HAMK Tech – tulevaisuuden teknologiaa - Hämeen ammattikorkeakoulu
HAMK Tech – tulevaisuuden teknologiaa
HAMK Tech – Technology for the Future
Ihmisiä Ohutlevykeskuksen edessä.

HAMK Tech – tulevaisuuden teknologiaa

KETÄ OLEMME/ MITÄ TEEMME?

Kehitämme asiakkaidemme kilpailukykyä parantavia ja uusia liiketoimintamahdollisuuksia avaavia suunnittelu- ja valmistusmenetelmiä. Autamme myös asiakkaitamme luomaan entistä enemmän luonnonvaroja ja muita resursseja säästäviä tuotteita sekä energiaratkaisuja.

 

Keskitymme valmistavaan teollisuuteen ja rakennettuun ympäristöön, erityisesti konepaja- ja rakennusteollisuuden soveltavaan tutkimukseen ja kehitykseen. Toiminnassamme yhdistämme kemian, kone-, rakennus-, sähkö- ja automaatiotekniikan sekä energiatekniikan erityisosaamista.

KENEN KANSSA TOIMIMME?

Toimimme aktiivisesti erilaisissa kansainvälisissä ja kansallisissa verkostoissa. Olemme osa RUN-EU Eurooppa-yliopistoa, jonka tarkoituksena on rakentaa tulevaisuuden korkeakoulutusta ja edistää liikkuvuutta sekä kehittää syvällistä yhteistyötä verkostoon kuuluvien yliopistojen kesken. Teemme tutkimusyhteistyötä myös monien muiden ulkomaisten yliopistojen kanssa, kuten HAMKin strategisten kumppaneiden, brasilialaisen Feevalen yliopiston ja tanskalaisen VIA University Collegen, sekä portugalilaisen Coimbran yliopiston kanssa. Olemme aktiivisesti mukana myös muissa kansainvälisissä verkostoissa, kuten ilmansaasteiden vaikutuksia tutkivassa ICP Materials -verkostossa.

 

HAMK Tech kuuluu teräsrakentamisen huippuosaamiskeskittymään (Steel Construction Excellence Center, SCEC), joka on dynaamisen teräsrakentamisen toimintaympäristö oppilaitoksille, yrityksille, kehittämisorganisaatioille ja tutkimuslaitoksille.

Tietoa tutkimusyksiköstä

 

HAMK Techissä työskentelee yhdessä usean eri kansallisuuden edustajia. Panostamme kansainvälisen tutkimustoiminnan laajentamiseen ja tuemme tutkimustoiminnallamme yritysten kansainvälistä kilpailukykyä. Vaikutamme kansainvälisissä tutkimusverkostoissamme pitkäjänteisesti alan kehitykseen ja tuomme osaamisemme yhteistyökumppaneidemme käyttöön. Tärkeimpiä asiakkaitamme ovat valmistavan teollisuuden vientiin tähtäävät yritykset sekä kuntien ja kaupunkien yhdyskuntarakenteista ja rakentamisesta vastaavat toimijat. Olemme tuottaneet tutkimuspalveluja kymmenille asiakkaille; vuonna 2019 noin 50 yritykselle. Olemme solmineet pitkäaikaisia yhteistyösopimuksia mm. SSAB Europe Oy:n, Ruukki Construction Oy:n ja Sisu Akselit Oy:n kanssa.

HAMK Tech panostaa merkittävästi uusien tutkimusavausten toteuttamiseen ja tutkimustoiminnan vaikuttavuuden laajentamiseen. Keskeisenä tavoitteenamme on tuottaa uusia ekologisia teknologiaratkaisuja ja innovaatioita yhdessä yritysten ja julkisten toimijoiden kanssa.

Hamkilaisessa tutkimuskokonaisuudessa HAMK Techin rooli on tuottaa teknologisia ratkaisuja monialaiseen ja muuntuvatieteelliseen tutkimukseen.

HAMK Techin keskeisiä tutkimusalueita ovat valmistavan teollisuuden materiaalit, suunnittelu- ja valmistusteknologiat, rakentaminen sekä rakennetun ympäristön energiatehokkuus. Tutkimustoiminnassa tähdätään ekologisesti kestäviin ratkaisuihin, huomioiden vaikutukset ilmastoon ja materiaalien kiertoon.

 

Käyntiosoite:
Hämeen ammattikorkeakoulu
HAMK Tech
Visakaarre 9 (toimisto)
/ Vankanlähde 13 (tutkimuslaboratorio Ohutlevykeskus)
13100 Hämeenlinna

Laskutusosoite:
Hämeen ammattikorkeakoulu​ (y-tunnus 2617489-3)
PL 231
13101 Hämeenlinna

Verkkolaskutusosoite: 
TE003726174893 (Tieto Oyj)
Välittäjän tunnus 003701011385

YHTEYSTIEDOT

Tutkimusalueet

Materiaalitutkimus

Materiaalit
Pitkäaikaiskestävyys

Suunnittelu- ja valmistusteknologiatutkimus

Valmistuksen robotiikka
3D-teknologiat

Rakentamisen tutkimus

Teräsrakenteet
Puurakenteet

Energiatehokkuustutkimus

Energiatehokkuus

Hankkeet

Tälle välilehdelle on koottu tutkimusyksikön hankkeet, joilla on englanninkieliset hankesivut. Teemme kansainvälistä yhteistyötä myös muissa hankkeissamme, jotka esitellään käynnissä olevat hankkeet / päättyneet hankkeet -välilehdillä (suomeksi).

 

Bioeconomy 4.0 & Carbon 4.0

 

Steel Cladding Systems for Stabilization of Steel Buildings in Fire (StabFi)

Julkaisuja

Jos upotus ei näy tai käytät ruudunlukuohjelmaa, avaa sivu tästä

Kansainvälinen toiminta

 

Panostamme vahvasti kansainvälistymiseen. Olemme osa RUN-EU Eurooppa-yliopistoa, jonka tarkoituksena on rakentaa tulevaisuuden korkeakoulutusta ja edistää liikkuvuutta sekä kehittää syvällistä yhteistyötä verkostoon kuuluvien yliopistojen kesken esimerkiksi tulevaisuuden osaamistarpeita vastaavan tutkimuksen osalta. Teemme tutkimusyhteistyötä myös monien muiden ulkomaisten yliopistojen kanssa, kuten HAMKin strategisten kumppaneiden, brasilialaisen Feevalen yliopiston ja tanskalaisen VIA University Collegen, sekä erityisesti portugalilaisen Coimbran yliopiston kanssa. Coimbran yliopiston teräsrakentamisen asiantuntijoiden kanssa tehdään myös koulutusyhteistyötä.

Henkilöstöstämme lähes puolet on kansainvälistä ja vuosittain HAMK Techissä noin 50 kansainvälistä opiskelijaa suorittaa työharjoitteluaan tai kesäopintoprojekteja, toimii opiskelija-assistentteina tai tekee opinnäytetyönsä.

HAMK Tech on vahvasti mukana kansainvälisessä ICP Materials -verkostossa, jossa tutkitaan ilmansaasteiden vaikutusta materiaaleihin, mukaan lukien historialliset ja kulttuuriperintökohteet.

Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
2 weeks ago
HAMK Tech

Tutkimustoimintaan integroidun pilotointimallin käytännön kokeilu etenee hankkeessa!
Jamaikalta kotoisin oleva Daniel Kelly työskentelee tutkimusassistenttina HAMK Tech -tutkimusyksikön energiatehokkuuden tutkimusryhmässä biohiilen tuotantoon liittyvässä hankkeessa. Tutkimusryhmässä työskentelyssä hän on ollut erityisen tyytyväinen siihen, että hän on päässyt tutustumaan paremmin suomalaiseen työelämään ja kulttuuriin, sekä lisäksi päässyt kehittämään ammatillisia taitojaan. Daniel on oppinut suomen kielen nopeasti, ja se onkin hänen työkielensä!

#internationaltalents #workathäme #kansainvälisetosaajat #kohtihämettä

Häme University of Applied Sciences, HAMK
HAMK Tech
Koulutuskuntayhtymä Tavastia
Forssan ammatti-instituutti
Hämeen Yrittäjät
... Lue lisääNäytä vähemmän

2 weeks ago
HAMK Tech

Tervetuloa Kokka kohti Kanta-Hämettä -hankkeen loppuseminaariin. Ohjelman ja ilmoittautumislinkin löydät täältä
www.kktavastia.fi/media/kokka-kohti-kanta-hametta-hankkeen-loppuseminaari-26.4.2023.pdf

#kohtihämettä #kktavastia #hamk #lhkk #hameenyrittajat
... Lue lisääNäytä vähemmän

3 weeks ago
HAMK Tech

Robotiikan täydennyskoulutuksen viimeisellä lähitapaamiskerralla pohdittiin tekoälyn roolia opetuksessa ja tutustuttiin robotiikan hyödyntämismahdollisuuksiin eri aloilla. Iltapäivällä harjoiteltiin Dobot-käsivarsirobottien käyttöä ja suunniteltiin niillä omia harjoitustehtäviä.

Robotiikan täydennyskoulutuksen järjestää Avoin RoboLab -hanke.

Robotiikkakampus - Robotics Campus
... Lue lisääNäytä vähemmän

Robotiikan täydennyskoulutuksen viimeisellä lähitapaamiskerralla pohdittiin tekoälyn roolia opetuksessa ja tutustuttiin robotiikan hyödyntämismahdollisuuksiin eri aloilla. Iltapäivällä harjoiteltiin Dobot-käsivarsirobottien käyttöä ja suunniteltiin niillä omia harjoitustehtäviä. 

Robotiikan täydennyskoulutuksen järjestää Avoin RoboLab -hanke. 

Robotiikkakampus - Robotics CampusImage attachment
3 weeks ago
HAMK Tech

SSAB, Top Analytica ja HAMK Tech ovat jo vuosikausia tehneet tutkimusyhteistyötä maalipinnoitettujen teräsohutlevyjen parissa.

Asiantuntijat kokoontuivat esittelemään uusimpia tuloksia SSAB:n Hämeenlinnan tehtaalle 8.3.2023.
... Lue lisääNäytä vähemmän

SSAB, Top Analytica ja HAMK Tech ovat jo vuosikausia tehneet tutkimusyhteistyötä maalipinnoitettujen teräsohutlevyjen parissa. 

Asiantuntijat kokoontuivat esittelemään uusimpia tuloksia SSAB:n Hämeenlinnan tehtaalle 8.3.2023.
Load more

HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU