Hae HAMKiin - Hämeen ammattikorkeakoulu
Hae HAMKiin
Opiskelijoita kierreportaissa

Sinullekin on paikka, tule meille!

7 702

Ensisijaiset hakijat

15 966

Kaikki hakijat

3 264

Paikan vastaanottaneet

8 838

Opiskelijamäärä

HAMKin koulutus

HAUT

Syksyn yhteishaku 1.9.–15.9.2021

Vuoden 2021 syksyn yhteishaku järjestetään syyskuussa. Haussa ovat mukana seuraavat koulutukset:

AMK -tutkinnot

Aikataulu

Hakuaika alkaa 1.9.2021
Hakuaika päättyy 15.9.2021 klo 15.00

Hakeminen

Koulutuksiin haetaan osoitteessa www.opintopolku.fi

Kevään yhteishaku 16.3.–30.3.2022

Vuoden 2022 kevään yhteishaku järjestetään maaliskuussa. Haussa on laaja tarjonta sekä AMK-tasoisia että YAMK-tasoisia koulutuksia.

AMK -tutkinnot

YAMK -tutkinnot

 

 

Kevään 2022 toisen yhteishaun aikataulu

Päivämäärä Aikataulu
16.3.2022 Hakuaika alkaa *, NETTIHAKU avautuu.
30.3.2022 Hakuaika päättyy, nettihaku sulkeutuu klo 15.00.
Hakulomake tulee olla tallennettuna opintopolku.fi -palvelussa klo 15.00 mennessä.
6.4.2022 Hakemuksen liitteet oltava perillä korkeakoulussa klo 15.00 mennessä (kevätlukukaudella 2022 valmistuvien osalta 15.7.2022 klo 15.00 mennessä).
6.4.2022 Hakemukset valintakokeen yksilöllisistä järjestelyistä oltava perillä korkeakoulussa klo 15.00 mennessä. Lue lisää ammattikorkeakouluun.fi -verkkosivuilta.
vk 21 2022 AMK-valintakokeen QR-koodien lähettäminen hakijoille
vk 21 2022 Valintakoekutsujen lähettäminen HAMKin omiin valintakokeisiin
30.5.2022 Todistusvalinnan tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään.
vk 22 2022 AMK-valintakokeet (yksipäiväinen koe) **
31.5.2022 Älykkään ja kestävän muotoilun valintakoe (HAMKin oma valintakoe)
8.7.2022 Valintojen tulokset hakijoille viimeistään
15.7.2022 Korkeakoulupaikka on otettava vastaan klo 15 mennessä. Opiskelupaikan vastaanottamistavoista ilmoitetaan sähköisesssä hyväksymiskirjeessä.
2.8.2022 Varasijoilta hyväksyminen päättyy klo 15.00

*  Kevään toisessa yhteishaussa voit hakea HAMKin suomenkielisiin koulutuksiin.
** Ei koske HAMKin muuntokoulutuksia eikä Älykäs ja kestävä muotoilu -koulutusta

 

Haku avoimen AMKn opintojen perusteella

HAMKiin voi hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimessa ammattikorkeakoulussa suoritettujen opintojen perusteella erillishaussa.

Hakulomake on osoitteessa www.opintopolku.fi.

Avoimen AMKn erillishaussa opiskelijaksi voidaan valita AMK-tutkintoon hakija, joka on suorittanut 60 opintopistettä soveltuvia ammattikorkeakouluopintoja avoimessa ammattikorkeakoulussa. Sairaanhoitajakoulutukseen voidaan ottaa opistoasteen sairaanhoitajatutkinnon suorittanut hakija, joka on suorittanut 30 opintopistettä soveltuvia ammattikorkeakouluopintoja avoimessa ammattikorkeakoulussa.

Katso lisäksi tietoa toisen asteen opiskelijoille suunnatuista väyläopinnoista sivuiltamme.

Ylempään AMK-tutkintoon voidaan valita hakija, jolla on tutkintoon vaadittu pohjakoulutus sekä kaksi vuotta tutkinnon jälkeistä työkokemusta ja joka on suorittanut 10 op (60 op tutkinnossa) / 15 op (90 op tutkinnossa) koulutukseen soveltuvia YAMK-opintoja avoimessa ammattikorkeakoulussa.

Opiskeluoikeus

Hakija saa opiskeluoikeuden, kun hänet hyväksytään opiskelijaksi ja hän ottaa paikan vastaan sekä ilmoittautuu lukukaudelle. Opiskeluoikeusaika lasketaan alkaneeksi ko. lukukaudesta lähtien. Siten on suositeltavaa hakea opiskelijaksi sinä lukukautena, jona haluaa aloittaa opintonsa tutkinto-opiskelijana.

Voit hakea opiskeluoikeuden siirtoa Hämeen ammattikorkeakouluun, jos sinulla on opiskeluoikeus jossain suomalaisessa korkeakoulussa. Siirtyminen on mahdollista samaan tai vastaavaan koulutukseen.

Jos sinulla on jo opiskeluoikeus HAMKissa ja haluat siirtyä toiseen koulutukseen, niin otathan yhteyttä ko. koulutuksen opintojen ohjaajaan.

Yliopisto-opiskelija, jolla on opinto-oikeus sekä alempaan että ylempään tutkintoon, voi hakea siirtoa vain amk-tutkinnon suorittamiseen. Opinto-oikeutta YAMK-tutkinnon suorittamiseen haetaan normaalin valintamenettelyn kautta.

Jos opiskelijalla on enemmän kuin yksi opiskeluoikeus, hänen on valittava, minkä opiskeluoikeiden siirtoa hakee.

 

Hakukelpoisuus

Sinulla on opinto-oikeutta niin paljon jäljellä, että sinun on mahdollista saada tutkinto suoritettua opinto-oikeusaikana.

  • Opinto-oikeutesi on alkanut, kun olet ilmoittautunut 1. kerran läsnäolevaksi edellisessä koulutuksessa.

Olet ollut lähtökorkeakoulussa läsnäolevana opiskelijana vähintään yhden vuoden. Yhden vuoden läsnäolovaatimus ei koske YAMK-opiskelijoita, jotka voivat siirtyä jo lukukauden opiskelun jälkeen. 60 op:n laajuisiin YAMK-koulutuksiin (kulttuurialan, luonnonvara-alan sekä tekniikan alan ylempi AMK-tutkinto) voi hakea siirto vain ensimmäisen lukukauden opiskelun jälkeen.

  • AMK-tutkintoon  siirtoa hakiessasi sinulla tulee olla opintosuorituksia vähintään 45 opintopistettä / lukuvuosi.
    • Jos olet ollut läsnäolevana opiskelijana kolme lukukautta, sinulla tulisi olla suorituksia vähintään 67,5 op, neljä lukukautta 90 op, jne.
  • YAMK-tutkintoon siirtoa hakiessasi sinulla tulee olla näyttöä opintojen etenemisestä ja opintojen tulee olla tutkintoon soveltuvia. Tämän lisäksi sinulla tulee olla hakukelpoisuus koulutukseen (vaadittu koulutus ja työkokemus)

Huom. opintosuorituksiksi ei lasketa hyväksilukuja aiemmista opinnoistasi tai tutkinnoistasi.

Jos haet koulutukseen, jossa opetuskieli on eri kun nykyisessä koulutuksessasi, voit hakea siirtoa vain ennen toisen opiskeluvuoden alkua.

Valintaperusteet

Siirto-opiskelijavalintaan vaikuttavat suoritettujen opintojen soveltuvuus ko. koulutukseen sekä opintomenestys.

Valinnassa otetaan huomioon myös koulutuksen resurssit (mm. ryhmän koko ja kokonaisopiskelijatilanne), opiskelijan perustelut hakemukselleen sekä koulutuspäällikön tai opintojen ohjaajan kanssa käyty ohjaava keskustelu.

Hakeminen ja hakuaika

Hakeminen tapahtuu Opintopolku.fi-palvelussa (haun nimi: Siirtohaku, Hämeen amk). Siirtohaussa mukana olevien hakukohteiden tiedot julkaistaan Opintopolussa viimeistään kaksi viikkoa ennen hakuajan alkamista. Hakulomake on täytettävissä vain hakuaikana.

Hakuajat

2. - 16.5. klo 15 mennessä (syksyllä alkavat opinnot)

1. - 15.11. klo 15 mennessä (keväällä alkavat opinnot)

Liitteet opiskeluoikeudesta toisessa korkeakoulussa

  • Ajantasainen opintosuoritusote sekä osasuoritustodistukset
  • Opintojaksokuvaukset suorittamistasi opinnoista
  • Opiskelutodistus

Lataa liitteet opintopolun hakemuksellesi tai lähetä ne HAMKin hakijapalveluihin kevään siirtohaussa 26.5. ja syksyn siirtohaussa 25.11. mennessä. Jos et toimita pyydettyjä liitteitä määräaikaan mennessä, sinut todetaan ei-hakukelpoiseksi hakijaksi etkä voi tulla valituksi HAMKiin siirtohaussa.

Siirto-opiskelijavalinnan tulokset

Tulosten julkaisu viimeistään:

30.6. (syksyllä alkavat opinnot)

15.12. (keväällä alkavat opinnot)

Sinun tulee ottaa opiskelupaikka vastaan ja ilmoittautua läsnäolevaksi opiskelijaksi annettuun määräaikaan mennessä. Ottamalla opiskelupaikan vastaan siirtohaussa eroat samalla lähtökorkeakoulustasi

Tutustu HAMKin hakijan oppaisiin ja opiskeluun!

Millainen on sinun polkusi?

Yhteystiedot

HAMK Instagramissa

Nobody:
Us: Finland has the best education system in the world 🇫🇮

Want to know what the hype is all about? 🤔 Join the six-part "Future is Made in Finland" webinar series to learn more about the country of world-class education!🤓 You'll hear about attractive career options, latest innovations, and how you could benefit from studying and working in Finland. Reach out to HAMK after each episode for a discussion, and make sure to check out our virtual booth 👀
Learn more and register for the webinar series on the website. Link in bio ➡️

#hamk #hamkstoriesinternational#studyinfinland #finlandworks #finland#teamfinlandknowledge #finnisheducation #science #innovation #workinfinland #arctic #digitalhealth #health #quantumtechnology #sustainability #airquality #entrepreneurship #startups

@studyinfinland
@businessfinlandfi
@okmfi
...

WOU - vastaanotimme mahtavan määrän hakemuksia syksyn yhteishakuun, joka meni säppiin juuri äsken 😱 Kiitos kaikille hakijoille ja tsemppiä valintaan! Toivottavasti nähdään HAMKissa tammikuussa 😍 #HAMK #yhteishaku ...

Syksyn yhteishaku on käynnissä, ja hakea ennättää 15.9. klo 15 asti! Eikun siis hakuhousut jalkaan ja hakemusta nakuttelemaan 🕺🤩🖥️ #HAMK #yhteishaku ...

”Parasta on ollut huomata, kuinka ihanaa on opiskella sitä, mistä tykkää”, kommentoi Sari Näyhö opiskeluaan liiketalouden muuntokoulutuksessa.🥰

Sari tutki pitkään vaihtoehtoja ja muuntokoulutus osoittautui juuri sopivaksi ratkaisuksi: ”Tällä pystyn täydentämään ja päivittämään omia aiempia opintojani juuri niiltä osin, mitkä koen itselleni mielekkäiksi.”💡

Liiketalouden muuntokoulutus sopii sinulle, joka haluat täydentää aiempaa korkeakoulututkintoasi tai kesken jääneitä korkeakouluopintojasi kaupallisella osaamisella.💪💪

👉 Koulutus on mukana syksyn yhteishaussa 1.9. – 15.9.2021 . Tutustu koulutukseen ja hakuohjeisiin sivullamme, linkin löydät biosta!

#hamk #hamk_uas #hamktradenomi #liiketalous
#tradenomi #muuntokoulutus #yhteishaku #syksynyhteishaku @hamktradenomi
...

Heads up! Vastahan se lukuvuosi alkoi, mutta seuraavaksi haetaan jo tammikuussa alkaviin opintoihin 🤩 Syksyn yhteishaku pärähtää käyntiin keskiviikkona 1.9. joten nyt on hyvä aika miettiä, mitä just sä haluaisit tehdä seuraavaksi! Tsekkaa meidän tarjonta bion linkistä 🕺 #HAMK #yhteishaku

// Joint application for studies starting on January 2022 starts 1 September! In this application, you can apply only to Finnish degree programmes. But don't you worry, we will also publish soon information about English degree programmes starting on Autumn 2022.
...

Hei uudet ja vanhat opiskelijat! 🎉 Lataa Tuudo ja helpota opiskeluarkeasi yhdellä sovelluksella. Tuudosta löydät muun muassa suorituksesi, lukujärjestykset, ravintoloiden ruokalistat, kampusten kartat, kirjaston palvelut ja HAMKin tärkeät tiedotteet. Sovelluksen löydät App Storesta, Google Play -kaupasta ja Huawei App Gallerysta, ja se on ladattavissa ilmaiseksi. Kirjautumaan pääset HAMK-tunnareillasi. 🙌🏼⠀

Lue lisää Tuudosta 👉🏽 hamk.fi/tuudo #hamkxtuudo #tuudoapp #hamk⠀

Hello new and old students! 🎉 Download Tuudo from your app store and make your study life so much easier with one app. From Tuudo you’ll find for example study records, schedules, restaurant menus, campus maps, library services and HAMK important news. Tuudo is available for free in App Store, Google Play-store and Huawei App Gallery and you can log in with your HAMK account. Check out more 👉🏽 hamk.fi/tuudoapp. #hamkxtuudo #tuudoapp #hamk
...

Taas on se aika vuodesta, kun HAMKin henkilökunta kokoontuu yhteen ja viettää aikaa punoen juonia opiskelijoiden pään menoksi 😝 No ei nyt ihan, mutta vähän sinnepäin!😘 Ootko tiennyt, että HAMKissa on töissä yli 680 henkilöä tosi erilaisissa tehtävissä ja seitsemällä kampuksella? Se on aika määrä!🤯😱 #hamk ...

😍😱🕺 Vuoden HAMKilaiset on valittu, ONNEA! ⠀
HAMKO valitsi vuoden 2021 hamkilaisiksi opiskelijaäänestyksellä opinto-ohjaaja Salla Niittymäen, lehtori Marika Ahosen ja lehtori Mika Virolaisen. Valinnat perustuvat opiskelijoilta kerättyihin ehdotuksiin henkilökunnasta ja opettajista, joiden tunnit ovat vuorovaikutteisia etäopetuksesta huolimatta, jotka vastaavat hyvin opiskelijoiden kysymyksiin ja ovat kiinnostuneita opiskelijoiden näkemyksistä. #hamk⠀

HAMKO has selected the HAMK staff members of the year 2021! Chosen staff members are study counsellor Salla Niittymäki, lector Marika Ahonen and lector Mika Virolainen, congratulations!
...

Kesähaku oli siinä - ohi nopeasti ja tehokkaasti! 😎 Kiitos kaikille HAMKiin hakeneille! 💜

Mikäli kesähaussa ei löytynyt sopivaa koulutusta, niin ei syytä huoleen! Avoimen AMKin tarjonnassa on paljon mielenkiintoisia opiskelumahdollisuuksia, ja ilmoittautumisaikaa opintoihin on vielä 15.8. asti. Jos haluaisit edetä tutkinto-opiskelijaksi polkuopintojen kautta, kannattaa kurkata myös mitä paikkoja siellä on jäljellä - aikaa on 8.8. asti! Löydät lisätietoja näistä osoitteesta hamk.fi/avoin. #hamk #kesähaku2021
...

Tiesitkö, että tarjoamme myös osaajakoulutuksia? 🧐 Osaajakoulutukset ovat AMK-tutkinnon erityisosaamisen kokonaisuuksia. Niiden laajuus on 30 op ja suoritusaika on vuoden. Osaajakoulutukset voidaan myöhemmin myös hyväksilukea AMK-tutkintoon! 🤩

🐮 Maatalouden perusteiden osaajakoulutus sopii maatalouden alalla työskenteleville sekä niille, jotka harkitsevat maatalousyrittäjyyttä tai ovat muuten kiinnostuneita maatalouden perusteista! Voit ilmoittautua mukaan 15.8. mennessä.

🍀 Kestävän kehityksen osaajakoulutus sopii kaikille, jotka tarvitsevat uutta ajankohtaista tietoa kestävän kehityksen periaatteista, tavoitteista ja toteutusmalleista! Voit ilmoittautua mukaan 1.12. mennessä.

Kurkkaa lisätietoja hamk.fi/korkeakouludiplomi, mikäli kiinnostuit 😎 #hamk #osaajakoulutus #kestäväkehitys #maatilatalous
...

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU