Puettavan älykkyyden osaamisen kehittäminen - Hämeen ammattikorkeakoulu
Puettavan älykkyyden osaamisen kehittäminen
Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020 logo
Euroopan aluekehitysrahasto -logo
ELY-keskus
-

Puettavan älykkyyden osaamisen kehittäminen

Hankeen perustiedot:

Toteutusaika: 1.10.2020 – 31.12.2022
Rahoittaja: Hämeen ELY, Yritysten toimintaympäristön kehittämisavustus
Kokonaisrahoitus: 194 568€

Hankkeen tavoitteena on kehittää puettavan älykkyyden osaamista, jossa tekstiili-, teknologia-, ohjelmisto- ja palvelualan yritykset voivat suunnitella ja tuottaa uusia materiaaliratkaisuja ja teknologiaa hyödyntäviä tuotteita kv-markkinoille. Hankkeessa luodaan toimintamallit ja työkalut puettavan älykkyyden tuotteiden suunnittelemiseksi ja markkinoimiseksi. Hankkeen jälkeen yritykset osaavat kustoimoida tuotteitaan ja osaavat markkinoida niitä alustatalouden menetelmien avulla.

Toimenpiteet:
1) Puettavan älykkyyden design-valmiuksien, valmistuttamisen sekä kierrättämisen ja uusiokäytön edistäminen (materiaali- ja tietopankit)
2) Massakustomoinnin ja alustatalouden toimintaedellytysten kehittäminen (web-pohjainen työkalu, palvelut)
3) Yritysten materiaali- ja teknologiaosaamisen toimintaedellytysten kehittäminen (faasimuutosmateriaalit, teknologian ja materiaalien integrointi)
4) Yritysten yhteistyön kehittäminen
5) Tiedottaminen ja viestintä

Tulokset:
1) Design- ja valmistusosaamisen toimintamalli sekä kierrätyksen tietopankki (toimintamallit puettavan älykkyyden tuotteiden ja palveluiden suunnittelemiseksi ja kestävän liiketoiminnan luomiseksi, tietopankki puettavan älykkyyden materiaaleista, teknologiasta ja asiantuntijoista)
2) Massakustomoinnin ja alustatalouden toimintamalli (toimintamalli ja web-pohjainen työkalu puettavan älykkyyden tuotteiden massakustomoinnin toteuttamiseksi, toimintamalli ja sovellusyhteistyö verkostojen rakentamiseksi ja tuotteiden kaupallistamiseksi kansainvälisille markkinoille)
3) Puettavan älykkyyden yhteistyöverkosto (puettavan älykkyyden osaajienverkosto, virtuaalinen ja fyysinen kohtauspaikka, jossa puettavan älykkyyden ratkaisujen kehittäjät kohtaavat ja kehittävät uusia tuotteita ja palveluita)

YHTEYSTIEDOT

Instagram

Kuvassa Voimavalmennettuja yrittäjiä - oletko sinä seuraava? Tai tunnetko ehkä sopivan?

#yrittäjä, hae mukaan alkavaan Voimavalmennukseen 8.11.2021 mennessä - linkki biossa @hamk_smart

Seuraavassa valmennuksessa keskitymme erityisesti verkostoitumiseen ja hyvinvointiin.

Voimavalmennus on maksuton kehittämispolku yksinyrittäjille, pk-yritysten johdolle ja henkilöstölle ja se sisältää henkilökohtaista apua, valmennusta ja vertaistukea yrityksen tarpeiden mukaan syksyn 2021 ja kevään 2022 aikana.

Voimavalmennuksen järjestää HAMK Smart –tutkimusyksikön hallinnoima Euroopan Sosiaalirahaston (#ESR) rahoittama Muutoksen kesyttäjä -hanke. Osatoteuttajana hankkeessa on @hami_fi .

#hamksmart #muutoksenkesyttäjä #voimavalmennus
...

Moi! Olen Juha-Matti Torkkel ja työskentelen HAMK Smart -tutkimusyksikössä ratkaisuasiantuntijana. Intohimonani on uusien asioiden, menetelmien ja teknologioiden kehittäminen & testaaminen ja siksi edistän pelimoottoreiden ja niihin liittyvien tekniikoiden, kuten #AR, #VR ja #XR hyötykäyttöä.

***

Hola! My name is Juha-Matti Torkkel and in HAMK Smart research unit I work as a a solution expert. I'm passionate about developing and trying new things, methods and technologies, that is why I am advancing the beneficial use of game engines and related technologies such as AR, VR & XR.

#smartstaff
#hamksmart
#smartDISPatwork
...

5G Mökki going live at the moment! Join us now! Link in bio 💥 @hamk_smart

#5G
#5gMökki

@aaltouniversity @nokia @xamkfi @hamk_uas @metropolia_uas @start.north
...

Twitter

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU