettua opinto-oikeusaikana.

  • Opinto-oikeutesi on alkanut, kun olet ilmoittautunut 1. kerran läsnäolevaksi edellisessä koulutuksessa.

Olet ollut lähtökorkeakoulussa läsnäolevana opiskelijana vähintään yhden vuoden. Yhden vuoden läsnäolovaatimus ei koske YAMK-opiskelijoita, jotka voivat siirtyä jo lukukauden opiskelun jälkeen. 60 op:n laajuisiin YAMK-koulutuksiin (kulttuurialan, luonnonvara-alan sekä tekniikan alan ylempi AMK-tutkinto) voi hakea siirto vain ensimmäisen lukukauden opiskelun jälkeen.

  • AMK-tutkintoon  siirtoa hakiessasi sinulla tulee olla opintosuorituksia vähintään 45 opintopistettä / lukuvuosi.
    • Jos olet ollut läsnäolevana opiskelijana kolme lukukautta, sinulla tulisi olla suorituksia vähintään 67,5 op, neljä lukukautta 90 op, jne.
  • YAMK-tutkintoon siirtoa hakiessasi sinulla tulee olla näyttöä opintojen etenemisestä ja opintojen tulee olla tutkintoon soveltuvia. Tämän lisäksi sinulla tulee olla hakukelpoisuus koulutukseen (vaadittu koulutus ja työkokemus)

Huom. opintosuorituksiksi ei lasketa hyväksilukuja aiemmista opinnoistasi tai tutkinnoistasi.

Jos haet koulutukseen, jossa opetuskieli on eri kun nykyisessä koulutuksessasi, voit hakea siirtoa vain ennen toisen opiskeluvuoden alkua.

Valintaperusteet

Siirto-opiskelijavalintaan vaikuttavat suoritettujen opintojen soveltuvuus ko. koulutukseen sekä opintomenestys.

Valinnassa otetaan huomioon myös koulutuksen resurssit (mm. ryhmän koko ja kokonaisopiskelijatilanne), opiskelijan perustelut hakemukselleen sekä koulutuspäällikön tai opintojen ohjaajan kanssa käyty ohjaava keskustelu.

Hakeminen ja hakuaika

Hakeminen tapahtuu Opintopolku.fi-palvelussa (haun nimi: Siirtohaku, Hämeen amk). Siirtohaussa mukana olevien hakukohteiden tiedot julkaistaan Opintopolussa viimeistään kaksi viikkoa ennen hakuajan alkamista. Hakulomake on täytettävissä vain hakuaikana.

Hakuajat

2. - 16.5. klo 15 mennessä (syksyllä alkavat opinnot)

1. - 15.11. klo 15 mennessä (keväällä alkavat opinnot)

Liitteet opiskeluoikeudesta toisessa korkeakoulussa

  • Ajantasainen opintosuoritusote sekä osasuoritustodistukset
  • Opintojaksokuvaukset suorittamistasi opinnoista
  • Opiskelutodistus

Lataa liitteet opintopolun hakemuksellesi tai lähetä ne HAMKin hakijapalveluihin kevään siirtohaussa 26.5. ja syksyn siirtohaussa 25.11. mennessä. Jos et toimita pyydettyjä liitteitä määräaikaan mennessä, sinut todetaan ei-hakukelpoiseksi hakijaksi etkä voi tulla valituksi HAMKiin siirtohaussa.

Siirto-opiskelijavalinnan tulokset

Tulosten julkaisu viimeistään:

30.6. (syksyllä alkavat opinnot)

15.12. (keväällä alkavat opinnot)

Sinun tulee ottaa opiskelupaikka vastaan ja ilmoittautua läsnäolevaksi opiskelijaksi annettuun määräaikaan mennessä. Ottamalla opiskelupaikan vastaan siirtohaussa eroat samalla lähtökorkeakoulustasi

Tutustu HAMKin hakijan oppaisiin ja opiskeluun!

Millainen on sinun polkusi?

Yhteystiedot

HAMK Instagramissa

Kesäkuun uutiskirjessä on vaikka mitä mielenkiintoista luettavaa ja yllättävääkin tietoa HAMKista! 😎 Tiesitkö esimerkiksi sitä, että meillä on monia ainutlaatuisia koulutuksia, joita et löydä muualta Suomesta - mm. suomenkielinen korkeakoulutason hortonomikoulutus, hevosalan liiketoiminnan koulutus ja liikennealan amk-koulutus. 👌 Kiinnostavaa on myös se, että AMKista uralle –selvityksen mukaan kaikkiin muihin ammattikorkeakouluihin verrattuna eniten yrittäjiä on HAMKista valmistuneissa! Aikamoista 🙌⠀

Tutustu kesäkuun uutiskirjeen kaikkiin juttuihin ja ylläty! Linkki löytyy biosta. #yllättävähamk #hamk #uutiskirje
...

Ootko jo huomannut, että meidän Mustialan kampus, jossa koulutetaan agrologeja, on saanut oman Instagram-tilin? 🤩 Ota @hamkmustiala seurantaan - veikkaamme, että ainakin kuvassa näkyvät kaverukset ovat suuressa roolissa tilillä! 😍🐮 #hamk #hamkmustiala

Did you already notice that our Mustiala campus has a new, own Instagram-account? Go and follow @hamkmustiala! We bet there will be lot of cute content coming up! 🐮😍 #hamkstoriesinternational
...

Tällä viikolla onkin monella jännät paikat, kun AMK-valintakokeet pyörähtivät tänään käyntiin Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksella ja Riihimäen kampuksella. 🤩

Tsemppiä jokaiselle valintakokeeseen osallistujalle, you got this! 👊 Toivottavasti näemme mahdollisimman monet teistä syksyllä kampuksillamme. #hamk #amkvalintakoe
...

First year Computer Applications student Anna from Poland is looking for a new direction in her career. ↗️ Studying has taught her a lot of new knowledge, such as new information technology tools and languages. Computer Applications degree also opens up many interesting opportunities for the future. 🙌 Anna likes Finland a lot and wants to learn the Finnish language some day. 🇫🇮

What actually brought Anna to Finland and why did she decide to study her current major? Read the whole story on @hamktradenomi blog! You know where to find it - link in bio. 😉 #hamk #hamkstoriesinternational #computerapplications #studyinfinland @hamktradenomi
...

Out now! ✨ Uusi HAMK Stories lehti on ilmestynyt! Stories sisältää monipuolisesti faktoja HAMKista, kiinnostavista henkilöistä ja ajankohtaisista asioista. Tässä muutama tärppi mielenkiintoisista jutuista, check it out!

👉 Yrittäjyys opiskeluaikana - miten HAMKissa tuodaan yrittäminen jokaisen opiskelijan mahdollisuudeksi? 👨‍💼
👉 Jalka tukevasti työelämän välissä - millaisia työelämän projekteja opiskelijamme ovat päässeet toteuttamaan?
👉 HAMK tähtää hiilineutraaliksi 💚
👉 Mielenkiintoisimmat opinnäytetyöt esittelyssä - havaintoja elämän ilmiöistä laidasta laitaan!
👉 HAMK on osa Eurooppa-yliopistoa - mikä ja miksi?

Voit lukea lehteä netissä tai tilata hiilineutraalisti painetun version suoraan kotiisi veloituksetta. Linkit löytyy biosta! 🤩 #hamk #hamkstories
...

Good morning friends 🌞 We got some new student stories for you! 😍 This time we introduce you our second year International Business student Elli.

"Hello, my name is Elli Koskinen. 👋 I am a 25-year old second year International Business student at HAMK. I found the International Business Programme from a Finnish website and decided to apply. At this point I already knew I wanted to do business and for me it seemed to be the best option to study in English since I already spoke it well. Also for me it is important that there are as many doors open as possible when I graduate and getting an international degree will open a lot more doors to me in the future.

I personally love our school. The environment is international, all the teachers are nice and everyone comes along very well. I also feel like it is important to have teachers from foreign countries since a lot of the students come from different countries too. This helps the teachers understand the international students better because they are in a foreign country too and know how different it is."

Read Elli’s full student story on @hamktradenomi blog, link in bio! #hamk #hamkstoriesinternational #hamkinternationalbusiness @studyinfinland hamk.ib#studyinfinland
...

Sosiaali- ja terveysalan opiskelija - kaipaatko hengähdyshetkeä? 😍 Tsekkaa @hamkhyvinvointi opiskelija-assistenttien terveiset sekä uusi Instagram-tili @hengahdyshetki, jossa Anniina ja Marja jakavat tukea, toimintaa ja vaihtelua arkeen! 👇

"Hei! Tässä Anniina ja Marja ja aloitimme opiskelija-assistentin tehtävissä huhtikuun lopussa. Tarkoituksenamme on mahdollistaa ja organisoida sosiaali- ja terveysalan opiskelijoiden toiveiden mukaista tukea, toimintaa ja vaihtelua arkeen. Olemme perustaneet instagramiin tilin nimellä @hengahdyshetki jonka avulla voimme helposti jakaa tietoa tulevista tapahtumista sekä pitää yhteyttä opiskelijoihin." #hamk #hamkhyvinvointi @hamkhyvinvointi
...

Terkkuja kesälaitumilta! 🐮 Nämä nelijalkaiset ystävämme Mustialassa pääsivät juuri hetki sitten kirmaamaan ulos ja kohti vihreitä kesälaitumia. 😍 Toivotaan heille oikein leppoisia kesäpäiviä Mustialan maisemissa! 🌞 #hamk #hamkmustiala ...

From Jamaica to HAMK! 🙌 Daniel is Bachelor's student of Electrical and Automation Engineering at HAMK. This story is reposted from @studyinfinland - check it out! 😍

"My name is Daniel Kelly, I formerly attended the Wolmer's High School for Boys and I am from the island of Jamaica; I'm the first Jamaican student to ever attend HAMK. Coming to Finland is the biggest step I have taken outside of my comfort zone and I do not regret it. My favorite thing about studying in Finland is the abundance of nature. The pretty birds, clear lakes, fresh pure air and amazing people."

See Daniel's and other students' stories and find out about your study options in Finland, link in @studyinfinland bio! #studyinfinland #hamk #hamkstoriesinternational
...

Yhdenvertaisuus ja ihmisoikeudet ovat HAMKin ydinarvoja. Haluamme, että meillä jokainen saa olla oma itsensä. 🧡💛💚💜 Hyvää kansainvälistä homo-, bi- ja transfobian vastaista päivää! 🏳️‍🌈 #hamk #idahobit

Equality and human rights are our core values. We want that everyone can be themselves at HAMK. 🧡💛💚💜 Happy International Day Against Homophobia, Biphobia and Transphobia! 🏳️‍🌈
...

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU