Hae HAMKiin - Hämeen ammattikorkeakoulu
Hae HAMKiin
Opiskelijoita kierreportaissa

Sinullekin on paikka, tule meille!

5 651

Ensisijaiset hakijat

12 276

Kaikki hakijat

2 320

Paikan vastaanottaneet

7 866

Opiskelijamäärä

HAMKin koulutus

HAUT

Tammikuun haku 7.1.-20.1.2021

Vuoden 2021 ensimmäinen yhteishaku järjestetään tammikuussa. Haussa on HAMKin Bachelor-tasoiset vieraskieliset koulutukset.

Haussa ovat mukana seuraavat koulutukset:

Aikataulu

Hakuaika alkaa 7.1.2021
Hakuaika päättyy 20.1.2021 klo 15.00

Hakeminen

Koulutuksiin haetaan osoitteessa www.opintopolku.fi
Lisätietoja hausta päivitetään tälle sivulle lähempänä hakuaikaa.

 

HAMKiin voi hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimessa ammattikorkeakoulussa suoritettujen opintojen perusteella erillishaussa.

Hakulomake on osoitteessa www.opintopolku.fi.

Avoimen AMKn erillishaussa opiskelijaksi voidaan valita AMK-tutkintoon hakija, joka on suorittanut 60 opintopistettä soveltuvia ammattikorkeakouluopintoja avoimessa ammattikorkeakoulussa. Sairaanhoitajakoulutukseen voidaan ottaa opistoasteen sairaanhoitajatutkinnon suorittanut hakija, joka on suorittanut 30 opintopistettä soveltuvia ammattikorkeakouluopintoja avoimessa ammattikorkeakoulussa.

Katso lisäksi tietoa toisen asteen opiskelijoille suunnatuista väyläopinnoista sivuiltamme.

YAMK-tutkintoon voidaan valita hakija, jolla on tutkintoon vaadittu pohjakoulutus sekä kaksi vuotta tutkinnon jälkeistä työkokemusta ja joka on suorittanut 10 op (60 op tutkinnossa) / 15 op (90 op tutkinnossa) koulutukseen soveltuvia opintoja avoimessa ammattikorkeakoulussa.

Voit hakea opiskeluoikeuden siirtoa Hämeen ammattikorkeakouluun, jos sinulla on opiskeluoikeus jossain suomalaisessa korkeakoulussa. Siirtyminen on mahdollista samaan tai vastaavaan koulutukseen.

Jos sinulla on jo opiskeluoikeus HAMKissa ja haluat siirtyä toiseen koulutukseen, niin otathan yhteyttä ko. koulutuksen opintojen ohjaajaan.

Yliopisto-opiskelija, jolla on opinto-oikeus sekä alempaan että ylempään tutkintoon, voi hakea siirtoa vain amk-tutkinnon suorittamiseen. Opinto-oikeutta YAMK-tutkinnon suorittamiseen haetaan normaalin valintamenettelyn kautta.

Jos opiskelijalla on enemmän kuin yksi opiskeluoikeus, hänen on valittava, minkä opiskeluoikeiden siirtoa hakee.

 

Hakukelpoisuus

Sinulla on opinto-oikeutta niin paljon jäljellä, että sinun on mahdollista saada tutkinto suoritettua opinto-oikeusaikana.

  • Opinto-oikeutesi on alkanut, kun olet ilmoittautunut 1. kerran läsnäolevaksi edellisessä koulutuksessa.

Olet ollut lähtökorkeakoulussa läsnäolevana opiskelijana vähintään yhden vuoden. Yhden vuoden läsnäolovaatimus ei koske YAMK-opiskelijoita, jotka voivat siirtyä jo lukukauden opiskelun jälkeen. 60 op:n laajuisiin YAMK-koulutuksiin (kulttuurialan, luonnonvara-alan sekä tekniikan alan ylempi AMK-tutkinto) voi hakea siirto vain ensimmäisen lukukauden opiskelun jälkeen.

  • AMK-tutkintoon  siirtoa hakiessasi sinulla tulee olla opintosuorituksia vähintään 45 opintopistettä / lukuvuosi.
    • Jos olet ollut läsnäolevana opiskelijana kolme lukukautta, sinulla tulisi olla suorituksia vähintään 67,5 op, neljä lukukautta 90 op, jne.
  • YAMK-tutkintoon siirtoa hakiessasi sinulla tulee olla näyttöä opintojen etenemisestä ja opintojen tulee olla tutkintoon soveltuvia. Tämän lisäksi sinulla tulee olla hakukelpoisuus koulutukseen (vaadittu koulutus ja työkokemus)

Huom. opintosuorituksiksi ei lasketa hyväksilukuja aiemmista opinnoistasi tai tutkinnoistasi.

Jos haet koulutukseen, jossa opetuskieli on eri kun nykyisessä koulutuksessasi, voit hakea siirtoa vain ennen toisen opiskeluvuoden alkua.

Valintaperusteet

Siirto-opiskelijavalintaan vaikuttavat suoritettujen opintojen soveltuvuus ko. koulutukseen sekä opintomenestys.

Valinnassa otetaan huomioon myös koulutuksen resurssit (mm. ryhmän koko ja kokonaisopiskelijatilanne), opiskelijan perustelut hakemukselleen sekä koulutuspäällikön tai opintojen ohjaajan kanssa käyty ohjaava keskustelu.

Hakeminen ja hakuaika

Hakeminen tapahtuu Opintopolku.fi-palvelussa (haun nimi: Siirtohaku, Hämeen amk). Siirtohaussa mukana olevien hakukohteiden tiedot julkaistaan Opintopolussa viimeistään kaksi viikkoa ennen hakuajan alkamista. Hakulomake on täytettävissä vain hakuaikana.

Hakuajat

2. - 16.5. klo 15 mennessä (syksyllä alkavat opinnot)

1. - 15.11. klo 15 mennessä (keväällä alkavat opinnot)

Liitteet opiskeluoikeudesta toisessa korkeakoulussa

  • Ajantasainen opintosuoritusote sekä osasuoritustodistukset
  • Opintojaksokuvaukset suorittamistasi opinnoista
  • Opiskelutodistus

Lataa liitteet opintopolun hakemuksellesi tai lähetä ne HAMKin hakijapalveluihin kevään siirtohaussa 26.5. ja syksyn siirtohaussa 25.11. mennessä. Jos et toimita pyydettyjä liitteitä määräaikaan mennessä, sinut todetaan ei-hakukelpoiseksi hakijaksi etkä voi tulla valituksi HAMKiin siirtohaussa.

Siirto-opiskelijavalinnan tulokset

Tulosten julkaisu viimeistään:

30.6. (syksyllä alkavat opinnot)

15.12. (keväällä alkavat opinnot)

Sinun tulee ottaa opiskelupaikka vastaan ja ilmoittautua läsnäolevaksi opiskelijaksi annettuun määräaikaan mennessä. Ottamalla opiskelupaikan vastaan siirtohaussa eroat samalla lähtökorkeakoulustasi

Millainen on sinun polkusi?

Yhteystiedot

HAMK Instagramissa

Tiesitkö, että HAMKissa työskentelee yli 300 henkilöä opetuksen parissa? Haluamme tänään, kansainvälisenä opettajien päivänä, kiittää teitä kaikkia. Teette arvokasta työtä oppimisen eteen, joka korostuu erityisesti tänä poikkeuksellisena vuonna. Kiitos! 💜 #HAMK #Opettajienpäivä⠀

👩‍🏫👨‍🏫⠀

Did you know that we have more than 300 people working in different teaching positions at HAMK? We would like to thank you all today on the International Teacher’s Day. You do valuable work for learning which is especially important during these exceptional times. Thank you and keep up the good work! 💜 #HAMK #InternationalTeachersDay⠀
...

Syksyn yhteishaussa HAMKiin haki 2120 hakijaa, joka on 58% enemmän kuin viime vuoden vastaavassa haussa! 🥳 Suosituimmat hakukohteet olivat sairaanhoitajan monimuotototeutus, rakennus- ja yhdyskuntatekniikan monimuotototeutus sekä tieto- ja viestintätekniikan päivätoteutus. Opiskelijavalinnan tulokset julkaistaan viimeistään 27.11.2020, tsemppiä siis kaikille hakijoille 🙌🏼 #hamk #yhteishaku ...

Syksyn 2020 yhteishaku on päättynyt, kiitos jälleen kaikille hakijoille! #hamk #löydäpolkusi #yhteishaku ...

Korkeakoulukeskuksen C-talossa jaetaan edelleen kasvomaskeja! Tähän mennessä maskeja on jaettu jo yli 320 pakettia🙌🏼 Yksi paketti sisältää neljä kankaista, pestävää kasvomaskia. Maskeja jaetaan C-talossa auditorion vieressä 18.9. saakka klo 9-15 välisenä aikana. Maskeja jaetaan valtioneuvoston suositusten mukaisesti vähävaraisille ja haavoittuvimmassa asemassa oleville. #hamk #kasvomaski
🔹
We are still distributing face masks at Hämeenlinna University Centre! So far over 320 packages of masks have been distributed🙌🏼 One packages contains four washable fabric masks. Masks can be picked up until 18 September, between 9am and 3pm. According to Government recommendations, masks are distributed to those most in need of them.
#hamk #facemask
...

Liiketalouden tradenomitutkinto tarjoaa laajat mahdollisuudet valmistua niin markkinoinnin, taloushallinnon kuin liiketoiminnan kehittämisen ammattilaiseksi. Opiskelu on käytännönläheistä ja opiskelijalähtöistä, sekä yhteistyötä työelämän kanssa. Tradenomin muuntokoulutus on mukana syksyn yhteishaussa, vielä ehtii hakea! #hamk #löydäpolkusi #yhteishaku #liiketalous #tradenomi #ylpeästiamk ...

Tekniikan ala on valtavan laaja ja monipuolinen ala, joka työllistää satoja tuhansia suomalaisia. HAMKissa on mahdollista opiskella tekniikkaa useassa insinöörikoulutuksessa, niin päivä-, monimuoto-, ja muuntototeutuksena! Miltä kuulostaisi esimerkiksi sähkö- ja automaatiotekniikka, tai rakennus- ja yhdyskuntatekniikka? Syksyn yhteishaussa on mukana kuusi tekniikan koulutusta, käy tutustumassa niihin kotisivuillamme 💪 #hamk #löydäpolkusi #yhteishaku #amk #tekniikka #ylpeästiamk ...

Vielä viikko aikaa osallistua syksyn yhteishakuun! Hakuaika päättyy 16.9.2020, joten toimi ripeästi ja löydä polkusi! Tsekkaa hakuohjeet ja koulutukset bion linkistä #hamk #löydäpolkusi #yhteishaku #ylpeästiamk ...

Kun uskovassa perheessä perheenjäsen kertoo kuuluvansa seksuaalivähemmistöön, se laukaisee usein kriisin. Opiskelijamme Elina Lind kerää parhaillaan aineistoa opinnäytetyöhönsä, jossa selvitetään haastatteluin näitä kokemuksia. Tutkimuksen tavoitteena on lisäksi selvittää perheiden kokemusten pohjalta, miten sosiaali- ja terveyspalvelut tällä hetkellä toimivat tukena em. kriisitilanteissa, ja miten niitä tulisi tästä näkökulmasta kehittää.
🔹
”Itselläni on uskonnollinen tausta, ja lähipiirissäni on useita aiheeseen liittyviä tapauksia, jotka virittivät kiinnostuksen aiheeseen. Tältä pohjalta ennakkokäsitykseni on, että perheet jäävät näissä tilanteissa usein vaille apua ja saattavat jopa hajota", Lind sanoo.
🔹
Elina Lind opiskelee kriisityöpainotteista ylempää korkeakoulututkintoa (YAMK) HAMKin sosiaali- ja terveydenhuoltoalan kehittämisen ja johtamisen koulutuksessa. Opinnäytetyön on määrä valmistua ensi keväänä.
🔹
Hyvää Pride-viikkoa!🥳 #helsinkipride2020 #hamk #hamkhyvinvointi
...

Opiskele sosiaali- ja terveysalan ammattilaiseksi! Syksyn yhteishaussa on mukana sekä sairaanhoitajan että sosionomin koulutus. Yhteishaku on juuri nyt käynnissä ja päättyy 16.9.2020, lue lisää kotisivuiltamme. Linkki biossa! #hamk #löydäpolkusi #yhteishaku #sote #sairaanhoitaja #sosionomi #ylpeästiamk ...

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU