HAMK Tech – tulevaisuuden teknologiaa - Hämeen ammattikorkeakoulu
HAMK Tech – tulevaisuuden teknologiaa
nainen ja mies nauravat tietokoneiden luona.
Ihmisiä Ohutlevykeskuksen edessä.

HAMK Tech – tulevaisuuden teknologiaa

KETÄ OLEMME/ MITÄ TEEMME?

Kehitämme asiakkaidemme kilpailukykyä parantavia ja uusia liiketoimintamahdollisuuksia avaavia suunnittelu- ja valmistusmenetelmiä. Autamme myös asiakkaitamme luomaan entistä enemmän luonnonvaroja ja muita resursseja säästäviä tuotteita sekä energiaratkaisuja.

 

Keskitymme valmistavaan teollisuuteen ja rakennettuun ympäristöön, erityisesti konepaja- ja rakennusteollisuuden soveltavaan tutkimukseen ja kehitykseen. Toiminnassamme yhdistämme kemian, kone-, rakennus-, sähkö- ja automaatiotekniikan sekä energiatekniikan erityisosaamista.

KENEN KANSSA TOIMIMME?

Toimimme aktiivisesti erilaisissa kansainvälisissä ja kansallisissa verkostoissa. Olemme osa RUN-EU Eurooppa-yliopistoa, jonka tarkoituksena on rakentaa tulevaisuuden korkeakoulutusta ja edistää liikkuvuutta sekä kehittää syvällistä yhteistyötä verkostoon kuuluvien yliopistojen kesken. Teemme tutkimusyhteistyötä myös monien muiden ulkomaisten yliopistojen kanssa, kuten HAMKin strategisten kumppaneiden, brasilialaisen Feevalen yliopiston ja tanskalaisen VIA University Collegen, sekä portugalilaisen Coimbran yliopiston kanssa. Olemme aktiivisesti mukana myös muissa kansainvälisissä verkostoissa, kuten ilmansaasteiden vaikutuksia tutkivassa ICP Materials -verkostossa.

 

HAMK Tech kuuluu teräsrakentamisen huippuosaamiskeskittymään (Steel Construction Excellence Center, SCEC), joka on dynaamisen teräsrakentamisen toimintaympäristö oppilaitoksille, yrityksille, kehittämisorganisaatioille ja tutkimuslaitoksille.

Tietoa tutkimusyksiköstä

 

HAMK Techissä työskentelee yhdessä usean eri kansallisuuden edustajia. Panostamme kansainvälisen tutkimustoiminnan laajentamiseen ja tuemme tutkimustoiminnallamme yritysten kansainvälistä kilpailukykyä. Vaikutamme kansainvälisissä tutkimusverkostoissamme pitkäjänteisesti alan kehitykseen ja tuomme osaamisemme yhteistyökumppaneidemme käyttöön. Tärkeimpiä asiakkaitamme ovat valmistavan teollisuuden vientiin tähtäävät yritykset sekä kuntien ja kaupunkien yhdyskuntarakenteista ja rakentamisesta vastaavat toimijat. Olemme tuottaneet tutkimuspalveluja kymmenille asiakkaille; vuonna 2019 noin 50 yritykselle. Olemme solmineet pitkäaikaisia yhteistyösopimuksia mm. SSAB Europe Oy:n, Ruukki Construction Oy:n ja Sisu Akselit Oy:n kanssa.

HAMK Tech panostaa merkittävästi uusien tutkimusavausten toteuttamiseen ja tutkimustoiminnan vaikuttavuuden laajentamiseen. Keskeisenä tavoitteenamme on tuottaa uusia ekologisia teknologiaratkaisuja ja innovaatioita yhdessä yritysten ja julkisten toimijoiden kanssa.

Hamkilaisessa tutkimuskokonaisuudessa HAMK Techin rooli on tuottaa teknologisia ratkaisuja monialaiseen ja muuntuvatieteelliseen tutkimukseen.

HAMK Techin keskeisiä tutkimusalueita ovat valmistavan teollisuuden materiaalit, suunnittelu- ja valmistusteknologiat, rakentaminen sekä rakennetun ympäristön energiatehokkuus. Tutkimustoiminnassa tähdätään ekologisesti kestäviin ratkaisuihin, huomioiden vaikutukset ilmastoon ja materiaalien kiertoon.

 

Käyntiosoite:
Hämeen ammattikorkeakoulu
HAMK Tech
Visakaarre 9 (toimisto)
/ Vankanlähde 13 (tutkimuslaboratorio Ohutlevykeskus)
13100 Hämeenlinna

Laskutusosoite:
Hämeen ammattikorkeakoulu​ (y-tunnus 2617489-3)
PL 231
13101 Hämeenlinna

Verkkolaskutusosoite: 
TE003726174893 (Tieto Oyj)
Välittäjän tunnus 003701011385

YHTEYSTIEDOT

Tutkimusalueet

Materiaalitutkimus

Materiaalit
Pitkäaikaiskestävyys

Suunnittelu- ja valmistusteknologiatutkimus

Robotiikka
3D-teknologiat

Rakentamisen tutkimus

Teräsrakenteet
Puurakenteet

Energiatehokkuustutkimus

Energiatehokkuus

Hankkeet

Tälle välilehdelle on koottu tutkimusyksikön hankkeet, joilla on englanninkieliset hankesivut. Teemme kansainvälistä yhteistyötä myös muissa hankkeissamme, jotka esitellään käynnissä olevat hankkeet / päättyneet hankkeet -välilehdillä (suomeksi).

 

Deconstruction and Refabrication for the Reuse of Steel Buildings (DreamFAB)

Julkaisuja

Jos upotus ei näy tai käytät ruudunlukuohjelmaa, avaa sivu tästä

Kansainvälinen toiminta

 

Panostamme vahvasti kansainvälistymiseen. Olemme osa RUN-EU Eurooppa-yliopistoa, jonka tarkoituksena on rakentaa tulevaisuuden korkeakoulutusta ja edistää liikkuvuutta sekä kehittää syvällistä yhteistyötä verkostoon kuuluvien yliopistojen kesken esimerkiksi tulevaisuuden osaamistarpeita vastaavan tutkimuksen osalta. Teemme tutkimusyhteistyötä myös monien muiden ulkomaisten yliopistojen kanssa, kuten HAMKin strategisten kumppaneiden, brasilialaisen Feevalen yliopiston ja tanskalaisen VIA University Collegen, sekä erityisesti portugalilaisen Coimbran yliopiston kanssa. Coimbran yliopiston teräsrakentamisen asiantuntijoiden kanssa tehdään myös koulutusyhteistyötä.

Henkilöstöstämme lähes puolet on kansainvälistä ja vuosittain HAMK Techissä noin 50 kansainvälistä opiskelijaa suorittaa työharjoitteluaan tai kesäopintoprojekteja, toimii opiskelija-assistentteina tai tekee opinnäytetyönsä.

HAMK Tech on vahvasti mukana kansainvälisessä ICP Materials -verkostossa, jossa tutkitaan ilmansaasteiden vaikutusta materiaaleihin, mukaan lukien historialliset ja kulttuuriperintökohteet.

Facebook

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
1 week ago
HAMK Tech

📢 MUISTUTUS - Tutkimusyksiköidemme sometilit ovat yhdistyneet HAMK Tutkimukseksi ja tämän tilin päivittäminen päättyy! 📢

Yhteisten sometilien kautta voimme tarjota teille entistä laadukkaampaa ja yhtenäisempää sisältöä - tämä muutos mahdollistaa kokonaisvaltaisemman kuvan siitä, mitä HAMKin tutkimus oikeasti on.

Jatkathan siis meidän kanssamme matkaa kohti parempaa ja kestävämpää tulevaisuutta! Löydät uudet sometilimme LinkedInistä: www.linkedin.com/showcase/hamk-tutkimus/ sekä X:stä: twitter.com/HamkResearch

---

📢 REMINDER - Our research units’ social media accounts have merged into HAMK Research, and this account is no longer updated! 📢

Through our shared social media accounts, we can deliver better and more consistent content - this change enables a more comprehensive picture of what HAMK’s research truly represents.

Please continue the journey with us towards a better and more sustainable future! You can find our new social media accounts on LinkedIn: www.linkedin.com/showcase/hamk-research/ and on X: twitter.com/HamkResearch
... Lue lisääNäytä vähemmän

4 weeks ago
HAMK Tech

Uusilta tileiltämme X:ssä twitter.com/HamkResearch ja LinkedInissä www.linkedin.com/showcase/hamk-tutkimus/ löydät jatkossa kaikki tutkimuksessamme meneillään olevat ajankohtaiset asiat sekä tutkimustyömme tuloksia.

---

On our new accounts on X twitter.com/HamkResearch and LinkedIn www.linkedin.com/showcase/hamk-tutkimus/ you will find all the current news of our ongoing research and the latest results. You are welcome to follow us!
... Lue lisääNäytä vähemmän

Uusilta tileiltämme X:ssä https://twitter.com/HamkResearch ja LinkedInissä www.linkedin.com/showcase/hamk-tutkimus/ löydät jatkossa kaikki tutkimuksessamme meneillään olevat ajankohtaiset asiat sekä tutkimustyömme tuloksia. 

---

On our new accounts on X https://twitter.com/HamkResearch and LinkedIn www.linkedin.com/showcase/hamk-tutkimus/ you will find all the current news of our ongoing research and the latest results. You are welcome to follow us!
1 month ago
HAMK Tech

📢Oletko jo ottanut uudet sometilimme seurantaan? 📢

Tutkimusyksiköidemme sometilit ovat yhdistyneet HAMK Tutkimukseksi.

Jatkossa löydät tutkimuksemme yhteiset uudet tilit X-viestipalvelusta twitter.com/HamkResearch ja LinkedInistä www.linkedin.com/showcase/hamk-tutkimus/

---

📢Are you already following our new social media channels? 📢

Our research units' social medias have merged into HAMK Tutkimus | HAMK Research.

You can find them on X-platform twitter.com/HamkResearch and LinkedIn www.linkedin.com/showcase/hamk-tutkimus/
... Lue lisääNäytä vähemmän

1 month ago
HAMK Tech

📢 Muutoksia tämän tilin ylläpitämiseen! 📢

Tulemme jatkossa viestimään tekemästämme tutkimuksesta uusien sometilien kautta. Näin ollen tätä tiliä ei tulla päivittämään enää vuoden vaihteen jälkeen.

Teemme monialaista tutkimusta ja kehitystä yli tutkimusyksikkörajojen. Siksi haluammekin keskittää kaiken tutkimukseen liittyvän viestimisen sometileille, joissa tuomme esiin HAMKissa tehtävää tutkimusta ja kehittämistyötä kokonaisvaltaisemmin.

Tule seuraamaan uusia somekanaviamme X-viestipalveluun: twitter.com/HamkResearch ja LinkedIniin: linkedin.com/showcase/hamk-tutkimus

---

📢 Changes to the maintenance of this account! 📢

In the future, we will communicate about the research we are doing through new social media channels. Therefore, this account will no longer be updated after the end of the year.

We conduct multidisciplinary research and development across research unit boundaries. We want to focus all research-related communication on social media accounts, where we bring up HAMK's research and development work in a more comprehensive way.

Follow our new social media channels on X-platform: twitter.com/HamkResearch and LinkedIn: linkedin.com/showcase/hamk-tutkimus

#hamk #HamkTutkii #HamkResearch #MaailmanParastajat #TheBettermakers
... Lue lisääNäytä vähemmän

📢 Muutoksia tämän tilin ylläpitämiseen! 📢 

Tulemme jatkossa viestimään tekemästämme tutkimuksesta uusien sometilien kautta. Näin ollen tätä tiliä ei tulla päivittämään enää vuoden vaihteen jälkeen.  

Teemme monialaista tutkimusta ja kehitystä yli tutkimusyksikkörajojen. Siksi haluammekin keskittää kaiken tutkimukseen liittyvän viestimisen sometileille, joissa tuomme esiin HAMKissa tehtävää tutkimusta ja kehittämistyötä kokonaisvaltaisemmin.  

Tule seuraamaan uusia somekanaviamme X-viestipalveluun: twitter.com/HamkResearch ja LinkedIniin: linkedin.com/showcase/hamk-tutkimus 

---

📢 Changes to the maintenance of this account! 📢 

In the future, we will communicate about the research we are doing through new social media channels. Therefore, this account will no longer be updated after the end of the year.  

We conduct multidisciplinary research and development across research unit boundaries. We want to focus all research-related communication on social media accounts, where we bring up HAMKs research and development work in a more comprehensive way. 

Follow our new social media channels on X-platform: twitter.com/HamkResearch and LinkedIn: linkedin.com/showcase/hamk-tutkimus 

#hamk #HamkTutkii #HamkResearch #MaailmanParastajat #TheBettermakers
2 months ago
HAMK Tech

Olimme mukana Alihankintamessuilla 26.–28.9.! Messuilla on hyvä tilaisuus tavata mahdollisia yritysyhteistyökumppaneita ja esitellä Hamkin tutkimuspalveluita. ... Lue lisääNäytä vähemmän

Olimme mukana Alihankintamessuilla 26.–28.9.! Messuilla on hyvä tilaisuus tavata mahdollisia yritysyhteistyökumppaneita ja esitellä Hamkin tutkimuspalveluita.
Load more