Hae HAMKiin - Hämeen ammattikorkeakoulu
Hae HAMKiin
Opiskelijoita kierreportaissa

Sinullekin on paikka, tule meille!

5 651

Ensisijaiset hakijat

12 276

Kaikki hakijat

2 320

Paikan vastaanottaneet

7 866

Opiskelijamäärä

HAMKin koulutus

HAUT

Tammikuun haku 7.1.–20.1.2021

Vuoden 2021 ensimmäinen yhteishaku järjestetään tammikuussa. Haussa ovat mukana seuraavat koulutukset:

Bachelor’s Degree Programmes

Master’s Degree Programmes

  • Sustainable Research and Development / monimuoto / Hämeenlinna

Aikataulu

Hakuaika alkaa 7.1.2021
Hakuaika päättyy 20.1.2021 klo 15.00

Hakeminen

Koulutuksiin haetaan osoitteessa www.opintopolku.fi
Lisätietoja hausta päivitetään tälle sivulle lähempänä hakuaikaa.

 

Kevään yhteishaku 17.3.–31.3.2021

Vuoden 2021 kevään yhteishaku järjestetään maaliskuussa. Haussa on laaja tarjonta sekä AMK-tasoisia että YAMK-tasoisia koulutuksia.

AMK -tutkinnot

YAMK -tutkinnot

Aikataulu

Hakuaika alkaa 17.3.2021
Hakuaika päättyy 31.3.2021 klo 15.00

Hakeminen

Koulutuksiin haetaan osoitteessa www.opintopolku.fi
Lisätietoja hausta päivitetään tälle sivulle lähempänä hakuaikaa.

Syksyn yhteishaku 1.9.–15.9.2021

Vuoden 2021 syksyn yhteishaku järjestetään syyskuussa. Haussa ovat mukana seuraavat koulutukset:

AMK -tutkinnot

Aikataulu

Hakuaika alkaa 1.9.2021
Hakuaika päättyy 15.9.2021 klo 15.00

Hakeminen

Koulutuksiin haetaan osoitteessa www.opintopolku.fi
Lisätietoja hausta päivitetään tälle sivulle lähempänä hakuaikaa.

HAMKiin voi hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimessa ammattikorkeakoulussa suoritettujen opintojen perusteella erillishaussa.

Hakulomake on osoitteessa www.opintopolku.fi.

Avoimen AMKn erillishaussa opiskelijaksi voidaan valita AMK-tutkintoon hakija, joka on suorittanut 60 opintopistettä soveltuvia ammattikorkeakouluopintoja avoimessa ammattikorkeakoulussa. Sairaanhoitajakoulutukseen voidaan ottaa opistoasteen sairaanhoitajatutkinnon suorittanut hakija, joka on suorittanut 30 opintopistettä soveltuvia ammattikorkeakouluopintoja avoimessa ammattikorkeakoulussa.

Katso lisäksi tietoa toisen asteen opiskelijoille suunnatuista väyläopinnoista sivuiltamme.

YAMK-tutkintoon voidaan valita hakija, jolla on tutkintoon vaadittu pohjakoulutus sekä kaksi vuotta tutkinnon jälkeistä työkokemusta ja joka on suorittanut 10 op (60 op tutkinnossa) / 15 op (90 op tutkinnossa) koulutukseen soveltuvia opintoja avoimessa ammattikorkeakoulussa.

Voit hakea opiskeluoikeuden siirtoa Hämeen ammattikorkeakouluun, jos sinulla on opiskeluoikeus jossain suomalaisessa korkeakoulussa. Siirtyminen on mahdollista samaan tai vastaavaan koulutukseen.

Jos sinulla on jo opiskeluoikeus HAMKissa ja haluat siirtyä toiseen koulutukseen, niin otathan yhteyttä ko. koulutuksen opintojen ohjaajaan.

Yliopisto-opiskelija, jolla on opinto-oikeus sekä alempaan että ylempään tutkintoon, voi hakea siirtoa vain amk-tutkinnon suorittamiseen. Opinto-oikeutta YAMK-tutkinnon suorittamiseen haetaan normaalin valintamenettelyn kautta.

Jos opiskelijalla on enemmän kuin yksi opiskeluoikeus, hänen on valittava, minkä opiskeluoikeiden siirtoa hakee.

 

Hakukelpoisuus

Sinulla on opinto-oikeutta niin paljon jäljellä, että sinun on mahdollista saada tutkinto suoritettua opinto-oikeusaikana.

  • Opinto-oikeutesi on alkanut, kun olet ilmoittautunut 1. kerran läsnäolevaksi edellisessä koulutuksessa.

Olet ollut lähtökorkeakoulussa läsnäolevana opiskelijana vähintään yhden vuoden. Yhden vuoden läsnäolovaatimus ei koske YAMK-opiskelijoita, jotka voivat siirtyä jo lukukauden opiskelun jälkeen. 60 op:n laajuisiin YAMK-koulutuksiin (kulttuurialan, luonnonvara-alan sekä tekniikan alan ylempi AMK-tutkinto) voi hakea siirto vain ensimmäisen lukukauden opiskelun jälkeen.

  • AMK-tutkintoon  siirtoa hakiessasi sinulla tulee olla opintosuorituksia vähintään 45 opintopistettä / lukuvuosi.
    • Jos olet ollut läsnäolevana opiskelijana kolme lukukautta, sinulla tulisi olla suorituksia vähintään 67,5 op, neljä lukukautta 90 op, jne.
  • YAMK-tutkintoon siirtoa hakiessasi sinulla tulee olla näyttöä opintojen etenemisestä ja opintojen tulee olla tutkintoon soveltuvia. Tämän lisäksi sinulla tulee olla hakukelpoisuus koulutukseen (vaadittu koulutus ja työkokemus)

Huom. opintosuorituksiksi ei lasketa hyväksilukuja aiemmista opinnoistasi tai tutkinnoistasi.

Jos haet koulutukseen, jossa opetuskieli on eri kun nykyisessä koulutuksessasi, voit hakea siirtoa vain ennen toisen opiskeluvuoden alkua.

Valintaperusteet

Siirto-opiskelijavalintaan vaikuttavat suoritettujen opintojen soveltuvuus ko. koulutukseen sekä opintomenestys.

Valinnassa otetaan huomioon myös koulutuksen resurssit (mm. ryhmän koko ja kokonaisopiskelijatilanne), opiskelijan perustelut hakemukselleen sekä koulutuspäällikön tai opintojen ohjaajan kanssa käyty ohjaava keskustelu.

Hakeminen ja hakuaika

Hakeminen tapahtuu Opintopolku.fi-palvelussa (haun nimi: Siirtohaku, Hämeen amk). Siirtohaussa mukana olevien hakukohteiden tiedot julkaistaan Opintopolussa viimeistään kaksi viikkoa ennen hakuajan alkamista. Hakulomake on täytettävissä vain hakuaikana.

Hakuajat

2. - 16.5. klo 15 mennessä (syksyllä alkavat opinnot)

1. - 15.11. klo 15 mennessä (keväällä alkavat opinnot)

Liitteet opiskeluoikeudesta toisessa korkeakoulussa

  • Ajantasainen opintosuoritusote sekä osasuoritustodistukset
  • Opintojaksokuvaukset suorittamistasi opinnoista
  • Opiskelutodistus

Lataa liitteet opintopolun hakemuksellesi tai lähetä ne HAMKin hakijapalveluihin kevään siirtohaussa 26.5. ja syksyn siirtohaussa 25.11. mennessä. Jos et toimita pyydettyjä liitteitä määräaikaan mennessä, sinut todetaan ei-hakukelpoiseksi hakijaksi etkä voi tulla valituksi HAMKiin siirtohaussa.

Siirto-opiskelijavalinnan tulokset

Tulosten julkaisu viimeistään:

30.6. (syksyllä alkavat opinnot)

15.12. (keväällä alkavat opinnot)

Sinun tulee ottaa opiskelupaikka vastaan ja ilmoittautua läsnäolevaksi opiskelijaksi annettuun määräaikaan mennessä. Ottamalla opiskelupaikan vastaan siirtohaussa eroat samalla lähtökorkeakoulustasi

Millainen on sinun polkusi?

Yhteystiedot

HAMK Instagramissa

Studia verkossa, HAMK messissä! 💥

Vaikka olisi ollut mahtavaa tavata messuilla, fyysinen tapahtuma on siirretty ensi vuoteen. Mutta ei hätää - olemme mukana virtuaalitapahtumassa!

Kiinnostaisiko kuulla opiskelijaelämästä suoraan opiskelijalta? Mietityttääkö koulutusvaihtoehdot ja haluaisit lisäinfoa? HAMKin osastolla voit chattailla suoraan opiskelijoidemme ja opinto-ohjaajiemme kanssa! Tule moikkaamaan ja tutustumaan osastoomme 🤩 Tapahtumassa on myös yleistä ohjelmaa ja mielenkiintoisia puheenvuoroja.

Nähdäänhän ensi viikolla? 👋
#HAMK #Studiaverkossa2020
...

Hieno esimerkki opiskelun, työnteon ja urheilun yhdistämisestä! 🤩👊 Tsemppiä jokaiseen Eero! #HAMK @hamktradenomi

#Repost @hjs_edustus
• • • • • •
Eero Viljanen vahvistaa jatkossa myös HJS:n myyntiä!

Hämeen Ammattikorkeakoulussa liiketaloutta opiskeleva Eero aloitti HJS Akatemia ry:n myyntipäällikkönä marraskuun alussa. Tulevan tradenomin mukaan pelaamisen ohessa työskentely tukee myös opintojen suorittamista.

- Jalkapallon eteen työskentely ja seuratyö on tullut tutuksi kotoa isän esimerkin myötä, joten kun Ville tarjosi mahdollisuutta yhdistää käytännön urheilumarkkinointityö opiskeluihin HAMK:ssa niin tarjoukseen oli helppo tarttua. Paikallinen urheilu tarvitsee mukaan jokaisen tekijän!

- HJS on eteenpäin pyrkivä organisaatio, jossa on selkeä visio tulevaisuudesta ja halu kehittää paikallista jalkapalloa. On hienoa päästä tekemään työtä rakastamansa lajin parhaaksi.

- Pelaamisen yhdistäminen opiskeluihin ja työntekoon on suunniteltu yhdessä seuran kanssa hyvässä yhteistyössä. Perehdytyksen aikana on tullut selvä kuva siitä, mitä lähdemme tekemään joten ilolla hyppään mukaan myös tälle puolelle seuratyötä.
...

Nämä ovat hyvää tekeviä hypistelymuhveja! 😍 ⠀

HAMKin opiskelijoiden ja henkilökunnan yhteinen käsityökerho lahjoitti eilen Kanta-Hämeen Muistiyhdistykselle 25 hypistelymuhvia. Muhvit lahjoitetaan edelleen muistisairaille, sillä niiden käyttö rauhoittaa levottomia käsiä ja tuo myönteisiä ajatuksia ja muistoja käyttäjälleen. 💜 @kh_muistiyhdistys

#HAMK #myHAMK
...

Pikku haaste: löytäisitkö 72 tunnissa vastauksen kysymykseen ”mikä saa opiskelijan jäämään Vantaalle”? 🤔⠀

HAMKin liikennealan opiskelija Minni Räsänen yhdessä joukkueensa kanssa löysi, ja vieläpä melko menestyksekkäästi. Voitto napsahti joukkueelle 72 tunnin liikennehaastekilpailussa, jonka tehtävänä oli ideoida raitiotien ympärille rakentuvaa Vantaata. Voittajatyö ”Raiteet viljelysten viettelykseen” yhdisti perinteisen kyläyhteisön, lähiruoan ja elinikäisen oppimisen raitiotien kautta. Wau, onnea Minni! 🤩👏⠀

Opiskelijoille tällaiset kilpailut ovat innostava tapa oppia ja huomata konkreettisesti, mitä opinnoista on jäänyt käteen. Kilpailut ja muut tilaisuudet ovat täydellisiä tilanteita verkostoitua tulevaisuutta varten. ⠀

Minni kertoi kilpailun olleen myös todellinen piristys etäopiskelusyksyn keskellä. Minni aikoo jatkossakin olla avoin samanlaisille mahdollisuuksille ja suosittelee ehdottomasti myös muille opiskelijoille vastaavia kilpailuja! ⠀

#HAMK #72tuntia⠀
...

Urheilijat! Pitäisikö opiskella? Miettiä tulevaisuutta? Hankkia tutkinto? Ja vieläpä urheilu-uran yhteydessä? 🎯⠀

HAMK lisää yhteistyötä Urheiluakatemia Tavastian kanssa alkuvuodesta. Urheilun ja opintojen yhdistäminen on meillä tehty mahdollisimman helpoksi ja joustavaksi. Oman lajinsa huiput ja huipulle tähtäävät pystyvät esimerkiksi treenaamaan opiskelupäivien sisällä, ja opintopolku suunnitellaan jokaiselle henkilökohtaisesti. ⠀

Jos opiskeluelämän yhdistäminen urheilu-uraan kiinnostaa, ota yhteyttä HAMKin liikuntasuunnittelijaan Jari Virtaseen, jari.virtanen@hamk.fi 💪 #HAMK #urheiluakatemiatavastia
...

Pysytkö maailman muutoksessa mukana? 🌍 Haluaisitko päivittää osaamistasi tai oppia jotakin ihan uutta? 📚

HAMK Up kokoaa yhteen monipuolisen valikoiman erilaisia koulutuksia: muun muassa abikursseja, väylä- ja polkuopintoja, kokonaisia luentosarjoja ja verkossa suoritettavia opintoja. HAMK Upista löydät myös yliopistotason perus- ja aineopintoja useilta aloilta. Meillä on monenlaisiin tarpeisiin ja tilanteisiin sopivia vaihtoehtoja - kiinnostaisiko esimerkiksi kasvatustieteiden perusopinnot, mindfulness-ohjaajakoulutus tai englannin ääntämisen verkkokurssi?

Ota haltuun koko tarjonta hamk.fi/up ja nosta osaamisesi seuraavalle tasolle! ⬆️ #HAMK #jatkuvaoppiminen
...

Tiesitkö, että HAMKissa työskentelee yli 300 henkilöä opetuksen parissa? Haluamme tänään, kansainvälisenä opettajien päivänä, kiittää teitä kaikkia. Teette arvokasta työtä oppimisen eteen, joka korostuu erityisesti tänä poikkeuksellisena vuonna. Kiitos! 💜 #HAMK #Opettajienpäivä⠀

👩‍🏫👨‍🏫⠀

Did you know that we have more than 300 people working in different teaching positions at HAMK? We would like to thank you all today on the International Teacher’s Day. You do valuable work for learning which is especially important during these exceptional times. Thank you and keep up the good work! 💜 #HAMK #InternationalTeachersDay⠀
...

Syksyn yhteishaussa HAMKiin haki 2120 hakijaa, joka on 58% enemmän kuin viime vuoden vastaavassa haussa! 🥳 Suosituimmat hakukohteet olivat sairaanhoitajan monimuotototeutus, rakennus- ja yhdyskuntatekniikan monimuotototeutus sekä tieto- ja viestintätekniikan päivätoteutus. Opiskelijavalinnan tulokset julkaistaan viimeistään 27.11.2020, tsemppiä siis kaikille hakijoille 🙌🏼 #hamk #yhteishaku ...

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU