Hae HAMKiin - Hämeen ammattikorkeakoulu
Hae HAMKiin
Opiskelijoita kierreportaissa

Sinullekin on paikka, tule meille!

5 651

Ensisijaiset hakijat

12 276

Kaikki hakijat

2 320

Paikan vastaanottaneet

7 866

Opiskelijamäärä

HAMKin koulutus

HAUT

Tammikuun haku 7.1.–20.1.2021

Vuoden 2021 ensimmäinen yhteishaku järjestetään tammikuussa. Haussa ovat mukana seuraavat koulutukset:

Bachelor’s Degree Programmes

Master’s Degree Programmes

Kevään yhteishaku 17.3.–31.3.2021

Vuoden 2021 kevään yhteishaku järjestetään maaliskuussa. Haussa on laaja tarjonta sekä AMK-tasoisia että YAMK-tasoisia koulutuksia.

AMK -tutkinnot

YAMK -tutkinnot

Erillishaku 17.3.–31.3.2021

Yhteishaun aikaan voit hakea myös suoraan HAMKiin omassa erillishaussamme:

YAMK -tutkinnot

 

Kevään 2021 toisen yhteishaun aikataulu

Päivämäärä Aikataulu
17.3.2021 Hakuaika alkaa *, NETTIHAKU avautuu.
31.3.2021 Hakuaika päättyy, nettihaku sulkeutuu klo 15.00.
Hakulomake tulee olla tallennettuna opintopolku.fi -palvelussa klo 15.00 mennessä.
7.4.2021 Hakemuksen liitteet oltava perillä korkeakoulussa klo 15.00 mennessä (kevätlukukaudella 2021 valmistuvien osalta 16.7.2021 klo 15.00 mennessä).
7.4.2021 Hakemukset valintakokeen yksilöllisistä järjestelyistä oltava perillä korkeakoulussa klo 15.00 mennessä. Lue lisää ammattikorkeakouluun.fi -verkkosivuilta.
vk xx 2021 AMK-valintakokeen QR-koodien lähettäminen hakijoille
vk 21 2021 Valintakoekutsujen lähettäminen HAMKin omiin valintakokeisiin
31.5.2021 Todistusvalinnan tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään.
vk xx 2021 AMK-valintakokeet (yksipäiväinen koe) ** Huom. AMK-valintakokeen ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.
1.6.2021 Älykkään ja kestävän muotoilun valintakoe
9.7.2021 Valintojen tulokset hakijoille viimeistään
16.7.2021 Korkeakoulupaikka on otettava vastaan klo 15 mennessä. Opiskelupaikan vastaanottamistavoista ilmoitetaan sähköisesssä hyväksymiskirjeessä.
2.8.2021 Varasijoilta hyväksyminen päättyy klo 15.00

*  Kevään toisessa yhteishaussa voit hakea HAMKin suomenkielisiin koulutuksiin.
** Ei koske HAMKin muuntokoulutuksia eikä Älykäs ja kestävä muotoilu -koulutusta

 

Syksyn yhteishaku 1.9.–15.9.2021

Vuoden 2021 syksyn yhteishaku järjestetään syyskuussa. Haussa ovat mukana seuraavat koulutukset:

AMK -tutkinnot

Aikataulu

Hakuaika alkaa 1.9.2021
Hakuaika päättyy 15.9.2021 klo 15.00

Hakeminen

Koulutuksiin haetaan osoitteessa www.opintopolku.fi
Lisätietoja hausta päivitetään tälle sivulle lähempänä hakuaikaa.

HAMKiin voi hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimessa ammattikorkeakoulussa suoritettujen opintojen perusteella erillishaussa.

Hakulomake on osoitteessa www.opintopolku.fi.

Avoimen AMKn erillishaussa opiskelijaksi voidaan valita AMK-tutkintoon hakija, joka on suorittanut 60 opintopistettä soveltuvia ammattikorkeakouluopintoja avoimessa ammattikorkeakoulussa. Sairaanhoitajakoulutukseen voidaan ottaa opistoasteen sairaanhoitajatutkinnon suorittanut hakija, joka on suorittanut 30 opintopistettä soveltuvia ammattikorkeakouluopintoja avoimessa ammattikorkeakoulussa.

Katso lisäksi tietoa toisen asteen opiskelijoille suunnatuista väyläopinnoista sivuiltamme.

YAMK-tutkintoon voidaan valita hakija, jolla on tutkintoon vaadittu pohjakoulutus sekä kaksi vuotta tutkinnon jälkeistä työkokemusta ja joka on suorittanut 10 op (60 op tutkinnossa) / 15 op (90 op tutkinnossa) koulutukseen soveltuvia YAMK- opintoja avoimessa ammattikorkeakoulussa.

Voit hakea opiskeluoikeuden siirtoa Hämeen ammattikorkeakouluun, jos sinulla on opiskeluoikeus jossain suomalaisessa korkeakoulussa. Siirtyminen on mahdollista samaan tai vastaavaan koulutukseen.

Jos sinulla on jo opiskeluoikeus HAMKissa ja haluat siirtyä toiseen koulutukseen, niin otathan yhteyttä ko. koulutuksen opintojen ohjaajaan.

Yliopisto-opiskelija, jolla on opinto-oikeus sekä alempaan että ylempään tutkintoon, voi hakea siirtoa vain amk-tutkinnon suorittamiseen. Opinto-oikeutta YAMK-tutkinnon suorittamiseen haetaan normaalin valintamenettelyn kautta.

Jos opiskelijalla on enemmän kuin yksi opiskeluoikeus, hänen on valittava, minkä opiskeluoikeiden siirtoa hakee.

 

Hakukelpoisuus

Sinulla on opinto-oikeutta niin paljon jäljellä, että sinun on mahdollista saada tutkinto suoritettua opinto-oikeusaikana.

  • Opinto-oikeutesi on alkanut, kun olet ilmoittautunut 1. kerran läsnäolevaksi edellisessä koulutuksessa.

Olet ollut lähtökorkeakoulussa läsnäolevana opiskelijana vähintään yhden vuoden. Yhden vuoden läsnäolovaatimus ei koske YAMK-opiskelijoita, jotka voivat siirtyä jo lukukauden opiskelun jälkeen. 60 op:n laajuisiin YAMK-koulutuksiin (kulttuurialan, luonnonvara-alan sekä tekniikan alan ylempi AMK-tutkinto) voi hakea siirto vain ensimmäisen lukukauden opiskelun jälkeen.

  • AMK-tutkintoon  siirtoa hakiessasi sinulla tulee olla opintosuorituksia vähintään 45 opintopistettä / lukuvuosi.
    • Jos olet ollut läsnäolevana opiskelijana kolme lukukautta, sinulla tulisi olla suorituksia vähintään 67,5 op, neljä lukukautta 90 op, jne.
  • YAMK-tutkintoon siirtoa hakiessasi sinulla tulee olla näyttöä opintojen etenemisestä ja opintojen tulee olla tutkintoon soveltuvia. Tämän lisäksi sinulla tulee olla hakukelpoisuus koulutukseen (vaadittu koulutus ja työkokemus)

Huom. opintosuorituksiksi ei lasketa hyväksilukuja aiemmista opinnoistasi tai tutkinnoistasi.

Jos haet koulutukseen, jossa opetuskieli on eri kun nykyisessä koulutuksessasi, voit hakea siirtoa vain ennen toisen opiskeluvuoden alkua.

Valintaperusteet

Siirto-opiskelijavalintaan vaikuttavat suoritettujen opintojen soveltuvuus ko. koulutukseen sekä opintomenestys.

Valinnassa otetaan huomioon myös koulutuksen resurssit (mm. ryhmän koko ja kokonaisopiskelijatilanne), opiskelijan perustelut hakemukselleen sekä koulutuspäällikön tai opintojen ohjaajan kanssa käyty ohjaava keskustelu.

Hakeminen ja hakuaika

Hakeminen tapahtuu Opintopolku.fi-palvelussa (haun nimi: Siirtohaku, Hämeen amk). Siirtohaussa mukana olevien hakukohteiden tiedot julkaistaan Opintopolussa viimeistään kaksi viikkoa ennen hakuajan alkamista. Hakulomake on täytettävissä vain hakuaikana.

Hakuajat

2. - 16.5. klo 15 mennessä (syksyllä alkavat opinnot)

1. - 15.11. klo 15 mennessä (keväällä alkavat opinnot)

Liitteet opiskeluoikeudesta toisessa korkeakoulussa

  • Ajantasainen opintosuoritusote sekä osasuoritustodistukset
  • Opintojaksokuvaukset suorittamistasi opinnoista
  • Opiskelutodistus

Lataa liitteet opintopolun hakemuksellesi tai lähetä ne HAMKin hakijapalveluihin kevään siirtohaussa 26.5. ja syksyn siirtohaussa 25.11. mennessä. Jos et toimita pyydettyjä liitteitä määräaikaan mennessä, sinut todetaan ei-hakukelpoiseksi hakijaksi etkä voi tulla valituksi HAMKiin siirtohaussa.

Siirto-opiskelijavalinnan tulokset

Tulosten julkaisu viimeistään:

30.6. (syksyllä alkavat opinnot)

15.12. (keväällä alkavat opinnot)

Sinun tulee ottaa opiskelupaikka vastaan ja ilmoittautua läsnäolevaksi opiskelijaksi annettuun määräaikaan mennessä. Ottamalla opiskelupaikan vastaan siirtohaussa eroat samalla lähtökorkeakoulustasi

Tutustu HAMKin hakijan oppaisiin ja opiskeluun!

Millainen on sinun polkusi?

Yhteystiedot

HAMK Instagramissa

1445 hakijaa HAMKin tammikuun yhteishaussa! 😍 Sehän on 295 hakijaa enemmän kuin viime vuonna! Suosituin kohde tässä haussa oli International Business @hamk.ib päivätoteutus - hakijamäärä koulutukseen nousi 60 prosenttia. Tsemppiä kaikille hakijoille valintaprosessiin! 🙌 #hamk

🔹

1445 applicants applied to HAMK in the first application period of the year. 😍 It is 295 applicants more than last year! Thank you all and good luck with your admissions 🙌 #hamkstoriesinternational
...

Se oli siinä - hakuaika tammikuun yhteishaussa on päättynyt! ✅ Kiitos kaikille hakijoille ja toivottavasti näemme monet teistä kampuksillamme ennemmin tai myöhemmmin! 🙋‍ Seuraava mahdollisuus hakea HAMKiin on maaliskuun yhteishaussa, joka alkaa 17.3. #hamk

Aaand we are done! ✅ The first application period of the year has ended. Thanks for your applications and hope to see many of you at our campuses sooner or later! 🙋‍♀️ Check out our other available application periods ➡️ hamk.fi/applicants. #hamkstoriesinternational
...

Vielä hetki aikaa hakea HAMKiin tammikuun yhteishaussa! 👀Hakuaika päättyy huomenna klo 15:00. 🕒 #HAMK #löydäpolkusi

Just here to remind you - our first application period of the year ends tomorrow at 3pm! 🕒 #hamkstoriesinternational #discoveryourpath
...

Vastuullisuussuunnitelmia hevosyrittäjille, päiväkodin pihan uudistamista, asiakastapahtuman järjestämistä… HAMKissa opiskellessa jalka on usein tukevasti työelämän oven välissä, sillä opiskelijamme pääsevät tiiviisti mukaan ratkomaan työelämän haasteita. 💡 Tilanne onkin todellinen win-win molemmille - opiskelija oppii ja yritys hyötyy. Opiskelijat tulevat myös tutuiksi yrityksille ja monesti opiskelijoiden joukosta bongataan juuri ne hyvät tyypit, joita voi palkata suoraan! 🙌 Lue tammikuun uutiskirjeestä lisää esimerkkejä, mitä kaikkea opiskelijamme ovat päässeet tekemään ➡️ hamk.fi/uutiskirje #HAMK

◽️

Nowadays companies are really interested in working with students, especially in technical fields. It is a real win-win situation for both. Companies want to become familiar with student already during studies. They want to show their operations and at the same time spot potential students who could be hired directly. 🙌🏼 #hamkstoriesinternational #studyinfinland
...

Tänään on se päivä, kun tammikuun yhteishaku pärähtää käyntiin! 🥁 Jos tähtäimessäsi on kansainvälinen ura, niin tässä on tilaisuutesi. Haussa ovat nyt nimittäin englanninkieliset tutkinnot, ja mukana on myös kaksi täysin uutta koulutusohjelmaa - joko olet tutustunut Smart Organic Farming- ja Sustainable Technologies -koulutuksiimme? 😍 #HAMK #löydäpolkusi

Today is the day - application is open! 🥁 If you are aiming for international career, your time is now. Did you already notice that we have two completely new programmes: Smart Organic Farming and Sustainable Technologies? 😍 #discoveryourpath #HAMKstoriesinternational #studyinfinland
...

No kyllä kelpaa! ❄️ Evon kampusta ympäröi 1800 hehtaarin metsäalue ja nytpä siitä pääsee nauttimaan myös hiihtäen - mainiossa hiihtokunnossa ovat 3,5km valaistu reitti sekä 7km ja 9km lenkit. ⛷ Lumista loppiaista kaikille! #HAMK

Did you know that our campus at Evo is surrounded by 1800 hectares of forest which can be now explored also on skis! ⛷ There are 3,5 kilometres long track with lightning and 7 and 9 kilometres long tracks available. Happy January 6th to everyone! ❄️ #hamkstoriesinternational #studyinfinland
...

HAMKin hakijan opas vuodelle 2021 saatavilla nyt! 🤩 Suunnitteletko opintoja HAMKissa? Hakijan opas kokoaa yhteen kaiken infon, mitä tarvitset hakemiseen. Tilaa hiilineutraalisti painettu opas suoraan kotiisi tai lue kätevästi verkossa. Molemmat tavat löydät osoitteesta ➡️ tilaa-hakijanopas.hamk.fi ✨

#HAMK
...

Saammeko esitellä - HAMKin vuoden alumni, Pirjo Ali-Tuomola! 🤩

Pirjo teki päätöksen hakeutua sairaanhoitajaopintoihin sen jälkeen, kun hänelle oli armeijassa valjennut miten monipuolista sairaanhoitajan työ voikaan olla. Muut urasuunnitelmat saivat jäädä, ja opiskelupaikaksi valikoitui ensimmäisenä vaihtoehtona HAMK. Tällä hetkellä Pirjo työskentelee Kanta-Hämeen keskussairaalassa sairaanhoitajana päivystysklinikalla. Päivystystyön vauhdikkuus ja vaativuus ovatkin hänen mielestään ehdottomasti työn parhaita puolia. Onnittelut valinnasta, Pirjo! 😊🙌🏼

Valinnalla HAMK haluaa osoittaa myös arvostusta hoitoalan työntekijöitä kohtaan haastavassa pandemiatilanteessa. 🤍 #HAMK #HAMKalumni
...

You made it! 😍 We have over 100 students graduating today from HAMK. Congratulations on your graduation and best wishes for your next adventure! 🌟

#HAMK #HAMKstoriesinternational #graduation
...

HAMK mukana Tekijä 2021 -tapahtumassa! Save the date 21.1.2021 👈

🔶 Tekijä kokoaa yhteen Hämeenlinnan ja Forssan seudun opiskelijat, työnhakijat, yrittäjyydestä kiinnostuneet ja eri alojen yritykset
🔶 Tapahtuma järjestetään virtuaalisesti 21.1.2021
🔶 Mielenkiintoisia puheenvuoroja, inspiroivia uratarinoita ja paljon työ- ja opiskelutarjontaa!

#HAMK #tekija2021 #tekijatapahtuma
...

Rakkaudesta lajiin 🐄🖤

Agrologiopiskelijamme Minttu haluaisi ihmisten huomaavan sen, että maatilalla työskentely on oikeasti todella kovaa työtä ja eläinten hyvinvoinnin eteen nähdään paljon vaivaa - pelkät traktorit pihalla eivät kerro arjen onnistumisista juuri mitään. Minttu on kasvanut suvun tilalla Loimaalla ja istunut traktorin kyydissä siitä asti, kun jalat alkoivat kantaa. Sukupolvenvaihdoksessa suvun lihakarjatila jää todennäköisesti Mintulle, ja hänellä onkin jo vahva visio tulevaisuuden maatilasta. 👁️ Tiesitkö muuten, että Mustialan kampuksellamme on opiskeltu maatalousalaa jo 180 vuotta?

Lue lisää Mintusta, kuukauden hamkilaisesta, joulukuun uutiskirjeestä! ➡️ hamk.fi/uutiskirje

#HAMK #HAMKjuuret
...

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU