Hae HAMKiin - Hämeen ammattikorkeakoulu
Hae HAMKiin
Hämeen ammattikorkeakoulu

Sinullekin on paikka, tule meille!

5651

Ensisijaiset hakijat

12276

Kaikki hakijat

2320

Paikan vastaanottaneet

7363

Opiskelijamäärä

HAMKin koulutus

HAUT

Korkeakoulujen syksyn yhteishaku 4.9. – 18.9.2019 (klo 15)

Syksyn yhteishaussa voit hakea seuraaviin koulutuksiin:

AMK-tutkinnot

Bioeconomy Engineering, insinööri (AMK) | päivätoteutus | Forssa
Konetekniikka, insinööri (AMK) | päivätoteutus | Riihimäki
Liiketalous, tradenomi (AMK) | muuntokoulutus 90-120 op | Hämeenlinna
Sairaanhoitaja (AMK)| monimuotototeus | Hämeenlinna
Sosionomi (AMK) | muuntokoulutus 90-120 op | Hämeenlinna
Sähkö- ja automaatiotekniikka, insinööri (AMK) | monimuotototeutus | Valkeakoski
Sähkö- ja automaatiotekniikka, insinööri (AMK) | muuntokoulutus 75 op | Valkeakoski
Tieto- ja viestintätekniikka, insinööri (AMK)| päivätoteutus | Riihimäki

Syksyn 2019 yhteishaun aikataulu

4.9.2019Hakuaika alkaa, NETTIHAKU avautuu.
18.9.2019Hakuaika päättyy, nettihaku sulkeutuu klo 15.00.
25.9.2019Muuntokoulutukset: portfolioiden palautus klo 15.00 mennessä
29.10.-1.11.2019AMK-valintakoe
29.11.2019Valintojen tulokset hakijoille viimeistään
9.12.2019Korkeakoulupaikka on otettava vastaan klo 15 mennessä. Opiskelupaikan vastaanottamistavoista ilmoitetaan hyväksymisviestissä.
17.12.2019Varasijoilta hyväksyminen päättyy klo 15.00

Haussa olevat koulutukset:

Kevään 2019 yhteishaun aikataulu

9.1.2019Ensimmäinen hakuaika alkaa *, NETTIHAKU avautuu.
23.1.2019Hakuaika päättyy, nettihaku sulkeutuu klo 15.00.
Hakemusten oltava perillä klo 15.00. Saman päivän postileima ei riitä
30.1.2019Hakemuksen liitteet oltava perillä korkeakoulussa klo 15.00 mennessä (kevätlukukaudella 2019 valmistuvien osalta 12.7.2019 klo 15.00 mennessä).
20.3.2019Toinen hakuaika alkaa, NETTIHAKU avautuu.
3.4.2019Hakuaika päättyy, nettihaku sulkeutuu klo 15.00.
Hakemusten oltava perillä klo 15.00. Saman päivän postileima ei riitä
10.4.2019Hakemuksen liitteet oltava perillä korkeakoulussa klo 15.00 mennessä (kevätlukukaudella 2019 valmistuvien osalta 12.7.2019 klo 15.00 mennessä).
Maaliskuu 2019Valintakoekutsujen lähettäminen (Vieraskielisten amk-tutkintojen valintakokeet HAMKissa viikoilla 15 ja 16)
24.4.2019Sosiaali- ja terveysalan koulutuksien valtakunnallinen esivalintakoe
Toukokuu 2019Valintakoekutsujen lähettäminen (amk-tutkintojen valintakokeet viikoilla 21 - 23)
28.6.2019Valintojen tulokset hakijoille viimeistään
8.7.2019Korkeakoulupaikka on otettava vastaan klo 15 mennessä. Opiskelupaikan vastaanottamistavoista ilmoitetaan hyväksymiskirjeessä.
31.7.2019Varasijoilta hyväksyminen päättyy klo 15.00

* Ensimmäisenä hakuaikana voit hakea HAMKin vieraskielisiin päivätoteutuksena suoritettaviin koulutuksiin.

HAMKiin voi hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimessa ammattikorkeakoulussa suoritettujen opintojen perusteella erillishaussa.

Hakulomake on osoitteessa www.opintopolku.fi.

Avoimen väylän erillishaussa opiskelijaksi voidaan valita AMK-tutkintoon hakija, joka on suorittanut 60 opintopistettä soveltuvia ammattikorkeakouluopintoja avoimessa ammattikorkeakoulussa. YAMK-tutkintoon voidaan valita hakija, jolla on tutkintoon vaadittu pohjakoulutus sekä kolme vuotta tutkinnon jälkeistä työkokemusta ja joka on suorittanut 10 op (60 op tutkinnossa) / 15 op (90 op tutkinnossa) koulutukseen soveltuvia opintoja avoimessa ammattikorkeakoulussa.

Voit hakea opiskeluoikeuden siirtoa Hämeen ammattikorkeakouluun, jos sinulla on opiskeluoikeus jossain suomalaisessa korkeakoulussa. Siirtyminen on mahdollista samaan tai vastaavaan koulutukseen.

Jos sinulla on jo opiskeluoikeus HAMKissa ja haluat siirtyä toiseen koulutukseen, niin otathan yhteyttä ko. koulutuksen opintojen ohjaajaan.

Yliopisto-opiskelija, jolla on opinto-oikeus sekä alempaan että ylempään tutkintoon, voi hakea siirtoa vain amk-tutkinnon suorittamiseen. Opinto-oikeutta YAMK-tutkinnon suorittamiseen haetaan normaalin valintamenettelyn kautta.

Jos opiskelijalla on enemmän kuin yksi opiskeluoikeus, hänen on valittava, minkä opiskeluoikeiden siirtoa hakee.

 

Hakukelpoisuus

Sinulla on opinto-oikeutta niin paljon jäljellä, että sinun on mahdollista saada tutkinto suoritettua opinto-oikeusaikana.

  • Opinto-oikeutesi on alkanut, kun olet ilmoittautunut 1. kerran läsnäolevaksi edellisessä koulutuksessa.

Olet ollut lähtökorkeakoulussa läsnäolevana opiskelijana vähintään yhden vuoden. Yhden vuoden läsnäolovaatimus ei koske YAMK-opiskelijoita, jotka voivat siirtyä jo lukukauden opiskelun jälkeen. 60 op:n laajuisiin YAMK-koulutuksiin (kulttuurialan, luonnonvara-alan sekä tekniikan alan ylempi AMK-tutkinto) voi hakea siirto vain ensimmäisen lukukauden opiskelun jälkeen.

  • AMK-tutkintoon  siirtoa hakiessasi sinulla tulee olla opintosuorituksia vähintään 45 opintopistettä / lukuvuosi.
    • Jos olet ollut läsnäolevana opiskelijana kolme lukukautta, sinulla tulisi olla suorituksia vähintään 67,5 op, neljä lukukautta 90 op, jne.
  • YAMK-tutkintoon siirtoa hakiessasi sinulla tulee olla näyttöä opintojen etenemisestä ja opintojen tulee olla tutkintoon soveltuvia. Tämän lisäksi sinulla tulee olla hakukelpoisuus koulutukseen (vaadittu koulutus ja työkokemus)

Huom. opintosuorituksiksi ei lasketa hyväksilukuja aiemmista opinnoistasi tai tutkinnoistasi.

Jos haet koulutukseen, jossa opetuskieli on eri kun nykyisessä koulutuksessasi, voit hakea siirtoa vain ennen toisen opiskeluvuoden alkua.

Valintaperusteet

Siirto-opiskelijavalintaan vaikuttavat suoritettujen opintojen soveltuvuus ko. koulutukseen sekä opintomenestys.

Valinnassa otetaan huomioon myös koulutuksen resurssit (mm. ryhmän koko ja kokonaisopiskelijatilanne), opiskelijan perustelut hakemukselleen sekä koulutuspäällikön tai opintojen ohjaajan kanssa käyty ohjaava keskustelu.

Hakeminen ja hakuaika

Hakeminen tapahtuu Opintopolku.fi-palvelussa (haun nimi: Siirtohaku, Hämeen amk). Siirtohaussa mukana olevien hakukohteiden tiedot julkaistaan Opintopolussa viimeistään kaksi viikkoa ennen hakuajan alkamista. Hakulomake on täytettävissä vain hakuaikana.

Hakuajat

2. - 16.5. klo 15 mennessä (syksyllä alkavat opinnot)

1. - 15.11. klo 15 mennessä (keväällä alkavat opinnot)

Liitteet opiskeluoikeudesta toisessa korkeakoulussa

  • Ajantasainen opintosuoritusote sekä osasuoritustodistukset
  • Opintojaksokuvaukset suorittamistasi opinnoista
  • Opiskelutodistus

Lataa liitteet opintopolun hakemuksellesi tai lähetä ne HAMKin hakijapalveluihin kevään siirtohaussa 26.5. ja syksyn siirtohaussa 25.11. mennessä. Jos et toimita pyydettyjä liitteitä määräaikaan mennessä, sinut todetaan ei-hakukelpoiseksi hakijaksi etkä voi tulla valituksi HAMKiin siirtohaussa.

Siirto-opiskelijavalinnan tulokset

Tulosten julkaisu viimeistään:

30.6. (syksyllä alkavat opinnot)

15.12. (keväällä alkavat opinnot)

Sinun tulee ottaa opiskelupaikka vastaan ja ilmoittautua läsnäolevaksi opiskelijaksi annettuun määräaikaan mennessä. Ottamalla opiskelupaikan vastaan siirtohaussa eroat samalla lähtökorkeakoulustasi

Yhteystiedot

HAMK Instagramissa

Kauas on tultu taylorismin ajoista, jolloin ajatteleminen ja työntekeminen haluttiin erottaa toisistaan. Vai onko? Opetushallituksen pääjohtaja @Heino1Olli kannusti #HAMK Hyvinvointiyksikössä työyhteisöjä jatkuvaan oppimiseen, ja siinä korkeakoulujen asiantuntemusta tarvitaan. ...

35 0

Mustialan kampuksen kirjasto henkii kampuksen tunnelmaa! 🐑🐄 HAMKin kirjastolaiset ovat kokoustamassa Mustialan kampuksella tänään. #hamk #hamkkirjasto #mustiala #maatalous #eläimet #hamklibrary #mustialacampus #whatthisisallabout Mustiala campus library has it's own farm spirit! ...

33 3

No onpas ollut tapahtumarikas kesä HAMKin kampuspaikkakunnilla! On ollut Wanaja Festivalia ja Mellakkaa, Metallican konsertti, Hippalot, Holjat, Hakkapeliittatapahtuma, Työväen musiikkijuhlat, Ilves19, Pride ja vaikka mitä muuta! Tänä viikonloppuna on Hämeenlinnassa esimerkiksi Elomessut ja Linna Cruising. Ensi viikolla on vuorossa ainakin Puutarha-alan suurtapahtuma Lepaa 2019 -näyttely ja Hämeen keskiaikafestivaali. Mihin paikkakuntiemme kesätapahtumiin sinä olet osallistunut? Wow, it sure has been an active summer in HAMK campus towns! What events have you attended? #hamk #visithämeenlinna ...

63 0

Lisähaku HAMKiin on päättynyt. Ilmoittautuminen polku- tai avoimiin opintoihin on vielä avoinna. Lisätietoa avoimista opinnoista löydät bion linkistä! #hamk #avoinamk ...

24 0

Ilmoittautuminen HAMKin avoimeen ammattikorkeakouluun ja polkuopintoihin on alkanut! Suorita ammattikorkeakouluopintoja iästä tai pohjakoulutuksesta riippumatta ja kehitä osaamistasi! #hamk #avoinamk Enrollment for HAMK's open university and study path for degree has started. Take university studies, regardless of your age or basic education, and develop your skills! #openuniversity #studyinfinland ...

35 0

Vielä ehdit hakemaan HAMKiin lisähaussa. Haussa tekniikan, hoitoalan tai liiketalouden koulutuksia. Katso koulutukset bion linkistä! #hamk #lisähaku ...

32 1

Lisähaku HAMKiin on alkanut! Katso haussa olevat koulutukset osoitteesta hamk.fi ja aloita opintosi vielä syksyllä! #hamk #lisähaku ...

23 0

There is still time to apply for Bioeconomy Engineering degree programme. Application period closes 15 July and studies start in January 2020 #hamk #bioeconomy ...

34 0

Esittelyviikkomme päättää Lepaan kampus, josta valmistuu joka vuosi HAMKin hortonomeja erikoistuen joko puutarhatalouteen tai rakennettuun ympäristöön. Tytäryhtiö Hämeen ammatti-instituutin puolella voi opiskella vaikka golkenttähoitajaksi tai -mestariksi. Lepaan viinit ovat myös monelle tuttuja, niitä oppii valmistamaan elintarvikejalostuksen ammattitutkinnossa. Lepaan kartanon historia tunnetaan 1400-luvulta asti. Opetustoiminta Lepaalla alkoi 1910. Lepaalla toimii myös HAMK Bion rakennetun ympäristön tutkimusryhmä. Lepaan kampuksen puistolle on myönnetty ensimmäisenä Suomessa Green Flag Award-palkinto tunnustuksena ylläpidosta ja käyttäjäystävällisyydestä. Elokuussa Lepaalla on puutarha-alan suurnäyttely. As Pride week 2019 is coming to an end, Lepaa acts as the final campus in the series of introductions. Lepaa campus provides higher education degrees in horticulture. Lepaa campus roots lead us to 1910, which marks the beginning of horticultural studies in HAMK. Lepaa campus accommodates HAMK Bioeconomy research unit, which specialty is in developmental requirements rising from social needs, growth, and built environments. Lepaa campus also holds the very first Green Flag Award granted in Finland for campus maintenance and user-friendliness. #hamk #prideviikko #pride2019 ...

60 0

Tänään esittelyvuorossa on vanhin kampuksemme, josta HAMKin tarina alkoi jo vuonna 1840. Tällöin Mustialassa toimi maanviljelyoppilaitos, ja nykyäänkin vehreä ja puistomainen kampuksemme tarjoaa maaseutuelinkeinojen ja hevostalouden koulutuksia eli agrologin tutkintoa noin 400 oppilaalle. Tämän lisäksi Mustialassa voi suorittaa Hämeen ammatti-instituutin perustutkinnon tai ottaa osaa vaikkapa mehiläistarhauksen koulutuksiin! Mustialan kampuksella toimii myös luomutuotannossa oleva opetus- ja tutkimusmaatila, joka yhteistyössä Luonnonvarakeskuksen (Luke) kanssa on mukana kehittämässä kansallista bio-ja kiertotalouden osaamista. HAMK Mustiala is our oldest campus where HAMK story begun back in 1840. From the very beginning, Mustiala has acted as an institute for agriculture studies and currently, Mustiala provides higher education degrees in agriculture for around 400 students. In addition to offering a variety of agriculture degrees, Mustiala campus farmstead, based on organic farming practices, participates in the development of national bioeconomy and circular economy projects in cooperation with Natural Resources Institute Finland. #hamk #pride2019 ...

51 0

Valkeakosken kampuksella oppilaitosrajat ylittyvät kansainvälisessä ympäristössä. Kampuksella toimivat Hämeen ammattikorkeakoulun lisäksi myös Tietotien lukio ja Valkeakosken ammattiopisto. Opetus- ja kehitystoiminnassa tehdään yhteistyötä kaikkien oppilaitosten välillä. AMK-tutkinnoista Valkeakoskella on tarjolla sähkö- ja automaatiotekniikka suomen- ja englanninkielisenä sekä englanninkielinen International Business. Viime vuonna Valkeakoskella oli opiskelijoita noin 750. At Valkeakoski campus, educational institution limits are exceeded in an international environment. In addition to the Häme University of Applied Sciences, the campus is also home to Tietotie High School and Valkeakoski Vocational College. Educational and development activities are carried out between all educational institutions. Valkeakoski has a degree in Electrical and Automation Technology in Finnish and English and International Business in English. Last year, there were about 750 students in Valkeakoski. #hamk #pride2019 ...

49 1

HAMKin Evon kampuksen vahvat metsäosaamisen juuret ulottuvat aina vuoteen 1862, jolloin opetustoiminta alkoi Evolla. Nykyään Evon kampuksella opiskellaan metsätaloutta käytännönläheisesti, monipuolisesti ja nykyaikaista tekniikkaa hyödyntäen, yhdessä toisen asteen koulutusta tarjoavan tytäryhtiömme Hämeen ammatti-insituutin kanssa. Opintoihin voi sisällyttää esimerkiksi metsänhoitoa ja -suunnittelua, asiakaspalvelua, taloutta sekä käytännön puunkorjuuta. Tutkimusyhteistyötä tehdään mm. Luonnonvarakeskus Luken kanssa. Evolla opiskelee toistasataa opiskelijaa ja siellä sijaitsee yksi Etelä-Suomen suurimmista yhtenäisistä metsäalueista. Evo is one of the campuses of HAMK. Since its founding 1862, Evo has had an important role in forestry studies in Finland. Nowadays the curriculum offers a wide range of courses from forest management and planning to finance and customer service. Over 170 students are studying at the campus, and Evo does research collaboration with different organizations such as Natural Resources Institute Finland (Luke). Evo is also known for its forest area, which is one of the largest forest area in Southern Finland. #hamk #pride2019 ...

50 0

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU