Hae HAMKiin - Hämeen ammattikorkeakoulu
Hae HAMKiin
Hämeen ammattikorkeakoulu

Sinullekin on paikka, tule meille!

5651

Ensisijaiset hakijat

12276

Kaikki hakijat

2320

Paikan vastaanottaneet

7363

Opiskelijamäärä

HAMKin koulutus

HAUT

Korkeakoulujen syksyn yhteishaku 4.9. – 18.9.2019 (klo 15)

Syksyn yhteishaussa voit hakea seuraaviin koulutuksiin:

AMK-tutkinnot

Bioeconomy Engineering, insinööri (AMK) | päivätoteutus | Forssa
Konetekniikka, insinööri (AMK) | päivätoteutus | Riihimäki
Liiketalous, tradenomi (AMK) | muuntokoulutus 90-120 op | Hämeenlinna
Sairaanhoitaja (AMK)| monimuotototeus | Hämeenlinna
Sosionomi (AMK) | muuntokoulutus 90-120 op | Hämeenlinna
Sähkö- ja automaatiotekniikka, insinööri (AMK) | monimuotototeutus | Valkeakoski
Sähkö- ja automaatiotekniikka, insinööri (AMK) | muuntokoulutus 75 op | Valkeakoski
Tieto- ja viestintätekniikka, insinööri (AMK)| päivätoteutus | Riihimäki

Syksyn 2019 yhteishaun aikataulu

4.9.2019Hakuaika alkaa, NETTIHAKU avautuu.
18.9.2019Hakuaika päättyy, nettihaku sulkeutuu klo 15.00.
25.9.2019Muuntokoulutukset: portfolioiden palautus klo 15.00 mennessä
29.10.-1.11.2019AMK-valintakoe
29.11.2019Valintojen tulokset hakijoille viimeistään
9.12.2019Korkeakoulupaikka on otettava vastaan klo 15 mennessä. Opiskelupaikan vastaanottamistavoista ilmoitetaan hyväksymisviestissä.
17.12.2019Varasijoilta hyväksyminen päättyy klo 15.00

Haussa olevat koulutukset:

Kevään 2020 toisen  yhteishaun aikataulu

18.3.2020Hakuaika alkaa *, NETTIHAKU avautuu.
1.4.2020Hakuaika päättyy, nettihaku sulkeutuu klo 15.00.
Hakulomake tulee olla tallennettuna opintopolku.fi -palvelussa klo 15.00 mennessä.
8.4.2020Hakemuksen liitteet oltava perillä korkeakoulussa klo 15.00 mennessä (kevätlukukaudella 2020 valmistuvien osalta 15.7.2020 klo 15.00 mennessä).
8.4.2020Valintakokeen erityisjärjestelypyynnöt oltava perillä korkeakoulussa klo 15.00 mennessä. Lue lisää ammattikorkeakouluun.fi -verkkosivuilta.
vk xx 2020AMK-valintakokeen QR-koodien lähettäminen hakijoille
vk 20 2020Valintakoekutsujen lähettäminen HAMKin omiin valintakokeisiin
27.5.2020Todistusvalinnan tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään.
vk xx 2020AMK-valintakokeet
8.7.2020Valintojen tulokset hakijoille viimeistään
15.7.2020Korkeakoulupaikka on otettava vastaan klo 15 mennessä. Opiskelupaikan vastaanottamistavoista ilmoitetaan hyväksymiskirjeessä.
31.7.2020Varasijoilta hyväksyminen päättyy klo 15.00

*  Kevään toisessa yhteishaussa voit hakea HAMKin suomenkielisiin koulutuksiin.

HAMKiin voi hakea tutkinto-opiskelijaksi avoimessa ammattikorkeakoulussa suoritettujen opintojen perusteella erillishaussa.

Hakulomake on osoitteessa www.opintopolku.fi.

Avoimen AMKn erillishaussa opiskelijaksi voidaan valita AMK-tutkintoon hakija, joka on suorittanut 60 opintopistettä soveltuvia ammattikorkeakouluopintoja avoimessa ammattikorkeakoulussa. Sairaanhoitajakoulutukseen voidaan ottaa opistoasteen sairaanhoitajatutkinnon suorittanut hakija, joka on suorittanut 30 opintopistettä soveltuvia ammattikorkeakouluopintoja avoimessa ammattikorkeakoulussa.

Katso lisäksi tietoa toisen asteen opiskelijoille suunnatuista väyläopinnoista sivuiltamme.

YAMK-tutkintoon voidaan valita hakija, jolla on tutkintoon vaadittu pohjakoulutus sekä kolme vuotta tutkinnon jälkeistä työkokemusta ja joka on suorittanut 10 op (60 op tutkinnossa) / 15 op (90 op tutkinnossa) koulutukseen soveltuvia opintoja avoimessa ammattikorkeakoulussa.

Voit hakea opiskeluoikeuden siirtoa Hämeen ammattikorkeakouluun, jos sinulla on opiskeluoikeus jossain suomalaisessa korkeakoulussa. Siirtyminen on mahdollista samaan tai vastaavaan koulutukseen.

Jos sinulla on jo opiskeluoikeus HAMKissa ja haluat siirtyä toiseen koulutukseen, niin otathan yhteyttä ko. koulutuksen opintojen ohjaajaan.

Yliopisto-opiskelija, jolla on opinto-oikeus sekä alempaan että ylempään tutkintoon, voi hakea siirtoa vain amk-tutkinnon suorittamiseen. Opinto-oikeutta YAMK-tutkinnon suorittamiseen haetaan normaalin valintamenettelyn kautta.

Jos opiskelijalla on enemmän kuin yksi opiskeluoikeus, hänen on valittava, minkä opiskeluoikeiden siirtoa hakee.

 

Hakukelpoisuus

Sinulla on opinto-oikeutta niin paljon jäljellä, että sinun on mahdollista saada tutkinto suoritettua opinto-oikeusaikana.

  • Opinto-oikeutesi on alkanut, kun olet ilmoittautunut 1. kerran läsnäolevaksi edellisessä koulutuksessa.

Olet ollut lähtökorkeakoulussa läsnäolevana opiskelijana vähintään yhden vuoden. Yhden vuoden läsnäolovaatimus ei koske YAMK-opiskelijoita, jotka voivat siirtyä jo lukukauden opiskelun jälkeen. 60 op:n laajuisiin YAMK-koulutuksiin (kulttuurialan, luonnonvara-alan sekä tekniikan alan ylempi AMK-tutkinto) voi hakea siirto vain ensimmäisen lukukauden opiskelun jälkeen.

  • AMK-tutkintoon  siirtoa hakiessasi sinulla tulee olla opintosuorituksia vähintään 45 opintopistettä / lukuvuosi.
    • Jos olet ollut läsnäolevana opiskelijana kolme lukukautta, sinulla tulisi olla suorituksia vähintään 67,5 op, neljä lukukautta 90 op, jne.
  • YAMK-tutkintoon siirtoa hakiessasi sinulla tulee olla näyttöä opintojen etenemisestä ja opintojen tulee olla tutkintoon soveltuvia. Tämän lisäksi sinulla tulee olla hakukelpoisuus koulutukseen (vaadittu koulutus ja työkokemus)

Huom. opintosuorituksiksi ei lasketa hyväksilukuja aiemmista opinnoistasi tai tutkinnoistasi.

Jos haet koulutukseen, jossa opetuskieli on eri kun nykyisessä koulutuksessasi, voit hakea siirtoa vain ennen toisen opiskeluvuoden alkua.

Valintaperusteet

Siirto-opiskelijavalintaan vaikuttavat suoritettujen opintojen soveltuvuus ko. koulutukseen sekä opintomenestys.

Valinnassa otetaan huomioon myös koulutuksen resurssit (mm. ryhmän koko ja kokonaisopiskelijatilanne), opiskelijan perustelut hakemukselleen sekä koulutuspäällikön tai opintojen ohjaajan kanssa käyty ohjaava keskustelu.

Hakeminen ja hakuaika

Hakeminen tapahtuu Opintopolku.fi-palvelussa (haun nimi: Siirtohaku, Hämeen amk). Siirtohaussa mukana olevien hakukohteiden tiedot julkaistaan Opintopolussa viimeistään kaksi viikkoa ennen hakuajan alkamista. Hakulomake on täytettävissä vain hakuaikana.

Hakuajat

2. - 16.5. klo 15 mennessä (syksyllä alkavat opinnot)

1. - 15.11. klo 15 mennessä (keväällä alkavat opinnot)

Liitteet opiskeluoikeudesta toisessa korkeakoulussa

  • Ajantasainen opintosuoritusote sekä osasuoritustodistukset
  • Opintojaksokuvaukset suorittamistasi opinnoista
  • Opiskelutodistus

Lataa liitteet opintopolun hakemuksellesi tai lähetä ne HAMKin hakijapalveluihin kevään siirtohaussa 26.5. ja syksyn siirtohaussa 25.11. mennessä. Jos et toimita pyydettyjä liitteitä määräaikaan mennessä, sinut todetaan ei-hakukelpoiseksi hakijaksi etkä voi tulla valituksi HAMKiin siirtohaussa.

Siirto-opiskelijavalinnan tulokset

Tulosten julkaisu viimeistään:

30.6. (syksyllä alkavat opinnot)

15.12. (keväällä alkavat opinnot)

Sinun tulee ottaa opiskelupaikka vastaan ja ilmoittautua läsnäolevaksi opiskelijaksi annettuun määräaikaan mennessä. Ottamalla opiskelupaikan vastaan siirtohaussa eroat samalla lähtökorkeakoulustasi

Yhteystiedot

HAMK Instagramissa

New design books in HAMK Hämeenlinna Library, come and borrow them! // Taidekirjauutuuksia Hämeenlinnassa, tule lainaamaan! #hamkkirjasto #hamklibrary #hamk #books #design #muotoilu ...

33 0

Such a beautiful Autumn day today in Hämeenlinna! The campus is starting to get the Autumn colours in 🍃🍁. Ruska on saapunut kampukselle! 😍 HAMKin kirjastolaisia kävi #kirjastomove2019 hengessä tuulettumassa ulkona #autumn #finland #hamk #hamklibrary #hamkkirjasto ...

108 1

@TheEAIE Campus visit is on at Visamäki! HAMK’s vice-rector Heidi Ahokallio-Leppälä welcomed our international quests and told some interesting facts about HAMK’s Strategy 2030, which embraces internationalisation among other things. #EAIE2019 #highered #HAMKInternational #hamk ...

56 0

Syksyn yhteishaku on päättynyt. Mukavaa syksyä kaikille ja tsemppiä hakeneille! #hamk #yhteishaku ...

29 0

Opiskele töidesi ohella sähkö- ja automaatiotekniikan insinööriksi! Joustavat opinnot sovitetaan elämäntilanteeseesi sopivaksi kokonaisuudeksi, jolloin saavutat käytännönläheisellä opiskelulla AMK-tutkinnon. Lisätiedot löydät bion linkistä! #hamk #yhteishaku #ylpeästiamk #insinööri ...

25 0

Kiinnostaako ura ohjelmistokehityksen, 3D-tekniikan tai pelisuunnittelun parissa? HAMKin tieto- ja viestintätekniikan koulutuksessa opit käyttämään, suunnittelemaan ja toteuttamaan erilaisia tietotekniikkaan pohjautuvia järjestelmiä.
Bion linkistä pääset tutustumaan koulutukseen! #hamk #yhteishaku #insinööri #ylpeästiamk
...

13 0

Syksyn yhteishaku on vielä viikon auki! Tsekkaa koulutusohjelmat bion linkistä ja aloita opinnot tammikuussa! #hamk #yhteishaku #ylpeästiamk ...

27 0

Today we shot new marketing material for HAMK in Mustiala campus. The beautiful nature and surroundings made it the perfect location 🌻🌱 #hamk #mustiala ...

61 1

Syvennä osaamistasi sosionomin muuntokoulutuksella! Koulutus on suunnattu mm. yhteisöpedagogeille (AMK), ohjaustoiminnan artenomeille (AMK) ja opistotason sosiaaliohjaaja ja -kasvattajille. Koulutus sisältää sosiaalialan perusteita, tutkivaa ja kehittävää työotetta ja sosiaalialan johtamisen näkökulmia. Koulutus mahdollistaa varhaiskasvatuksen sosionomin kelpoisuuden. Lisätietoja koulutuksesta bion linkistä! #hamk #yhteishaku #sosionomi #ylpeästiamk ...

21 0

HAMK Library got some colour during the weekend! 😍 #red #berries #rowanberry #september #hämeenlinna #hamk #hamklibrary #hamkkirjasto #hämeenlinnauniversitycentre ...

41 0

Hae syksyn yhteishaussa tekniikan moniosaajaksi HAMKin konetekniikan insinöörin koulutukseen! Tsekkaa lisätiedot bion linkistä! #hamk #yhteishaku #ylpeästiamk #insinööri ...

23 0

Onko sinulla jo korkeakoulututkinto, mutta haluasit kehittää kaupallista osaamistasi? Tai jäivätkö liiketalouden opintosi aikoinaan kesken? HAMKin liiketalouden muuntokoulutuksella kehität tietotaitoasi ja suoritat loppuun kesken jääneen tutkintosi!
Katso koulutuksen lisätiedot bion linkistä! #hamk #yhteishaku #tradenomi #ylpeästiamk
...

25 0

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU