Hae HAMKiin - Hämeen ammattikorkeakoulu
Hae HAMKiin
Hämeen ammattikorkeakoulu

Sinullekin on paikka, tule meille!

5 651

Ensisijaiset hakijat

12 276

Kaikki hakijat

2 320

Paikan vastaanottaneet

7 363

Opiskelijamäärä

HAMKin koulutus

HAUT

Korkeakoulujen syksyn yhteishaku 2.9. – 16.9.2020 (klo 15)

Syksyn yhteishaussa voit hakea seuraaviin koulutuksiin (muutokset mahdollisia):

AMK-tutkinnot

Konetekniikka, insinööri (AMK) | päivätoteutus | Riihimäki
Liiketalous, tradenomi (AMK) | muuntokoulutus  | Hämeenlinna
Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka, insinööri (AMK) | monimuotototeutus | Hämeenlinna
Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka, insinööri (AMK) | muuntokoulutus | Hämeenlinna
Sairaanhoitaja (AMK)| monimuotototeus | Hämeenlinna
Sosionomi (AMK) | muuntokoulutus | Hämeenlinna
Sähkö- ja automaatiotekniikka, insinööri (AMK) | monimuotototeutus | Valkeakoski
Sähkö- ja automaatiotekniikka, insinööri (AMK) | muuntokoulutus | Valkeakoski
Tieto- ja viestintätekniikka, insinööri (AMK)| päivätoteutus | Riihimäki

Syksyn 2020 yhteishaun aikataulu

PäivämääräAikataulu
2.9.2020Hakuaika alkaa, NETTIHAKU avautuu.
16.9.2020Hakuaika päättyy, nettihaku sulkeutuu klo 15.00.
23.9.2020Muuntokoulutukset: portfolioiden palautus klo 15.00 mennessä
Loka-marraskuun vaihdeAMK-valintakoe (yksipäiväinen)*
27.11.2020Valintojen tulokset hakijoille viimeistään
4.12.2020Korkeakoulupaikka on otettava vastaan klo 15 mennessä. Opiskelupaikan vastaanottamistavoista ilmoitetaan hyväksymisviestissä.
15.12.2020Varasijoilta hyväksyminen päättyy klo 15.00

* Ei koske HAMKin muuntokoulutuksia

Mikäli HAMKin syksyllä 2020 alkaviin koulutuksiin on vielä kesällä paikkoja auki, paikkoja voi hakea kesähaussa. Kesähaku järjestetään 3.-10.8.2020.

Hakuun tulevat koulutukset päivitetään tälle sivulle 15.7.2020 mennessä.

HAMKiin voi hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimessa ammattikorkeakoulussa suoritettujen opintojen perusteella erillishaussa.

Hakulomake on osoitteessa www.opintopolku.fi.

Avoimen AMKn erillishaussa opiskelijaksi voidaan valita AMK-tutkintoon hakija, joka on suorittanut 60 opintopistettä soveltuvia ammattikorkeakouluopintoja avoimessa ammattikorkeakoulussa. Sairaanhoitajakoulutukseen voidaan ottaa opistoasteen sairaanhoitajatutkinnon suorittanut hakija, joka on suorittanut 30 opintopistettä soveltuvia ammattikorkeakouluopintoja avoimessa ammattikorkeakoulussa.

Katso lisäksi tietoa toisen asteen opiskelijoille suunnatuista väyläopinnoista sivuiltamme.

YAMK-tutkintoon voidaan valita hakija, jolla on tutkintoon vaadittu pohjakoulutus sekä kaksi vuotta tutkinnon jälkeistä työkokemusta ja joka on suorittanut 10 op (60 op tutkinnossa) / 15 op (90 op tutkinnossa) koulutukseen soveltuvia opintoja avoimessa ammattikorkeakoulussa.

Voit hakea opiskeluoikeuden siirtoa Hämeen ammattikorkeakouluun, jos sinulla on opiskeluoikeus jossain suomalaisessa korkeakoulussa. Siirtyminen on mahdollista samaan tai vastaavaan koulutukseen.

Jos sinulla on jo opiskeluoikeus HAMKissa ja haluat siirtyä toiseen koulutukseen, niin otathan yhteyttä ko. koulutuksen opintojen ohjaajaan.

Yliopisto-opiskelija, jolla on opinto-oikeus sekä alempaan että ylempään tutkintoon, voi hakea siirtoa vain amk-tutkinnon suorittamiseen. Opinto-oikeutta YAMK-tutkinnon suorittamiseen haetaan normaalin valintamenettelyn kautta.

Jos opiskelijalla on enemmän kuin yksi opiskeluoikeus, hänen on valittava, minkä opiskeluoikeiden siirtoa hakee.

 

Hakukelpoisuus

Sinulla on opinto-oikeutta niin paljon jäljellä, että sinun on mahdollista saada tutkinto suoritettua opinto-oikeusaikana.

  • Opinto-oikeutesi on alkanut, kun olet ilmoittautunut 1. kerran läsnäolevaksi edellisessä koulutuksessa.

Olet ollut lähtökorkeakoulussa läsnäolevana opiskelijana vähintään yhden vuoden. Yhden vuoden läsnäolovaatimus ei koske YAMK-opiskelijoita, jotka voivat siirtyä jo lukukauden opiskelun jälkeen. 60 op:n laajuisiin YAMK-koulutuksiin (kulttuurialan, luonnonvara-alan sekä tekniikan alan ylempi AMK-tutkinto) voi hakea siirto vain ensimmäisen lukukauden opiskelun jälkeen.

  • AMK-tutkintoon  siirtoa hakiessasi sinulla tulee olla opintosuorituksia vähintään 45 opintopistettä / lukuvuosi.
    • Jos olet ollut läsnäolevana opiskelijana kolme lukukautta, sinulla tulisi olla suorituksia vähintään 67,5 op, neljä lukukautta 90 op, jne.
  • YAMK-tutkintoon siirtoa hakiessasi sinulla tulee olla näyttöä opintojen etenemisestä ja opintojen tulee olla tutkintoon soveltuvia. Tämän lisäksi sinulla tulee olla hakukelpoisuus koulutukseen (vaadittu koulutus ja työkokemus)

Huom. opintosuorituksiksi ei lasketa hyväksilukuja aiemmista opinnoistasi tai tutkinnoistasi.

Jos haet koulutukseen, jossa opetuskieli on eri kun nykyisessä koulutuksessasi, voit hakea siirtoa vain ennen toisen opiskeluvuoden alkua.

Valintaperusteet

Siirto-opiskelijavalintaan vaikuttavat suoritettujen opintojen soveltuvuus ko. koulutukseen sekä opintomenestys.

Valinnassa otetaan huomioon myös koulutuksen resurssit (mm. ryhmän koko ja kokonaisopiskelijatilanne), opiskelijan perustelut hakemukselleen sekä koulutuspäällikön tai opintojen ohjaajan kanssa käyty ohjaava keskustelu.

Hakeminen ja hakuaika

Hakeminen tapahtuu Opintopolku.fi-palvelussa (haun nimi: Siirtohaku, Hämeen amk). Siirtohaussa mukana olevien hakukohteiden tiedot julkaistaan Opintopolussa viimeistään kaksi viikkoa ennen hakuajan alkamista. Hakulomake on täytettävissä vain hakuaikana.

Hakuajat

2. - 16.5. klo 15 mennessä (syksyllä alkavat opinnot)

1. - 15.11. klo 15 mennessä (keväällä alkavat opinnot)

Liitteet opiskeluoikeudesta toisessa korkeakoulussa

  • Ajantasainen opintosuoritusote sekä osasuoritustodistukset
  • Opintojaksokuvaukset suorittamistasi opinnoista
  • Opiskelutodistus

Lataa liitteet opintopolun hakemuksellesi tai lähetä ne HAMKin hakijapalveluihin kevään siirtohaussa 26.5. ja syksyn siirtohaussa 25.11. mennessä. Jos et toimita pyydettyjä liitteitä määräaikaan mennessä, sinut todetaan ei-hakukelpoiseksi hakijaksi etkä voi tulla valituksi HAMKiin siirtohaussa.

Siirto-opiskelijavalinnan tulokset

Tulosten julkaisu viimeistään:

30.6. (syksyllä alkavat opinnot)

15.12. (keväällä alkavat opinnot)

Sinun tulee ottaa opiskelupaikka vastaan ja ilmoittautua läsnäolevaksi opiskelijaksi annettuun määräaikaan mennessä. Ottamalla opiskelupaikan vastaan siirtohaussa eroat samalla lähtökorkeakoulustasi

Millainen on sinun polkusi?

Yhteystiedot

HAMK Instagramissa


Jännittävät kaksi päivää AMK-valintakokeita alkaa lähestyä loppuaan, kun viimeinen koetilaisuus on juurikin käynnistymässä 🤓 Kokeet ovat sujuneet HAMKissa mutkitta, ja nyt toivotamme onnea matkaan kaikille hakijoille! Toivottavasti näemme mahdollisimman monet teistä syksyn aloituksessa 🙌 #hamk #myhamk #amk #valintakoe #ylpeästiamk
...

HAMK toivottaa aurinkoista ja rentouttavaa juhannusta kaikille! HAMK wishes everyone a happy and relaxing Midsummer! ☀🌸🌻 #hamk #juhannus ...

Onnea kaikille valmistuneille 🎉 Valmistujaisia vietetään poikkeuksellisesti tietokoneiden ääressä tänä vuonna, mutta se ei juhlamieltä lannista! Missä sinä vietät valmistujaispäivääsi? Muista tägätä meidät omaan postaukseesi hashtagilla #myhamk tai käyttäjätunnuksella @hamk_uas 🥳 #hamk #valmistujaiset

Congratulations to all Graduates! 🎉 Even though the graduation ceremony is held virtually this year, that doesn't stop us from celebrating 🥳 Where are you spending your graduation day? Don't forget to use our hashtag #myhamk or to tag us @hamk_uas on your post #hamk #graduation
...

HAMKiin valittiin tänä keväänä todistusvalinnassa yhteensä 840 opiskelijaa, joista 503 ylioppilastutkintotodistuksen perusteella ja 337 ammatillisen perustutkinnon todistuksen perusteella🤓 Valintakokeen perusteella valitaan loput uusista opiskelijoistamme, joten onnittelut jo opiskelupaikan saaneille, ja hurjasti tsemppiä kaikille kokeisiin valmistautuville hakijoille!🙌 #hamk #yhteishaku #löydäpolkusi ...

Application period for HAMK´s direct application to our English taught degree programmes has now ended. We thank all the applicants and wish you the best of luck in student selection. We look forward to welcoming you to HAMK! #hamkinternational #hamk ...

Viime marraskuussa vietettiin Lapsi mukaan töihin -päivää, jolloin lapset kertoivat videolla näkemyksiään mitä vanhempi töissään tekee. Viimeiset pari kuukautta monet perheelliset ovatkin viettäneet tällaista päivää jatkuvasti. Liekö käsitykset työnkuvasta kirkastuneet? Hyvää äitienpäivää kaikille! #hamk #äitienpäivä #lapsimukaantöihin ...

Hyvää Eurooppa-päivää! Happy Europe Day!
Tänään 9.5. vietetään Eurooppa-päivää, joka on eurooppalaisen rauhan ja yhtenäisyyden päivä. Korkeakouluopiskelijoilla on tärkeä rooli eurooppalaisen yhteistyön ja vakauden rakentajana Erasmus+ - vaihto-ohjelman kautta. Erasmus+ -rahoituksen avulla opiskelijat voivat lähteä opiskelemaan tai harjoitteluun Eurooppaan kasvattamaan kansainvälistä osaamistaan. Opiskelu-aikana luodut kansainväliset verkostot rakentavat pohjaa niin eurooppalaiselle rauhantarinalle kuin opiskelijan omalle urapolullekin.

Today 9 May is Europe Day, which is the day to celebrate European peace and unity. Students in higher education have an important role in contributing European cooperation and stability through the Erasmus+ programme. With the help of Erasmus+ funding students can study or work in Europe and improve their international competence. International networks created during studies are the basis in creating European peace project as well as the students' own career path.

#eurooppapäivä #eurooppapäivä2020 #europeday #europeday2020 #erasmusplus #erasmus #hamk #hamkinternational
...

FI/ENG
Hyvää vappua! Vaikka poikkeuksellinen tilanne ei salli perinteisiä vappurientoja, ei se tarkoita että vapun vietto olisi kokonaan peruttu! Perinteikäs Sibeliuksen patsaan lakitus suoritetaan Hämeenlinnassa tänäkin vuonna vappuaattona 30.4. klo 17.30, ja tapahtumaa pääset seuraamaan etänä @opiskelijakunta_hamko Instagramista ja Facebookista. Lakituksen yhteydessä kuullaan puheita sekä Hämeenlinnan mieskuoron musiikkiesityksiä. Kannattaa käydä selaamassa myös sisäministeriön ja poliisin ylläpitämää virtuaalivappu.fi-sivustoa, jonne on koottu runsaasti eri ohjelmia ja tapahtumia, joihin pääset osallistumaan suoraan kotisohvaltasi. Mukana mm. keikkoja, vappubrunsseja, keskusteluryhmiä ja muita hauskoja etävapun viettoon sopivia livelähetyksiä moneen makuun!
🎉
Happy First of May! Although we can't celebrate it the traditional way this year due to the current restrictions by the government, this doesn't mean we couldn't celebrate Vappu at all. Make yourself a delicious brunch, blow up some balloons, put on music and you are good to go! Some tips on what to do: you can follow online when the Sibelius statue in Hämeenlinna will traditionally get a student cap on his head from @opiskelijakunta_hamko Instagram and Facebook-page. There will also be speeches and music performed at the event! Also, go check out www.virtuaalivappu.fi for online programme, for example music and such. Have a great weekend! #hamk #vappu #virtuaalivappu #firstofmay
...

Etätyön ja -opiskelun unelmat ja todellisuus 🙈 HAMKin kirjaston Erika kuvitti tämän hetken tunnelmia sarjakuvaksi. Näyttääkö teidän todellisuus tältä? Lue koko juttu Kreodista: www.kreodi.fi -> "Etätyöunelmia ja toimistotodellisuus"
.
Distance work and study expectations vs reality 😅 How are you going with this?
.
#etätyöunelmiajatoimistohommia #etätyö #etäopiskelu #unelmat #etätyöunelmat #odotuksetvstodellisuus #expectationsvsreality #distancelearning #distancework #hamk #hamkkirjasto #hamklibrary
...

HAMK toivottaa kaikille hyvää pääsiäistä! Muistetaan rentoutua, syödä hyvin, ulkoilla ja nauttia kevään saapumisesta. / HAMK wishes Happy Easter to everyone! Lets relax, eat well, spend time outdoors and enjoy the upcoming spring. 🐣☀ #hamk #easter ...

Pääministerimme Sanna Marin esiintyi brittien Voguessa päällään Uhanan upea Mirage Knit-mekko. Amerikan Voguessa hän mainitsi suosivansa suomalaisia vaatemerkkejä kuten Uhana, Papu ja Nouki. Tiesitkö, että kaikkien näiden merkkien takana on HAMKin alumni? @uhanadesign Mira Vanttaja ja Hanna Virkamäki, @papustories Anna Kurkela sekä @noukidesign Anna Reilin ovat valmistuneet HAMKin muotoilualan koulutuksesta! Lue lisää koulutuksesta osoitteessa www.hamk.fi/muotoilu.
#hamk #hamkmuotoilu #uhanadesign #papustories #noukidesign .
.
#Repost @britishvogue
• • • • • •
“In every position I’ve ever been in, my gender has always been the starting point. I hope one day it won’t be an issue, that this question won’t be asked. I want to do as good a job as possible. I’m no better and no worse than a middle-aged man.” As the world’s youngest female prime minister, @SannaMarin is, for many, a symbol of progression and hope. In the May 2020 issue of #BritishVogue, the 34-year-old diplomat and mother tells @Sirin_Kale about sitting at the helm of a five party, left-wing, female-led coalition government, how she balances work and home life and her ambitious plans for the future of Finland. See the full story in the new issue, on newsstands and available for free digital download Friday 3 April, and click the link in bio to read the full interview now.

#SannaMarin photographed by @AntonCorbijn4Real and styled by @JuliaBrenard, with hair and make-up by @EmmaBentleyMakeUp.
...

Kevään 2020 yhteishaku on päättynyt! Kiitos kaikille hakijoille 🙌 #löydäpolkusi #hamk #yhteishaku ...

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU