Hae HAMKiin - Hämeen ammattikorkeakoulu
Hae HAMKiin
Hämeen ammattikorkeakoulu

Sinullekin on paikka, tule meille!

5 651

Ensisijaiset hakijat

12 276

Kaikki hakijat

2 320

Paikan vastaanottaneet

7 363

Opiskelijamäärä

HAMKin koulutus

HAUT

Haussa olevat koulutukset:

Kevään toisessa yhteishaussa 18.3.-1.4.2020 voit hakea seuraaviin koulutuksiin:

AMK-tutkinnot:

YAMK-tutkinnot

 

Korkeakoulujen syksyn yhteishaku 2.9. – 16.9.2020 (klo 15)

Syksyn yhteishaussa voit hakea seuraaviin koulutuksiin (muutokset mahdollisia):

AMK-tutkinnot

Konetekniikka, insinööri (AMK) | päivätoteutus | Riihimäki
Liiketalous, tradenomi (AMK) | muuntokoulutus  | Hämeenlinna
Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka, insinööri (AMK) | monimuotototeutus | Hämeenlinna
Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka, insinööri (AMK) | muuntokoulutus | Hämeenlinna
Sairaanhoitaja (AMK)| monimuotototeus | Hämeenlinna
Sosionomi (AMK) | muuntokoulutus | Hämeenlinna
Sähkö- ja automaatiotekniikka, insinööri (AMK) | monimuotototeutus | Valkeakoski
Sähkö- ja automaatiotekniikka, insinööri (AMK) | muuntokoulutus | Valkeakoski
Tieto- ja viestintätekniikka, insinööri (AMK)| päivätoteutus | Riihimäki

Syksyn 2020 yhteishaun aikataulu

PäivämääräAikataulu
2.9.2020Hakuaika alkaa, NETTIHAKU avautuu.
16.9.2020Hakuaika päättyy, nettihaku sulkeutuu klo 15.00.
23.9.2020Muuntokoulutukset: portfolioiden palautus klo 15.00 mennessä
Loka-marraskuun vaihdeAMK-valintakoe (yksipäiväinen)*
27.11.2020Valintojen tulokset hakijoille viimeistään
4.12.2020Korkeakoulupaikka on otettava vastaan klo 15 mennessä. Opiskelupaikan vastaanottamistavoista ilmoitetaan hyväksymisviestissä.
15.12.2020Varasijoilta hyväksyminen päättyy klo 15.00

* Ei koske HAMKin muuntokoulutuksia

HAMKiin voi hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimessa ammattikorkeakoulussa suoritettujen opintojen perusteella erillishaussa.

Hakulomake on osoitteessa www.opintopolku.fi.

Avoimen AMKn erillishaussa opiskelijaksi voidaan valita AMK-tutkintoon hakija, joka on suorittanut 60 opintopistettä soveltuvia ammattikorkeakouluopintoja avoimessa ammattikorkeakoulussa. Sairaanhoitajakoulutukseen voidaan ottaa opistoasteen sairaanhoitajatutkinnon suorittanut hakija, joka on suorittanut 30 opintopistettä soveltuvia ammattikorkeakouluopintoja avoimessa ammattikorkeakoulussa.

Katso lisäksi tietoa toisen asteen opiskelijoille suunnatuista väyläopinnoista sivuiltamme.

YAMK-tutkintoon voidaan valita hakija, jolla on tutkintoon vaadittu pohjakoulutus sekä kolme vuotta tutkinnon jälkeistä työkokemusta ja joka on suorittanut 10 op (60 op tutkinnossa) / 15 op (90 op tutkinnossa) koulutukseen soveltuvia opintoja avoimessa ammattikorkeakoulussa.

Voit hakea opiskeluoikeuden siirtoa Hämeen ammattikorkeakouluun, jos sinulla on opiskeluoikeus jossain suomalaisessa korkeakoulussa. Siirtyminen on mahdollista samaan tai vastaavaan koulutukseen.

Jos sinulla on jo opiskeluoikeus HAMKissa ja haluat siirtyä toiseen koulutukseen, niin otathan yhteyttä ko. koulutuksen opintojen ohjaajaan.

Yliopisto-opiskelija, jolla on opinto-oikeus sekä alempaan että ylempään tutkintoon, voi hakea siirtoa vain amk-tutkinnon suorittamiseen. Opinto-oikeutta YAMK-tutkinnon suorittamiseen haetaan normaalin valintamenettelyn kautta.

Jos opiskelijalla on enemmän kuin yksi opiskeluoikeus, hänen on valittava, minkä opiskeluoikeiden siirtoa hakee.

 

Hakukelpoisuus

Sinulla on opinto-oikeutta niin paljon jäljellä, että sinun on mahdollista saada tutkinto suoritettua opinto-oikeusaikana.

  • Opinto-oikeutesi on alkanut, kun olet ilmoittautunut 1. kerran läsnäolevaksi edellisessä koulutuksessa.

Olet ollut lähtökorkeakoulussa läsnäolevana opiskelijana vähintään yhden vuoden. Yhden vuoden läsnäolovaatimus ei koske YAMK-opiskelijoita, jotka voivat siirtyä jo lukukauden opiskelun jälkeen. 60 op:n laajuisiin YAMK-koulutuksiin (kulttuurialan, luonnonvara-alan sekä tekniikan alan ylempi AMK-tutkinto) voi hakea siirto vain ensimmäisen lukukauden opiskelun jälkeen.

  • AMK-tutkintoon  siirtoa hakiessasi sinulla tulee olla opintosuorituksia vähintään 45 opintopistettä / lukuvuosi.
    • Jos olet ollut läsnäolevana opiskelijana kolme lukukautta, sinulla tulisi olla suorituksia vähintään 67,5 op, neljä lukukautta 90 op, jne.
  • YAMK-tutkintoon siirtoa hakiessasi sinulla tulee olla näyttöä opintojen etenemisestä ja opintojen tulee olla tutkintoon soveltuvia. Tämän lisäksi sinulla tulee olla hakukelpoisuus koulutukseen (vaadittu koulutus ja työkokemus)

Huom. opintosuorituksiksi ei lasketa hyväksilukuja aiemmista opinnoistasi tai tutkinnoistasi.

Jos haet koulutukseen, jossa opetuskieli on eri kun nykyisessä koulutuksessasi, voit hakea siirtoa vain ennen toisen opiskeluvuoden alkua.

Valintaperusteet

Siirto-opiskelijavalintaan vaikuttavat suoritettujen opintojen soveltuvuus ko. koulutukseen sekä opintomenestys.

Valinnassa otetaan huomioon myös koulutuksen resurssit (mm. ryhmän koko ja kokonaisopiskelijatilanne), opiskelijan perustelut hakemukselleen sekä koulutuspäällikön tai opintojen ohjaajan kanssa käyty ohjaava keskustelu.

Hakeminen ja hakuaika

Hakeminen tapahtuu Opintopolku.fi-palvelussa (haun nimi: Siirtohaku, Hämeen amk). Siirtohaussa mukana olevien hakukohteiden tiedot julkaistaan Opintopolussa viimeistään kaksi viikkoa ennen hakuajan alkamista. Hakulomake on täytettävissä vain hakuaikana.

Hakuajat

2. - 16.5. klo 15 mennessä (syksyllä alkavat opinnot)

1. - 15.11. klo 15 mennessä (keväällä alkavat opinnot)

Liitteet opiskeluoikeudesta toisessa korkeakoulussa

  • Ajantasainen opintosuoritusote sekä osasuoritustodistukset
  • Opintojaksokuvaukset suorittamistasi opinnoista
  • Opiskelutodistus

Lataa liitteet opintopolun hakemuksellesi tai lähetä ne HAMKin hakijapalveluihin kevään siirtohaussa 26.5. ja syksyn siirtohaussa 25.11. mennessä. Jos et toimita pyydettyjä liitteitä määräaikaan mennessä, sinut todetaan ei-hakukelpoiseksi hakijaksi etkä voi tulla valituksi HAMKiin siirtohaussa.

Siirto-opiskelijavalinnan tulokset

Tulosten julkaisu viimeistään:

30.6. (syksyllä alkavat opinnot)

15.12. (keväällä alkavat opinnot)

Sinun tulee ottaa opiskelupaikka vastaan ja ilmoittautua läsnäolevaksi opiskelijaksi annettuun määräaikaan mennessä. Ottamalla opiskelupaikan vastaan siirtohaussa eroat samalla lähtökorkeakoulustasi

Millainen on sinun polkusi?

Yhteystiedot

HAMK Instagramissa

Pääministerimme Sanna Marin esiintyi brittien Voguessa päällään Uhanan upea Mirage Knit-mekko. Amerikan Voguessa hän mainitsi suosivansa suomalaisia vaatemerkkejä kuten Uhana, Papu ja Nouki. Tiesitkö, että kaikkien näiden merkkien takana on HAMKin alumni? @uhanadesign Mira Vanttaja ja Hanna Virkamäki, @papustories Anna Kurkela sekä @noukidesign Anna Reilin ovat valmistuneet HAMKin muotoilualan koulutuksesta! Lue lisää koulutuksesta osoitteessa www.hamk.fi/muotoilu.
#hamk #hamkmuotoilu #uhanadesign #papustories #noukidesign .
.
#Repost @britishvogue
• • • • • •
“In every position I’ve ever been in, my gender has always been the starting point. I hope one day it won’t be an issue, that this question won’t be asked. I want to do as good a job as possible. I’m no better and no worse than a middle-aged man.” As the world’s youngest female prime minister, @SannaMarin is, for many, a symbol of progression and hope. In the May 2020 issue of #BritishVogue, the 34-year-old diplomat and mother tells @Sirin_Kale about sitting at the helm of a five party, left-wing, female-led coalition government, how she balances work and home life and her ambitious plans for the future of Finland. See the full story in the new issue, on newsstands and available for free digital download Friday 3 April, and click the link in bio to read the full interview now.

#SannaMarin photographed by @AntonCorbijn4Real and styled by @JuliaBrenard, with hair and make-up by @EmmaBentleyMakeUp.
...

Kevään 2020 yhteishaku on päättynyt! Kiitos kaikille hakijoille 🙌 #löydäpolkusi #hamk #yhteishaku ...

Opintojen joustavuus on tärkeä tekijä monelle opiskelua suunnittelevalle. Joustavuus mahdollistaa monenlaista, kuten esimerkiksi mm-tason urheilun! Esimerkki tästä on salibandynpelaaja Krister Savonen.
🔹
Savosen pelikausi 2018–19 oli menestyksekäs, mutta myös kiireinen. Kausi toi Savosen palkintokaappiin salibandyn maailmanmestaruuden ja suomenmestaruuden sekä kultamitalit seurajoukkueiden kansainvälisestä Champions Cupista ja Suomen cupista – sekä noin 50 opintopistettä Hämeen ammattikorkeakoulussa, jossa hän aloitti liiketalouden opinnot syksyllä.
🔹
”Itse jopa yllätyin, kuinka hyvin se loppujen lopuksi sujui. Ihan kaikkea opintosuunnitelmasta en saanut suoritettua, mutta kuitenkin suurimman osan. Vaihtelin siinä monimuoto- ja päiväopiskelun välillä. Toinen ja neljäs moduuli menivät verkossa, ensimmäisen ja kolmannen olin paikan päällä koulussa”, Savonen kertoo.
🔹
Savonen siirtyi pelaamaan Sveitsiin SV Wiler-Ersigenin riveihin, ja aikoo jatkaa opintoja etänä Keski-Euroopasta. ”Ei kai se juuri muutu näistä etäjaksoista, joita tein jo viime lukuvuonna. Siitä voi tulla jopa helpompaa: kun MM-kisoista on välivuosi, sählykauden pitäisi olla vähän rauhallisempi”, Savonen arvioi.
🔹
Lue lisää tarinoita opiskelusta ja HAMKin toiminnasta blogeista osoitteessa www.blog.hamk.fi #löydäpolkusi #hamk # yhteishaku
...

Monimuotototeutuksella sovitat opiskelun oman arkesi rytmiin! Toteutus on suunniteltu suoritettavaksi töiden ohessa, jolloin sinulla mahdollisuus käyttää työympäristöäsi oppimisympäristönä sekä hyödyntää omia työtehtäviäsi ja niiden kehittämistä osana opintojasi. HAMK tarjoaa kevään yhteishaussa 28 eri koulutusta, joista 23 toteutetaan myös monimuotona. Käy katsomassa koulutukset kotisivuiltamme, linkki biossa! #löydäpolkusi #hamk #yhteishaku ...

HAMKin koulutukset tekevät tiiviisti yhteistyötä työelämän kanssa ja kannustavat yrittäjyyteen. Muotoilu on koulutus, josta moni valmistunut päättää lähteä yrittäjäksi. Tämän teki esimerkiksi Sonja Antosalo.
🔹
Antosalo on muotoilija ja taiteen maisteri, joka opiskeli HAMKissa jalkinemuotoilua. HAMKista valmistuttuaan Antosalo jatkoi opintojaan University of Arts London – London College of Fashionissa maisteritutkinnon pariin.
🔹
Antosalo kokee, että HAMK koulutti hänestä uteliaan ja määrätietoisen muotoilijan. Lisäksi HAMK valmisteli ja mahdollisti kansainvälisen maisteritutkinnon tavoittelemisen. Antosalo kommentoi pärjänneen siellä hyvin HAMKin koulutustaustalla.
🔹
Omaa polkuaan yrittäjäksi Antosalo kommentoi seuraavasti: ”Valmistuttuani maisteriksi huomasin, että taidoilleni ja erikoistumiselleni on kysyntää, mutta vakituiseen työsuhteeseen oli hankala päästä. Yrittäjyys oli tässä kohtaa melko luonnollinen valinta, lisäksi olin ihastunut valinnan vapauteen, siihen, että saan itse valita minkälaisten projektien parissa teen töitä: omien arvojen mukaisia töitä. Ja toki siihen, koska ja miten teen töitä.”
🔹
Lue lisää tarinoita opiskelusta ja HAMKin toiminnasta blogeista osoitteessa www.blog.hamk.fi #löydäpolkusi #hamk # yhteishaku
...

Yrittäjyyteen rohkaiseminen ja kontaktien luominen työelämään jo opiskeluaikana ovat keskeisiä aiheita HAMKin koulutuksissa. Tämä näkyy myös valtakunnallisessa urakyselyssä, jossa HAMK sai arvosanakseen 3,3/5 kohdassa ”Tutkinto tarjosi eväitä yrittäjäksi ryhtymiseen”, keskiarvon ollessa 3. Yhteishaku käynnissä vielä 5 päivää, käy katsomassa HAMKin koulutukset bion linkistä! #löydäpolkusi #hamk #yhteishaku ...

Työelämäyhteistyötä voi tehdä esimerkiksi niinkin suuren toimijan kanssa kuin Hämeenlinnan kaupunki! 🔹
Terveydenhoitajaopiskelijamme Emilia Parkkinen ja Niko Maukonen päättivät tehdä opinnäytetyönsä yhdessä, ja aihe löytyi helposti yhteisestä kiinnostuksen kohteesta; vegaaniruokavaliosta.
🔹
Parkkinen ja Maukonen pääsivät harjoittelujen kautta tutustumaan Hämeenlinnan ennaltaehkäisevien terveyspalveluiden toimintaa, ja tästä idea alkoi syntyä. Opinnäytetyö toteutettiin yhteistyössä!
🔹
Opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää miten vegaanin ravitsemustarpeet eroavat sekaruokavaliota noudattavan tarpeista raskauden ja imetyksen aikana. Tuloksena oli ruokavalio-opas terveydenhoitajien ohjauksen tueksi, joka esitettiin Hämeenlinnan terveydenhoitajille.
🔹
Lue lisää blogijuttuja HAMKin työelämälähtöisyydestä ja muusta toiminnasta osoitteessa blog.hamk.fi #löydäpolkusi #hamk #yhteishaku
...

Valtakunnallisen kyselyn mukaan 4,6/5 HAMKista vuonna 2014 valmistuneista suosittelisi koulutustaan muille! Käy katsomassa HAMKin haussa olevat koulutukset kotisivuiltamme, linkki biossa #amkistauralle #löydäpolkusi #hamk #yhteishaku ...

Alumnimme Igor Trotskii on loistava esimerkki siitä, miten tutkimusyksikköjen toiminta voi näkyä opiskelijan arjessa, ja vaikuttaa tulevaisuuden suuntaan!
🔹
Trotskii opiskeli Automation and Electrical Engineering-koulutuksessa itselleen tutkinnon, ja jo opiskelujen aikana Trotskii suoritti projekteja HAMKille ja pääsi toimimaan laboratorioassistenttina.
🔹
Trotskii työllistyi valmistumisensa jälkeen HAMKin Smart-tutkimusyksikköön. Tutkimusyksikössä Trotskii sai työskennellä laajasti eri työtehtävien parissa, omia kiinnostuksen kohteitaan mukaillen. Hän uskoo, että suurin osa hänen tämänhetkisistä ammatillisista taidoistaan kehittyi juuri Smartissa työskentelyn aikana.
🔹
Myöhemmin Trotskii työllistyi kansainväliselle Metso-yhtiölle, ja kertoo käytännön kokemuksen ja taidon olleen ratkaiseva tekijä työnhaussa.
🔹
Voisiko sinunkin polkusi näyttää tältä? Lue lisää tutkimustoiminnasta osoitteessa www.hamk.fi/tutkimus #löydäpolkusi #hamk #yhteishaku
...

Tiesitkö, että HAMKin tutkimusyksiköihin tehtiin yli 160 opinnäytetyötä viime vuoden aikana?
🔹
HAMKissa toimii 4 tutkimusyksikköä: Ammatillisen osaamisen, Biotalouden, Ohutlevyosaamisen ja Älykkäiden palveluiden tutkimusyksiköt. Lyhyesti siis Edu, Bio, Tech ja Smart. Näissä tutkimusyksikössä tehdään soveltavaa tutkimusta yritysten, yhteisöjen ja yksilöiden tarpeisiin.
🔹
Tutkimusyksiköissä tehdään esimerkiksi opinnäytetöitä ja harjoitteluja biotalouteen, työhyvinvointiin, digitalisaatioon, tai robotiikkaan liittyen.
🔹
Tutustu tarkemmin HAMK Bion, HAMK Edun, HAMK Smartin ja HAMK Techin toimintaan somessa #hamkilainentutkimus tai vieraile tutkimusyksiköiden verkkosivuilla www.hamk.fi/tutkimus! #löydäpolkusi #hamk #yhteishaku
...

HAMK on saanut arvosanan 4,4/5 valtakunnallisen uraseurantakyselyn kohdasta ”Työnantajat arvostavat tutkintoani”!🎉

AMKista uralle! -hankkeen suorittaman kyselyn mukaan valtaosa vuonna 2014 valmistuneista HAMKin opiskelijoista arvioi, että työnantajat arvostavat heidän tutkintojaan.

Valtakunnallinen kysely suoritettiin syksyllä 2019, ja kyselyyn osallistuivat kaikki Suomen 22 ammattikorkeakoulua. Vastaajia tähän kyselyyn oli yhteensä yli 8500 kappaletta.

Lue lisää valtakunnallisen AMKista uralle! -kyselyn tuloksista HAMKin nettisivuilta osoitteesta http://bit.ly/hamkistauralle #amkistauralle #löydäpolkusi #hamk #yhteishaku
...

Kevään yhteishaku on alkanut!🙌 Tutustu HAMKin koulutustarjontaan, ja löydä polkusi, linkki biossa! #löydäpolkusi #hamk #yhteishaku ...

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU