Hae HAMKiin - Hämeen ammattikorkeakoulu
Hae HAMKiin
Opiskelijoita kierreportaissa

Sinullekin on paikka, tule meille!

8 574

Ensisijaiset hakijat

18 042

Kaikki hakijat

3 219

Paikan vastaanottaneet

8000

Opiskelijamäärä

HAMKin koulutus

HAUT

Tammikuun yhteishaku 4.1.–18.1.2023

Vuoden 2023 kevään ensimmäinen yhteishaku, jossa mukana vieraskieliset koulutukset. Haussa on hyvä tarjonta sekä AMK-tasoisia että YAMK-tasoisia koulutuksia.

Bachelor’s Degree Programmes

Master’s Degree Programmes

Aikataulu

Hakuaika alkaa 4.1.2023
Hakuaika päättyy 18.1.2023 klo 15.00

Hakeminen

Koulutuksiin haetaan osoitteessa www.opintopolku.fi

Kevään yhteishaku 15.3.–30.3.2023

Vuoden 2023 kevään yhteishaku järjestetään maaliskuussa. Haussa on laaja tarjonta sekä AMK-tasoisia että YAMK-tasoisia koulutuksia.

AMK-tutkinnot

YAMK-tutkinnot

Aikataulu

Hakuaika alkaa 15.3.2023
Hakuaika päättyy 30.3.2023 klo 15.00

Hakeminen

Koulutuksiin haetaan osoitteessa www.opintopolku.fi

 

Kevään 2023 toisen yhteishaun aikataulu

Päivämäärä Aikataulu
15.3.2023 Hakuaika alkaa *, NETTIHAKU avautuu.
30.3.2023 Hakuaika päättyy, nettihaku sulkeutuu klo 15.00.
Hakulomake tulee olla tallennettuna opintopolku.fi -palvelussa klo 15.00 mennessä.
6.4.2023 Hakemuksen liitteet oltava perillä korkeakoulussa klo 15.00 mennessä (kevätlukukaudella 2023 valmistuvien osalta 14.7.2023 klo 15.00 mennessä).
6.4.2023 Hakemukset valintakokeen yksilöllisistä järjestelyistä oltava perillä korkeakoulussa klo 15.00 mennessä. Lue lisää ammattikorkeakouluun.fi -verkkosivuilta.
vk 21 2023 AMK-valintakokeen QR-koodien lähettäminen hakijoille
vk 21 2023 Valintakoekutsujen lähettäminen HAMKin omiin valintakokeisiin
29.5.2023 Todistusvalinnan tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään.
vk 22 2023 AMK-valintakokeet (yksipäiväinen koe) **
30. - 31.5.2023 Älykkään ja kestävän muotoilun valintakoe (HAMKin oma valintakoe verkossa)
7.7.2023 Valintojen tulokset hakijoille viimeistään
14.7.2023 Korkeakoulupaikka on otettava vastaan klo 15 mennessä. Opiskelupaikan vastaanottamistavoista ilmoitetaan sähköisesssä hyväksymiskirjeessä.
1.8.2023 Varasijoilta hyväksyminen päättyy klo 15.00

*  Kevään toisessa yhteishaussa voit hakea HAMKin suomenkielisiin koulutuksiin.
** Ei koske HAMKin muuntokoulutuksia eikä Älykäs ja kestävä muotoilu -koulutusta

 

Syksyn yhteishaku 30.8.–13.9.2023

Haussa ovat mukana seuraavat koulutukset:

AMK-tutkinnot

Aikataulu

Hakuaika alkaa 31.8.2022
Hakuaika päättyy 14.9.2022 klo 15.00

Hakeminen

Koulutuksiin haetaan osoitteessa www.opintopolku.fi

Haku avoimen AMKn opintojen perusteella

HAMKiin voi hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimessa ammattikorkeakoulussa suoritettujen opintojen perusteella erillishaussa.

Hakulomake on osoitteessa www.opintopolku.fi.

Avoimen AMKn erillishaussa opiskelijaksi voidaan valita AMK-tutkintoon hakija, joka on suorittanut 60 opintopistettä soveltuvia ammattikorkeakouluopintoja avoimessa ammattikorkeakoulussa. Sairaanhoitajakoulutukseen voidaan ottaa opistoasteen sairaanhoitajatutkinnon suorittanut hakija, joka on suorittanut 30 opintopistettä soveltuvia ammattikorkeakouluopintoja avoimessa ammattikorkeakoulussa.

Katso lisäksi tietoa toisen asteen opiskelijoille suunnatuista väyläopinnoista sivuiltamme.

Ylempään AMK-tutkintoon voidaan valita hakija, jolla on tutkintoon vaadittu pohjakoulutus sekä kaksi vuotta tutkinnon jälkeistä työkokemusta ja joka on suorittanut 10 op (60 op tutkinnossa) / 15 op (90 op tutkinnossa) koulutukseen soveltuvia YAMK-opintoja avoimessa ammattikorkeakoulussa.

Opiskeluoikeus

Hakija saa opiskeluoikeuden, kun hänet hyväksytään opiskelijaksi ja hän ottaa paikan vastaan sekä ilmoittautuu lukukaudelle. Opiskeluoikeusaika lasketaan alkaneeksi ko. lukukaudesta lähtien. Siksi hakijan tulee hakea opiskelijaksi sinä lukukautena, jona haluaa aloittaa opintonsa tutkinto-opiskelijana.

Lisätietoa opiskelupaikan vastaanottamisesta ja ilmoittautumisesta.

Voit hakea opiskeluoikeuden siirtoa Hämeen ammattikorkeakouluun, jos sinulla on opiskeluoikeus jossain suomalaisessa korkeakoulussa. Siirtyminen on mahdollista samaan tai vastaavaan koulutukseen.

Jos sinulla on jo opiskeluoikeus HAMKissa ja haluat siirtyä toiseen koulutukseen, niin otathan yhteyttä ko. koulutuksen opintojen ohjaajaan.

Yliopisto-opiskelija, jolla on opinto-oikeus sekä alempaan että ylempään tutkintoon, voi hakea siirtoa vain amk-tutkinnon suorittamiseen. Opinto-oikeutta YAMK-tutkinnon suorittamiseen haetaan normaalin valintamenettelyn kautta.

Jos opiskelijalla on enemmän kuin yksi opiskeluoikeus, hänen on valittava, minkä opiskeluoikeiden siirtoa hakee.

 

Hakukelpoisuus

Sinulla on opinto-oikeutta niin paljon jäljellä, että sinun on mahdollista saada tutkinto suoritettua opinto-oikeusaikana.

  • Opinto-oikeutesi on alkanut, kun olet ilmoittautunut 1. kerran läsnäolevaksi edellisessä koulutuksessa.

Olet ollut lähtökorkeakoulussa läsnäolevana opiskelijana vähintään yhden vuoden. Yhden vuoden läsnäolovaatimus ei koske YAMK-opiskelijoita, jotka voivat siirtyä jo lukukauden opiskelun jälkeen. 60 op:n laajuisiin YAMK-koulutuksiin (kulttuurialan, luonnonvara-alan sekä tekniikan alan ylempi AMK-tutkinto) voi hakea siirto vain ensimmäisen lukukauden opiskelun jälkeen.

  • AMK-tutkintoon  siirtoa hakiessasi sinulla tulee olla opintosuorituksia vähintään 45 opintopistettä / lukuvuosi.
    • Jos olet ollut läsnäolevana opiskelijana kolme lukukautta, sinulla tulisi olla suorituksia vähintään 67,5 op, neljä lukukautta 90 op, jne.
  • YAMK-tutkintoon siirtoa hakiessasi sinulla tulee olla näyttöä opintojen etenemisestä ja opintojen tulee olla tutkintoon soveltuvia. Tämän lisäksi sinulla tulee olla hakukelpoisuus koulutukseen (vaadittu koulutus ja työkokemus)

Huom. opintosuorituksiksi ei lasketa hyväksilukuja aiemmista opinnoistasi tai tutkinnoistasi.

Jos haet koulutukseen, jossa opetuskieli on eri kun nykyisessä koulutuksessasi, voit hakea siirtoa vain ennen toisen opiskeluvuoden alkua.

Valintaperusteet

Siirto-opiskelijavalintaan vaikuttavat suoritettujen opintojen soveltuvuus ko. koulutukseen sekä opintomenestys.

Valinnassa otetaan huomioon myös koulutuksen resurssit (mm. ryhmän koko ja kokonaisopiskelijatilanne), opiskelijan perustelut hakemukselleen sekä koulutuspäällikön tai opintojen ohjaajan kanssa käyty ohjaava keskustelu.

Hakeminen ja hakuaika

Hakeminen tapahtuu Opintopolku.fi-palvelussa (haun nimi: Siirtohaku, Hämeen amk). Siirtohaussa mukana olevien hakukohteiden tiedot julkaistaan Opintopolussa viimeistään kaksi viikkoa ennen hakuajan alkamista. Hakulomake on täytettävissä vain hakuaikana.

Hakuajat

2. - 16.5. klo 15 mennessä (syksyllä alkavat opinnot)

1. - 15.11. klo 15 mennessä (keväällä alkavat opinnot)

Liitteet opiskeluoikeudesta toisessa korkeakoulussa

  • Ajantasainen opintosuoritusote sekä osasuoritustodistukset
  • Opintojaksokuvaukset suorittamistasi opinnoista
  • Opiskelutodistus

Lataa liitteet opintopolun hakemuksellesi tai lähetä ne HAMKin hakijapalveluihin kevään siirtohaussa 26.5. ja syksyn siirtohaussa 25.11. mennessä. Jos et toimita pyydettyjä liitteitä määräaikaan mennessä, sinut todetaan ei-hakukelpoiseksi hakijaksi etkä voi tulla valituksi HAMKiin siirtohaussa.

Siirto-opiskelijavalinnan tulokset

Tulosten julkaisu viimeistään:

30.6. (syksyllä alkavat opinnot)

15.12. (keväällä alkavat opinnot)

Sinun tulee ottaa opiskelupaikka vastaan ja ilmoittautua läsnäolevaksi opiskelijaksi annettuun määräaikaan mennessä. Ottamalla opiskelupaikan vastaan siirtohaussa eroat samalla lähtökorkeakoulustasi

Tutustu HAMKin hakijan oppaisiin ja opiskeluun!

Millainen on sinun polkusi?

Yhteystiedot

HAMK Etkot ovat pian taas täällä! 👏🤩

Jo kolmatta kertaa online-tapahtumana järjestettävä Etkot-koulutusesittelypäivä kokoaa yhteen HAMKin koulutukset. Tule siis sinäkin mukaan ensi viikon keskiviikkona 12.10. klo 13-15 kuulemaan, mitä kaikkea HAMKissa voi opiskella. Parhaimmassa tapauksessa voit löytää itsellesi oman polun HAMKista! 😉

Lisätietoa ja ilmoittautumisohjeet löydät hamk.fi/etkot tai bion linkistä!

#HAMK #HAMKetkot
...

Suunta kohti opintoja vuonna 2023?👣 Tule tutustumaan HAMKin koulutustarjontaan ja löydä itsellesi mieluisa koulutus! Virtuaaliset HAMK Etkot 12.10. 👉🏼 hamk.fi/etkot ...

[FI/EN]
Haluatko uuden kansainvälisen ystävän? Haluatko harjoitella kielitaitoasi tai tietää enemmän kulttuureista? Haluaisitko mentoroida kansainvälistä opiskelijaa arjen toiminnossa tai vaikka liiketoiminnan näkökulmista? Tule mukaan HAMK International Friendship -ohjelmaan! 🤗

Kansainväliset opiskelijamme odottavat paikallisia ystäviä, joiden kanssa voi tutustua suomalaiseen kulttuuriin, keskustella eri asioista ja viettää vapa-aikaa yhdessä. Voit osallistua yksin, kaverin kanssa, perheenä tai vaikka yritysedustajana/yrittäjänä.

Lisätietoa ja ilmoittautumislinkin löydät osoitteesta hamk.fi/ystavaperhetoiminta. Hae mukaan 21.20.2022 mennessä.

Ahoy international students! Do you want to make friends with Finnish locals and spend time with a new friend?

Yes? Then join the HAMK International Friendship Programme and dive deeply into Finnish society and culture. You have now the opportunity to make friends with native Finns, students, Finnish families or even company representatives. 🤗

This programme will be organized at the following campuses: Hämeenlinna, Riihimäki, Valkeakoski, Forssa, and Mustiala. Registration for the autumn programme 2022 is now open! Read more and sign up here: hamk.fi/ystavaperhetoiminta

#HAMK #ystäväperhetoiminta #international #friendship
...

[FI/EN]
🔢Datafakta:
HAMKissa aloitti tänä syksynä 2 167 läsnäolevaksi ilmoittautunutta opiskelijaa. Luvussa on mukana sekä AMK- että YAMK-tutkinnon suorittajat.
🔢Datafact:
This autumn, 2,167 students who have registered as attending started their studies at HAMK. The figure includes both bachelor's and master's degree students.

#hamk #opiskelija #student
...

Koulutuspäälliköidemme haastattelusarjassa ensimmäisenä vuorossa on älykkään ja kestävän muotoilun koulutuksen luotsaaja Anna Huoviala. Kansainvälisen muodin kentältä tullut Anna on toiminut pestissään reilun vuoden, ja uutta hänelle on ollut älyn integroiminen tuotteisiin.

"Tutkimme älykkäitä materiaaleja, teknologian ja ihmisen vuorovaikutusta ja sitä, miten me muotoilijoina voimme “pehmentää” yhteyttä", Huoviala sanoo. Linkki haastatteluun Biossa!

#muotoilu #koulutus #hamk #opiskelu #henkilö #haastattelu
...

Kaikki loppuu aikanaan, niin myös syksyn yhteishaku 2022. Iso kiitos kaikille HAMKiin hakeneille!🥰 Seuraavaksi laitetaan peukut pystyyn ja jäädään odottamaan haun tuloksia. Innolla odotetaan näkevämme teidät keväällä 2023!🤗

PS. Muistathan, että hakumahdollisuudet eivät rajoitu vain yhteishakuihin!😉 HAMKin avoin AMK tarjoaa opintoja kaikille opiskelusta kiinnostuneille. Kurkkaa syksyn opinnot ja ilmoittaudu mukaan! Seuraava avoimen ilmoittautuminen 3.-14.10.!

#HAMK #yhteishaku
...

Olisitko sä seuraava arjen supersankari?💪 Oletko kiinnostunut työskentelemään ihmisten parissa ja sinua kiinnostaa terveydenhuoltoon liittyvät asiat?🧑‍🤝‍🧑 Entä kiinnostaako käytännönläheinen oppiminen ja siihen esimerkiksi kansainvälisyyden yhdistäminen?🩺🌍

Tätä kaikkea ja paljon muuta kuuluu sairaanhoitajan monimuotokoulutukseen. Tutustu koulutukseen 👉 hamk.fi/hakijalle ja hae opiskelemaan syksyn yhteishaussa!

#hamk #sairaanhoitaja #yhteishaku @hamkhyvinvointi
...

Konetekniikan opinnoissa tehdään jatkuvaa yhteistyötä alan yritysten kanssa. Tänä syksynä opiskelijat suunnittelevat tulevaisuuden kestävää nosturia Konecranesille.

Lehtori Seija Halvarilla on hymy herkässä opiskelijoiden luomien prototyyppien kanssa. 😎

Lue bion linkistä lisää projektista ja miten ”oppiminen on mielekkäintä ja tehokkainta, kun se tapahtuu mahdollisimman todellisessa ympäristössä”.

#HAMK #yhteishaku #insinööri #konetekniikka #Konecranes #koneensuunnittelu #kestäväkehitys
...

📢 HAMK etsii markkinointisuunnittelijaa 📢
Lue lisää ja hae ➡️ www.hamk.fi/avoimet-tyopaikat/

#HAMK #hamkrekry #avoimettyöpaikat #rekrytointi #osaaja #markkinointi #visuaalinensuunnittelija
...

Tiesitkö, että HAMKissa on mahdollista opiskella monella eri tavalla? 🤔Jokainen opiskelija rakentaa itse omannäköisen polkunsa ja voi edistää opintojaan haluamallaan nopeudella. Monimuotokoulutukset ovat olleet suosittuja etenkin niiden joustavuuden kannalta, sillä ne mahdollistavat opiskelun esimerkiksi töiden ohella.

Miksi sinunkin kannattaisi valita HAMKin monimuotokoulutus?
🔹 Saat itse aikatauluttaa oman opiskelusi
🔹 Opiskelu onnistuu käytännössä missä vain, mihin saat napattua läppärin mukaan
🔹 Sinun on mahdollista käyttää omaa työympäristöäsi oppimisympäristönä

#hamk #yhteishaku
...

Ovatko korkeakouluopinnot jääneet kesken vai haluaisitko täydentää jo olemassa olevaa korkeakoulututkintoasi kaupallisella osaamisella?🧐

Matkailualalla työskennellyt Anu etsi vaihtoehtoa, jossa voisi hankkia liiketalouden tradenomin tutkinnon ja hyödyntää aiempia restonomiopintoja. 100 % verkko-opiskelumahdollisuus oli myös yksi kriteeri. HAMKin liiketalouden muuntokoulutus vastasi loistavasti näihin vaatimuksiin!👏

Anu kertoo, että opinnot palauttivat opiskelun ilon ja toivat mukanaan itseluottamusta – sekä uuden työpaikankin!

👉Lue lisää Anun opiskelukokemuksista, linkki biossa

#HAMK #yhteishaku
...

[FI]
HAMK 30 VUOTTA! 🥳 Vuosien varrelle mahtuu paljon upeita tarinoita HAMKista ja hamkilaisista. Mikä on parasta HAMKissa sun mielestä? 😍

[EN]
HAMK 30 YEARS! 🥳 There are a lot of great stories from HAMK over the years. In your opinion, what is the best thing about HAMK? 😍

#HAMK #HAMK30 #bestofhamk
...

[FI]
Tänään vietetään Yrittäjän päivää ja myös HAMKissa yrittäjyyteen ja yritteliäisyyteen liittyvät teemat näkyvät vahvasti kaikessa tekemisessä. Yritteliäisyys on uteliaisuutta sekä rohkeutta, ja siihen kannustamme myös opiskelijoitamme. 🙌

[EN]
Today is Finland’s Entrepreneur Day. Enterprise is the ability to recognize opportunities, to innovate, and to create something new. 🙌

#HAMK #HAMKyrittäjyys #yrittäjänpäivä @hamk_yrittelias
...

Opiskelemaan alkuvuodesta 2023? Meiltä löydät hyviä vaihtoehtoja niin päiväopinnoista 📚, monimuoto-opinnoista 💻 kuin muuntokoulutuksista ↗️ Tsekkaa haussa olevat koulutukset, lue lisää hamk.fi/hakijalle ja suuntaa kohti opintopolkua!
📚 Konetekniikka
📚 Tieto- ja viestintätekniikka
💻 Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka
💻 Rakennusmestari
💻 Sairaanhoitaja
💻 Sähkö- ja automaatiotekniikka
↗️ Liiketalous
↗️ Sosionomi

#hamk #yhteishaku
...

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU