Hae HAMKiin - Hämeen ammattikorkeakoulu
Hae HAMKiin
Opiskelijoita kierreportaissa

Sinullekin on paikka, tule meille!

7 702

Ensisijaiset hakijat

15 966

Kaikki hakijat

3 264

Paikan vastaanottaneet

8 838

Opiskelijamäärä

HAMKin koulutus

HAUT

Kevään yhteishaku 17.3.–31.3.2021

Vuoden 2021 kevään yhteishaku järjestetään maaliskuussa. Haussa on laaja tarjonta sekä AMK-tasoisia että YAMK-tasoisia koulutuksia.

AMK -tutkinnot

YAMK -tutkinnot

Erillishaku 17.3.–31.3.2021

Yhteishaun aikaan voit hakea myös suoraan HAMKiin omassa erillishaussamme:

YAMK -tutkinnot

 

Kevään 2021 toisen yhteishaun aikataulu

Päivämäärä Aikataulu
17.3.2021 Hakuaika alkaa *, NETTIHAKU avautuu.
31.3.2021 Hakuaika päättyy, nettihaku sulkeutuu klo 15.00.
Hakulomake tulee olla tallennettuna opintopolku.fi -palvelussa klo 15.00 mennessä.
7.4.2021 Hakemuksen liitteet oltava perillä korkeakoulussa klo 15.00 mennessä (kevätlukukaudella 2021 valmistuvien osalta 16.7.2021 klo 15.00 mennessä).
7.4.2021 Hakemukset valintakokeen yksilöllisistä järjestelyistä oltava perillä korkeakoulussa klo 15.00 mennessä. Lue lisää ammattikorkeakouluun.fi -verkkosivuilta.
vk 21 2021 AMK-valintakokeen QR-koodien lähettäminen hakijoille
vk 21 2021 Valintakoekutsujen lähettäminen HAMKin omiin valintakokeisiin
31.5.2021 Todistusvalinnan tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään.
vk 22 2021 AMK-valintakokeet (yksipäiväinen koe) ** 
1.6.2021 Älykkään ja kestävän muotoilun valintakoe
9.7.2021 Valintojen tulokset hakijoille viimeistään
16.7.2021 Korkeakoulupaikka on otettava vastaan klo 15 mennessä. Opiskelupaikan vastaanottamistavoista ilmoitetaan sähköisesssä hyväksymiskirjeessä.
2.8.2021 Varasijoilta hyväksyminen päättyy klo 15.00

*  Kevään toisessa yhteishaussa voit hakea HAMKin suomenkielisiin koulutuksiin.
** Ei koske HAMKin muuntokoulutuksia eikä Älykäs ja kestävä muotoilu -koulutusta

 

Syksyn yhteishaku 1.9.–15.9.2021

Vuoden 2021 syksyn yhteishaku järjestetään syyskuussa. Haussa ovat mukana seuraavat koulutukset:

AMK -tutkinnot

Aikataulu

Hakuaika alkaa 1.9.2021
Hakuaika päättyy 15.9.2021 klo 15.00

Hakeminen

Koulutuksiin haetaan osoitteessa www.opintopolku.fi
Lisätietoja hausta päivitetään tälle sivulle lähempänä hakuaikaa.

Tammikuun haku 7.1.–20.1.2021

Vuoden 2021 ensimmäinen yhteishaku järjestetään tammikuussa. Haussa ovat mukana seuraavat koulutukset:

Bachelor’s Degree Programmes

Master’s Degree Programmes

HAMKiin voi hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimessa ammattikorkeakoulussa suoritettujen opintojen perusteella erillishaussa.

Hakulomake on osoitteessa www.opintopolku.fi.

Avoimen AMKn erillishaussa opiskelijaksi voidaan valita AMK-tutkintoon hakija, joka on suorittanut 60 opintopistettä soveltuvia ammattikorkeakouluopintoja avoimessa ammattikorkeakoulussa. Sairaanhoitajakoulutukseen voidaan ottaa opistoasteen sairaanhoitajatutkinnon suorittanut hakija, joka on suorittanut 30 opintopistettä soveltuvia ammattikorkeakouluopintoja avoimessa ammattikorkeakoulussa.

Katso lisäksi tietoa toisen asteen opiskelijoille suunnatuista väyläopinnoista sivuiltamme.

YAMK-tutkintoon voidaan valita hakija, jolla on tutkintoon vaadittu pohjakoulutus sekä kaksi vuotta tutkinnon jälkeistä työkokemusta ja joka on suorittanut 10 op (60 op tutkinnossa) / 15 op (90 op tutkinnossa) koulutukseen soveltuvia YAMK- opintoja avoimessa ammattikorkeakoulussa.

Voit hakea opiskeluoikeuden siirtoa Hämeen ammattikorkeakouluun, jos sinulla on opiskeluoikeus jossain suomalaisessa korkeakoulussa. Siirtyminen on mahdollista samaan tai vastaavaan koulutukseen.

Jos sinulla on jo opiskeluoikeus HAMKissa ja haluat siirtyä toiseen koulutukseen, niin otathan yhteyttä ko. koulutuksen opintojen ohjaajaan.

Yliopisto-opiskelija, jolla on opinto-oikeus sekä alempaan että ylempään tutkintoon, voi hakea siirtoa vain amk-tutkinnon suorittamiseen. Opinto-oikeutta YAMK-tutkinnon suorittamiseen haetaan normaalin valintamenettelyn kautta.

Jos opiskelijalla on enemmän kuin yksi opiskeluoikeus, hänen on valittava, minkä opiskeluoikeiden siirtoa hakee.

 

Hakukelpoisuus

Sinulla on opinto-oikeutta niin paljon jäljellä, että sinun on mahdollista saada tutkinto suoritettua opinto-oikeusaikana.

  • Opinto-oikeutesi on alkanut, kun olet ilmoittautunut 1. kerran läsnäolevaksi edellisessä koulutuksessa.

Olet ollut lähtökorkeakoulussa läsnäolevana opiskelijana vähintään yhden vuoden. Yhden vuoden läsnäolovaatimus ei koske YAMK-opiskelijoita, jotka voivat siirtyä jo lukukauden opiskelun jälkeen. 60 op:n laajuisiin YAMK-koulutuksiin (kulttuurialan, luonnonvara-alan sekä tekniikan alan ylempi AMK-tutkinto) voi hakea siirto vain ensimmäisen lukukauden opiskelun jälkeen.

  • AMK-tutkintoon  siirtoa hakiessasi sinulla tulee olla opintosuorituksia vähintään 45 opintopistettä / lukuvuosi.
    • Jos olet ollut läsnäolevana opiskelijana kolme lukukautta, sinulla tulisi olla suorituksia vähintään 67,5 op, neljä lukukautta 90 op, jne.
  • YAMK-tutkintoon siirtoa hakiessasi sinulla tulee olla näyttöä opintojen etenemisestä ja opintojen tulee olla tutkintoon soveltuvia. Tämän lisäksi sinulla tulee olla hakukelpoisuus koulutukseen (vaadittu koulutus ja työkokemus)

Huom. opintosuorituksiksi ei lasketa hyväksilukuja aiemmista opinnoistasi tai tutkinnoistasi.

Jos haet koulutukseen, jossa opetuskieli on eri kun nykyisessä koulutuksessasi, voit hakea siirtoa vain ennen toisen opiskeluvuoden alkua.

Valintaperusteet

Siirto-opiskelijavalintaan vaikuttavat suoritettujen opintojen soveltuvuus ko. koulutukseen sekä opintomenestys.

Valinnassa otetaan huomioon myös koulutuksen resurssit (mm. ryhmän koko ja kokonaisopiskelijatilanne), opiskelijan perustelut hakemukselleen sekä koulutuspäällikön tai opintojen ohjaajan kanssa käyty ohjaava keskustelu.

Hakeminen ja hakuaika

Hakeminen tapahtuu Opintopolku.fi-palvelussa (haun nimi: Siirtohaku, Hämeen amk). Siirtohaussa mukana olevien hakukohteiden tiedot julkaistaan Opintopolussa viimeistään kaksi viikkoa ennen hakuajan alkamista. Hakulomake on täytettävissä vain hakuaikana.

Hakuajat

2. - 16.5. klo 15 mennessä (syksyllä alkavat opinnot)

1. - 15.11. klo 15 mennessä (keväällä alkavat opinnot)

Liitteet opiskeluoikeudesta toisessa korkeakoulussa

  • Ajantasainen opintosuoritusote sekä osasuoritustodistukset
  • Opintojaksokuvaukset suorittamistasi opinnoista
  • Opiskelutodistus

Lataa liitteet opintopolun hakemuksellesi tai lähetä ne HAMKin hakijapalveluihin kevään siirtohaussa 26.5. ja syksyn siirtohaussa 25.11. mennessä. Jos et toimita pyydettyjä liitteitä määräaikaan mennessä, sinut todetaan ei-hakukelpoiseksi hakijaksi etkä voi tulla valituksi HAMKiin siirtohaussa.

Siirto-opiskelijavalinnan tulokset

Tulosten julkaisu viimeistään:

30.6. (syksyllä alkavat opinnot)

15.12. (keväällä alkavat opinnot)

Sinun tulee ottaa opiskelupaikka vastaan ja ilmoittautua läsnäolevaksi opiskelijaksi annettuun määräaikaan mennessä. Ottamalla opiskelupaikan vastaan siirtohaussa eroat samalla lähtökorkeakoulustasi

Tutustu HAMKin hakijan oppaisiin ja opiskeluun!

Millainen on sinun polkusi?

Yhteystiedot

HAMK Instagramissa

Looking for you, international applicant! 👀 Come and join our open webinar on 14 April 2021! We welcome all students, parents and others interested to hear more about our university, degree programmes, application and studying in Finland. 👨‍🎓

🔹 What? HAMK open webinar for international applicants
🔹 When? Wednesday 14 April 2021 at 1.00pm–2.30pm CET
🔹 Where? On Zoom, link in bio ✨

Hope to see you on Wednesday! 🤩 #hamkstoriesinternational #hamk #openwebinar #studyinfinland
...

Liikenneala - ei mikään basic! 💁🏽‍♀️ Liikennealan opiskelijamme Petra ja Henna eli kavereiden kesken Petu ja Hetu perustivat podcastin, joka käsittelee rennolla otteella liikennealan opiskelua. 🚦

Mitä tällaisessa koulutuksessa oikeasti opiskellaan ja kenelle se mahtaa sopia? Miten eri ikäiset käyttäytyvät liikenteessä? Ja entäpä päihteet - miten ne vaikuttavat liikenneturvallisuuteen? Onko meillä tulevaisuudessa robottibusseja? 🧐 Tsekkaa @petuhetu profiilista linkki podiin ja ota selvää mm. näistä aiheista! 🎧 #hamk #petuhetuliikenteessä #liikenneala
...

Happy Easter everyone! 🐤 Hope you get some time to relax and enjoy these sunny spring days! 😎 #hamk #hamkstoriesinternational ...

Woop woop! 🙌🙌 HAMK se vaan jatkaa nousukiidossa – maaliskuun yhteishaun hakijamäärä nousi viime vuodesta reilulla kuudellasadalla! Meille haki siis yli kymmenen tuhatta hakijaa, kiitos jokaiselle! 😍 Suosituimmat koulutukset tässä haussa olivat sosionomikoulutuksen monimuoto- ja päivätoteutukset, sekä liiketalouden monimuotokoulutus. @hamkhyvinvointi @hamktradenomi #hamk #yhteishaku2021 ...

Ja näin on saatu taas yksi hakukierros tehtyä! ✔️ Kiitos jokaiselle HAMKiin hakeneelle! Nyt sitten odotellaan valintakoekutsuja ja jännätään, kuinka moni teistä aloittaa kanssamme opinnot syksyllä 2021 😍

Tsemppiä valintaprosessiin! 🍀
#hamk #yhteishaku2021
...

Myös meillä voi opiskella agrologiksi, tulevaisuuden tekijäksi. 🤩 Meneillään olevassa yhteishaussa on tarjolla maaseutuelinkeinojen päivä- ja monimuotototeutus ja vielä on aikaa hakea! Yhteishaku päättyy nimittäin keskiviikkona klo 15. ☝🏽 Tsekkaa myös @agrologit tililtä lisätietoja agrologiksi opiskelusta! #hamk #yhteishaku2021

Repost @agrologit Haluatko tehdä merkityksellistä työtä? Opiskele agrologiksi! Agrologina voit toimia yrittäjänä tai neuvontatöissä – aina luontoa ja ympäristöä kunnioittaen. Tulevaisuuden tekijänä vaikutat siihen, että voimme jatkossakin syödä kotimaista ja kestävästi tuotettua ruokaa, puhtaan luonnon ympäröimänä. #opiskeleagrologiksi
...

Opiskelisitko hevosalan tradenomiksi, biotalouden insinööriksi, rakennusmestariksi, älykkään ja kestävän muotoilun taitajaksi vaiko liikenteen ammattilaiseksi? 💭 Meillä on super laaja valikoima eri koulutuksia, joista valita – kevään yhteishaussakin 22 AMK-koulutusta ja 9 YAMK-koulutusta!

Huomasitko myös, että useissa koulutuksissa voit myös valita sinulle sopivimman opiskelutavan: opiskelisitko mieluummin päiväopintoina vai joustavasti monimuotona, jotta voit vaikka tehdä töitä samalla? Meillä oman näköisen tutkinnon rakentaminen on tehty helpoksi. 🤗

Muistathan hakea kevään yhteishaussa ennen 31.3. ☝️ #hamk #yhteishaku2021
...

Mielessä uniikki yritysidea tai oma yritys kenties jo pystyssä? 📈 Koska HAMK on yritteliäs korkeakoulu, niin tiesithän, että voit hioa opintojesi yhteydessä omaa liikeideaasi tai opiskella muuten vain hamkilaisessa, kannustavassa ja yritteliäässä ilmapiirissä! Emme oleta kuitenkaan kaikkien haluavan yrittäjiksi, vaan meistä tärkeämpää on yritteliäs asenne. 🙌 #hamk #yhteishaku2021 ...

Hamkilainen osaaminen huomataan! ✔️ Työnantajat arvostavat meillä opiskelleita - arvosana 4,4 / 5 HAMK -tutkinnon arvostamisesta AMKista Uralle –tutkimuksessa vuonna 2020 kertoo sen selkeästi. 🔥 Meiltä valmistuikin viime vuonna yli 1700 opiskelijaa työelämää vahvistamaan! Oletko sinä tulevaisuudessa yksi näistä? 🙋 #hamk #yhteishaku2021 ...

Well hello guys! 👋 Tässä poseeraa muotoilun alumnimme Iivo ja muuan saksalainen suutari Adolf ”Adi” Dassler, joka mm. perusti sellaisen pikku firman nimeltä Adidas. 🤷‍♀️ Iivo sen sijaan opiskeli HAMKissa jalkinemuotoilua ja työskentelee tällä hetkellä Saksassa Adidaksella Stella McCartney brändin junior jalkinemuotoilijana. 🤩 Aika siistiä - miten Iivo sinne päätyi? Se oli pitkä prosessi, joka alkoi työharjoittelulla Adidaksella, jossa hän pääsi työskentelemään mielenkiintoisten eksklusiivisien yhteistyömallistojen kanssa. ✨

Iivo kehuu opiskeluaikoina saatuja kansainvälisiä, tärkeitä kontakteja ja työharjoittelumahdollisuuksia. Opintojen alkuaika oli mahtavaa, kun ensimmäisiä kertoja pääsi toteuttamaan luovuutta ja muuntamaan luonnoksia konkreettisiksi jalkineiden prototyypeiksi. Tulevaisuudessa Iivon haaveena olisi suunnitella ranskaisille muotitaloille. 👟 Iivo vinkkaa jalkinemuotoilun opintoihin tähtääville, että tärkeää on rohkea asenne ja se, että lähtee ennakkoluulottomasti mukaan uusiin juttuihin ja projekteihin. 👌🏽

Lue koko juttu! 👉 blog.hamk.fi/yrli

#hamk #hamkalumni #jalkinemuotoilu #adidas #yhteishaku2021
...

Paikoillanne, valmiit, HAE! 🚥 Kevään yksi odotetuimmista päivistä on taas täällä, kun yhteishaku on käynnistyy tänään. Meinaatko laittaa hakemuksen vetämään? 😎 Haku on käynnissä pari viikkoa, eli jätähän hakemus viimeistään 31.3. klo 15! Jos et ole vielä ihan varma mihin sitä hakisi, niin kurkkaa meidän tarjonta osoitteessa hamk.fi/hakijalle. Jospa meiltä löytyykin se juuri sinulle sopiva koulutus? 👀 #hamk #yhteishaku2021 ...

Hey student! ✋ Did you already notice that we are looking for HAMK students from various disciplines and backgrounds to join the RUN European University Student Board?

What you can expect as a Student Board Member?
✨International competence
✨Innovation workshops
✨Brainstorming sessions
✨RUN-EU Annual Student Week in one of the RUN-EU countries!
✨Communication with other RUN-EU students
✨Promotional work among students, staff and local community

Sounds great! 😍 You’ll also gain credits, get a certificate of participation and important addition to your CV. To learn more about RUN European University, check out our highlight “RUN EU” 👈

Got interested? You can apply by filling in the application form. You’ll find the link in our bio. #hamk #RUN_EU
...

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU